Şimdi Ara

Canon mu Nikon mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Canon mu tavsiye edersiniz Nikon mu? Modeli sonra düşüneceğim. Sadece hangi marka daha iyi onu soruyorum.
    Kullanım alanı :
    - gündüz de kullanacağım gece de. Günlük kullanım yani
    - düğünlerde vs. yerlerde
    - anlık çekim ( hızlı hareket eden şeyleri net çekebilecek )
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Google'a yazsan bile cevap bulamazsın. Canon kullanan Canon der Nikon kullanan Nikon der. Kıyaslarsan Canon Nikon'a göre iyidir ama Nikon da Canon'a göre iyidir Fiyat düşünceni söylersen sana anca Canon ve Nikon 2 model öneririm, gidersin hoşuna gideni alırsın. Zevk meselesi. Mesela ben yarın Nikon D90 alacağım. 2008 yılında çıkımış bir makine ama Nikon D90 hastasıyım. Sana da tavsiye ederim. Bahsettiğin şeylere müsait. Ama yok güncel makine alacam dersen; Canon 650D ya da 700D - Nikon D5200 ya da biraz daha para koyarsan ikon D7000 ki bu saydıklarımın arasında en iyisidir. Coşmak istersen de Canon EOS 5D Mark II ya da Nikon D800 ve D8000, tamamen ayırdığın bütçeye bağlı

• canon hafiftir, nikon ağır
    canon yenilikçidir, nikon tutucu
    canon şakacı ve neşelidir, nikon ciddi ve hüzünlü
    canon süslüdür, nikon sade
    canon yalancıdır, nikon doğrucu
    canon delişmen ve duygusaldır, nikon akılcı ve gerçekçi
    canon gelişmelere açık ve atılgandır, nikon tedbirli ve temkinli
    canon yamalı bohçadır, biraz ondan biraz bundan almayı sever,
    nikon yekpare gövdeleri sever, karışık olaylardan hazzetmez
    canon samimi davranır, sıcaktır, nikon cool’dur, soğukkanlıdır
    canon detaylarda boğulur, nikon detayları kontrol eder
    canon havayı ve suyu sever, nikon ateşi ve toprağı
    canon modayı takip eder, nikon modadan uzak durur
    canon mandrake’dir, nikon ken parker
    canon maceracıdır, evde durmayı sevmeyenlere benzer, nikon
    evcimendir, ama görev bilinci vardır, istenen yere gidebilir
    canon risk almayı sever, nikon sağlam gider
    canon alıngandır, nikon aldırmaz
    canon sabırsızdır, nikon sabır taşı
    canon gevezedir, nikon fazla konuşmayı sevmez
    canon moderndir, nikon klasik
    canon aldatabilir, nikon vefalıdır
    canon reklama önem verir, nikon reklamı sevmez
    canon sorumsuzdur, nikon sorumluluk sahibi
    canon sarışındır, nikon esmer
    canon 2 boyutludur, nikon 3 boyutlu
    canon heyecan vericidir, nikon sıkıntı verir biraz
    canon çok eşlidir, nikon tek eşli
    canon sayısal verilere tapar, nikon analog verilere güvenir
    canon bilimkurgu ve polisiye edebiyatı sever, aşk romanları okur,
    çizgi romanlara bayılır
    nikon klasiklerden vazgeçmez, deneme kitapları okur, belgesel
    filmlere takılır
    canon picasso’dur biraz, nikon ise balthus,
    canon quentin tarantino’dur, nikon akira kurosawa

• canon
  • Nikon'u tek geçerim sadeliğin kalitesidir.
  • Anladığım kadarıyla Nikon sade ve ağır havaya sahip, Canon ise hafif. Fiyat aralığım şu an için yok ama günlük kullanım için olacağı için abartmaya da gerek yok. Ama istediğim aslında hem yüksek çözünürlüğe sahip fotoğraf çekmek ( yani büyük karton boyutunda kağıda bastığımda pixel kaybetmesin ) hem de ileriyi zoomladığımda da aynı kaliteyi versin. Ortalama kaç paradır?

