Şimdi Ara

CANON İXUS KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.978
Cevap
9
Favori
184.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blackeye34

Merhaba ben cekim kalitesi iyi bir makine ariyorum darty ler bunu onerdir fiyat 500 tl civariydi Canon xus117 bu model icin ne diyorsunuz?

dostum ben sana sx210 yada sx130 oneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: froarleg

Mrb Arkadaşlar bendede İXUS 95 İS var.
    Bende tam olarak ayarlamaları yapamadım,iyi çekim yapabilmek için(kapalı yada dış mekanlarda) hangi ayarları
    uygulamalıyım ? Genelde iso kullanmak için ne tür ayarlar gereklidir ? Elimdeki makineyle en kaliteli resimleri
    çekebilmek için yardımlarınızı bekliyorum...

Bu arada konuyla ilgili başka bir yerde açıklama varsa ben bulamadım şimdiden özür dilerim,teşekkürler...

hocam o makineyi ben de kullandım çok kurcaladım ama autodakinden daha iyi kaliteye yaklaşamadım sonunda pes edip auto mode kullandım

bu arada resim degil fotoğraf :)

gece fotoğraf çekmek için ya mini tripod alın anahtarlık boyutunda. yada biryere sabit bırakın zamanlayıcıyı ayarlayıp 2 snye ye öyle çekin. gündüz çekimlerinde zaten hiçbirşekilde sıkıntı olmaz

• quote:

Merhaba ben cekim kalitesi iyi bir makine ariyorum darty ler bunu onerdir fiyat 500 tl civariydi Canon xus117 bu model icin ne diyorsunuz?

SX210 kullanıyorum ve kesinlikle uzak durmanızı öneririm. İlla bu şekilde bi makine arıyorsanız 220 ve 230'un çekimleri 10 kat iyidir 210'a göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eceliktenli

quote:

SX210 kullanıyorum ve kesinlikle uzak durmanızı öneririm. İlla bu şekilde bi makine arıyorsanız 220 ve 230'un çekimleri 10 kat iyidir 210'a göre.

dostum bende sx130 var fena deil ... 210 nasıl kotu oluyor...:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesindostu

quote:

quote:

dostum bende sx130 var fena deil ... 210 nasıl kotu oluyor...:(

Alıntıları Göster
    130 iyi olabilir hatta şimdi alacak olsam 130 alırdım kesinlikle. Sx210'u sırf bataryalı diye tercih ettim ve pişman oldum. Özellikle makro çekim oldukça sıkıntılı. Yarım metre lens koyup zoom yaptırtalım başka da bişi yapmasın bu makine demişler resmen. Paranıza yazık diyorum bu makine için. Görüntü kalitesi falan oldukça sıkıntılı.

• quote:

130 iyi olabilir hatta şimdi alacak olsam 130 alırdım kesinlikle. Sx210'u sırf bataryalı diye tercih ettim ve pişman oldum. Özellikle makro çekim oldukça sıkıntılı. Yarım metre lens koyup zoom yaptırtalım başka da bişi yapmasın bu makine demişler resmen. Paranıza yazık diyorum bu makine için. Görüntü kalitesi falan oldukça sıkıntılı.

Alıntıları Göster
    Geçenlerde cannon 117 hs ixus aldım ve iade ettim bir hafta sonra. Sebebi ise Slow motion çekiminin çok zayıf olmasıydı. Tamam makina 1080 hd çekim yapıyor fakat slow motion da bu verimi alamıyorsunuz. Zoom olayı da çok düşük. Onun dışında diğer özellikleri iyiydi. Yalnız f/p oranında fiyatı yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Geçenlerde cannon 117 hs ixus aldım ve iade ettim bir hafta sonra. Sebebi ise Slow motion çekiminin çok zayıf olmasıydı. Tamam makina 1080 hd çekim yapıyor fakat slow motion da bu verimi alamıyorsunuz. Zoom olayı da çok düşük. Onun dışında diğer özellikleri iyiydi. Yalnız f/p oranında fiyatı yüksek.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar 1 haftalık gezi yapacağım 1 ay sonra
    bunun içim ixus 100 e batarya alacağım
    ebayde fiyatlara baktım 3-4 dolar falan diyorlar 1 yıl da garanti veriyorlar
    bunlardan alsam ne kadar süre çekim yapabilirler? orjinalden ne farkı vardır?
    veya orjinalleri ne kadar fiyatlıdır
    (yani bana 1 hafta dayansın yetecek :) günde iki batarya kullanacağım. akşama şarj edeceğim.)

