Şimdi Ara

Canon pixma g3400 mı Epson L386 mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
4.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • l365 ile l386 arasında bir fark var mı? vatan bilgisayarda 521 tl şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsad1905 -- 11 Mart 2017; 13:38:57 >
  • gsad1905 G kullanıcısına yanıt
    Yok benim bildiğim ancak bende ilk vatandan almak istedim parasını verdim adana mağazasında gelecekti shop diyor ama teshir olabilir dedi olsun dedim 3 günde gelir dediler 1 hafta aradılar taradilar tamir görmüş surdaki surdakinin sunu eksik olur mu baktım düzgün mal yok para iadesi alıp teknosadan aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gsad1905 G kullanıcısına yanıt
    L386'da kenarlıksız fotoğraf baskısı alınabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsad1905

l365 ile l386 arasında bir fark var mı? vatan bilgisayarda 521 tl şu an

Yanlış yazdın sanırım çünkü L382 525 tl L386 6 yüz küsür lira. Bu arada ben az önce media markttan aldım L382 525 tl 4 taksit olarak.

• Bugün yukarıda bahsedilen iki yazıcı arasında kararsız bir vaziyette Media Markt'ta gezinirken danıştığım görevli Brother DCP-T500W yazıcının ikisinden de daha iyi olduğunu söyledi. Neden diye sorduğumda diğer yazıcıların mürekkep depoları nedeniyle belli bir süre çıktı alınmazsa tıkanmaların olduğunu, çok sık çıktı almayan kullanıcılar için uygun olmadığını söyledi. Benim kafam iyice karıştı.

Benim hızlı çıktı almak, ucuza çıktı almak gibi bir sorunum yok. Haftada 3-5 adet çıktı anca alan ev kullanıcısıyım. Evdeki HP 5118 zaten az kullanıldığı için mürekkepleri bitmeden kuruyor, dolumu mümkün değil chipli falan. Birde original mürekkepler yeni yazıcı fiyatına satılıyor. Daha ekonomik yazıcıları tercih etmememin sebebi tarama çözünürlüğünün düşük olması. Eski resimlerimi digital ortama tarayarak taşımak istiyorum.

Konunun cahili olduğum için sorun iyice karmaşıklaştı. Canon G3400, Epson L386 ve Brother DCP-T500W arasında iyice kararsız kaldım. Görüşlerinizi değerlendiririm.
    Saygılarımla,
    Pasha [Meret ;)]

• Valla ben epson L382 aldım gitti. Daha kurulumu yapmadım ama.

• Meretten kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 yazıcı tecrubem var ve burdan da bilgilendigim kadarıyla dolan tanklı sonradan tanklı vs bunların hepsi en az haftada 1 düzenli baskı istiyor yok ben basamam ayda 1 de olduğu olur diyorsanız lazer yazıcı alin ama yok haftada en kotu bi gökkuşağı çıktı alabilirim kullanmassam derseniz epson l serisi cihazlar dayanıklı iyi aletler

• Artık alıcaz haftada bir baskı mecburen.

• Ben de g3400 ile l386 arasında kaldım. Vatanda g3400 için çok güzel foto çıkarır dediler. Teknosa ve mediamarktta ise çok kötü çıkarır, iyi foto istiyorsan l386 al dediler. Daha çok evde fotoğraf basma amacıyla kullanacagim ve wifi,tarayıcı ve fotokopi olmadı de onemli. Ne dersiniz? Kullananlardan yorum alabilir miyim?

• kckilic K kullanıcısına yanıt
    açıkçası fotoğraf baskı kalitesi anlamında ikiside aşağı yukarı aynı kalitededir ve bu kalite için en iyi ihtimalle makul denebilir.
    sahiden fotoğraf kalitesinde baskı almak isterseniz
    epsonda 6 renk L serisi yani L805-L810 veya L850 tercih etmelisiniz
    canonda ise ip7250 - mg7550 - mx925 modellerini tercih etmelisiniz yeni çıkan ts8050 ve ts9050 serileride gayet iyi fotoğraf basar fakat yeni oldukları için makinelerde kartuşlarda yüksek maliyetli şu an.

bahsi geçen
    epsonlar tanklıdır o yüzden bu kadar pahalılar
    canonlar kartuşludur ancak onlar içinde kolay dolan kartuşlar mevcuttur bu sayede baskı maliyetinizi %90 düşürebilirsiniz bu serilere verdiğimiz CL100+v2 mürekkeplerle orjinallerden neredeyse farksız baskılar alabilirsiniz.
  • Ben L382 aldım ve memnunum şimdilik. Baskı kalitesi de iyi sayılır.