• Yanlış soru yanlış cevap hangi makina yanlış hangi lens alabileceğiniz len önemlidir fotoğrafa etki eden öncelikli eleman lenstir. Hangi markanın kaliteli lensi daha uygun ona bakın siz geris teferruattır tüm gövdeler aynı şekilde çalışır aynı amaca hizmet eder aradığın cevap makina değil lens. Önce herkese lazım olan tak gez lens 18-135 hangi markanın kaliteli ve ucuz 16-35 mm lens hangisi kaliteli ve ucuz sonra ona göre markayı belirlersin. Haa birde şu var acaba dslr kullanabilirmiyim manuel ayar yapabilirmiyim sıkılmadan sabredebilirmiyim buda önemli dslr kullanmak şipşak işi değildir doğallık kalite istiyorsanız sabır ve uğraşı gerektirir binlerce lira veripte zaraına dslr satan o kadar çok kişi varki bu kadar para verdik bir resim çekemiyoruz cep telefonu daha iyi resim çekiyor diye kızan çok kişi var. Dslr almadan önce dslr nasıl kullanılıyor onu bir araştırın derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 100D mi 1200D mi ??
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • canon mu nikon mu ve diğer sorulardan anladığım kadarıyla ilk dlsr olacak.

bu tarz soruları soranlara tavsiyem giriş, giriş orta ya da dlsr de olan ayarlara sahip bir kompakt makine almalarıdır.

ilerleme sonucunda üst düzeye gelinirse ya da fotoğrafçılık bir meslek haline gelirse gövde ve ekipmanda üst sınıfa geçilebilir.

canon, nikon, pentax, sony ve dlsr üreten hangi marka varsa çok fark etmez. markalar iyi ama hiç bir fotoğrafı sınıf atlatacak düzeyde farkları yok. neredeyse her sınıf için markalar ( özellikle canon ve nikon ) yakın özelliklerde bir makine çıkarmıştır.

bir de kıyas nedeni uyaklı olmasıdır.

-canon mu pentax mı?

-nikon mu sony mi?

hiç olmadı di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 27 Haziran 2013; 17:44:34 >
  • Zamanında panasonic fz38 makinam vardı canavar gibi makinaydı çantasını alıp çıkıyordum hemen her ortamda her türlü resim çekiyordum, faka bu foruma takılmaya başladım burada ki çok bilmiş dslr tavsiyecileri yüzünden makinayı sattım pentax k-x aldım bir üsre sonra objektifler aldım yaklaşık 1.700 tl para harcadım resim çekmeye çıkıyorum bir çanta dolusu malzeme nerdeyse 4 kg şu var evet gerçekten güzel fotoğraf çekiyorsunuz manuel ayarları biliyorsanız tabi ama sıkıntı geldi artık sürekli koca çanta ile bir o lensi tak bir diğerini sonuçta hobi amaçlı kullanıyorum bir meslek değil ve son 6 ayda 2 defa makina ile resim çekmeye çıktım ve sonuç olarak 1.700 tl verdiğim seti 1000 tl ye sattım ve şimdi uygun fiyata 2. el bir fuji hs30 exr aldım canavar gibi makinada yok yok 1.4x ve 2x çarpanlı 30 optik zom full hd video her ortamda video foto çekme hani hep kötülüyorlar çamur gibi resimleri var diye hiç de öyle değil sonuçta o ballandıra ballandıra dslr resimleri yayınlayanlar hep phoshoplu resimlerdir sıradan bir dslr kullanıcısı asla dört dörtlük resim çekemez ben yıllardır hep resim çekerim ilk dslr elime alınca 2 ay tüm çekim tekniklerini okudum uyguladım öğrenmek için. Tavsiyem arkadaşında dediği gibi önce ucuz manuel ayarlar ile çekim yapan bir like makina almanız eğerki içinizde o heves şevk varsa sizi profesyonelliğe çeker ama sıradan hobi içinse like yetecektir size boşuna paranızı çöpe atmayın piyasada yığınla dslr satan var hepside gelip geçici heves kurbanı

