Bildirim
Canon mu? Nikon mu? Tavsiyeniz.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Nikon_D3100
Sayfanın Aşagısında, Nikonun Artıları
Canonun Artıları Şeklinde Kıyaslamalarda Mevcut..
Canon Genel Olarak Batarya Süresi yani Pil Ömrü Olarak Kullanım Süresi Daha Fazla.
Ekranı 3,1" - Nikonun Ekranı 2.9" -- Yanı Ekranı Daha Büyük.
Teknik Olarak Baktıgınızda 2 Makinde Saniyede 3 Kare Çekim Hızına Sahip.
Canon 12,2 Mp -Nikon 14,2 Mp
Video Çekimi Olarak Canonda Sadece 720p@30fps Çekim Yapabiliyorken,
Nikonda;
640 x 424 @ 24fps
1080p @ 24fps
720p @ 24fps
720p @ 25fps
720p @ 30fps
Formatlarında Çekim yapabiliyorsunuz.
2 Makınede de Enstantane 1/4000 değerinde.
Nıkonda ISO performansı daha iyi, gece daha iyi çekimler yapabilirsiniz.
Canonda 9, Nıkonda 11 tane Odak Noktası Mevcut..
Nikon Geçen Yılın Modeli Olmasına Karşın Daha Üstün Performansa Sahip.
Yurtdışı Fiyatı 371€
Canon 2010 Ürünüdür, 370€ Yurtdışı fiyatı mevcuttur.
Bu Yazdıklarımı Göz Önünde Bulundurdugunuzda Bnm Seçimim Nikondan Yana Olacaktır
-
Benim için video çekimi biraz gerekli olduğu için Nikon'u tercih etmiştim. Aldıktan sonra Darty'de EOS 1100D'yi de inceleme fırsatı buldum ve iyi ki D3100 aldım diyorum. -
Ben teleskobumda da kullanacağım alacağım modeli. Peki malzeme kalitesi ve dayanıklılık açısından bakınca ne dersiniz? -
quote:
Orijinalden alıntı: gkrt_07
http://snapsort.com/compare/Canon-1100D-vs-Nikon_D3100
Sayfanın Aşagısında, Nikonun Artıları
Canonun Artıları Şeklinde Kıyaslamalarda Mevcut..
Canon Genel Olarak Batarya Süresi yani Pil Ömrü Olarak Kullanım Süresi Daha Fazla.
Ekranı 3,1" - Nikonun Ekranı 2.9" -- Yanı Ekranı Daha Büyük.
Teknik Olarak Baktıgınızda 2 Makinde Saniyede 3 Kare Çekim Hızına Sahip.
Canon 12,2 Mp -Nikon 14,2 Mp
Video Çekimi Olarak Canonda Sadece 720p@30fps Çekim Yapabiliyorken,
Nikonda;
640 x 424 @ 24fps
1080p @ 24fps
720p @ 24fps
720p @ 25fps
720p @ 30fps
Formatlarında Çekim yapabiliyorsunuz.
2 Makınede de Enstantane 1/4000 değerinde.
Nıkonda ISO performansı daha iyi, gece daha iyi çekimler yapabilirsiniz.
Canonda 9, Nıkonda 11 tane Odak Noktası Mevcut..
Nikon Geçen Yılın Modeli Olmasına Karşın Daha Üstün Performansa Sahip.
Yurtdışı Fiyatı 371€
Canon 2010 Ürünüdür, 370€ Yurtdışı fiyatı mevcuttur.
Bu Yazdıklarımı Göz Önünde Bulundurdugunuzda Bnm Seçimim Nikondan Yana Olacaktır
Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz ve vaktiniz için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: esmurates
Ben teleskobumda da kullanacağım alacağım modeli. Peki malzeme kalitesi ve dayanıklılık açısından bakınca ne dersiniz?
İki makineyi de denemiş biri olarak, D3100 modelinin malzeme kalitesi daha iyi bence. Demek istediğim sağlamlıktan ziyade uyandırdığı his. -
quote:
Orijinalden alıntı: Odysséus
quote:
Ben teleskobumda da kullanacağım alacağım modeli. Peki malzeme kalitesi ve dayanıklılık açısından bakınca ne dersiniz?
İki makineyi de denemiş biri olarak, D3100 modelinin malzeme kalitesi daha iyi bence. Demek istediğim sağlamlıktan ziyade uyandırdığı his.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Peki madem ikisini kullandınız bana tüm herşeyi göz önünde bulundurduğunuzda hangisini al dersiniz. yada siz olsanız ve sadece bu iki model arasında kalsanız hangisini alırsnız :). Sadece his olarak sormuyorum ama tüm özellikler kullanış vb..