bahsettiğim ilanlar

http://www.ebay.com/itm/Battery-for-Canon-NB-4L-NB4L-IXUS-115-220-HS-60-65-70-75-80-100-110-120-130-IS-/220852674197?pt=Batteries_Chargers&hash=item336bd85e95
    http://www.ebay.com/itm/1200mAh-NB4L-NB-4L-Battery-for-Canon-ELPH-100-300-310-HS-IXUS-115-220-230-HS-/260991891547?pt=Batteries_Chargers&hash=item3cc454385b
    http://www.ebay.com/itm/DSTE-NB-4L-Battery-for-Canon-Digital-IXUS-100-110-30-IS-/170639362550?pt=Batteries_Chargers&hash=item27bae609f6
    http://www.ebay.com/itm/Battery-Canon-Digital-IXUS-115-HS-SD-Series-SD450-Digital-ELPH-100-HS-FOR-NB-4L-/170792092306?pt=Batteries_Chargers&hash=item27c4008292

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SzolnoK -- 29 Nisan 2012; 22:06:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SzolnoK

arkadaşlar 1 haftalık gezi yapacağım 1 ay sonra
    bunun içim ixus 100 e batarya alacağım
    ebayde fiyatlara baktım 3-4 dolar falan diyorlar 1 yıl da garanti veriyorlar
    bunlardan alsam ne kadar süre çekim yapabilirler? orjinalden ne farkı vardır?
    veya orjinalleri ne kadar fiyatlıdır
    (yani bana 1 hafta dayansın yetecek :) günde iki batarya kullanacağım. akşama şarj edeceğim.)

bahsettiğim ilanlar

http://www.ebay.com/itm/Battery-for-Canon-NB-4L-NB4L-IXUS-115-220-HS-60-65-70-75-80-100-110-120-130-IS-/220852674197?pt=Batteries_Chargers&hash=item336bd85e95
    http://www.ebay.com/itm/1200mAh-NB4L-NB-4L-Battery-for-Canon-ELPH-100-300-310-HS-IXUS-115-220-230-HS-/260991891547?pt=Batteries_Chargers&hash=item3cc454385b
    http://www.ebay.com/itm/DSTE-NB-4L-Battery-for-Canon-Digital-IXUS-100-110-30-IS-/170639362550?pt=Batteries_Chargers&hash=item27bae609f6
    http://www.ebay.com/itm/Battery-Canon-Digital-IXUS-115-HS-SD-Series-SD450-Digital-ELPH-100-HS-FOR-NB-4L-/170792092306?pt=Batteries_Chargers&hash=item27c4008292

Alıntıları Göster
    bir de şu ilanda 1200 mAh olduğu yazıyor. benim orjinal pilimde 760 mAh yazıyor. bu bir uyumsuzluk yaratır mı yoksa aksine daha uzun süre dayanmasını mı sağlar?

http://www.ebay.com/itm/NB-4L-NB4L-Camera-battery-fr-Canon-PowerShot-TX1-Digital-50-40-IXUS-70-1200mAH-/320894243265?pt=Batteries_Chargers&hash=item4ab6c991c1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SzolnoK -- 29 Nisan 2012; 22:22:52 >

• quote:

bir de şu ilanda 1200 mAh olduğu yazıyor. benim orjinal pilimde 760 mAh yazıyor. bu bir uyumsuzluk yaratır mı yoksa aksine daha uzun süre dayanmasını mı sağlar?

http://www.ebay.com/itm/NB-4L-NB4L-Camera-battery-fr-Canon-PowerShot-TX1-Digital-50-40-IXUS-70-1200mAH-/320894243265?pt=Batteries_Chargers&hash=item4ab6c991c1

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Ben de IXUS 300 HS kullanıcıyım. Daha önce de Ixus makina kullandım.

