Şimdi Ara

Canon pg-40 kartus murekkebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet yazdigim mesajlara cevap alamayinca gidip kizilayda ilk gordugum yerden kartusu doldurttum ve sonuc tam anlami ile fiyasko.

Kartusu aldigimda hertarafindan murekkep fiskiriyordu, onemli degil deyip sildim taktim. Fakat taktigim zaman kartustaki murekkep seviyesinde degisiklik olmadigini gordum, halen murekkep seviyesi dusuk uyarisi aliyordum. Herhalde sensorde problem var dedim kullanmaya basladim. Ama yazilar bazen silik, kesik kesik cikiyordu. Ve toplam 10 sayfa bastirdiktan sonra dun artik bos sayfadan baska cikti alamamaya basladim.

Kartusu cikartip kontrol ettim ve tamamen bosalmis oldugunu farkettim(tikaniktir belki diye biraz kolanya puskurttum ama ucunda hic murekkep gelmedi).

Kartusun kapagi da tasan murekkepten dolayi rahatca acildi ve farkettim ki murekkep uzerindeki delikten degil kapagi acilarak iceriden ve yanlis bolgeye zerkedilmis. buyrun fotograflar asagida.

Bu normal mi?

Neyse simdi bana ANKARA da oncelikli olarak bu kartusa uygun murekkep nereden temin ederim birisi yol gosterirse sevinirim. Saniyorum murekkebi su ortadaki delikten enjekte edecegim.

Bu arada eger ozel murekkep yoksa bunun yerine kullanabilecegim piyasada bulunan baska birsey var mi?

• hizli cevap makbule gececektir
  • pg-37 kullanmaktayım. ben geçenlerde kartuş dolum kiti satın aldım (gg üzerinden). murekkebin bu kartuşa özel olduğu yazılmıştı fakat herşeyi doğru yapmama rağmen murekkep sizde olduğu gibi aktı. aynı şekilde cl-38 renklidede akma oldu. gg üzerinden aldığım setin üzerinde hp murekkepler ve canonun başka kertuşları için olduğu belirtilmiş fakat bu yazı yapışkanla kapatılıp pg-37-40-50 kartuşları ile uyumlu olduğu gosterilmiş yada gosterilmeye çalışılmıştır. sorunu kartuşlara cok azar miktarda doldurarak şu anda halletmeye çalışıyorum ama bu tarz kullanımın ne kadar daha idare ediceğini bilmemekteyim. tavsiyem bu kitlerede çok guvenmemenizdir.
    kartuş dolumu hakkında guvenebileceğiniz tek yer aşağıdaki linktedir. en azından ben oyle düşunmekteyim. nedeni ise oraya dolum seti almaya gittim adamlar ellerinde benim istediğim kartşlar için murekkeplerinin olmadığını verecekleri diğer murekkeplerin sorun yaratabileceğini (akma) ve bu yuzden satmıyacaklarını soylediler. tabi dahasıda ver ama anlatmaya gerek yok. eğer ellerinde varsa mutlaka burdan alın. gerçe ben birdahaki sefere ellerinde uyumlu set olmasa dahi buradan alıcam hiç olmazsa durustluklerini odullendirmiş olurum hemde markası belli olmayan bir set alıcağıma dünyada tanınmış bir marka almış olurum (INKTEC / POWERPORT).

http://www.portbilgisayar.com/refillkits.html

• Link icin saol. Keske ANKARAda olsaydi, net uzerinden murekkep almak pek istemiyorum.

Bu arada resimde gordugunuz kartusu ben doldurmadim, sozde kartus dolumu yapan bir yere doldurttum. Adamlar da kapagi zorlayip acarak doldurmus igne kullanmamislar sanirsam. Murekkep de gerekli yer disinda her yere akmis.

quote:

