Şimdi Ara

Canon EOS M kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
5.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Canon EOS M kullanıcılarından yorum alabilirsem çok sevinirim.

Memnun musunuz? Sadece M serisi lenslerle mi kullanıyorsunuz yoksa adaptörle EF ya da EF-S serisi lenslerle de kullandınız mı? Performansı nasıl?

Şimdiden teşekkürler.

• Konu biraz hortlayacak ,ancak,bende canon eos m'i araştırırken,hakkında yazılan aynı konuları okumaktan sıkıldım.Canon eos m alma nedenim her yere kolay taşımaktı.Kesinlikle prof. düşünenlerin hoşlanacağı bir makine değil.Ama anı yakalamak ,kaliteli fotoğraf çekmek isteyenlerin makinesi bence.
    Performansına gelince 650 d ile hemen hemen aynı özelliklere sahip.
    Artıları:
    -Küçük ve heryere taşınabilir olması.
    -digic5 işlemcisi ve giriş seviyesindeki dslr makinelerle aynı kalitede foto çekebilmesi.
    -Video kalitesi son derece iyi(650d ile aynı)
    -dokunmatik ekrana alışınca ,kullanımı çok kolay.
    -Body'nin ve objektifin malzeme kalitesi son derece yüksek.(ef-m 18-55 ıs stm)
    Eksileri:
    -Odaklama konusunda biraz yavaş,650d kullandım daha başarılıydı.Firmvare güncellemeside yapmama rağmen ben pek memnun kalmadım.
    -Pili sıkıntılı,Yine 650d 'ye göre bence çok az gidiyor.Kesinlikle yedek pil şart.
    -En önemli eksiği bence vizörünün olmaması.
    -Ekranın sabit olmasıda bir eksi.
    -ef-m lens sayısının sadece 2 tane olmasıda sıkıntı,çünkü adaptör takınca ,makinenin küçüklük espirisi bitiyor malesef.
    Sonuç olarak,tatmin edici foroğraflar çekiyor,özellikle benim gibi taşıma konusunda sıkıntı yaşayanların,her an küçük bir sırt çantasında yanımda olsun diyenlerin makinesi.
    Canon eos m ile çekilen bir kaç fotoğraf:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytkn -- 8 Eylül 2013; 3:18:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ytkn

Bu yorumunuz için size özellikle teşekkür etmek istedim. Objektif bakış açınız, eksileri ve artılarını açıkca, çekinmeden yazmanız özellikle bu forum ortamında çok zor bulunur bir hareket. Eksik olmayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: ytkn

Bu yorumunuz için size özellikle teşekkür etmek istedim. Objektif bakış açınız, eksileri ve artılarını açıkca, çekinmeden yazmanız özellikle bu forum ortamında çok zor bulunur bir hareket. Eksik olmayın...

Rica ederim, bu şekilde objektif yazmamın nedeni.Bende çok araştırırım ve ürünler hakkında basmakalıp politik yorumlar okumaktan sıkıldım.Sade bir dille somut şekilde bigi isterim.Ama çok zor oluyor internet ortamında samimi ve doğru bilgileri bulmak.
  • özellikle akşam ve lamba ışığında çekimlerde kaliteli sonuçlar elde etmek isteyen, giriş seviyesinde işler yaparım diyen, heryerde taşıyabileceğim uygun boyutlu bir makina istiyorum diyenlerin tercihi diye düşünüyorum. Birkaç gün önce aldım. Gayet şık, güzel, kullanımı fena değil. Fotoğraf ve video kalitesi kesinlikle tatmin edici..
  • Dün itibari ile 999tl ye sıfır aldım uygun diye.bundan önce sony nexf3 nex5n nikon ,canon vs kullandım.
    canon eos m yi nex kullanlananlar kesinlikle almasın cihazın af hızı malesef çok kötü video kaliteside nexe göre iyi deyil cihazı geri iade edeceğim.aynasız alacaksanız sony nex serisi bariz çok daha iyi.
  • Merhaba,

Ben de dün itibariyle almış bulunmaktayım. 22mm ve 18-55 lens ile birlikte 1200 e vatanbilgisayar dan aldım. Giris seviyesindeki kullanicilar, cok fazla foto cekmeyen ama cep telefonundan da tatmin olmayanlar icin bence ideal. Haftasonu açık havada performansı deneyeceğim.

Ilk elime aldığımda sağlam yapısı ve görüntüsü hoşuma gitti.

Farklı lensleri de adaptör vasıtası ile deneyeceğim. Yakında fotoları paylaşırım.

Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Canon eos-m modelini Ereyon firmasından çift lens ile birlikte 1100 tl ye aldım. Halen Bir canon 7D kullandığım halde iyi bir portre lensi almak istiyordum. Almak istediğim lens 24 yada 35 mm f1.4 samyang marka lenslerden biri idi. Bu lensler için piyasa araştırması yaparken Canon 22mm f2.0 lens ve bu lensle kullanılan Eos-m modeli gözüme çarptı. Bu lensle ve eos-m ile yapılan fotoğraf çekimlerini incelediğimde sonuçların istediğim kalitede olduğunu gördüm. 1500-2000 tl verip bir portre lens almaktansa, hem ikinci bir body olarak kullanabileceğim hemde sürekli yanımda taşıyabileceğim bir body sahibi olma fikri bana çok cazip geldi. Üstelikte bu iş için tek bir lens parasından daha az bir ücret ödeyecektim. Eos-m alma düşüncem bu şekilde gelişti. Makinanın gövdesini kırmızı renk seçtim ve bu seçimimin ne kadar doğru olduğunu gördüm. Canon gerçekten Eos-m in gövde kalitesini ve rengini çok şık yapmış, elinize alır almaz bu body nin diğer compact makinelerden çok farklı olduğunu hissediyorsunuz. Gövdesi tıpkı bir otomobil gövdesi gibi parlak kırmızı, materyalini tam bilmiyorum ama metal hissi veriyor. Gövdesi son derece sade, üzerinde çok az tuş var. İlk başta temel fonksiyonlu bir body gibi gözüksede DSLR makinelerin tüm özelliklerine sahip ve bunlara menü lerden ulaşmak mümkün. Menüler derken bir dizi menü silsilesi içinde kaybolmuyorsunuz, tüm ayarlar lcd liveview ekranda mevcut, tek dokunuşla diyafram, perde ,iso vs ayarlara aynı ekrandan ulaşıp dokunmatik ekranda parmağınızla kaydırarak yapılabiliyor. Focus süresinin uzunluğu bu makinanın genel sorunu olarak anlatılıyor, ben kendi denemelerimde bunun beni rahatsız etmediğini yada yeni çıkan yazılım ile tatmin edici oranda hızlandığını gördüm. Bu arada aldığım EOS-m v2,02 yazılım sürümü olarak geldi. Ayrıca ekran dokunmatik olduğu için ekrana dokunduğunuz anda netleme yapıyor ve ayarlara bağlı olarak denklanşöre basıp fotoğrafı otomatik çekiyor, yani tek dokunuşla hem focus hem çekim aynı anda gerçekleşiyor. Özetle ben focus konusunda bir yetersizlik görmedim. Makinanın iso performansı şaşırtıcı derecede iyi. Hala kullanmakta olduğum 7D den daha iyi olduğunu söylemek abartı olmaz. Üzerinde bulunan kit olarak gelen 18-55 IS lens standart Canon 18-55 lenslerden çok daha kaliteli, gövdesi tamamen metal, görüntü keskinliği yeterli, aynı anda hem auto focus hemde manuel focus yapmanıza olanak tanıyor. Tabi bunun için menüden auto focus + manuel focus ayarının seçili olması gerek. 22mm lik lens ise gerçekten çok başarılı, alan derinliğini çok iyi sağlıyor, keskinliği 7d ile kullandığım Tamron 17-50 ye yakın, arka planı uçurma yönünden ise Tamron 17-50 den bir adım önde. Şimdiki hedefim Eos-m için üretilen adaptörü satın alarak. 7D de kullandığım diğer lenslerini kullanmak. Bir gövdede geniş açı, diğerinde ise tele kullanmak zevkli olacak. Bunu daha önce 7D + 30D ikilisi ile denemiştim ama gerçekten yorucu ve pratik olmaktan uzaktı. Sanırım 7D + EOS-M iyi bir ikili olacak. Eos-M de HDR moduda var bunu henüz aktif olarak kullanmadım o yüzden yorum yapamayacağım. Sonuç olarak tek bir lens fiyatına hatta daha bile altına, ikinci bir body + 2 lense sahip olmak oldukça güzel. Bence bu makina Canon un Aynasız piyasasında yer edinmesi için kullanıcılara bir sürprizi oldu. Bunu Eos-M in görüntü kalitesi ve fiyatına bağlı olarak söylüyorum. Asla Orta sınıf DSLR body leri aratmayan bir kaliteye sahip. Son olarak aynasız piyasasında diğer markaları kullanmadığımı söylemek istiyorum. Sony nin bu pazarda lider olduğu biliniyor, ama Sony nin bu fiyata yakın çift lensli bir modeli yok. Bence bu fiyata alınacak mükemmel bir body. Kullandıkça sorularınızı cevaplayabilirim örnek fotoğraflarda koyacağım.

