Şimdi Ara

CANON mu, SAMSUNG mu? (Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İyi bir Fotoğraf makinesi alma niyetindeyim.

amatör olarak ilgilenmeyi ve gelişmeyi planlıyorum, fakat almışken de iyisi olsun düşüncesindeyim.

Canon 650D karar vermiştim

Samsung NX 300 gösterdi Vatan'daki arkadaş, aklımı karıştırdı.
    Aynasız olması avantaj mı?

Marka mı özellik mi, servis ağı mı, gramaj mı (Canon biraz ağır gibi, alıp taşımaya değer mi bir bayan olarak, çok da ağır taşımasam diyorum)

Fikirleriniz, önerileriniz, tecrübeleriniz çok değerli, paylaşırsanız sevinirim. Hangisini almalı?

samsung

http://www.hepsiburada....f%26fh_refview%3dsearch

canon

• quote:

Orijinalden alıntı: emires

Herkese Merhaba,

amatör olarak ilgilenmeyi ve gelişmeyi planlıyorum, fakat almışken de iyisi olsun düşüncesindeyim.

Marka mı özellik mi, servis ağı mı, gramaj mı (Canon biraz ağır gibi, alıp taşımaya değer mi bir bayan olarak, çok da ağır taşımasam diyorum)

Fikirleriniz, önerileriniz, tecrübeleriniz çok değerli, paylaşırsanız sevinirim. Hangisini almalı?

samsung

canon

Eğer aynasız alacaksanız Sony NEX serisini öneririm, servis ağı önemli, gramaj kişiden kişiye değişir ama yarın farklı bir lens isterseniz Sony'nin lens seçeneği daha fazla

• quote:

Orijinalden alıntı: denizhoca

quote:

Herkese Merhaba,

samsung

canon

Eğer aynasız alacaksanız Sony NEX serisini öneririm, servis ağı önemli, gramaj kişiden kişiye değişir ama yarın farklı bir lens isterseniz Sony'nin lens seçeneği daha fazla
    hah işte biz de böyle bir başlık bekliyorduk. ne öyle canon mu nikon mu? falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyuıtyuı

hah işte biz de böyle bir başlık bekliyorduk. ne öyle canon mu nikon mu? falan.

Alıntıları Göster
    Fiyatları arasında büyük fark var, 650D 1400tl, NX300 2200TL civarı olması lazım... Ben de bir NX kullanıcısı olarak Canon'u tavsiye ediyorum, NX300 o fiyatı edecek bir makine değil bence (yurtdışında 600$, alabiliyorsanız oradan alın). Fiyatı 1500TL seviyelerinin altına inerse düşünülebilir, yoksa DSLR ağır geliyorsa bence de Olympus E-PM1 ya da NEX serisinden bir makine alınmalı diye düşünüyorum

Bu arada aynasızların 1-2 avantajı var, en önemlisi boyut ve ağırlık, bir de gördüğüm kadarıyla seri çekim hızları orta seviye DSLR'dan daha fazla, NEX saniyede 10 kare, NX serisi 8-9 kare çekiyor. Havaya sıçrayan bir insanı yere inmeden 6-7 poz çekebiliyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

Fiyatları arasında büyük fark var, 650D 1400tl, NX300 2200TL civarı olması lazım... Ben de bir NX kullanıcısı olarak Canon'u tavsiye ediyorum, NX300 o fiyatı edecek bir makine değil bence (yurtdışında 600$, alabiliyorsanız oradan alın). Fiyatı 1500TL seviyelerinin altına inerse düşünülebilir, yoksa DSLR ağır geliyorsa bence de Olympus E-PM1 ya da NEX serisinden bir makine alınmalı diye düşünüyorum

Bu arada aynasızların 1-2 avantajı var, en önemlisi boyut ve ağırlık, bir de gördüğüm kadarıyla seri çekim hızları orta seviye DSLR'dan daha fazla, NEX saniyede 10 kare, NX serisi 8-9 kare çekiyor. Havaya sıçrayan bir insanı yere inmeden 6-7 poz çekebiliyorsun

Alıntıları Göster
    markadan önce
    aynasız mı DSLR mi onun kararını vermek lazım

600-650D segmentindeki makinalar aslında tahmin ettiğiniz kadar ağır değil ...

Fotoğrafdan beklediğiniz nedir onu bilmek lazım sanırım...

Yoksa performans olarak NEX serisi de çok başarılı ...

Her geçen gün lenslerine ve aksesuarlarına bir yenisi ekleniyor.

Kişisel fikrim DSLR den vazgeçilmemesinden yana uzun vadede fotoğrafta kendinizi geliştirmeyi düşünüyorsanız...

• quote:

Orijinalden alıntı: avdani

markadan önce
    aynasız mı DSLR mi onun kararını vermek lazım

600-650D segmentindeki makinalar aslında tahmin ettiğiniz kadar ağır değil ...

