Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aklima takilan bi kaç soru var 600D'yle ilgili.

Video performansi gercekten iyi mi?
    Ve 720p 60fps kayiti makina yapmiyomus ayriyetten pc de yazilimla yapiliyomus. Sizce bu saglikli mi program araciligiyla oldugu icin?
    Ve hangi program kullaniliyo onu da ogrenmek istiyorum bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Cevaplayanlara simdiden sonsuz tesekkurler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2300 Tl hmm bu 18-135 lens fiyatı zaten 800 900 geçiyor sitelerde eğer nakit aldıysanız hayyam gibi bir yerden olabilir de takstiliyse bu fiyat çok iyi
  • Amerika'dan (B&H Photo Video dan) 600D siparişi yaparak aranıza katıldım.

Henüz makinemi bekliyorum. Ama gelmeden önce Türkçe ve İngilizce kullanım kitapçıklarını şöyle bir okudum.

DSLR dünyasına uzak bir kişi değilim. Şu anda 1000D kullanıyorum. 600D elime geçince onu satacağım.

Bu kadar tanıtımdan sonra soruma gelmek istiyorum. DH de eklenen fotoğraflar renkler, doygunluk, kontrast açısından gayet canlı. Günlük kullanımda renk stili için hangi ayarı tercih ediyorsunuz?

1000D de "A" yani Otomatik renk stili modu yoktur. Ben "S" yani standart modu kullandığımda renkler donuk cansız çıkıyordu. Bunun için makineye farklı bir resim stili yüklemek zorunda kalmıştım.

Şimdi aynı sorunu 600D de yaşamak istemiyorum.

Sorularım özetle şu :
    1. Olağan durumlar ve genel amaçlı kullanım için hangi renk stili ayarını kullanıyorsunuz?
    2. Yine olağan durumlar için (aile çekimleri, gezi çekimleri) video çekimlerinde hangi ayarları (görüntü boyutu ve çekim hızı değerleri) kullanıyorsunuz?

Makine geldiğinde fotoğraflarımı paylaşmak ümidi ile hepinizi selamlarım.

• Gümrük masrafı filan çıkmıyor mu ?
  • Gümrük masrafı var tabi ama yinede buradan ucuza geliyor.
  • Ya aslında eksik bilgi vermiş oldum. Alan arkadaşım Amerikan vatandaşı. Ve oaradan gelecek biri ile gönderecek. Yani direk posta ile istemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismetgt

Aklima takilan bi kaç soru var 600D'yle ilgili.

Video performansi gercekten iyi mi?
    Ve 720p 60fps kayiti makina yapmiyomus ayriyetten pc de yazilimla yapiliyomus. Sizce bu saglikli mi program araciligiyla oldugu icin?
    Ve hangi program kullaniliyo onu da ogrenmek istiyorum bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Cevaplayanlara simdiden sonsuz tesekkurler...

720p 60 fps 50mm f2.8 ile çok iyi video lar çektim. aldığım yerdeki eleman: "aslen en fazla 30 fps çeker ama makinanın kendi yazılımı kareleri x2 yapıp fps i 2 ye katlıyor." pek inandırı gelmedi bana çünkü ağır çekim ile izlerken aynı kareleri görmedim hiç. sanırım sizin bahsettiğiniz bilgisayar programıda o mantıkta çalışıyor.
  • bizim makinanın HRD işlemini yapan modu vardı diye hatırlıyorum ama ? varmıydı acaba ?
  • @bahattintopaloglu
    bizim makinanın HRD işlemini yapan modu vardı diye hatırlıyorum ama ? varmıydı acaba ?

HRD demekle ne kast ettiğinizi anlamadım. Açılımı var mıdır? Eğer HDR demek istiyorsanız onu açıklayabilirim. SLR ler benim bildiğim kadarı ile HDR çekimini direk yapmaz. HDR Photomatix yada Photoshop gibi yardımcı programlar aracılığı ile yapılır. Fotoğraf makinesi ile HDR işlemi için yardımcı olabiliriz. Aynı fotoğrafı -1, 0 ve +1 Av değerleri ile çekersek bu tür yardımcı programlara girdi olarak veririz ve HDR işlemi uygulanmış fotoğrafımızı alırız.

