Şimdi Ara

Canon IS ve IS II lens hk. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Canon lens alacağım 55-250 mm IS olacak şekilde bi kaç gündür inceliyorum bütün siteleri,
    fakat gördüğüm ve anlamadığım, araştırdığım lakin fazla bilgi bulamadığım bir konu var,

Lensler de IS II ve sadece IS olarak yazmaktadır.

IS'nin ne olduğunu biliyorum fakat bu yanında ki II ne demek, büyük ihtimal aynı ürünün update edilmiş hali, ama aralarında ki fark nedir yani onu çözemedim ben.

IS II nin avantajları nelerdir?
    IS nin dezavantajları nelerdir?

Konu hakkında bilgi sahibi bir arkadaşımız var ise yardımcı olursa sevineceğim.

Teşekkürler...

Not:Yanlış yere konu açtıysam Mod. arkadaşlardan özür dilerim.
    Not2:Sürç-ü Lisan ettiysem affola

• II optik olarak iyileştirilmiş versionu alacaksanız II olanı tercih edin.
  • @caca46,
    Ben bu lensi ilk görüp benim 40D' de kullandığımda optik olarak ilk IS' li versiyona göre sadece geniş açıda (18 mm) de biraz daha iyi olduğunu düşünmüştüm ama nedenini bulamamıştım. Benim dikkatimi çeken tek nokta dış görünüşünün biraz daha basit bir plastikten yapılmış gibi gelmesiydi.. Bu konudada yayınlanmış karşılaştırmalı bir evvellki versiyona en azından biraz değinen bir incelemede yoktu. Son araştırdığımda bir yeni incelemenn yayınlandığını gördüm.
    Ortak nokta benimde nedenini bilmediğim noktaya biraz açıklık getirimiş ve 18 mm de distorsiyonun biraz daha iyileştirildiği ama buna karşılık geniş açıda vignetingi' arttığı yönünde. Diğer taraftan lensin bir evvelki versiyona göre istikrarlı olmadığı belirtilmiş. Bu arada ortaya çıkan ölçüm hatalarının bu siteye verilen lenstende kaynaklanabileceği ayrıca belirtilmiş. Kısacası bütün okuduklarım bende ilk versiyona göre biraz tereddüt yarattı.
    Bu arada IS konusunda bir noktaya değineyim. Canon ısrarla bu lensin + 4 EV kazanç sağladığı yönünde ki benim görüşün iyi ışıkta +3 ve genellikle +2 stop avantaj sağladığı.

İnceleme:

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-S-18-55mm-f-3.5-5.6-II-Lens-Review.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 18 Kasım 2011; 17:06:17 >

• Makinanın üzerinde ki 18-55 te IS II olarak gelmişti hocam, bende biraz direkt olarak çalışan bi türk kafası var :D yanı 2, 1 den büyük gibi :D
    55-250 IS II lens aldım inşallah pişman olmam :D

yorumun için çok teşekkür ederim bende kullandıktan sonra yazacağım buraya farkettiğim bi gözlemim olursa lens için,
    Teşekkürler
  • @bipekkan

Sanırım lens modellerini karıştırmışsınız.Çünkü paylaştığınız fotoğraflarda görülen lensler 18-55 DC (bu lensin altına yanlışlıkla IS II yazılmış) ve 18-55 IS.Dolayısıyla yorumunuzun bu fotoğraflarla ilgili kısmı tamamen yanlış.
    Ayrıca,the-digital-picture.com sitesindeki incelemede de eski ve IS özelliği olmayan DC versiyon kit lensin incelemesi yapılmış.(EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II ile IS II'yi karıştırmışsınız)
    Aşağıda IS II versiyonun fotoğrafını paylaştım.
    İyi günler hoşçakalın..

