Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • f2.6 da diyafram açıklığı daha fazladır. Yani sensörün üzerine daha fazla ışık düşmesini sağlar. Bu da karanlık ortamlarda daha iyi sonuç almanızı sağlar. Ayrıca fotoğraflarda alan derinliği etkisinin daha fazla olmasını sağlar. Alan derinliği, odaklanılan nesnenin net, onun arkasında veya önünde kalan nesnelerin ise bulanık çıkması demektir. Bu bazı durumlarda istenen bir şeyken bazen de istenmeyen bir şeydir. Mesela çekilen fotoğrafın her tarafının net olmasını istiyorsan f değerini küçültmen gerekir. (f2.8 , f5.5 ten daha büyüktür. Çünkü aslında f ile değer arasında "/" vardır. Yani aslında f/2.8 ve f/5.5'tir.) Bunun için tüm fotoğrafın net olmasını istiyorsan f5.5-f8.0 gibi değerler seçmelisin. İki makinenin diyafram aralıkları arasındaki fark çok hissedilir derecede değil. Ama A570IS'nin diyafram aralığı daha fazla olduğu için daha çok seçim olanağı sunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 2 Nisan 2008; 8:32:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: honda76

Arkadaslar tavsiyelerinize ihtiyacim var.Kismetse haftaya bir akrabanin nisani var.Bana orada hangi ayarlari kullanabilecegim hakkinda goruslerini bildirin lutfen.Cunku biliyorsunuz oyle gecelerde los isiklar bazen karanlik bazen aydinlik durumlar olabilecek.En guzel goruntuleri elde etmek istiyorum.Tabii sizlerin tavsiyeleride bana yardimci olacak.Sonra bende sizlere edindigim bilgileri yazarim.

çok hareketli kadraşlar olucaktır büyük bir ihtimal.
    menüden çekimde ıs öncelikli modu sec,sonra yüz tanıma etkin olsun ki yüzlere odaklansın makina...
    pozlama süreni 1/10 altına inme 1/60 da geçme ışığa göre ayarlarsın artık f degerin 2.8 olsun..
    gelelim iso degerine 400 asla geçme kumlama başlar.200 nde altına düşersen karanlık olur..
    hade bakalım ışıgın bol olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: JaCkBuiLt

f2.6 da diyafram açıklığı daha fazladır. Yani sensörün üzerine daha fazla ışık düşmesini sağlar. Bu da karanlık ortamlarda daha iyi sonuç almanızı sağlar. Ayrıca fotoğraflarda alan derinliği etkisinin daha fazla olmasını sağlar. Alan derinliği, odaklanılan nesnenin net, onun arkasında veya önünde kalan nesnelerin ise bulanık çıkması demektir. Bu bazı durumlarda istenen bir şeyken bazen de istenmeyen bir şeydir. Mesela çekilen fotoğrafın her tarafının net olmasını istiyorsan f değerini küçültmen gerekir. (f2.8 , f5.5 ten daha büyüktür. Çünkü aslında f ile değer arasında "/" vardır. Yani aslında f/2.8 ve f/5.5'tir.) Bunun için tüm fotoğrafın net olmasını istiyorsan f5.5-f8.0 gibi değerler seçmelisin. İki makinenin diyafram aralıkları arasındaki fark çok hissedilir derecede değil. Ama A570IS'nin diyafram aralığı daha fazla olduğu için daha çok seçim olanağı sunabilir.

Açıklamanız için teşekkürler, bu makinenin A570'ten tek eksiği diyafram değeri aralığının daha küçük olması galiba. Bunun dışında gördüğüm kadarıyla A720'nin makro çekimi daha iyi, daha yakına odaklanabiliyor. İki makine arasında bir tercih yapmam gerekecek. Bunlardan farklı olarak A720'nin çok belirgin bir avantajı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 2 Nisan 2008; 18:13:48 >

• @PHaLaNX[TUR]
    iki makine arasında aslında A720'nin en büyük avantajı bence 6x Optik yakınlaştırma ve yüz tanıma teknolojisi. A720'nin yüz tanıma teknolojisi daha gelişmiş. A570'te 4x optik yakınlaştırma var. Makro çekimi konusunda da A720 söylediğiniz gibi daha başarılı. Benim uzun süre A570 almama nedenim özellikle optik yakınlaştırma oranının az olmasıydı. Sizin için A720'nin üstün özellikleri önemliyse A720 tercih etmeniz daha mantıklıdır.
    Ayrıca makinelerin fotoğraf çözünürlüklerine de aldanmayın. Yani bu A720 10 Megapiksel olsaydı daha iyi fotoğraf çekmezdi. Ben, keşke bu özelliklerde olsaydı ama 6 Megapiksel olsaydı bu makine diyorum. O zaman çok daha kaliteli ve net fotoğraflar çekebilirdik.