• Ben de fotoğraf baskısı için bu 2 cihaz arasında kalmıştım ve Epson L386 yı tercih ettim. Şu anda memnunum. Tercih sebeplerim Epson un baskı çözünürlüğünün daha yüksek olması ve piyasada Epson'un tanklı yazıcılardaki pazar payının daha yüksek olması. Internette araştırma yaptığımda Epson ile ilgili daha fazla konu başlığı ve kullanıcı yorumu var. Fotoğraf baskısı için, eğer amatör bir kullanıcı iseniz fazlası ile yeterli. Fotoğrafçıda yaptırdığınız ortalama baskı kalitesinde fotoğraf basıyor. Fakat Canon un 9600 çözünürlüklü 6 kartuşlu 1pl modelleri daha keskin körüntü veriyor. Aynı şeyi Epson L8xx serisi için de söyleyebilirim. Özetle ev için fazlasıyla yeterli. Almamın bir diğer sebebi de Mediamarkt görevlisinin Canon baskı kafalarının çok pahalı olduğu yönündeki açıklaması. Çok inandırıcı gelmedi ama 30.000 adet sonra Epsonun serviste 60-70 tl ye değişim yaptığını söyledi. Fotoğraf baskısında genellikle koyu baskı veriyor. Ekran kalibrasyonunu gözden geçirmek gerekiyor. Genellikle baskı almadan önce parlaklığı açarak basıyorum. Bu şekilde problem olmuyor.

• Epson L110 kullanıyorum yaklaşık olarak 2 sene oldu. Toplam çıktı sayım 50.000'i geçiyor. Öğretmenim ve okul zamanında neredeyse her gün çıktı alıyorum. Açıkçası çok memnunum daha hiç servise göndermedim. Ekonomi yönünden acayip iyi. Orijinal mürekkep değil litrelik muadil mürekkep kullanıyorum sayfa başına maliyeti çok düşük. 1 Litre mürekkebi 50 liraya almıştım 1 senedir kullanıyorum daha bitmedi. İşin özeti Epson'u tavsiye ederim.
  • exorcist26 E kullanıcısına yanıt
    Ben de L220 kullanıyorum, 24000 çıktıyı geçtim. Bugün ped dolu uyarısı aldım ve ped sayacını sıfırladım. Yazıcının atık mürekkep tankını açıp padleri yıkadım, kurutup yeniden yerleştirdim. Hortumla dışarıya almadan orijinal pedler yerine nasıl bir malzeme kullansam diye düşünüyorum... Siz bu sorunu nasıl çözüyorsunuz?
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben daha hiç ped değişimi yapmadım. Dediğiniz uyarıyı aldım onu da yazılımla hallettim içini açıp değiştirmedim hiçbir şey.
    Ben bugün açtım, padler müthiş emici. Hiç tahmin etmediğim kadar mürekkep tutmuşlardı. Mürekkebini sıkıp iyice yıkadım, kuruttum, yeniden yerleştirdim. Bir dahaki sefere temizlemekle uğraşmayıp direk atsam diyorum. Orkid vs. padlerden koysam işe yarar mı diye düşündüm. Bu arada sizin yazıcıda atık mürekkebin yazıcı içine ve altına sızma ihtimali olabilir.
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Siz söyleyince açtım çok ağırlaşmış :) şimdi yıkayıp kurulayıp tekrar koyacağım. Uyarı için teşekkürler hocam. Aliexpreste falan satılıyordur bunun petleri kesin bakmak lazım.
    Youtube' da videoları var içerdeki hortumu ek yaparak dışarı alıyorlar, bu durumda pede gerek kalmıyor aslında. Ben şimdilik garantisi devam ettiği için hortumu dışarı almadım.
  • padlere yönelen hortumu serum hortumu ile uzatıp yazıcı dışında bir gidere yönlendirdiğinizde zaten yeni padlere kalmayacak
  • Geçen hafta Media Markt ile Vatan Bilgisayar yazıcı konusunda hafta sonu rekabeti yaptı. Brother DCP-T500W makineyi 600 TL ye aldım. Yanında 4 adet ilave kartuş verdiği için Vatan Bilgisayarı tercih ettim. İkisinde de fiyat aynıydı. Yazıcı ve ilave mürekkepler ayrı kutuda olmak üzere geldi kurdum gayet güzel çalışıyor. Stokta kartuşlarda var şimdi. Şu anda aynı yazıcı 712 TL. Çok acil değil ise indirimleri takip edip düşünce alın.
    Pasha (Meret ;)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.