Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izmir bornova pazar yeri ufacık dokunmalarla neler elde edilebiliyor.

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

hey maşallah tarla domatesine bakınız

kavun arkadaşlara ayıp olmasın onları da koyalım bakalım.
    çok seviyorum ben bu kavun arkadaşları..hele yanında beyaz ile...ahhhh ahh
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• abi sen şenlendirdin buraları..
    artık arkası kesilmez..
    diyer arkadaşları da bekliyoruz.
    hadin gayri...

evet abi hepsi manuel ayarlarda..
    ben f degerlerını abanmıordum sürekli makro çekmekten.şimdi gördümki keskinlik için merceyi biraz açmak gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

@ erdenbay
    öncelikle burada sizin gibi birinin olması bizim için şans sizin için şanssızlık.
    sormak istediğim, eklediğiniz örnek resimlerin ortak özelliklerinden biri de fotoğrafların çok kalabalık olması.çok nesne ve farklı renkler. bunun özel bir nedeni mi var yoksa tesadüf mü? mesela tüm fotoğrafta tek bir ağaç ta olsa aynı güzellikte görünür mü?

ek: fotokritikte sizin sade resimlerinizide görmüştüm.onlarda çok güzel. ama onlar daha çok sanatsal geldi bana.buraya ekledikleriniz daha doğal. böyle doğal resimlerde ekranın kalabalık olmasının özel bir avantajı var mı?

umarım açıklayıcı olmuştur.

Slm. Ben bu forumda olmaktan kendimi şanslı buluyorum. Çünki A720 IS ı bu forumdaki ön incelemeler sonucu beğendim ve "http://www.dpreview.com/" sitesinden de teknik olarak inceleyip almaya karar verdim.

Bilgi paylaştıkça güzel. Hasbelkader bildiklerimi de paylaşmak bana mutluluk veriyor.
    Ben de bütün öğrendiklerimi forumlardan öğrendim ve ayrıca bol bol çekim yaptım.

quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba
    böyle doğal resimlerde ekranın kalabalık olmasının özel bir avantajı var mı?

Hayır bilhassa dezavantajı var. Dikkati dağıtır. Ve anlatmak istediğiniz konuyu ve objeyi seyredenler anlıyamaz.

Eklediğim fotoğraflara gelince. Makinayı ilk aldığım gün test etmek için şehirde renkli ve kalabalık ortamları bilhassa arayıp buldum. Makinanın kontras ve renk kabiliyetini test etmek istedim. Ve A720 benden tam not aldı.

Kalabalık olmıyan kadrajlar ve fotolar daha seyirlik ve sanatsaldır tabii ki. Kadrajda anlatmak istediğiniz objeyi diğerlerinden soyutlayıp ön plana çıkarmak gerekir.
    Nasıl mı?
    1-Objeyi net diğer kadrajdakileri flu yaparak.(Genelde 2,8 ve 5,6 diyafram aralalıkarında objeye yaklaşarak yada zoom yaparak diyaframı en açık "yani numarası en küçük" yapıp çekerseniz,obje net arka plan flu olur)
    2- Anlatmak istediğiniz objelerin etrafının kalabalık olmamasına dikkat ederek.
    3- Anlatmak istediğiniz objeye zoom yaparak ta diğerlerinden ayırmış olursunuz.

Işığı bol fotopraflı günler dilerim....

• quote:

Orjinalden alıntı: opentelcll

abi sen şenlendirdin buraları..
    artık arkası kesilmez..
    diyer arkadaşları da bekliyoruz.
    hadin gayri...

evet abi hepsi manuel ayarlarda..
    ben f degerlerını abanmıordum sürekli makro çekmekten.şimdi gördümki keskinlik için merceyi biraz açmak gerekiyor.

@opentelcll...
    Fotolarındaki renkler ve kontras mükemmel. Eee Canon tabii ki ....
    Manuel çekimde renk ve kontras bariz mükemmel farketti. Auto ve otomatik fabrika modlarında bu tonlar mümkünü yok yakalanmaz.
    Diyaframı , enstantaneyi ya da ISOyu bir değer (Stop) açmak yada kapamak çok şey farkettirir.
    Ayarlarla oynayıp ve bol bol deneme yapıp mükemmel sonuçlar elde edilebilir.
    Çünki makina araç.
    Kadraj kurmayı, ışık kullanmayı, kompozisyon yaratmayı ve makinadaki özellikleri iyi kavrayıp çekim için çabuk davranmayı bilmek sonuçta iyi fotoğraf çekmek demektir.

Ayrıca çekmeden önce LCD ekrandan izlerken , biraz koyu kontraslı ayarlarsanız (diyaframı bir stop kısıp,yanii rakkam değerini büyültüp), renklerin daha canlı ve aydınlık karanlık yerlerin daha çarpıcı olduğunu farkedersiniz.
    Yani fotoğrafın her tarafını en ince detayına kadar görmeniz şart değil. Açık ve koyu zıtlıkların aynı karede dengeli olduğu bir fotoğraf, fotoğrafı daha çekici yapar.

