Şimdi Ara

Canon Full frame mi D40 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorum kisa. Baslikta yazdigim gibi arada kaldim. ilk makinem olacak, kullanici deneyimim bulunmuyor. Almisken full-frame sensor olsun, ileride video da cekmek ister miyim cekinceleri disinda D40 modelinin f/p olarak daha agir bastigini soylemeliyim. Degecek derseniz temiz bir full-frame sensorlu cihaz body 2000-2500 TL butce ayirabilirim. (Piyasada bu aralikta 5D Mark II ilanlari var.)

Ne yapmaliyim? Gorusleriniz icin simdiden tesekkur ederim.

Not: Amacim amator fotografciligi yasamimin bir parcasi haline getirmek, yuksek kalite goruntu elde etmek. Marka Canon dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinsea -- 12 Aralık 2012; 17:37:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O fiyata temiz shutterı az mark2 bulabiliyorsan tabi kaçırma derim. Ama zor. Ayrıca d40 ile mark2 arasında dağlar kadar fark var. Çok alakasız bir karşılaştırma olmuş. Bu iş bütçeye bakar aslında. Mark 2 almakla olay bitmiyor. Ona lenste alman lazım. Full frame lenslerde ucuz değildir bilesin. Ben sana illa canon olsun diyorsan 650d öneririm. Videoda çekersin fotoğrafta, lens konusunda da sıkıntı yaşamassın.
  • Hocam, cok haklisiniz. Tesekkur ederim, onerinizi dusunecegim. 40D ile full-frame sensorlu bir Canon kesinlikle alakasiz.

Beni kararsizliga iten nokta butceden cok tecrubesizligim. Bu zamana kadar fotograf kursuna gitmedim, makine elimle tutmuslugum yok.

Mark II ayarinda bir body alip da cesitli sebeplerle (usengeclik, heves kacmasi gibi) hakkini veremezsem, uzulurum. Yine kotu senaryoda 40D ayarinda bir cihazin maliyeti beni o kadar uzmez :)

Gordugum kadariyla insanlarin cogu fotografciliktan soguyor, hevesleri kaciyor. Tecrubesiz olmam ve soguma riskini EF lens maliyetinden daha cok onemsiyorum. Tam olarak dusuncem bu sekilde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sinsea

Hocam, cok haklisiniz. Tesekkur ederim, onerinizi dusunecegim. 40D ile full-frame sensorlu bir Canon kesinlikle alakasiz.

Merhaba,
    Dikkat ederseniz konuyu açarken 40d yerine yanlışlıkla "D40" yazmışsınız, dolayısıyla diğer arkadaşın "arada epeyce fark var" gibi bir yorumda bulunması çok normal..
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Hocam, cok haklisiniz. Tesekkur ederim, onerinizi dusunecegim. 40D ile full-frame sensorlu bir Canon kesinlikle alakasiz.

Merhaba,
    Dikkat ederseniz konuyu açarken 40d yerine yanlışlıkla "D40" yazmışsınız, dolayısıyla diğer arkadaşın "arada epeyce fark var" gibi bir yorumda bulunması çok normal..

Merhabalar,

Cok tesekkur ederim. Soylediginiz gibi baslik hatali. D40 yazinca Nikon modeli gibi olmus :)
    Konu hakkinda sizin bir yorumunuz olursa cok sevinirim.

Tesekkurler.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhabalar,

Cok tesekkur ederim. Soylediginiz gibi baslik hatali. D40 yazinca Nikon modeli gibi olmus :)

Tesekkurler.

Rica ederim.. FF gövdelerin imaj kaliteleri tartışılmaz ama başlangıç için 40d modeli de çok iyi bir alternatif olabilir.Ayrıca 600d, 650d veya 60d gibi daha güncel gövdeleri de düşünebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 13 Aralık 2012; 17:12:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Merhabalar,

Tesekkurler.

Rica ederim.. FF gövdelerin imaj kaliteleri tartışılmaz ama başlangıç için 40d modeli de çok iyi bir alternatif olabilir.Ayrıca 600d, 650d veya 60d gibi daha güncel gövdeleri de düşünebilirsiniz...