Edit: Yanlış yazılan 3x optik yakınlaştırma, 4x olarak değiştirildi. "A570 IS'de yüz tanıma teknolojisi yok." ifadesi kaldırıldı. Hatadan dolayı özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 3 Nisan 2008; 2:27:33 >

• Tekrar teşekkürler... Alınca buraya yazarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JaCkBuiLt

@PHaLaNX[TUR]
    iki makine arasında aslında A720'nin en büyük avantajı bence 6x Optik yakınlaştırma ve yüz tanıma teknolojisi. A570'te 3x optik yakınlaştırma var ve yüz tanıma teknolojisi yok. Makro çekimi konusunda da A720 söylediğiniz gibi daha başarılı. Benim uzun süre A570 almama nedenim özellikle optik yakınlaştırma oranının az olmasıydı. Sizin için A720'nin üstün özellikleri önemliyse A720 tercih etmeniz daha mantıklıdır.
    Ayrıca makinelerin fotoğraf çözünürlüklerine de aldanmayın. Yani bu A720 10 Megapiksel olsaydı daha iyi fotoğraf çekmezdi. Ben, keşke bu özelliklerde olsaydı ama 6 Megapiksel olsaydı bu makine diyorum. O zaman çok daha kaliteli ve net fotoğraflar çekebilirdik.

bıraz yanlış bilgı...570 Is de yuz tanıma var.bizza kullanıyorum.

• arkadaşlar, a720'nin powershot ve ixus olarak 2 modeline rastlıyorum sitelerde, resimleri aynı çıkıyor, altivi'de 2 model de var ama fiyatları farklı, bilgisi olan var mı ?
  • Gerçek marka, model ve adı Canon Powershot A720IS'dir. Bu makineye Ixus diyen bir sitenin, sattığı ürün hakkında bir fikri yoktur. Ne sattığını bilmeyen bir siteden alış-veriş yapmanızı önermem.
    Ixus serisi, ultra kompakt sınıfı ürünlerdir. Powershot serisi ise kompakt sınıf makinelerdir. Yani birbirine karıştırılmamalı.
  • google'da taratınca bir çok site tek model ve "ixus a720" olarak tanıtmış (muhtemelen yanlış yazılmış).. ama altivi 2 modeli de vermiş, (ixus resimsiz ve daha pahalı) .. ,
    Ayrıca a650 için de aynı şeyi yapmış. Demekki hayali. Bu site için stok tutmadığı yorumlarını okumuştum, doğru galiba
  • Yorumlariniz icin tesekkurler.Umarim guzel resimler cekerim.Ama nisanda tripod kullanmayacagim.Dediginiz ayarlari deneyecegim.
  • başlık yürümüş gitmiş tebrikler arkadaşlar...
    ben de bikaç güzel fotoğrafımı ekleyecektim ancak imageshack yavaştı ilerleyen zamanlarda yüklerim.
  • A570 3x değil 4x optik zoom'a sahiptir.. A720'nin Image resource sitesindeki karşılaştırma fotoğraflarında açık yüreklikle söyleyebilirim A720IS beklediğimden çok daha iyi bir performans sergiledi şu anda compact sınıfta alınabilecek en mantıklı model bütün reviewlerini hemen hemen okudum 10 üzerinden 8'in aşağısını veren olmamış image kalitesinde bu bir ölçü müdür hayır o testleri yapan adamların notları beni bağlamaz ben gözümün gördüğüne inanırım bütün rakipleriyle karşılaştırdım özellikle sitedeki iso100 le çekilen fotoda çok başarılı kesinlikle tavsiye ederim..

BANA GÖRE MARKALARIN EKSİ(k)LERİ;

LUMIX ---> başarısız düşük iso performansı ve doğallıktan uzak kahve,yeşil tonları (bol noise içeren fotoloar)
    OLYMPUS ---> Donuk ve mat renkler bol miktarda chromatic sapma ve purple fringing
    FUJİFİLM ---> kendilerine ait is veya o.i.s gibi bir sistemleri yok barrel distortion çok fazla
    NIKON ---> model gamı bence yetersiz ve gereksiz ya çok iyi yada çok kötü makinaları var arası yok...
    LEICA ---> Dijitalde leica birtürlü eski beğenilen performansına yaklaşamadı
    KODAK ---> Çok düşük işçilik,başarısız fotoğraf kalitesi ve detay
    CANON için söyleyebileceğim tek eksi fiyatları olur herhalde...

• quote:

Orjinalden alıntı: DEMİRCİEFE
    biraz yanlış bilgı...570 Is de yuz tanıma var.bizza kullanıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

A570 3x değil 4x optik zoom'a sahiptir..

Haklısınız. Yukarıda yaptığım hatadan dolayı özür diliyorum ve değişikliği yapıyorum. Geçen seneden kalma bilgilerle, tekrardan araştırma yapmadan yazdığım için hata yapmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 3 Nisan 2008; 2:25:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: xandy

başlık yürümüş gitmiş tebrikler arkadaşlar...
    ben de bikaç güzel fotoğrafımı ekleyecektim ancak imageshack yavaştı ilerleyen zamanlarda yüklerim.

ooo hemşerim nerelerdesin yaw
    özlettin kendini.tabi sende haklısın kaptırdın kendını makinana unuttun bizleri
    neyse velam, hocam resimlerinizi şiddetle buraya yüklemenizi öneriyorumwww.kucukresim.com hem 15mb upload hakkı var harika bir site....

• @JaCkBuiLt
    Hiç problem değil;hepimiz insanız hata yapabiliriz sadece bunu kabul edip düzeltmek bile bir erdemdir..
  • @atalayalper
    Hoşgörünüz için teşekkür ederim.

Bir makro çalışması yolluyorum.

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • çok güzel olmuş be.

bu arada bizim gruba dahil bir d dh yöneticimiz vardı be..
  • Çivi makrosu çok güzel çıkmış...
  • fiyat dikkat çekicek kadar var harbiden...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.