Şimdi Ara

CANON İXUS KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.978
Cevap
9
Favori
184.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    50-60 foto çektim,
    dış mek süper ötesi.
    iç mekan süper
    gece çekimi flaşlı mükemmel ötesi
    hd video denemedim...

iç mekan da genelde florosan varken denedim, o yüzden mükemmel değil ama, orta düzey bile diyemem gayet başarılı...
    ama aklım dslr da...
  • ixus1000 mi ixus100 mü
  • IXUS1000
    amerikadan getirttim...
    SD4500IS modeli diye geçiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyro61

ixus105 i bilmiyorum ama 95 süper kaliteli fotoğraf çekiyor. Video kaliteside olağanüstü. Ben 100 kullanıyorum hiç memnun değilim tek ayrıcalığı HD video çekebiliyorsunuz. Ama fotoğraf da iş yok.
    Ayrıca ixus95 bu aralar 350-400 tl ye kadar düştü.

400 e nerden bulabilirim ixus 95 i. bildiğiniz bi yer var mmı
  • 1. Panasonic lumix lx3
    2. Canon s90, s95, ixus 130
    3. Samsung ex1
    4. Sony hx5v
    5. Fuji f200exr

bunlar içinde video önemli değil. gece çekimi iyi olsun kaliteli foto çeksin hangisini tercih etmeliyim sizce. en son bu kadar daraltabildim listeyi artık neye göre hangisini seceyim bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wasabi340 -- 27 Ekim 2010; 17:29:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wasabi340

quote:

Orijinalden alıntı: neyro61

ixus105 i bilmiyorum ama 95 süper kaliteli fotoğraf çekiyor. Video kaliteside olağanüstü. Ben 100 kullanıyorum hiç memnun değilim tek ayrıcalığı HD video çekebiliyorsunuz. Ama fotoğraf da iş yok.
    Ayrıca ixus95 bu aralar 350-400 tl ye kadar düştü.

400 e nerden bulabilirim ixus 95 i. bildiğiniz bi yer var mmı

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd96073
    http://www.vatanbilgisayar.com/canon-ixus-95-is_g-ixus-95-is-dijital-fotograf-makinesi-(gumus)/productdetails.aspx?I_ID=38119

• teşekkür ederim ben 400 görünce sasrımıstım. sebebi ixus 95 ile s95 i karıstırmıs olmamdan. s95 750 milyonken nası 400 olur nerdeymiş diye ondan heyecanlanmıştım. sağolun. kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wasabi340 -- 27 Ekim 2010; 18:36:40 >
  • Rica ederim
  • Yakında ixus 300 (sd4000) ile aranızdayım, fotoğraflarım ve yorumlarımı katıcam inşallah.
  • Merhaba, artık ben de ixus 300 sahibiyim. Makinama bizamerikadayız.com sayesinde ulaştım. Site için tereddütlerim vardı ama gerek cevaplarıyla gerekse 3 günde elime ulaşmasıyla hoşuma gitti.

Cihazı alırken baya incelemiştim. Özellikle popüler modeller arasında baya gittim geldim. (S95, TZ10 gibi.) Nerdeyse S95 alıcaktım fakat incelemelerde video kaydı sırasında zoom yapamaması canımı sıktı çünkü video kaydı da benim için önemliydi. Yabancı sitelerdeki yorumlar ve başçek.com sitesindeki inceleme bu makinayı almamda önemli rol oynadı.

Neyseki doğru karar vermişim, makinayı çok beğendim. Yeni bi makina almak isteyenlere tavsiye edebilirim. Burada detaylı incelemeye girmeme gerek yok BASÇEK sitesinde çok güzel incelenmiş zaten. Sadece bir-iki yorumlarımı ve örnek fotoğrafları vereceğim.

Fotoğrafçılığa yeni başlayan biri olarak kendimce ixus 300 ün beğendiğim özelliklerini şöyle yazabilirim;

CANON İXUS KULLANICI VE MERAKLILARI BURAYA

+ Gövde tasarımı standart dışı, malzeme plastik değil çelik. Ne hafif ne de ağır, bana göre ideal ağırlıkta, titretmeden fotoğraf çekmek için güzel.
    + Menü tuşları çok sade
    + gece çekimleri gayet başarılı, uygun ayarlarla kumlanma oldukça az.
    + Video kaydı oldukça kaliteli ki almamdaki en önemli unsurdu. 720p videolar kaliteli fakat bellekte yer kaplıyorlar. 640x480 videolar da fena değil, özellikle tercihim bu çözünürlük oluyor. 1 dakika videonun boyutu yaklaşık 82mb tutuyor. Video codec .MOV (H264)+ses PCM (48khz, stereo). Mikrofonlar cihaza iyi yerleştirilmiş kayıt sırasında yanlışlıkla elinizle kapatma gibi bir durum olmuyor. Kayıt sırasında zoom yapabiliyorsunuz ve zoom sırasında odaklamada sıkıntı olmuyor.
    + P,AV,TS gibi manuel ayar imkanları veriyor. Özellikle daha önce görmediğim için söylüyorum minyatür çekim ve renk değiştirme modu (çekim sırasında bir rengi başka bir renge atayabiliyorsunuz) hoşuma gitti.