Aşağıdaki fotoğraflar 18-55 IS-STM kit lens ile çekilmiştir.

https://store.donanimhaber.com/dc/f8/16/dcf81692a9c217f3b24d7d43992797f1.jpg
    https://store.donanimhaber.com/cb/c9/7b/cbc97b11d0b11d7a1d8d6b7c243165a6.jpg
     Canon EOS M kullanan var mı? Canon EOS M kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbiroly -- 25 Şubat 2014; 16:36:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gbiroly

Canon eos-m modelini Ereyon firmasından çift lens ile birlikte 1100 tl ye aldım. Halen Bir canon 7D kullandığım halde iyi bir portre lensi almak istiyordum. Almak istediğim lens 24 yada 35 mm f1.4 samyang marka lenslerden biri idi. Bu lensler için piyasa araştırması yaparken Canon 22mm f2.0 lens ve bu lensle kullanılan Eos-m modeli gözüme çarptı. Bu lensle ve eos-m ile yapılan fotoğraf çekimlerini incelediğimde sonuçların istediğim kalitede olduğunu gördüm. 1500-2000 tl verip bir portre lens almaktansa, hem ikinci bir body olarak kullanabileceğim hemde sürekli yanımda taşıyabileceğim bir body sahibi olma fikri bana çok cazip geldi. Üstelikte bu iş için tek bir lens parasından daha az bir ücret ödeyecektim. Eos-m alma düşüncem bu şekilde gelişti. Makinanın gövdesini kırmızı renk seçtim ve bu seçimimin ne kadar doğru olduğunu gördüm. Canon gerçekten Eos-m in gövde kalitesini ve rengini çok şık yapmış, elinize alır almaz bu body nin diğer compact makinelerden çok farklı olduğunu hissediyorsunuz. Gövdesi tıpkı bir otomobil gövdesi gibi parlak kırmızı, materyalini tam bilmiyorum ama metal hissi veriyor. Gövdesi son derece sade, üzerinde çok az tuş var. İlk başta temel fonksiyonlu bir body gibi gözüksede DSLR makinelerin tüm özelliklerine sahip ve bunlara menü lerden ulaşmak mümkün. Menüler derken bir dizi menü silsilesi içinde kaybolmuyorsunuz, tüm ayarlar lcd liveview ekranda mevcut, tek dokunuşla diyafram, perde ,iso vs ayarlara aynı ekrandan ulaşıp dokunmatik ekranda parmağınızla kaydırarak yapılabiliyor. Focus süresinin uzunluğu bu makinanın genel sorunu olarak anlatılıyor, ben kendi denemelerimde bunun beni rahatsız etmediğini yada yeni çıkan yazılım ile tatmin edici oranda hızlandığını gördüm. Bu arada aldığım EOS-m v2,02 yazılım sürümü olarak geldi. Ayrıca ekran dokunmatik olduğu için ekrana dokunduğunuz anda netleme yapıyor ve ayarlara bağlı olarak denklanşöre basıp fotoğrafı otomatik çekiyor, yani tek dokunuşla hem focus hem çekim aynı anda gerçekleşiyor. Özetle ben focus konusunda bir yetersizlik görmedim. Makinanın iso performansı şaşırtıcı derecede iyi. Hala kullanmakta olduğum 7D den daha iyi olduğunu söylemek abartı olmaz. Üzerinde bulunan kit olarak gelen 18-55 IS lens standart Canon 18-55 lenslerden çok daha kaliteli, gövdesi tamamen metal, görüntü keskinliği yeterli, aynı anda hem auto focus hemde manuel focus yapmanıza olanak tanıyor. Tabi bunun için menüden auto focus + manuel focus ayarının seçili olması gerek. 22mm lik lens ise gerçekten çok başarılı, alan derinliğini çok iyi sağlıyor, keskinliği 7d ile kullandığım Tamron 17-50 ye yakın, arka planı uçurma yönünden ise Tamron 17-50 den bir adım önde. Şimdiki hedefim Eos-m için üretilen adaptörü satın alarak. 7D de kullandığım diğer lenslerini kullanmak. Bir gövdede geniş açı, diğerinde ise tele kullanmak zevkli olacak. Bunu daha önce 7D + 30D ikilisi ile denemiştim ama gerçekten yorucu ve pratik olmaktan uzaktı. Sanırım 7D + EOS-M iyi bir ikili olacak. Eos-M de HDR moduda var bunu henüz aktif olarak kullanmadım o yüzden yorum yapamayacağım. Sonuç olarak tek bir lens fiyatına hatta daha bile altına, ikinci bir body + 2 lense sahip olmak oldukça güzel. Bence bu makina Canon un Aynasız piyasasında yer edinmesi için kullanıcılara bir sürprizi oldu. Bunu Eos-M in görüntü kalitesi ve fiyatına bağlı olarak söylüyorum. Asla Orta sınıf DSLR body leri aratmayan bir kaliteye sahip. Son olarak aynasız piyasasında diğer markaları kullanmadığımı söylemek istiyorum. Sony nin bu pazarda lider olduğu biliniyor, ama Sony nin bu fiyata yakın çift lensli bir modeli yok. Bence bu fiyata alınacak mükemmel bir body. Kullandıkça sorularınızı cevaplayabilirim örnek fotoğraflarda koyacağım.