Sorunum; Ixus larla çektiğim video ları (HD veya değil) LG marka DVD/DIVX player veya LG marka LCD nin USB girişinden bağlamama rağmen seyredemiyorum.

Seyrede bilmek için format dönüşümü yapmam yararlı olurmu ve hangi formata???

Yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_ee

Merhabalar,

Ben de IXUS 300 HS kullanıcıyım. Daha önce de Ixus makina kullandım.

Sorunum; Ixus larla çektiğim video ları (HD veya değil) LG marka DVD/DIVX player veya LG marka LCD nin USB girişinden bağlamama rağmen seyredemiyorum.

Seyrede bilmek için format dönüşümü yapmam yararlı olurmu ve hangi formata???

Yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    IXUS 100 ün hafıza kartı destegini bilen var mı? ona göre alacagım. 4GB yeterli olmuyor. 16GB destekler mi alayım mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgeolun

IXUS 100 ün hafıza kartı destegini bilen var mı? ona göre alacagım. 4GB yeterli olmuyor. 16GB destekler mi alayım mı?

Alıntıları Göster
    şahsen 16 gb kullanıyorum sorun yok

benim soruma cevap verecek birisi yok mudur?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Ixus 115 HS için Türkçe "kullanma kılavuzu" ya da "hızlı başlangıç" kılavuzunu nereden bulabilirim?

Teşekkürler.
  • quote:

Bildigim kadarıyla bataryanın gücünü gösteriyor. Dolayısıyle süreyi dogrudan etkiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeolun

quote:

Bildigim kadarıyla bataryanın gücünü gösteriyor. Dolayısıyle süreyi dogrudan etkiliyor

Alıntıları Göster
    bende ixus 310 alacağım inşallah .yakında bende çektiklerim sunarım..

• quote:

Orijinalden alıntı: radiko1

bende ixus 310 alacağım inşallah .yakında bende çektiklerim sunarım..

Alıntıları Göster
    CANON POWERSHOT 500 HS ( İXUS 310 hs ) Makinamla çektiklerim ve ixus 100 ile karşılaştırması..

önce ixus 310 nun özellikleri
    Canon IXUS 310 HS

CANON İXUS KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA

Teknik özellikleri:

• 1/2,3 inç boyutlu arkadan aydınlatmaya sahip CMOS algılayıcı ile 12,1 milyon piksel kayıt
    • 4000x3000 piksel 4:3, 4000x2248 piksel 16:9, 4000x2664 piksel 3:2, 2992x2992 piksel 1:1
    • 1920x1080p 24fps video kayıt
    • 320x240p 240fps video kayıt
    • 35mm formatında 24-105mm(F2.0-5.8)ye eşdeğer odak aralığına sahip objektif
    • 6 grupta 7 optik eleman, 2 adet çift taraflı asferik mercek, 1 adet UA mercek, 1 adet tek taraflı asferik mercek
    • Dynamic IS sarsıntı önleme sistemi
    • IS100-3200 algılayıcı ışık duyarlılığı
    • 15-1/1600sn perde hızı
    • 3,2 inç PureColor II, 461,000 piksel dokunmatik lcd ekran
    • SD/SDHC/SDXC/MMC/MMC Plus/HC MMC Plus
    • USB 2.0, HDMI mini, AV out
    • 101 x 55 x 25 mm
    • 185gr
    .HS System ve 12,1 megapiksel sensör
    • f/2,0 24mm, 4,4x optik zum objektif
    • Optik Görüntü Sabitleyici
    • Paslanmaz çelik malzemeden gövde
    • 8.0 cm (3,2 inç) PureColor II Touch LCD ekran
    • Optik zum desteğiyle Full HD kalitesinde video kayıt
    • Dinamik görüntü sabitleyici
    • Smart Auto akıllı otomatik çekim
    • 32 adet hazır çekim modu
    • Yüksek hızda seri çekim ve ağır çekim modu
    • Movie Digest
    • iFrame video
    • Yaratıcı çekim modları
    • Manuel fotoğraf çekim ayarları