Başka bir şeyi kst ettiniz ise açıklamamı lütfen dikkate almayın.

Bu arada sorumu yinelemek istiyorum :

1. Olağan durumlar ve genel amaçlı kullanım için hangi renk stili ayarını kullanıyorsunuz?
    2. Yine olağan durumlar için (aile çekimleri, gezi çekimleri) video çekimlerinde hangi ayarları (görüntü boyutu ve çekim hızı değerleri) kullanıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dervis_ali04

@bahattintopaloglu
    bizim makinanın HRD işlemini yapan modu vardı diye hatırlıyorum ama ? varmıydı acaba ?

HRD demekle ne kast ettiğinizi anlamadım. Açılımı var mıdır? Eğer HDR demek istiyorsanız onu açıklayabilirim. SLR ler benim bildiğim kadarı ile HDR çekimini direk yapmaz. HDR Photomatix yada Photoshop gibi yardımcı programlar aracılığı ile yapılır. Fotoğraf makinesi ile HDR işlemi için yardımcı olabiliriz. Aynı fotoğrafı -1, 0 ve +1 Av değerleri ile çekersek bu tür yardımcı programlara girdi olarak veririz ve HDR işlemi uygulanmış fotoğrafımızı alırız.

Başka bir şeyi kst ettiniz ise açıklamamı lütfen dikkate almayın.

Bu arada sorumu yinelemek istiyorum :

HDR demek istemiştimde, R ile D nin yeri değişmiş.

zaten özellik dedim. yani yardımcı programa gerek kalmadan kendisi yapıyordu bu işlemi ama sanırım nikon d5100 deydi o özellik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahattintopaloglu -- 12 Aralık 2011; 20:37:00 >

• kendisi peşpeşe çekebiliyor farklı pozlamayla ama birleştirme işini sen yapacaksın...
  • burada birşeyler anlatıyor ama sanırım HDR.
    (550d ama)

x3n4t0ryoutube
    HDR Anleitung für Canon EOS 550D / T2i ( Settings / Einstellungen )
    http://www.youtube.com/watch?v=ntjV7cU2KIo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahattintopaloglu -- 12 Aralık 2011; 20:38:46 >

• 550D ama derken bu özellik sanki 600D de yokmuş gibi olmuş.

AEB (Automatic Exposure Bracketing) 600D de de olan bir özelliktir.
  • bende geldim aranıza :) 18-135 ile 6 taksit 2200 tl ye aldım gg den.daha önce canon sx30 is vardı bu makinede çok bocaladım sx30is yalanmış :) ama 35x zoom u özlemiyor değilim.
  • Bugün Hayyam'dan bi arkadaşa aldım. 1350 TL. İkinci el ama çok temiz. Sıfır olarak 1600 tl. Bilginize
  • Arkadaşlar bir kaç sorum olacak.

- Yeni aldığım 600D 18-135 lens'de manuel Focus'da odak ayarının yapıldığı kısım çevrildiğinde ilk anda bir boşluk sesi geliyor. Bu normal midir?
    - Lens'in olduğu uç kısım elinizle oynadığınızda sanki boşluk varmış gibi bir his veriyor.
    - Ürün video modda oto fokus yapıyor mu?

Yardımlarınız için teşekkürler. Bu konuda yeni olduğum için sorular basit görünüyor gibiyse ise kusura bakmayın.
    Ürünü alalı bir hafta bile olmadı. Acil bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading

Bugün Hayyam'dan bi arkadaşa aldım. 1350 TL. İkinci el ama çok temiz. Sıfır olarak 1600 tl. Bilginize

kit lensiyle birlikte 1600 lira sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loading

Bugün Hayyam'dan bi arkadaşa aldım. 1350 TL. İkinci el ama çok temiz. Sıfır olarak 1600 tl. Bilginize

sadece gövdemi ?
  • Nova Fotodan mı aldınız ?
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.