Hadi kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 5 Temmuz 2008; 1:36:35 >

• @erdenbay

sizden çok şey öğreneceğize benziyor.
    Lütfen durmayın ...
  • Bende makinama kavuştum. Listeye ekleyebilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdenbay

2-PC ye baglamak için USB kablosu (Ben piyasada 20 YTL ye satılan her çeşit hafıza kartını okuyabilen bir kart okuyucu almanızı öneririm. Makinaya devamlı USB kalosunu takıp çıkarıp makinayı aç kapa yapacağınıza, makinadan kartı çıkarıp kart okuyucuyu PC ye bağlamak bana daha pratik geliyor ve makina yıpranmamış oluyor. Tercih tabii ki sizin.

Hacı, laptopda dahili kart okuyucu var ama ben gene de kabloyu tercih ediyorum, her seferinde pil kapağını açıp kapamak, yaylı ve çok sağlam olmayan bir sistemi daha çok etkiler...Ancak kablo kısmı bu iş için üretilmiş, başka amacı yok. Kablo o kapaktan çok daha dayanıklı olacaktır bence..

Bir de, dün video çektim. 7 dk, tam 750 mb.

Gece, sarı sokak lambası, bayağı loş ışıktaydı buna rağmen böyle bir makine için mükemmeldi netlik. Kısa film bile çekebilirim bu makineyle...böyle bir video kalitesi hiç beklemiyordum...Mikrofonu da güçlü, 15 mt uzaklıktan, açık alanda, normal konuşma sesini yakalayabiliyor...

Fotoğraf olarak gece çekimlerinde, ki ilk defa dün gece deneyebildim ISO100 de 2-3 metre yakınlıkta sıfır gren neredeyse..o kadar net ve arkadaki derinliği müthiş yakalıyor...

Sanırım daha iyi bi kompakt makine alamazdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcSaf -- 5 Temmuz 2008; 12:31:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Archangel Tyrael

Bende makinama kavuştum. Listeye ekleyebilirsiniz

hayırlı olsun çok güzel bir makina aldın.
  • piknikteyken bir makro denemesi yaptım

buda evin önünden cektiğim makro

• 15 sn pozlama ve iso 400 de saat 01:00 da cekildi alttaki resimde iso 100 de çekildi 15 sn pozlama ile

• @ y@s@r iso 400 le çektiğin fotoda kumlanma bariz belli oluyor tripod kullandığında isoyu arttırmana gerek yok.
  • Bunlar da benden... Tek ayağım olmasa da fotoğraf için canım feda ! O derece rahatsızlığım nüksetti yani :) Size bir kaç gece çekimi getirdim...

Tam boyut için TIKLAYIN
    -

Tam boyut için TIKLAYIN
    -

Tam boyutu için TIKLAYIN
    *
    *
    A ! Bu arada ben de şöyle bir çalışma yaptım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 6 Temmuz 2008; 11:08:54 >

• özellikle 1. resim çok harika olmuş.
  • Bu arada... bu makina ile "Bracketing" mümkün mü... Nikon'da var idi. Bir sahneyi 3 farklı exposure ile ard arda çekiyor idi. Hani bu HDR yapmak için bu özelliği kullanıyordum da... Bunda göremedim galiba.
  • Makinelerinizi nerden ve kaça aldınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXIST

@ y@s@r iso 400 le çektiğin fotoda kumlanma bariz belli oluyor tripod kullandığında isoyu arttırmana gerek yok.

sağol kardeş zaten ben alacak arkadaşlar için bilgi sahipi olmaları için koydum bir de tipodla cekmedim balkonda düz yer vardı onun üstüne koydum
  • Türkçe kullanma kılavuzunu bulabilir misiniz arkadaşlar?Hiçbir yerde bulamadım.
  • izmir alsancak...

resimler ögleden sonra 13:30 gibi..
    iso:80
    f7/1
    1/320 sn

f6/3
    1/400

f7/1
    1/200

• @opentelcll

arkadaşım çektiğin fotoğraflardaki kontrast inanılmaz güzel. çekim değerlerini ve ışığın durumunu da belirtirsen bize de fikir verir.
    ayrıca örnek olması açısından aynı yerin yoğun kontrastlı ve kontrast + parlak(yada biraz daha aydınlık) birer fotoğrafını eklersen memnun olurum.
  • izmir alsancak dan konağa doğru devam ediyor...
    saat:14:01
    f3.5
    1/800

f3.5
    1/1000

@merulaalba

bahsetmiş olduyun çalışmları ileriki zamanlar da vakir buldukça yapacağım.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.