Şimdi Ara

Canon IXUS 80 mi? SX100 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, herkese merhaba... Foruma yeni üyeyim, çok kaliteli bir foruma benziyor.

Sorum: Canon'un IXUS 80 ile SX100 arasında kaldım. Boyutlar arasında bariz fark var ama özelliklerine baktığımda bunu göremedim ya da anlamadım.

Gece çekimlerinde iyi olan ve manuel ayarı olan hangisidir?

Ve aralarında ne gibi fark vardır, hangisini tavsiye edersiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Arkadaşlar, cevap verebilecek kimse yok mu acaba?
  • selam dostum,

ben de iki gun once canon powershot a570 modelini aldim,
    ben de sx100 ile a570 arasinda kalmistim, ucuz oldugu icin a570 i sectim.

oncelikle bence manuel ayarlarla resim cekmek istiyorsan ixus serisini gecmelisin, ixus serisi genelde cepte tasimak icin olan makinalarin serisidir ve bildigim kadariyla sadece auto modu bulunur. sx100 de ise tum ayarlari manuel yapmak mumkundur, ben alirken sx100 500 ytl civariydi, ben a570 i 280 lira civarina aldim, sx100 ile a570 arasindaki farklardan bazilari da, sx100 10x optik zoom, a570 4x optik zoom;
    sx100 1 cm makro, a570 5 cm makro;
    ve tam hatirlayamadigim birkac ozellik daha olabilir tabiki sx100 un lensinin daha kaliteli olacagini da soyleyebilirim ancak bir sitede ayrintili olarak cekilen resimlerle modelleri karsilastirabiliyordun, oradan baktigimda cok onemli fark bulamadim o yuzden a570 aldim ama ben dslr dan compact makine sinifina donmeye karar verdigim icin manuel mod bulundurmayan makinalara hic bakmadim, senin ozel olarak manuel cekim hevesin yoksa kucuk boyutlu ixus lari da dusunebilirsin, oncelikle ne istedigine karar verebilirsen daha verimli bir bicimde yardimci olabiliriz.

• SX100 8MP IXUS80 7MP
    SX100 10x(36mm-360mm) optik zoom IXUS 80 3x(38-114mm)
    SX100 makro 1cm IXUS80 3yada5 cm
    SX100 de manuel ayar var IXUS80 de yok
    Ikisininde LCD leri 2.5inch ancak SX100 172000pixel IXUS80 230000
    SX100 kalem pil ile calisiyor IXUS80 in kendi ozel bataryasi var
    vs...
    aslinda bu bilgileri nasil goremediniz ya da anlayamadiniz ben de bunu anlamis degilim.
    bir de karsilastirdiginiz makinelere baktigim zaman yeni oldugunuzu anliyorum bence biraz daha bu konuda arastirin. bir dukkana gitmissiniz siz bu iki modeli gostermisler siz de burada sormussunuz gibi bir durum var sanki.
  • gece çekimleri iyi olsun istiyorsan fujileri incele bence...
  • hangi Fujiler acaba?Bence modelde verirsenin daha iyi olur cunku Fuji S5700 kullanmis biri olarak gece cekimlerinin kotu oldugunu rahatlikla soyleyebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

gece çekimleri iyi olsun istiyorsan fujileri incele bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: parantezz

SX100 8MP IXUS80 7MP
    SX100 10x(36mm-360mm) optik zoom IXUS 80 3x(38-114mm)
    SX100 makro 1cm IXUS80 3yada5 cm
    SX100 de manuel ayar var IXUS80 de yok
    Ikisininde LCD leri 2.5inch ancak SX100 172000pixel IXUS80 230000
    SX100 kalem pil ile calisiyor IXUS80 in kendi ozel bataryasi var
    vs...
    aslinda bu bilgileri nasil goremediniz ya da anlayamadiniz ben de bunu anlamis degilim.
    bir de karsilastirdiginiz makinelere baktigim zaman yeni oldugunuzu anliyorum bence biraz daha bu konuda arastirin. bir dukkana gitmissiniz siz bu iki modeli gostermisler siz de burada sormussunuz gibi bir durum var sanki.

Haklısınız yeniyim ama çok araştırdım, netten ve elektronik mağazalarından..
    Yazdığınız tüm özellikleri de biliyorum ama...

Anlamadığım şu: Aralarındaki fiyat farkı çok az...Ama ebatlarına baktığımızda bariz fark var. Özelliklerine baktığımızda 2-3 fark var. Biri 10x optik, diğeri 3x..Pil...Çözünürlük vs..

Bunun dışında pek fark göremediğim için, hangisini alacağımı şaşırmış durumdayım.

Yani neden "şunu" almalıyım sorusuna kendim cevap bulamadım, sizlerden yardım istedim...

Tüm mesajlar için teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aralarındaki fiyat farkının az olma nedenlerini bildiğim ve tahmin ettiğim kadarı ile yazayım;
    canon powershot modellerinde fotoğraf kalitesinden ödün vermeden kasa malzemesini vesaire düşük kalitede tutarak uygun fiyatlı ve fonksiyonel çıkarmayı uygun görüyor.Powershot modellerine bakacak olursanız dış yüzeyler plastik malzemeden yapılmıştır ancak IXUS larda da tam tersi bir durum vardır malzeme kalitesini daha yüksek tutuyor ve fiyatları daha yüksek oluyor.tabi bir de genelde genelde küçük boyutlu elektronik cihazların fiyatları daha yüksek oluyor.
    eğer büyük olması sıkınıt değilse ben SX100 tavsiye ederim.
  • Tartışmasız SX100 kullandığım için söylüyorum..IXUS serisi bence sadece anı fotoğrafı çeken fazla bu işle vakit kaybetmek istemeyen özellikle de bayan kullanıcılara hitaben satılan bir seri...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.