Aşağıdaki fotoğraflar 18-55 IS-STM kit lens ile çekilmiştir.

https://store.donanimhaber.com/dc/f8/16/dcf81692a9c217f3b24d7d43992797f1.jpg
    https://store.donanimhaber.com/cb/c9/7b/cbc97b11d0b11d7a1d8d6b7c243165a6.jpg
     Canon EOS M kullanan var mı? Canon EOS M kullanan var mı?

1100 TL'ye çift lensli çok iyi fiyat imiş ! Doğru mu anladım ? 18-55 STM + 22mm. lensler ile birlikte 1.100 TL. ye mi aldınız ?

• Bende aynı kiti 1040 TL'ye escmarket'ten aldım. Ebay'de de 20 TL'ye efs dönüştürücü adaptör buldum, elimdeki 55-250 lensi kullanabiliyorum. Bu alete birde uygun vizör bulabilirsem çok güzel olacak.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Evet 1100 tl ye çift lens ile satın aldım. Ancak daha sonra aynı makine den kız kardeşime almak istediğimde kalmamıştı. Yaptığım araştırmada n11.com sitesinde bu fiyat seviyesinde başka satıcılar olduğunu gördüm. Burdan araştırabilirsiniz. Ben özellikle kırmızı body istemiştim ve kırmızı body çift lens ile sadece ereyon.com sitesinde vardı.
    Mesela aşağıdaki linkte buna yakın bir fiyattan satılıyor ama satıcının güvenilirliğini ve tr garantili olup olmadığını bilemiyorum... Benim aldığım TR garantili faturalı idi..

http://www.n11.com/canon-eos-m-18-55mm-22mm-lensli-double-kit-P20193096

• quote:

Orijinalden alıntı: gbiroly

Evet 1100 tl ye çift lens ile satın aldım. Ancak daha sonra aynı makine den kız kardeşime almak istediğimde kalmamıştı. Yaptığım araştırmada n11.com sitesinde bu fiyat seviyesinde başka satıcılar olduğunu gördüm. Burdan araştırabilirsiniz. Ben özellikle kırmızı body istemiştim ve kırmızı body çift lens ile sadece ereyon.com sitesinde vardı.
    Mesela aşağıdaki linkte buna yakın bir fiyattan satılıyor ama satıcının güvenilirliğini ve tr garantili olup olmadığını bilemiyorum... Benim aldığım TR garantili faturalı idi..

http://www.n11.com/canon-eos-m-18-55mm-22mm-lensli-double-kit-P20193096

Bilgiler için teşekkür ederim. Hayırlı olsun... Tecrübelerinizi ve fotoğraflarınızı paylaşırsanız bir çok kişi faydalanacaktır. İyi günlerde, sorunsuz olarak kullanmanızı dilerim.

• 22mm Lens ile çekildi f 2,0

• 22mm f2,0
  • gbiroly G kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler. 840 TL. ye inmişti en son takib ettiğim kadarı ile bu ürün.
  • Bence 1100 tl mertebesine cikip cift lens ile almak daha avantajli olacaktir.

• bahsettiginiz cihazi yurt disindan temin edebilirim arzu ederseniz. bi kar amacim yok. thy personeliyim . dunyanin neredeyse her noktasina gidebiliyoruz. tabi ki garanti vs sartlarini goz onunde bulundurmalisiniz.

ayrica bahsi gecen urunler made in japan mi?

• 2 lenslisi şu an 999 TL.
    -
    http://www.escmarket.com/camera-eos-mbk-siyah-is-18-55-efm-22mm-90ex-flash-24-ay-canon-eurasia-turkiye-garantili-pmu856
    -
    Resmi Canon EuroAsia garantili. Bence yurtdışı bu ürün için iyi bir tercih olacak durumda değil ama başka bazı modeller için yurtdışı seçeneği önemli fark yaratabilir. Mesela yeni çıkan Olympus OM-D E-M10 TR'de 2.000 - 2.200 TL. arasında. USA'da ise 800 us$
  • Benim aldığım madein japan ve tr garantili
  • http://www.1tikla2kazan.com.tr/Urunler/732/2/117/canon_camera_eos_m(bk)_siyah_is_18-55efm_22mm90ex_flash
    ben burdan aldım 2 lensli 1050 tl fiyatı var, 100 tl world puan ve 15 tl paropuan veriyorlar düşünenlere tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.