Fotoğrafdan beklediğiniz nedir onu bilmek lazım sanırım...

Yoksa performans olarak NEX serisi de çok başarılı ...

Her geçen gün lenslerine ve aksesuarlarına bir yenisi ekleniyor.

Kişisel fikrim DSLR den vazgeçilmemesinden yana uzun vadede fotoğrafta kendinizi geliştirmeyi düşünüyorsanız...

Alıntıları Göster
    cevap yazıp yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Canon 650 D gönlüme daha çok girdi.

Fotoğrafium'dan mı alsam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emires -- 15 Mayıs 2013; 15:21:03 >

• quote:

cevap yazıp yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Canon 650 D gönlüme daha çok girdi.

Fotoğrafium'dan mı alsam...

Alıntıları Göster
    Geçen hafta NX 300 aldım. amacım dijital işlerde kullanmaktı melela web sitem için kaliteli görüntü elde etmek veya video, panoramik çekmek gibi. Makina inanılmaz çünkü hem profesyonel özelliklerini kullanıp manuel ISO, F ayarlarını yapıyorsunuz hem de isterseniz kendisi otomatik ayarlıyor. Makro çekimlerde bile beklediğimden iyi çıktı. Vizörü yok ama çok iyi bir dokunmatik LCD ekranı var ve en büyük artısı ise wiresstan bile fotoyu aktarabiliyorsunuz. Canon'da görsel kalite öne çıksa da eğer iyi bir ayar yakalayamazsanız çok uğraşabilirsiniz.

Benim gibi dijital yayıncılara Canon yerine Samsung NX 300 tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rripp

Geçen hafta NX 300 aldım. amacım dijital işlerde kullanmaktı melela web sitem için kaliteli görüntü elde etmek veya video, panoramik çekmek gibi. Makina inanılmaz çünkü hem profesyonel özelliklerini kullanıp manuel ISO, F ayarlarını yapıyorsunuz hem de isterseniz kendisi otomatik ayarlıyor. Makro çekimlerde bile beklediğimden iyi çıktı. Vizörü yok ama çok iyi bir dokunmatik LCD ekranı var ve en büyük artısı ise wiresstan bile fotoyu aktarabiliyorsunuz. Canon'da görsel kalite öne çıksa da eğer iyi bir ayar yakalayamazsanız çok uğraşabilirsiniz.

Benim gibi dijital yayıncılara Canon yerine Samsung NX 300 tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    canon 100d yi bayanlara tavsiye ederim tüm teknik donanımları 650d -700d ile aynı sadece döner ekranı yok ama o kadar kibar bir gövdeki eli küçük insanlar için yapılmış gibi bir teknomarketten görerek test etmeniz yararınıza olur 1600 tl fiyatı var
    canon 100D

• quote:

Orijinalden alıntı: seytan_011

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bir sistem (canon) dslr ve diğeri aynasız yeni bir sistem. Bence öncelikli kriter kullanım kolaylığı. bir arkadaşımın msl yapılı bir cüssesi var ve kendisi sony nex aldı ancak pek kullanamıyor çünkü parmaklar sosis gibi yani bu biraz garip bir örnek ama makinelerin boyutlarınada dikkat edin. iki makine tipinin arasında benim için dağlar kadar fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhittin Abi

bir sistem (canon) dslr ve diğeri aynasız yeni bir sistem. Bence öncelikli kriter kullanım kolaylığı. bir arkadaşımın msl yapılı bir cüssesi var ve kendisi sony nex aldı ancak pek kullanamıyor çünkü parmaklar sosis gibi yani bu biraz garip bir örnek ama makinelerin boyutlarınada dikkat edin. iki makine tipinin arasında benim için dağlar kadar fark var

Alıntıları Göster
    bencede aynasız alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

bencede aynasız alın.

Alıntıları Göster
    konuyu up'lıyorum çünkü aynı ikilemdeyim.

canon 1000d sahibiyim ama bu başlangıç makinamdı ve senelerdir elime almıyorum hevesimi aldım diyebilirim.

şimdi alacağım makinada benim için lazım olan şey: yanımda taşıyabileceğim, video çekimi iyi olan pratik kullanışlı bir makina arıyorum.

650d belki çoğu özelliğiyle ileridedir nx300'den ama nx300'de wifi olması kafamı karıştırıyor. çünkü ben dijital bir iş yapıyorum ve fotoğrafı internette anında yayınlamam gereken zamanlar olabiliyor. bu özelliği açısından nx300 diyorum ama sonra diyorum video çekimleri nasıl acaba? çünkü nx300'de mikrofon sorunu var, yani mikrofon girişi var mı bilmiyorum varsa da sadece bir mikrofon bulabildim o da türkiye'de yok.

tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: not today

konuyu up'lıyorum çünkü aynı ikilemdeyim.

canon 1000d sahibiyim ama bu başlangıç makinamdı ve senelerdir elime almıyorum hevesimi aldım diyebilirim.

