Şimdi Ara

Canon eos 60D ölü piksel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Body guzelligine aldanip 4500 shutterda ikinci el olarak hayyamdan 1600 tl bayilip aldigim dslr makinemde 4-5 adet kirmizi nokta mevcut.Kendi kendime soyleniyorum sifir 650D alsaydin aptal aptal hareket ettin diye kendimi yedim bitirdim. Siz siz olun body guzel temiz sifir gibi zar zurt diyenlerin makinelerine hemen body cok temiz shutter mukemmel filan yi almayin. Makineyi alirken inanin olu piksel filan aklimin ucunda dahi degildi. Tesadufen bir yazi okudum gece o an icin hatirladim baktim ama sonuc bu... Bu gecem uykusuz gecti nasil duzeltilir bilmem ne google ile sabah ettim ben yazdim o aradi bi neticeye kavusturamadik. Hayyamdan birinin kartini almistim hem teknik servis hizmeti veriyolardi. Aradim dedim sensor degistirsem kaca patlar. 500tl yi gecermis bende eve gidince makineyi parcalayacam.Siz siz olun akilli olun katekulliye gelmeyin sevgili dostlarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 tane takili kalmis piksel var ise geriye kaliyor 17.999.995 saglam piksel. Sensor degisimi demissiniz komik olmus, pixel remapping diye bir olay var onu yaptirin daha kolay olur sizin icin de zavalli 60D icin de. Yazik etmeyin makineye abartilacak bir sorun degil.
  • Peki o kadar onemli degilse neden bu insanlar ölü piksel , baygin piksel , küsmüş piksellerle ugrasiyolar ki. mesajiniz icin tesekkurler. Pixel repamping olayini hayyamda yaparlar mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reelloveman -- 4 Eylül 2013; 12:56:44 >
  • Ben de bakardim ilk zamanlar, yanlis oldugunu farkettim biraktim. Zaten 18milyon adet bulunan birseyin tamaminin duzgun uretilmis olmasi imkansiz. Ben 3 defa degistirmistim 60D'yi 1 tane de olsa hepsinde mutlaka vardi sorunlu pixel. 500D,550D,600D aldim kactane hepsinde mutlaka 1 tane vardi sorunlu pixel. Artik bakmiyorum boyle daha rahat. Hayyam'da teknik servis var sanirim arayip gorenebilirsiniz hic isim dusmedigi icin tam bilemiyorum.
  • Saka yapmistim ki :) @SworderDante

• Eyv. hocam bende o zaman en iyisi fotograf nasil cekilir hdr diyafram iso vs. ogrenmeye baslayayim. :)@skylineGTR_34

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reelloveman -- 4 Eylül 2013; 16:36:11 >
  • Eyv. hocam bende o zaman en iyisi fotograf nasil cekilir hd @skylineGTR_34 r diyafram iso vs. ogrenmeye baslayayim. :)

• Fix for dead Pixels : Set camera to perform sensor cleaning mode manually (not auto) for one minute. You only execute the function, not exactly performing the whole sensor cleaning procedure. Magically, the sensor cleaning task should shake the stuck pixels off, if not, repeat couple more times until it does. Otherwise, time to call the technical support.

bunu yapsanız ?

Manuel sensör temizliği çözebiliyormuş sorunu.
  • Bunu yapmaya calistim ama olmadi eve gidince tekrar denerim :) tskrlr @Ohzman

• Bu ise yariyor gercekten, ama lensi sokup body kapagini takip yapin ben yaptigimda takili kalanlar duzelmisti.
  • Yazilimida guncelledim onun oncesinde resimler cekmistim bi inceleyecem birazdan bakalim nasip :)

• Ölü piksel olayına kafayı takmıyorum çünkü ayarları her değiştirdiğimde farklı neticeler alıyorum. Kırmızı nokta gidiyor başka tarafta çıkıyor vesaire. (o:
  • Söz konusu pikseller her seferinde farklı noktalarda ortaya çıkıyorsa o zaman onlar ölü değil hot pikseldir. Zaten ölü piksel de olsa ikinci el bir gövdede o kadar kafanıza takmayın derim, RAW çekim yapıp fotoğrafları Lightroom ile işleyin, Lightroom RAW/Jpeg dönüşümünde varsa ölü ya da hot pikselleri fotoğraftan otomatik olarak temizliyor.
  • Mesajlar için teşekkur ediyorum tekrardan. Videoda herhangi bir sıkıntı yok. :) Bu sevindirici bir haber. 5-10 piksel gebersede fotolarda idare ederim. Dediğiniz program dslr içinemi kuruluyor. :) Ben yolun başındayım ama bu demek değildir ki bir ay sonra hepinize havluda attırabilirim. :D
  • Hll knk çöz bir ayda sonra tekrar gel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tmm yani 1 ay dediysem sen anla 10 yil :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.