Not;Mesaj gitmedi göründüğü için iki defa atmak zorunda kaldım.Yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 18 Kasım 2011; 15:43:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: c.james

@bipekkan

Sanırım lens modellerini karıştırmışsınız.Çünkü paylaştığınız fotoğraflarda görülen lensler 18-55 DC (bu lensin altına yanlışlıkla IS II yazılmış) ve 18-55 IS.Dolayısıyla yorumunuzun bu fotoğraflarla ilgili kısmı tamamen yanlış.
    Ayrıca,the-digital-picture.com sitesindeki incelemede de eski ve IS özelliği olmayan DC versiyon kit lensin incelemesi yapılmış.(EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II ile IS II'yi karıştırmışsınız)
    Aşağıda IS II versiyonun fotoğrafını paylaştım.
    İyi günler hoşçakalın..

Not;Mesaj gitmedi göründüğü için iki defa atmak zorunda kaldım.Yanlış anlaşılmasın.

@ c.james,
    "IS II" yazısının bir göz aldanması sonucu. Ancak fotograflara hem bakarken hemde düzenlerken 2 yönden çok tereddütlüydüm. Benim Tripodfoto' da test ettiğim örnek 1. versiyona çok benziyordu ve İlk versiyonda Macro' yu temsilen işaret varken II. versiyonda Macro yazıyordu. Diğer farklılıklarda "IMAGE STABILIZER" yazısı ile CANON yazılarının yer değiştirmiş olmasıydı. O sitedeki fotograftaki zoom halkasının biçiminden çok tereddütlüydüm. Hatta Gökhan Bey' le bu konuyu da epey bir konuşmuştuk. Neyse ikazınız için teşekkürler. Aradığım fotografları epey bir aramadan sonra buldum ve mesajı değiştirdim. Ancak bu II. versiyon için o gün çektiğim fotograflara bakıp bir daha inceleyeceğim. Linkini verdiğim sitenin güvenirliliğinden emin değilim. bende epey tereddütler yarattı. Photozone ile karşılaştırılınca farklılıklar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: caca46

Makinanın üzerinde ki 18-55 te IS II olarak gelmişti hocam, bende biraz direkt olarak çalışan bi türk kafası var :D yanı 2, 1 den büyük gibi :D
    55-250 IS II lens aldım inşallah pişman olmam :D

yorumun için çok teşekkür ederim bende kullandıktan sonra yazacağım buraya farkettiğim bi gözlemim olursa lens için,
    Teşekkürler

@caca46,
    Kesinlikle pişman olmazsınız,
    Mesajda önemli bir hata yapmışım, göz aldanması sanırım mesajımı daha doğrusu verdiğim linke bağlı olarak yeniden düzenledim, tereddütlerimi de belirttim. Adamlarda kendilerine gönderilen lensim iyi bir lens olmayabileceğini açıkça belirtmişler. Aslında TUHAF bir durum ve kişilere yol göstereceğine daha fazla kafa karışıklığına neden oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@ c.james,
    Neyse ikazınız için teşekkürler.

Rica ederim..
  • @bipekkan

Bu arada iki lensin arasındaki küçük imaj kalitesi farkını 550d ve 600d ile çekilmiş örnek fotoğraflardan da görebilirsiniz.İki makinenin sensör ve işlemcileri aynı ama sanırım IS II farkından dolayı 600d ile çekilen test fotoğraflarının renk sıcaklığı ve keskinliği sanki biraz daha iyi gibi görünüyor.Hatırlarsanız bu konuya daha önce 600d ve 1100d ile ilgili başka bir konu içerisinde de değinilmişti.
    İyi akşamlar hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 18 Kasım 2011; 19:31:15 >
  • İS İİ ilk çıktığında Canon aradaki farkin sadece malzemede olduğunu, optik olarak fark olmadıgını söylemişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

İS İİ ilk çıktığında Canon aradaki farkin sadece malzemede olduğunu, optik olarak fark olmadıgını söylemişti.