• ysf044 kullanıcısına yanıt
    iki slr like bir slr eskitmiş olmanıza rağmen fotoğraf makinesinin resim değil fotoğraf çektiğini öğrenememişseniz ne diyebilirim ki size.
  • Diğer arkadaşlarda benzer cevaplar vermişler zaten marka üzerinden değil model üzerinden düşünmek gerek. Birde çevrenizdeki arkadaşlarınızda hangi marka yoğunsa onu seçmekte faydalı çünkü zaman içerisinde objektif alışverişi yapmaya başlıyabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan alp

Merhaba arkadaşlar. Fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Canon mu tavsiye edersiniz Nikon mu? Modeli sonra düşüneceğim. Sadece hangi marka daha iyi onu soruyorum.
    Kullanım alanı :
    - gündüz de kullanacağım gece de. Günlük kullanım yani
    - düğünlerde vs. yerlerde
    - anlık çekim ( hızlı hareket eden şeyleri net çekebilecek )
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Pek anlayan biri değilim. 1 hafta öncesine kadar bende sürekli düşünüyordum.
    Nikon üzerine yoğunlaştım ve model seçimi için forumda konu açtım.

5-6 gün öncesinde Nikon D90 - 18-105 VR lens ile aldım. Dokunduğum ilk makineydi.

Yaptığım çekimler oldu, link bırakıyorum istersen bir bakabilirsin.

https://www.facebook.com/KarcanPhotography?fref=ts

• quote:

Orijinalden alıntı: werderweremem

Diğer arkadaşlarda benzer cevaplar vermişler zaten marka üzerinden değil model üzerinden düşünmek gerek. Birde çevrenizdeki arkadaşlarınızda hangi marka yoğunsa onu seçmekte faydalı çünkü zaman içerisinde objektif alışverişi yapmaya başlıyabilirsiniz.

Bence bu murat.basyigit@hotmail.com bakış acısıyla hareket etmen daha mantıklı objektif fiyatları 200-1300 tl arası geziyor siniryok bu konu yıllardır aynı canon nikon bitmez git mağazaya ikisinide iste biliyorumki birini daha yakın hissedecek sin kendine

• quote:

Orijinalden alıntı: FenomeN_

iki slr like bir slr eskitmiş olmanıza rağmen fotoğraf makinesinin resim değil fotoğraf çektiğini öğrenememişseniz ne diyebilirim ki size.

Ne o dslr lens satışlarınmı baltalanıyor ukalalık yapmaya başladın önce git türkçe öğren eş anlamlı kelimeler hangileri yazışma edebi ve kuralları bir taraftan dslr översiniz diğer taraftan hurda dslr makinası ve lensleri satarsınız. Bak senin gibilerden dolu var hayyamda milleti sömüre sömüre müşteri gelmez ettiler şimdide sinek avlıyorlar. Çıkarınız için insanları yanlış yönlendirmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysf044

quote:

Ne o dslr lens satışlarınmı baltalanıyor ukalalık yapmaya başladın önce git türkçe öğren eş anlamlı kelimeler hangileri yazışma edebi ve kuralları bir taraftan dslr översiniz diğer taraftan hurda dslr makinası ve lensleri satarsınız. Bak senin gibilerden dolu var hayyamda milleti sömüre sömüre müşteri gelmez ettiler şimdide sinek avlıyorlar. Çıkarınız için insanları yanlış yönlendirmeyin

ben kendimi amatör fotoğrafçı olarak tanımlıyorum.bu işten en ufak ticari beklentim yok.fujifilm finepix HS28 makinem de var.o makineyi tatilde lens takıp çıkarmakla uğraşmamak için kullanıyorum.tüm manuel modlara hakim bir kullanıcı olarak söylüyorum ki bahsettiğiniz slr like makineler ki özellikle fujifilm HS serisi berbat.üstelik fotoğraf ile resim eş anlamlı kelimeler değildir.bkz:
    Fotoğraf: Yunanca Photos ‘ışık’ ve Graphos ‘çizmek’ sözcüklerinin birleşmesinden oluşan terim. Optik ve kimyasal süreçleri kullanarak yüzey üzerinde kalıcı görüntü elde etme. İngilizce ‘Photography’ sözcüğünün karşılığıdır.
    Resim:Duygu ve düşüncelerin çizgi, hareket, renk ve tonlarla kağıt, bez, mukavva, ağaç vs. yüzeyler üzerine kalem ve boyayla ifade edilme sanatıdır.

