Merhaba arkadaşlar, Kendime bir adet ikinci el (umarım temizdir) Canon 6D aldım. Öğrenmeye çalışıyorum. Esas çekmek istediğim samanyolu, gökyüzü olduğu için biraz araştırıp henüz de acemi oluşumu göz önünde bulundurarak Samyang 14mm f2.8 bir lens aldım. Astro kısmı tamam, en azından şimdilik. Gelelim diğer lensler konusuna. Herkeste olması gerekir diyerekten çantaya bir tane de 50mm f1.8 STM attım yine ikinci el. Ama manzara çekmek için, dağdır bayırdır ya da yurtdışında sanat eseri güzel binalardır vs. çekmek için nasıl bir lens almam gerektiğine karar veremedim. Şöyle ki ben gökyüzünü biraz fazla severim, amatör olarak ay fotoğrafları da çekmeye çalışıyorum teleskopumla. Eğer tek lensle hem dolu dolu bir ay hem de dediğim gibi manzara vs. çekerken işime yarayacak tek lens var mıdır? İikisi birden olmaz ayrı ayrı alman lazım diyorsanız da önceliğim manzaralar olur. Ay olayını teleskopumla bir süre daha idare edebilirim. Ama bir yere gittiğimizde güzel fotoğraflar çekmemiz ve çekilebilmemiz için güzel ama fiyat olarak da maks. 10-12k arasında olacak lens önerilerinizi alabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim. |
Bildirim