- Beğenmediğim iki şey; masaya koyupta kendimi çekeyim diyemiyorsunuz gövde altı hafif bombeli olduğu için masada durmuyor.
    - Video kaydında zoom yaparken mekanik bir tiz ses geliyor fakat çok dikkatli dinlerseniz duyarsınız, ihmal edilebilir.

Son olarak cihazı aldıktan sonra en az 8gb class 6 SDHC kart ve bir kılıf almak gerekiyor. Kutu içeriğini ve amatörce çektiğim 2 adet resmi görebilirsiniz.

• Hayırlı olsun güzel makine. HB dan mini tripod al 5-10 tl ye kendi fotoğraflarınıda çekersin.
    Bende ixus 100 vardı kamera süper ama fotoğraflar etkileyici değil. Senin fotoğraflar etkileyici.
  • Selam arkadaşlar ben Çorum'dan Halil.
    KOmpak makina alacağım.
    nikon s4000 de karar kılmıştım. Fakat kompakta canon nikondan daha iyi gibi yorumlar okudum. İxus 130 aklımı çeldi gibi. Sİz ne dersiniz bu iki makinayla ilgili. Yada bu fiyatlar aralığında daha kullanışlı ne olabilir.
  • Arkadaşlar ilk defa dijital fotoğraf makinesi alıcam ve tercihimi ıxus 130'dan yana kullanmayı düşünüyorum.Fakat almadan önce sizlere danışmak istedim.Ixus 130'un çekim kalitesi nasıldır.Cihazdan genel anlamda memnun olur muyum.Bu cihaz hakkında bilgisi olan arkadaşlarımızın görüşlerini, bu cihaza sahip olan arkadaşlarımızın hem görüşlerini hemde çektiği fotoğrafları paylaşmasını rica ediyorum.
  • Arkadaşlar merhaba, bende ixus 300 (sd4000) modelinde karar kılmıştımki, pany tz10 aklımı çeldi.
    Çok kararsızım ardaşım çinde ve 1 2 güne kadar dönücek. Fikirlerinizi bekliyorum.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_45307345/mpage_3/f_/key_//tm.htm#45316109
    arkadaşlar konunun detayı yukarıdaki linkte var. Kangurumda ixus 95 149 TL fiyata satılmakta şuan. eğer bir yanlışlık yoksa çok iyi fiyat, ihtiyacı olanlar faydalansın diye yazdım, ben kaptım bitane..
  • Fotoğraf çekiminde netliğe önem verenler ixus 100 almasın arkadaşlar. Ciddi anlamda fotoğraf kalitesi diğer ixus'lardan daha düşük(müş).
    Bu mesajı buraya da yazıyorum. Açıkçası ben de kullanmama rağmen bu kadar detaylı karşılaştırmamış, fark edememiştim.

Canon Ixus 95 (SD1200is) vs. Ixus 100 (SD780is) vs. Ixus 110 (SD960is)

• quote:

Orijinalden alıntı: defocu

http://forum.donanimhaber.com/m_45307345/mpage_3/f_/key_//tm.htm#45316109
    arkadaşlar konunun detayı yukarıdaki linkte var. Kangurumda ixus 95 149 TL fiyata satılmakta şuan. eğer bir yanlışlık yoksa çok iyi fiyat, ihtiyacı olanlar faydalansın diye yazdım, ben kaptım bitane..

ben de aldım 1 tane. şu an elimde ayrıca a480 var. boyut ve ağırlık bakımından gerçekten aralarında baya bir fark var. o yüzden a480 i satmayı düşünüyorum. çok temiz ve az kullanıldığı için a480 kaça gider?

bir de ixusda P modunda resim çekerken ister istemez elim titrediği için resimler kayık çıkıyor. bu alet bunu önleyemior mu? o zaman fotoları hep auto modunda mı çekeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 22 Aralık 2010; 0:58:38 >

• bende ıxus1000 i satacağım...
    sd4500is
  • selam arkadaşlar,canon ixus 95 is alacacaktım, başka forumdaki arkadaşlar aklımı çeldi.Canon SX210 İS alsan daha iyi olur dediler. Ben genelde yiğenlerimin fotoğraflarını çekip arşiv yapıyroum.Manzara dışarı fotoğrafları fazla çekmem,birde makro çekimi seviyorum.Canon SX210 İS fazlamıdır sizce.
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.