Daha önce kullandığım makineler (bunlar panasonic ; ixus 750; fuji f30 ; ixus 100is ; ixus 110is ixus 200is vs..) ile arasındaki farkları..
    1- daha geniş açı istiyordum .. 24 mm baya iyi oldu. manzara çekmeyi seviyorum genelde. 4.4 x optik zoomda bana yeterli..
    2- full hd 1080p video kaydı 24 fps güzel görüntü veriyor. tüm bu tarz makinelerde olduğu gibi 24 fps olduğundan kesikli hissi veriyor. Bu kamera da ise geniş açı ve video birleştiğinde çok güzel sonuçlar alınsa da video çekerken hızlıca etrafınızı döndüğünüzde baş dönmesi yapıyor. dolayısıyla profosyonel kameramanlar gibi çekmeyi bilmek gerekebiliyor. Ha bu arada video çekim esnasında optik zoom yapabiliyor.
    3- f2.0 diyafram gün ışığında olduğu gibi kapalı mekanlarda çok iyi sonuçlar veriyor.
    4- HS sistemi çok iyi odaklama çok hızlı ve doğru yapıyor. ev içi ortamlarda ışık yetersizliğini hissetmiyorsunuz.
    5- stereo ses ile kayıt yapıyor.
    6-320-240 piksel 240fps yavaşlandırılmış çekimi ile güzel sonuçlar alınıyor. sık sık kullanıyorum.
    7- Av ve Tv modu var . dış çekimler daha nasip olmadı ama canon s90 s100 lerde olan bu özellik bu ixus 310 da var.
    8- CHDK bu model için program çıkarmış.. motion sensor, timelapse gibi sciprtler çalışıyor. BRACKET özelliği de kullanılabiliyor HDR çekimlerim için
    çok iyi olacak.
    ....... Şimdilik bu kadar..

• quote:

CANON POWERSHOT 500 HS ( İXUS 310 hs ) Makinamla çektiklerim ve ixus 100 ile karşılaştırması..

önce ixus 310 nun özellikleri
    Canon IXUS 310 HS

Teknik özellikleri:

• 1/2,3 inç boyutlu arkadan aydınlatmaya sahip CMOS algılayıcı ile 12,1 milyon piksel kayıt
    • 4000x3000 piksel 4:3, 4000x2248 piksel 16:9, 4000x2664 piksel 3:2, 2992x2992 piksel 1:1
    • 1920x1080p 24fps video kayıt
    • 320x240p 240fps video kayıt
    • 35mm formatında 24-105mm(F2.0-5.8)ye eşdeğer odak aralığına sahip objektif
    • 6 grupta 7 optik eleman, 2 adet çift taraflı asferik mercek, 1 adet UA mercek, 1 adet tek taraflı asferik mercek
    • Dynamic IS sarsıntı önleme sistemi
    • IS100-3200 algılayıcı ışık duyarlılığı
    • 15-1/1600sn perde hızı
    • 3,2 inç PureColor II, 461,000 piksel dokunmatik lcd ekran
    • SD/SDHC/SDXC/MMC/MMC Plus/HC MMC Plus
    • USB 2.0, HDMI mini, AV out
    • 101 x 55 x 25 mm
    • 185gr
    .HS System ve 12,1 megapiksel sensör
    • f/2,0 24mm, 4,4x optik zum objektif
    • Optik Görüntü Sabitleyici
    • Paslanmaz çelik malzemeden gövde
    • 8.0 cm (3,2 inç) PureColor II Touch LCD ekran
    • Optik zum desteğiyle Full HD kalitesinde video kayıt
    • Dinamik görüntü sabitleyici
    • Smart Auto akıllı otomatik çekim
    • 32 adet hazır çekim modu
    • Yüksek hızda seri çekim ve ağır çekim modu
    • Movie Digest
    • iFrame video
    • Yaratıcı çekim modları
    • Manuel fotoğraf çekim ayarları