Orjinalden alıntı: jeofizikci

pg-37 kullanmaktayım. ben geçenlerde kartuş dolum kiti satın aldım (gg üzerinden). murekkebin bu kartuşa özel olduğu yazılmıştı fakat herşeyi doğru yapmama rağmen murekkep sizde olduğu gibi aktı. aynı şekilde cl-38 renklidede akma oldu. gg üzerinden aldığım setin üzerinde hp murekkepler ve canonun başka kertuşları için olduğu belirtilmiş fakat bu yazı yapışkanla kapatılıp pg-37-40-50 kartuşları ile uyumlu olduğu gosterilmiş yada gosterilmeye çalışılmıştır. sorunu kartuşlara cok azar miktarda doldurarak şu anda halletmeye çalışıyorum ama bu tarz kullanımın ne kadar daha idare ediceğini bilmemekteyim. tavsiyem bu kitlerede çok guvenmemenizdir.
    kartuş dolumu hakkında guvenebileceğiniz tek yer aşağıdaki linktedir. en azından ben oyle düşunmekteyim. nedeni ise oraya dolum seti almaya gittim adamlar ellerinde benim istediğim kartşlar için murekkeplerinin olmadığını verecekleri diğer murekkeplerin sorun yaratabileceğini (akma) ve bu yuzden satmıyacaklarını soylediler. tabi dahasıda ver ama anlatmaya gerek yok. eğer ellerinde varsa mutlaka burdan alın. gerçe ben birdahaki sefere ellerinde uyumlu set olmasa dahi buradan alıcam hiç olmazsa durustluklerini odullendirmiş olurum hemde markası belli olmayan bir set alıcağıma dünyada tanınmış bir marka almış olurum (INKTEC / POWERPORT).

• BENDE DE PG 37 VAR...GG ÜZERİNDEN CESSESOR MÜREKKEP ALDIM...MALUM DELİKLERDEN DOLDURDUM VE SORUNSUZ ŞEKİLDE KULLANIYORUM...EHLİYET SINAVINA HAZIRLIK İÇİN SON 5-6 EHLİYET SINAVI SORULARINI ÇIKARDIM VE HİÇBİR SORUN YOK...TABİİ SONUNDA BİTTİ O KADAR ÇIKTI ALINCA.YİNE DOLDURDUM YİNE SORUN YOK. ONDAN BERİ YAKLAŞIK 10 DOLUM YAPTIM BANAMISIN DEMEDİ. ŞUNU UNUTMAYIN KARTUŞ BOŞ UYARISI VERDİĞİNDE MÜREKKEP KONTROL SİSTEMİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIN.ONDAN SONRA DAHA UYARI VERMEZ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeofizikci

pg-37 kullanmaktayım. ben geçenlerde kartuş dolum kiti satın aldım (gg üzerinden). murekkebin bu kartuşa özel olduğu yazılmıştı fakat herşeyi doğru yapmama rağmen murekkep sizde olduğu gibi aktı. aynı şekilde cl-38 renklidede akma oldu. gg üzerinden aldığım setin üzerinde hp murekkepler ve canonun başka kertuşları için olduğu belirtilmiş fakat bu yazı yapışkanla kapatılıp pg-37-40-50 kartuşları ile uyumlu olduğu gosterilmiş yada gosterilmeye çalışılmıştır. sorunu kartuşlara cok azar miktarda doldurarak şu anda halletmeye çalışıyorum ama bu tarz kullanımın ne kadar daha idare ediceğini bilmemekteyim. tavsiyem bu kitlerede çok guvenmemenizdir.

Anladığım kadarıyla siz kartuşu fazla doldurmuşsunuz. Canon markasının kartuşlarındaki süngerler diğer firmalardan farklı olarak özellikle kurumaya müsait yapılmaktadır. Mürekkebi boşalan sünger hızla kurumaktadır. bu yüzden dolum sırasında bu kartuşlara normalden daha az dolum yapmalısınız ve kartuşu yazıcıya takmadan önce püskürtme ağzında birikme olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ağızda birikme varsa yukarıdan bir miktar mürekkebi geri çekiniz. Akma yapmasının sebebi mürekkebin iyi ya da kötü oluşuyla alakalı değildir. Tamamen fazla mürekkep basmaktan kaynaklanmaktadır. @jeofizikci tarif ettiğiniz set bizim satışa koyduğumuz setlere benziyor. Setlerimizdeki mürekkepler HP, Lexmark ya da Epson için değil, özellikle etikette görünen Canon kartuşlar içindir. Kutuların basımı standart olduğu için etiketin altında diğer yazıcı markaları da görünmektedir. Canon firması kartuş süngerlerini mürekkep boşalır boşalmaz kurumaya müsait ürettiği için bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz. Süngerin emiciliği azalınca bu şekilde akıntı meydana geliyor. Akıntı olmaması için mürekkebi akıntı yapmayacak kadar doldurmalısınız. Kartuşu yazıcıya takmadan önce düşey pozisyonda beklettiğiniz zaman ağız kısmında mürekkep birikmesi varsa burayı silip yukarıdan bir miktar mürekkebi geri çekerek sorunu kesinlikle giderebilirsiniz.