• quote:

quote:

quote:

ben kendimi amatör fotoğrafçı olarak tanımlıyorum.bu işten en ufak ticari beklentim yok.fujifilm finepix HS28 makinem de var.o makineyi tatilde lens takıp çıkarmakla uğraşmamak için kullanıyorum.tüm manuel modlara hakim bir kullanıcı olarak söylüyorum ki bahsettiğiniz slr like makineler ki özellikle fujifilm HS serisi berbat.üstelik fotoğraf ile resim eş anlamlı kelimeler değildir.bkz:
    Fotoğraf: Yunanca Photos ‘ışık’ ve Graphos ‘çizmek’ sözcüklerinin birleşmesinden oluşan terim. Optik ve kimyasal süreçleri kullanarak yüzey üzerinde kalıcı görüntü elde etme. İngilizce ‘Photography’ sözcüğünün karşılığıdır.
    Resim:Duygu ve düşüncelerin çizgi, hareket, renk ve tonlarla kağıt, bez, mukavva, ağaç vs. yüzeyler üzerine kalem ve boyayla ifade edilme sanatıdır.

çok bilmişlik yapma ben yunanlı değilim türk' üm aç Türk Dil Kurumunu fotoğraf yaz ne çıkıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok bilmişlik yapma ben yunanlı değilim türk' üm aç Türk Dil Kurumunu fotoğraf yaz ne çıkıyor

Türkiye ve Dünyada çeşitli üniversitelerde ayrı ayrı Fotoğraf ve Resim bölümleri var ve bu bölümlerde onbinlerce insan eğitim görüyor.Yani tüm akademisyenler yanılıyor ve siz doğru söylüyorsunuz.Komik.
    not:Tartışırken kullandığınız uslubunuza dikkat etmenizi rica ederim.Zira sizinle tartışmak gibi bir niyetim yok.Fotoğraf ve resim in ayrı kavramları ifade ettiğini hatırlatmak istedim sadece.

• ysf044 kullanıcısına yanıt
    O çok övdüğünüz Fujifilm HS30 u neden Canon Nikon Pentax gibi SLR makinelerle takas etmek istediğinizi merak ettim.Alttaki link size ait sanırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_76774631/f_//tm.htm#76774631
  • quote:

O çok övdüğünüz Fujifilm HS30 u neden Canon Nikon Pentax gibi SLR makinelerle takas etmek istediğinizi merak ettim.Alttaki link size ait sanırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_76774631/f_//tm.htm#76774631

Anlaşılan sen kendine muhatap arıyorsun post kasmak için ilanı önce iyi oku oradaki satış hangi makina için yazı içeriği nedir sonra ahkam kes makinayı aldım ve kontrol edip takasa koydum fakat makinayı biraz kullanınca hoşuma gitti vazgeçtim orda da aynen belirtmişim iyi oku ve lütfen bana hitaben post atma muhatap almıyorum senin gibi forum ukalalarını ben 1991 yılından beridir her çeşit makina kullandım filmli slr den tut günümüz ff dslr lerine kadar bir tek aynasızlar kaldı onada hedefim gh2 yada gh3 kullanmadığım incelemediğim hiç bir cihazı çevreme tavsiye etmem sabada tavsiyem bildiğin varsa konuş burada ordan burdan alıntılarla değil.

• Canon anadolu hanfendisidir, mütevazidir; Nikon ise alimli bir fahisedir, tehlikelidir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.