Daha önce kullandığım makineler (bunlar panasonic ; ixus 750; fuji f30 ; ixus 100is ; ixus 110is ixus 200is vs..) ile arasındaki farkları..
    1- daha geniş açı istiyordum .. 24 mm baya iyi oldu. manzara çekmeyi seviyorum genelde. 4.4 x optik zoomda bana yeterli..
    2- full hd 1080p video kaydı 24 fps güzel görüntü veriyor. tüm bu tarz makinelerde olduğu gibi 24 fps olduğundan kesikli hissi veriyor. Bu kamera da ise geniş açı ve video birleştiğinde çok güzel sonuçlar alınsa da video çekerken hızlıca etrafınızı döndüğünüzde baş dönmesi yapıyor. dolayısıyla profosyonel kameramanlar gibi çekmeyi bilmek gerekebiliyor. Ha bu arada video çekim esnasında optik zoom yapabiliyor.
    3- f2.0 diyafram gün ışığında olduğu gibi kapalı mekanlarda çok iyi sonuçlar veriyor.
    4- HS sistemi çok iyi odaklama çok hızlı ve doğru yapıyor. ev içi ortamlarda ışık yetersizliğini hissetmiyorsunuz.
    5- stereo ses ile kayıt yapıyor.
    6-320-240 piksel 240fps yavaşlandırılmış çekimi ile güzel sonuçlar alınıyor. sık sık kullanıyorum.
    7- Av ve Tv modu var . dış çekimler daha nasip olmadı ama canon s90 s100 lerde olan bu özellik bu ixus 310 da var.
    8- CHDK bu model için program çıkarmış.. motion sensor, timelapse gibi sciprtler çalışıyor. BRACKET özelliği de kullanılabiliyor HDR çekimlerim için
    çok iyi olacak.
    ....... Şimdilik bu kadar..

Alıntıları Göster
    Dokunmatiğine alışmak gerekiyor . özellikle smartphone kullananlar cep telefonu ile kameranın dokunmatik hassasiyetini ve farklılığını karıştırabiliyor. bu da daha geç öğrenebiliyoruz en azından benim için öyle..

karşılaştırma farklı geniş açılarla çekildiği için ortam ve çekim alanı birebir uymayabilir.

ixus 100 is ile çekilenler..

ixus 310 is ile çekilenler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radiko1 -- 13 Mayıs 2012; 11:12:29 >

• quote:

Dokunmatiğine alışmak gerekiyor . özellikle smartphone kullananlar cep telefonu ile kameranın dokunmatik hassasiyetini ve farklılığını karıştırabiliyor. bu da daha geç öğrenebiliyoruz en azından benim için öyle..

karşılaştırma farklı geniş açılarla çekildiği için ortam ve çekim alanı birebir uymayabilir.

ixus 100 is ile çekilenler..

ixus 310 is ile çekilenler..

Alıntıları Göster
    CROPLARIN KARŞILAŞTIRILMASI..
    İXUS 100

İXUS 310

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    İXUS 100

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    İXUS 100

İXUS 310

İXUS 100

İXUS 310

İXUS 100

İXUS 310

• quote:

CROPLARIN KARŞILAŞTIRILMASI..
    İXUS 100

İXUS 310

İXUS 100

İXUS 100

İXUS 310

İXUS 100

İXUS 310

İXUS 100

İXUS 310

Alıntıları Göster

320X240 piksel formatında 240 fps yavas cekim.. makina ixus 310 hs yada elph 500 hs

• quote:

320X240 piksel formatında 240 fps yavas cekim.. makina ixus 310 hs yada elph 500 hs

Alıntıları Göster
    bi arkadaşımın tanıdıgında ixus 95 gördüm. made in japan yazıyordu. fotoğraflarına baktım benim çin ixus 95le alakası yoktu. şunu kesinlikle söyleyebilirim ki (ixus 95 made in china kullandım önceden) japon üretim ile çin üretim arasında bariz fark var. ve makinenin ağırlığı dahi farklı. şuanda sony w350 kullanıyorum. gün gelir değiştirirsem makinemi kesinlikle japon üretimi bir canon alıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

bi arkadaşımın tanıdıgında ixus 95 gördüm. made in japan yazıyordu. fotoğraflarına baktım benim çin ixus 95le alakası yoktu. şunu kesinlikle söyleyebilirim ki (ixus 95 made in china kullandım önceden) japon üretim ile çin üretim arasında bariz fark var. ve makinenin ağırlığı dahi farklı. şuanda sony w350 kullanıyorum. gün gelir değiştirirsem makinemi kesinlikle japon üretimi bir canon alıcam.

Alıntıları Göster
    24 mm ixus model almaya niyetim var
    370 TL altında bulamadım
    Araştırmaya devam ediyorum

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.