• S-Mark Bilgisayar Dış Ticaret LTD ŞTİ

Adres: Meşrutiyet Cad. 46\2 Kızılay /ANKARA TÜRKİYE

Telefon : +90 (312) 435 51 46 \ 47

buradan bulabilirsin bende canon pixma 1800 kullanıyorum bi sorun çıkarmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: manga84i

S-Mark Bilgisayar Dış Ticaret LTD ŞTİ

Adres: Meşrutiyet Cad. 46\2 Kızılay /ANKARA TÜRKİYE

Telefon : +90 (312) 435 51 46 \ 47

buradan bulabilirsin bende canon pixma 1800 kullanıyorum bi sorun çıkarmadı

ne var hocam burada set mi var yoksa kartuş mu satıyorlar tam anlayamadım???
  • böyle tiplere bende gıcık oluyorum haram para yaa.. kardeşim madem mürekkep doldurmaıyorsunuz ne diye milleti sövüşlüyorsunuz. ayıp bee..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HORSY_TMR

BENDE DE PG 37 VAR...GG ÜZERİNDEN CESSESOR MÜREKKEP ALDIM...MALUM DELİKLERDEN DOLDURDUM VE SORUNSUZ ŞEKİLDE KULLANIYORUM...EHLİYET SINAVINA HAZIRLIK İÇİN SON 5-6 EHLİYET SINAVI SORULARINI ÇIKARDIM VE HİÇBİR SORUN YOK...TABİİ SONUNDA BİTTİ O KADAR ÇIKTI ALINCA.YİNE DOLDURDUM YİNE SORUN YOK. ONDAN BERİ YAKLAŞIK 10 DOLUM YAPTIM BANAMISIN DEMEDİ. ŞUNU UNUTMAYIN KARTUŞ BOŞ UYARISI VERDİĞİNDE MÜREKKEP KONTROL SİSTEMİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIN.ONDAN SONRA DAHA UYARI VERMEZ...

Merhaba
    Bende de PG37 var, nasıl doldurduğunuzu ve ve mürekkep kontrol sistemini nasıl devredışı bırakabileceğimi yazabilirmisiniz ? lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: leedut

quote:

Orjinalden alıntı: HORSY_TMR

BENDE DE PG 37 VAR...GG ÜZERİNDEN CESSESOR MÜREKKEP ALDIM...MALUM DELİKLERDEN DOLDURDUM VE SORUNSUZ ŞEKİLDE KULLANIYORUM...EHLİYET SINAVINA HAZIRLIK İÇİN SON 5-6 EHLİYET SINAVI SORULARINI ÇIKARDIM VE HİÇBİR SORUN YOK...TABİİ SONUNDA BİTTİ O KADAR ÇIKTI ALINCA.YİNE DOLDURDUM YİNE SORUN YOK. ONDAN BERİ YAKLAŞIK 10 DOLUM YAPTIM BANAMISIN DEMEDİ. ŞUNU UNUTMAYIN KARTUŞ BOŞ UYARISI VERDİĞİNDE MÜREKKEP KONTROL SİSTEMİNİ DEVRE DIŞI BIRAKIN.ONDAN SONRA DAHA UYARI VERMEZ...

Merhaba
    Bende de PG37 var, nasıl doldurduğunuzu ve ve mürekkep kontrol sistemini nasıl devredışı bırakabileceğimi yazabilirmisiniz ? lütfen

ARKADAŞIM ÖNCELİKLE BELİRTİLEN ŞEKİLDE DELİKLERDEN MÜREKKEBİ ENJEKTE EDİYOSUN.YANLIZ YAVAŞ YAVAŞ YAP...YOKSA MÜREKKEP ALTTA BİRİKİYO VE SÜREKLİ AKIYO. SONRA TAKIYOSUN. UYARI VERİNCE İÇİNDE ÜÇGEN ŞEKLİNDE OLAN İPTAL ETME TUŞUNA 5-10SN BASIYOSUN ELİNİ KALDIRMADAN...SONRA MÜREKKEP KONTROL SİSTEMİ DEVRE DIŞI KALIYO...EĞER PC AÇIKSA PC DE DE YAZABİLİR DEVRE DIŞI KALDIĞI

• arkadaşlar hangi delikten bahsediyorsunuz iki tip iki boyutta delik var birde ben büyük deliği denedim kızgın iğneyle delemedim. teşekkürler
  • kaliteli bir dolum seti önerir misiniz.

Ayrıca Cessesor'dan olan arkadaşa soruyorum: Sizin keçiörenden başka ankara'da şunbeniz vare mı. ben sizin dolan kartuşlarınızdan almak istiyorum PG-40
    CL-41 ama istanbul şubenizde varmış. yada dolum setini kıarşı ödemeli olarak kargo ile yollayabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.