Merhaba,
    Benzer açıklamalar yapıldığını hatırlıyorum,ama o zaman 550d ve 600d ile çekilmiş örnek fotoğrafların arasındaki küçük farkların başka bir açıklaması olmalı.
    Sensör ve işlemcileri aynı olmasına ramen 600d+18-55 IS II ile çekilen fotoğrafların görüntü kalitesi 550d+18-55 IS'e göre biraz daha iyi gibi görünüyor.Bence bu küçük imaj kalitesi farkı lensden kaynaklanıyor olabilir.(Ayrıca önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu konu forumda daha önce de tartışılmış ve benzer yorumlar yapılmıştı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 19 Kasım 2011; 22:04:03 >
  • IS II değil IS MKII olsa yine optik fark olmaz kit lens kit lenstir. Takılmayın buna. Aynı fiyatsa II yi alın kafanız rahat etsin ;)

600d ile 550d arasında imaj kalitesinde fark olamaz ikisi aynı makina aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

IS II değil IS MKII olsa yine optik fark olmaz kit lens kit lenstir. Takılmayın buna. Aynı fiyatsa II yi alın kafanız rahat etsin ;)

600d ile 550d arasında imaj kalitesinde fark olamaz ikisi aynı makina aslında.

Merhaba,
    Sanırım önceki mesajımı yeterince dikkatli okumamışsınız.Ben 550d ve 600d'nin imaj kaliteleri gövdeden dolayı farklı demedim.İki makinenin sensör ve işlemcileri aynı olduğu halde imaj kalitesi yönünden küçük bir fark olduğunu,bunun da gövdeden değil belki de lens farkından kaynaklanabileceğini belirttim.
    Ayrıca "IS II değil IS MK II olsa yine optik fark olmaz,kit lens kit lenstir." şeklindeki yorumunuza da kesinlikle katılmıyorum.Az da olsa kit lensten kit lense fark olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 19 Kasım 2011; 22:03:17 >

• Aslında 60D'nin de imaj kalitesi 7d'ye göre daha iyi gibi. Belki Canon her yeni seride işleme algoritmasını geliştiriyorduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Aslında 60D'nin de imaj kalitesi 7d'ye göre daha iyi gibi. Belki Canon her yeni seride işleme algoritmasını geliştiriyordur.

Merhaba,
    Olabilir,aynı şey d90 ve d5000 için de söylenmişti.D5000 daha sonra üretildiği için algoritmada küçük ayarlamalar yapılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 19 Kasım 2011; 22:23:24 >
  • Kit 18-55 in limiti bellidir adına 2, 3, ii, eklenmesi birşeyi değiştirmez siz bana aynı ortamda aynı ayarlarda çekilmiş resimleri gösterirseniz bakarız duruma. Farkedilebilir biçimde iyi olduğunu sanmıyorum II nin.

60D 7D ye göre iyi olamaz olsa olsa aynı olur.

550D,60D ve 7D , 24-105L ile aynı ayarlarda imaj kaliteleri aynıdır. Sadece iso başarımında çok az 7D öndedir o da %100 crop ta belli oluyor. (DigitalRev in videosu var)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

Kit 18-55 in limiti bellidir adına 2, 3, ii, eklenmesi birşeyi değiştirmez siz bana aynı ortamda aynı ayarlarda çekilmiş resimleri gösterirseniz bakarız duruma. Farkedilebilir biçimde iyi olduğunu sanmıyorum II nin.

60D 7D ye göre iyi olamaz olsa olsa aynı olur.

550D,60D ve 7D , 24-105L ile aynı ayarlarda imaj kaliteleri aynıdır. Sadece iso başarımında çok az 7D öndedir o da %100 crop ta belli oluyor. (DigitalRev in videosu var)

Tekrar merhaba,
    Ben kit lensler arasında çok belirgin bir fark olduğunu söylemedim.Sadece az da olsa arada küçük farklar olabileceğini belirttim,ama siz bunu farkedemiyorsanız bir şey diyemem.
    Aynı şartlar altında çekilmiş fotoğrafları internetten bulup inceleyebilirsiniz.
    60d ve 7d arasında ise diğer arkadaşın da belirttiği gibi algoritma ayarlamalarından dolayı küçük farklar olabilir.İşlemciler aynı görünse de bazen yeni modelin algoritmasında küçük iyileştirmeler yapabiliyorlar.D90 ve d5000 örneğinde olduğu gibi.
    Bu arada yanlış anlamayın,gövdeler ve lensler arasındaki bu küçük farkları çok fazla önemsemiyorum.Konusu geçince düşüncelerimi paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 19 Kasım 2011; 22:59:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.