sonunda alabildim makineyi ilk denemelerimden birini paylasiyorum. Auto modda cektim, henuz cozemedim diger ayarlari
hayırlı olsun kardeş ilk deneme için güzel bir kare
bende aldım benide ekleyin arkadaşlar ama daha özelliklerini bilmiyorum panaroma yapmasını hiç bilmiyorum.
Fujifilm Fuji Finepix S5800 mü yoksa Canon A720 yi mi tavsiye edersiniz. Hangisinin çekimleri daha kaliteli (gece çekimlerinde hangisi daha başarılı.)
quote:
Orjinalden alıntı: opentelcll
evet arkadaşlar!!!!! sıra geldi kimlerin bu cihazı kullandıklarına..... bu cihaza sahip olan arkadaşlarımdan yaşadıkları yerleriyle beraber, bana pm atabilmelerini rica edeceğim.
bakalım kaç kişiyiz?
Öncelikle herkeze selamlar...Uzun zamandır yazılarınızı izlemekteyim, bende yılbaşı öncesi uzun araştırmalar sonucu ''Powershot a720ıs'' kararı verdim ve aldım. İlk makinem olduğundan bugüne kadar araştırma-öğrenme ile uğraştım...daha iyi fotoğraflar için öğreneceğim çokşey var düşüncesindeyim. ''Işığınız bol olsun'' dileğiyle, gruba katılmaktan onur duyacağımı bildirir saygılar sunarım....
@scimitar @baygünay @acengiz42
hayırlısı olsun arkadaşlar.umarım anı tüm netliği ile yakalarsınız. @tmcc, arkadaşım ikiside kişiye hitap eden cihazlar. sana kalmış. 720 ise azımsanmayacak özelliklere sahip. gece performansında fuji derler ama fuji daha, f30 f31 efsanesi ile idare ediyor halen
nerde bu millet nerde hmm
ben de bugün A720 IS'i mi aldım. Beni de üyelere dahil edebilirsiniz. SX100 ile A720 IS arasında tercih yapmakta çok zorlandım. SX 100 'ün alınabilmesi için 40 YTL. fark pek önemli değildi ama optik vizör için A720 IS'i tercih ettim. Acaba doğru seçimi mi yaptım. Bir de arkadaşlar RAW'ın farkını anlatırlarsa sevinirim.Herkese selamlar.
quote:
nerde bu millet nerde hmm
evet yaw foto koydum hiç yorum gelmedi resimlere
quote:
ben de bugün A720 IS'i mi aldım. Beni de üyelere dahil edebilirsiniz. SX100 ile A720 IS arasında tercih yapmakta çok zorlandım. SX 100 'ün alınabilmesi için 40 YTL. fark pek önemli değildi ama optik vizör için A720 IS'i tercih ettim. Acaba doğru seçimi mi yaptım. Bir de arkadaşlar RAW'ın farkını anlatırlarsa sevinirim.Herkese selamlar
kardeş seninkide hayırlı olsun bende bir çok makine arasında kaldım ama en sonunda bunda kararkıldım raw bende kendimi geliştiremedim daha
neyse biraz daha resim ekliyelim bari
bunu 24x ile evin balkonundan ağaçtaki kuşu çektim
bunlarda makro
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
siteyi inceledim gerçekten çok güzel anlatmışlar resim cekim taktiklerini
yeni arkadaşlarımıza hoş geldin diyoruz.seçiminiz çok iyi olmuş.resimler çektikçe keyif alıcaksınız.
bu arada yasar kardes. resimleri upload ederken, resize et 800x600 olarak ekle.. yüklenmesi sorun yaratıyor.
quote:
yeni arkadaşlarımıza hoş geldin diyoruz.seçiminiz çok iyi olmuş.resimler çektikçe keyif alıcaksınız.
bu arada yasar kardes. resimleri upload ederken, resize et 800x600 olarak ekle.. yüklenmesi sorun yaratıyor.
ok bundan sorlakileri öyle yapayım
ben de canon a720 Is aldım...beni de alın aranıza...hemen bir yardım isteğim olacak...hafıza kartı almak istiyorum, ne tavsiye edersiniz?
aramıza hosgeldin arkadaşım
hafıza kartı olarak bir çok ünlü marka var.. ben kıngston kullanıyorum ve öneririm sana.
Herkese Merhaba...
Ben de bugün Canon powershot a720 is alarak aranıza katıldım.
a720 is ile a650 is arasında uzun süre kararsız kaldıktan sonra 720 ye karar verdim.
Burada paylaştığınız resimlerin de seçim yapmam da katkısı büyük oldu.
Henüz işyerinde olduğum için makinayı kullanma imkanım olmadı ama akşamı sabırsızlıkla bekliyorum.
Bol fotoğraflı günler...
Herkese selamlar, arkadaslar bi sorum var bazı foto çekimlerimde -2 , -1 ve titreyen el işareti sinyal veriyor benzer bi soruyu i arkadaş dah sormustu ama nerede oldugunu hatırlayamadım. bilen arkadaşlar cevaplayabilirlerse sevinirim. sınavlar bittikten sonra resimlerimleri paylaşcağım.
IŞIĞINIZ BOL OLSUN
quote:
Orjinalden alıntı: u_g_o_189
Herkese selamlar, arkadaslar bi sorum var bazı foto çekimlerimde -2 , -1 ve titreyen el işareti sinyal veriyor benzer bi soruyu i arkadaş dah sormustu ama nerede oldugunu hatırlayamadım. bilen arkadaşlar cevaplayabilirlerse sevinirim. sınavlar bittikten sonra resimlerimleri paylaşcağım.
IŞIĞINIZ BOL OLSUN
arkadasım -2 / -1 pozlama süren oluyor. belirtmiş olduğun değerler gece cekimlerı ıcın ve az ısık olan yerlerde kullanılır geneli itibari ile. Böyle çekimlerde hiç bir şekilde oynatmaman gerekir makinayi. Şayet anlatıkların auto mod da ve de gündüz oluyorsa.makinayi fabrika ayarlarına döndürüp tekrar dene,görüceksin sorun çözülecek.
quote:
Orjinalden alıntı: u_g_o_189
IŞIĞINIZ BOL OLSUN
sizde aramıza hoş geldiniz.. makinanızı mutlu günlerinizde sevdiklerinizle hep daim olması dileği ile.. ışığınız hep yanınızda olsun..
Beyler bu makinayı alma aşamasında olduğum için iso 400-800 performanslarıonı pek bir araştırdım beni tatmin edermi etmez mi diye. En son da aklıma bir fikir geldi internette mevcut iso400-800-1600 fotolarını indirdim ve gittim bunları bastırdım. Sonuçlara inanamadım iso 800 %80 rahatlıkla kullanılabilirken iso1600 cil ve gerekli durumlarda çekinilmeden kullanılacak kadar iyiydi hem de çekimler gece manzarası çekimleri yani ayaüstü çekilmiş gece mazaraları ve gökyüzü simsiyah yani noise un en belli olacağı yerler çok fazla ama çok memnun kaldım kardeşimde ixus75 in fotolarını görmüş ve beğenmemişti bunları görünce çok beğendi şimdi inşaallah bir tane alacağım almanyadan getittiriyorum. 170 euro ya yani 330 ytl falan nasıl fiyat iyi mi?