Konuyu açarken 40D tarafında body + Tamron 17-50 lens + Canon f 1.8 50 mm lens şeklinde düşünmüştüm.
    40D modelini de 10,1 megapiksel olduğu için, imaj kalitesinin daha yüksek olabileceğini düşünerek seçmiştim.
    Sizin önerilerinizi de dikkate alacağım. Tekrar çok teşekkür ederim :)

• quote:

Konuyu açarken 40D tarafında body + Tamron 17-50 lens + Canon f 1.8 50 mm lens şeklinde düşünmüştüm.
    40D modelini de 10,1 megapiksel olduğu için, imaj kalitesinin daha yüksek olabileceğini düşünerek seçmiştim.
    Sizin önerilerinizi de dikkate alacağım. Tekrar çok teşekkür ederim :)

Rica ederim.. Bu arada 40d için oldukça kullanışlı bir set düşünmüşsünüz.İhtiyaca göre 55-250 IS gibi ilave bir zoom lensle birlikte genel çekim ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayabilirsiniz..
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unut93 -- 17 Aralık 2012; 19:23:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ummutd93

tüketim çılgınlığı böyle birşey mi acaba . ilk makineniz deneyiminiz yok ve full frame almayı düşünüyorsunuz almışken de en iyisi olsun diyorsunuz bir de. emin olun hayatınızın hatası olur 5d. en iyi değil en kötüsü 5d mark 2 yeni başlayan biri için. siz makineyi değil makine sizi kullanır . 40d alın bari. olur da içinize sindirebilirseniz 550d alın. bi sürü yerde indirimde alın kit lensle başlayın kullanmaya. ama iyi fotoğraflar çekemezseniz makineyi suçlamayın çünkü L serisi bir lens ile ve full frame bir makine ile bile çekseniz emin olun 550d ve kit lensi ile çektiğinizden pek fazla iyi birşey çekemezsiniz

Size tesekkur ederim, cok degerli bir geribildirim oldu.

Tabiri caizse henuz makine tutmayi bile bilmiyorum. Bu yuzden gercekten nasil ilerlemeliyim bilmiyorum. Soylediklerinizi degerlendirecegim. Diyelim ki kit lensli bir 550d aldim. Ilk olarak ne yapmami onerirsiniz? (fotografcilik kursu, makine forum kullanim klavuzu arastirma, bol bol pratik vb..)

Tekrar tesekkurler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ummutd93

tüketim çılgınlığı böyle birşey mi acaba . ilk makineniz deneyiminiz yok ve full frame almayı düşünüyorsunuz almışken de en iyisi olsun diyorsunuz bir de. emin olun hayatınızın hatası olur 5d. en iyi değil en kötüsü 5d mark 2 yeni başlayan biri için. siz makineyi değil makine sizi kullanır . 40d alın bari. olur da içinize sindirebilirseniz 550d alın. bi sürü yerde indirimde alın kit lensle başlayın kullanmaya. ama iyi fotoğraflar çekemezseniz makineyi suçlamayın çünkü L serisi bir lens ile ve full frame bir makine ile bile çekseniz emin olun 550d ve kit lensi ile çektiğinizden pek fazla iyi birşey çekemezsiniz

Size tesekkur ederim, cok degerli bir geribildirim oldu.

Tabiri caizse henuz makine tutmayi bile bilmiyorum. Bu yuzden gercekten nasil ilerlemeliyim bilmiyorum. Soylediklerinizi degerlendirecegim. Diyelim ki kit lensli bir 550d aldim. Ilk olarak ne yapmami onerirsiniz? (fotografcilik kursu, makine forum kullanim klavuzu arastirma, bol bol pratik vb..)

Tekrar tesekkurler.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unut93 -- 17 Aralık 2012; 19:23:57 >

• Arkadaslar tekrar merhaba,

Canon 550D aldım, ekipmanım ilandaki gibi. Sizden çanta önerisi alabilir miyim acaba?

Teşekkürler.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=68121189&p=1#71696426

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.