-
1100D ISO performansı olarak gece performansında daha iyi diye biliyorum.Daha iyi diye bir kaide yok bence.O zaman neden millet kıyaslıyor vs diye sorabilirsin bana ve bence bu iki cihazı da tamamen aynı olarak düşünmek gerek.Bence bir git,iki cihazı da gör,eline al hangisini daha çok beğenirsen onu al derim.D3100 de dahili AF motoru yok ama yeni nesil objektiflere bakıldığında hepsinde AF motoru mevcut olduğundan bence pek sorun olmaz. -
Ben eğer bu iki model arasında kalsaydım tereddütsüz D3100 alırdım. Genel anlamda sensöründen gövde kalitesine kadar daha çok beğeniyorum.
Not: D3100'ün en önemli sorunu gövdesinde AF motoru olmayışıdır. Bunu göz önünde bulundurup lens seçimi yapmalısınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 5 Eylül 2011; 22:55:38 > -
Çok teşekkür ederim. -
quote:
Ben eğer bu iki model arasında kalsaydım tereddütsüz D3100 alırdım. Genel anlamda sensöründen gövde kalitesine kadar daha çok beğeniyorum.
Not: D3100'ün en önemli sorunu gövdesinde AF motoru olmayışıdır. Bunu göz önünde bulundurup lens seçimi yapmalısınız.
Sonradan gördüm yazdığınızı. peki AF özelliği olan bir objektif kullansak bile durum aynımı. yani yinede ellemi AF yapmamız gerekecek. tam bilgim yok bu konularda kusura bakmayın. -
quote:
quote:
Sonradan gördüm yazdığınızı. peki AF özelliği olan bir objektif kullansak bile durum aynımı. yani yinede ellemi AF yapmamız gerekecek. tam bilgim yok bu konularda kusura bakmayın.
Lens seçimi yaparken, eğer lens Nikon ise üzerinde AF-S ibaresinin olduğuna dikkat ederseniz sorun yok. Üzerinde AF yazan lensler sizi yanıltmasın, o lensler gövde motoruna ihtiyaç duyarlar.
-
NIKON D3100 AF-S DX 18-55 VR SET
Aynen bu şekilde yazıyor. Bu durumda AF özelliği olacak sanırım değilmi?
Kısaca linki atayım ben size. burdan alacağım çünkü.
http://www.mediamarkt.at/mcs/catentry/D3100-AF-S-DX-18-55-VR-SET,10255,27722,152081.html#infoTabNav
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmurates -- 5 Eylül 2011; 23:27:31 > -
@esmurates
D3100'de af motoru yok ama kullanma ihtimalinizin yüksek olduğu 18-55+55-200+50mm f1.8g gibi lensler Af-s yani af motorlu olduğu için bu konuda pek bir sıkıntı yaşanmıyor.
İyi akşamlar hoşçakalın.. -
Evet, AF özelliği vardır o lenste. İleride lens seçimi yaparken aynı o şekilde AF-S yazdığına dikkat edin sadece. Zaten bundan sonra 55-300 VR ve 50mm ile tamamlarsınız seti. 50mm f/1.8 için dezavantaj ancak yeni modeli yaygınlaştıktan sonra o sorun da ortadan kalkmış olacak. -
Verdiğiniz linkteki lensin üzerinde Auto Focus özelliği olduğu için elle netleme yapmanıza gerek yoktur -
Tekrar teşekkür ederim cevaplarınız için. Peki benim birde şöyle bir durumum var. Ben bu makineyi teleskobumdan resimler çekmek için de kullanacağım ve resim çekerken objektifi çıkarıp sadece gövde ve bir kaç aparatla resim çekeceğim. (bağlantı aparatları). Bu durumda eğer nikon un gövdesin AF özelliği yoksa mantık olarak bulanık resimler çekecektir gibi geliyor bana haklımıyım sizce? -
quote:
Tekrar teşekkür ederim cevaplarınız için. Peki benim birde şöyle bir durumum var. Ben bu makineyi teleskobumdan resimler çekmek için de kullanacağım ve resim çekerken objektifi çıkarıp sadece gövde ve bir kaç aparatla resim çekeceğim. (bağlantı aparatları). Bu durumda eğer nikon un gövdesin AF özelliği yoksa mantık olarak bulanık resimler çekecektir gibi geliyor bana haklımıyım sizce?
Zaten teleskopta otofokus motoru olmadığı için normal şartlarda da el ile netleme yapmanız lazım.
Eğer teleskop makineye bağlanabiliyorsa zaten mutlaka onun için de netlik ayarı vardır.
-
evet ya şimdi hatırladım haklısınız Teleskobumda netleştirme ayarı vardı . Teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz. -
aynı fiyata sıfır bulabilirsem 450d bulamazsam d5000 alırdım
Benzer içerikler
- havalı stüdyo isimleri
- dc 5v ne demek
- instax mini 11 turuncu ışık yanıp sönüyor
- evkur sipariş iptali
- basılı bir belgeyi dijital ortama aktarmak için neler yapabiliriz
- çocuk fotoğraf makinesi tavsiye
- hdr ne işe yarar
- photoshop yapay zeka
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X