şimdi alacağım makinada benim için lazım olan şey: yanımda taşıyabileceğim, video çekimi iyi olan pratik kullanışlı bir makina arıyorum.

650d belki çoğu özelliğiyle ileridedir nx300'den ama nx300'de wifi olması kafamı karıştırıyor. çünkü ben dijital bir iş yapıyorum ve fotoğrafı internette anında yayınlamam gereken zamanlar olabiliyor. bu özelliği açısından nx300 diyorum ama sonra diyorum video çekimleri nasıl acaba? çünkü nx300'de mikrofon sorunu var, yani mikrofon girişi var mı bilmiyorum varsa da sadece bir mikrofon bulabildim o da türkiye'de yok.

tavsiyelerinizi bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Aynasız makinelerde özellikle nx serisinde vizör eksikliği önemli bir etken. İkinci sıkıntı lens çeşitsizliği. Elden çıkarma sıkıntısı da en son düşünülecek problem. Öyle takılcam diyorsanız nx300 alınabilir. İmaj kalitesi kesinlikle üst düzey dslr lar ile boy ölçüşür. Yanına 16-50kit lens 50-200 zoom lens , 30mm f2 ve 60mm makro mükemmel olur.

• yigitboylu kullanıcısına yanıt
    Vizör için Nx20 veya Nx30 alınabilir. Özellikle Nx30 son derece donanımlı bir makinedir ve hareketli vizöre sahip.

Lens çeşitliliğine bakalım:

16-50mm PZ kit lens
    18-55mm kit lens
    20-50mm CZ kit lens
    16-50 F/2-2.8 Premium S lens

10mm fisheye
    12-24mm süper geniş açılı zoom
    16mm F/2.4
    20mm F/2.8
    30mm F/2 pancake
    45mm F/1.8
    45mm F/1.8 3D
    60mm F/2.8 Macro
    85mm F/1.4

18-200mm
    50-200mm
    50-150mm Premium S

Bu lenslerin hepsi diğer markalardan geri kalmayacak kadar kaliteli ve şu anda fiyatları da çok uygun.

Ayrıca Samyang'ın ürettiği 8mm fisheye, 10mm f/2.8, 12mm f/2, 14mm f/2.8, 24mm f/1.4, 35mm f/1.4 ve 85mm f/1.4 gibi lensler de mevcut.

Lens çeşitsizliği sıkıntı dediniz. Sizce hangi odak uzaklığında lens üretmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 27 Ekim 2015; 11:32:22 >
  • Yanimda tasimak dendi mi olay tamamen degisiyor bence.

Lensi degistirilebilen aynali,aynasiz hicbir makine "her zaman tasinabilir" degil diye dusunuyorum.

Canon g serisi, s serisi, panasonic lx3,lx5,lx7 gibi makineler daha kullanisli olabiliyor.

Tasinabilir daha kaliteli bisey istiyorsaniz, fuji x100s turundeki makinelere bakabilirsiniz.

Sahsen bende fotografa %100 bakma gibi bir hastaligim olmasa kesinlikle dslr,aynasiz filan ugrasmam. Yukaridaki makinelerden birini alirim
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    premium lens fiyatlari makineyi katliyor. ayrica sahibinden de ikinci eli de cok zayif. bulmakta satmakta zor.
    ama lens kalitesi dedigim gibi yuksek
  • Samsung yerine Sony a6000 düşünebilirsiniz üstelik Sony makineler adaptör ile diğer markalarında lenslerini kullanabiliyor büyük büyük bir avantaj ve şuan a6000 in fiyatı gayet uygun artık DSLR makine almak çok mantıklı değil aynasızlar DSLR den çok daha hızlı ve onların yaptıkları işi yapabiliyorlar. Sony yerine Olympus düşünülebilir Micro 4/3 sensörde de çok fazla lens seçeneği bulunmakta ayrıca lensleri çok küçük ve ucuz.
  • edemirci7898 kullanıcısına yanıt
    Samsung makineler adaptör ile diğer marka lensleri kullanamıyor mu?
  • K-mount adaptörle pentax in kullanabildiği tüm lensleri kullanabiliyor
  • edemirci7898 kullanıcısına yanıt
    "Sony makineler adaptör ile diğer markalarında lenslerini kullanabiliyor büyük büyük bir avantaj" demişsiniz de Samsung makineler için de bu adaptörler mevcut. Onu söylemeye çalışıyorum.
  • Evet mevcut fakat benim bildiğim kadarıyla Samsung adaptörle Pentax lenslerini kullanabiliyor ama Sony adaptörle Canon ve Nikon un kullanabildiği tüm lensleri kullanabiliyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.