Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: aquaregia

Makinelerinizi nerden ve kaça aldınız?

incehesap.com'dan 431 ytlye aldım...

http://www.incehesap.com/canon/dijital_fotograf_makineleri/canon_powershot-828-3312.html

araştırdım ve daha uygununu bulamadım ben.

Biraz gecikmelerinin dışında, telefonda da yeterince ilgilendiler...
  • Ban almanya'dan 325 ytl ye aldım.
    Ama daha gelmedi o ayrı gelsin dağıtacağım buraları
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

Ban almanya'dan 325 ytl ye aldım.
    Ama daha gelmedi o ayrı gelsin dağıtacağım buraları

hade bakem gelsinde görelim biran önce

hayırlısı olsun makinan.
    umarım bir aksilik çıkmadan kavuşursun makinana...

• Amcamın oğlu aldığı için inşaallah aksilik çıkmayacağı kanısındayım.
    Fakat yaz okulu için istanbula gideceğim ve maalesef laptop um yok.
    İnşaallah arkadaşın laptop ile hellederiz gerçe internette de yok ama artık ne yapalım yapacak birşy yok
  • selam arkadaşlar. a720 is ile flashlı yada flashsız olarak çekilmiş iç mekan (ev yada başka bir kapalı ortam) çekimlerini de koyabilirmisiniz. tam boyutlarınıda link olarak verirseniz çok iyi olur.
  • arkadaşlar manuel ayarlar olmadığından dolayı f100fd den vazgeçtim.o yüzden canon a720ıs ile canon sx100 modelleri
    arasında kaldım. siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Diveman

arkadaşlar manuel ayarlar olmadığından dolayı f100fd den vazgeçtim.o yüzden canon a720ıs ile canon sx100 modelleri
    arasında kaldım. siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz

yanlış bilmiyorsam f100fd de gelişmiş bir manuel ayar imkanı var. hattaa ben auto modu yok zannediyordum.

a720 is ile sx100 karşılaştırması
    http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=379&p1=2426&ma2=1&mo2=474&p2=2801&ph=2

• sen daha karar veremedinmi makinana...
    ötv den de kurtuluşun yok artık

cihaz tepkime süresi görüldüğü üzere a720 daha hızlı...
    sx100 de ise sadece 10x muhabbeti var.

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opentelcll -- 8 Temmuz 2008; 9:43:08 >

• valla bence hepsi aynı bunların. bir aydır araştırmaktan gına geldi. al birini vur öbürüne. pazarlama taktiği olarak tüm iyi özellikleri bir araya koymuyorlar diyorlardı inanmıyordum. gerçekten de öyle bence de. bir makinede çok önemli bir iki özellik varken bi bakıyorsun hiç yakışmayacak bir negatif yönü var. makineyi berbat ediyor. mesela slr like tarzında bir makinede benim istediğim olmazsa olmaz dediğim kriterler.

-megapikseli çok abartılı olmadan büyük sensör. mesela 8 mp 1/16" gibi. şu süper ccd dediklerinden.
    -en azından 10-12 optik zom objektif ve mümkünse geniş açıdan başlasın.
    -başarılı resim sabitleme özelliği.
    -tüm ayarlara manuel izin verebilme.
    -AA pil ile çalışma.
    -LCD çözünürlüğü örneğin 2,5" için 200 bin ve üzeri olması.

bunlar kesin olsun diyorum ama henüz bunları bile bir araya getiremedim. daha bunun bi de raw'ı, hızı, noise si bilmemnesi var allah aşkına.

bu arada şunu da söylemeden edemeyeceğim. kendine özel li-ion pili olan makinelere kıl oluyorum. makine satmak değil pil ticareti için üretilmişler bence. nikon ve kodakta istediğim diğer tüm özellikler bir arada olan makineler var ama pilleri yüzünden almıyorum. bazıları buna takma o kadar kafana takıntı yapma falan diyor ama hiç te takılmayacak mesele değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 8 Temmuz 2008; 9:25:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

valla bence hepsi aynı bunların. bir aydır araştırmaktan gına geldi. al birini vur öbürüne. pazarlama taktiği olarak tüm iyi özellikleri bir araya koymuyorlar diyorlardı inanmıyordum. gerçekten de öyle bence de. bir makinede çok önemli bir iki özellik varken bi bakıyorsun hiç yakışmayacak bir negatif yönü var. makineyi berbat ediyor. mesela slr like tarzında bir makinede benim istediğim olmazsa olmaz dediğim kriterler.

-megapikseli çok abartılı olmadan büyük sensör. mesela 8 mp 1/16" gibi. şu süper ccd dediklerinden.
    -AA pil ile çalışma.

bunlar kesin olsun diyorum ama henüz bunları bile bir araya getiremedim. daha bunun bi de raw'ı, hızı, noise si bilmemnesi var allah aşkına.

bu arada şunu da söylemeden edemeyeceğim. kendine özel li-ion pili olan makinelere kıl oluyorum. makine satmak değil pil ticareti için üretilmişler bence. nikon ve kodakta istediğim diğer tüm özellikler bir arada olan makineler var ama pilleri yüzünden almıyorum. bazıları buna takma o kadar kafana takıntı yapma falan diyor ama hiç te takılmayacak mesele değil.

benim için bu ikilemden kurtulmanın 2 yolu vardı.
    1-ya manuel ayarları olan,resim kalitesi yeterli ama bazı şeyleride eksik bir makine almak (örn a720is)
    2- özel günleri gezileri vs. fotoğraflamaya yetecek resimkalitesi yeterli daha ucuz bir makine almak. (örn sony dsc-s730) ve fotoğraf makineleri konusuyla uğraşmak yerine başka uğraşlar bulmak.

aksi halde bunun sınırı ve sonu yok.

ikisinide yaptım. artık rahatım.

• sanırım benim sonum da bu olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

valla bence hepsi aynı bunların. bir aydır araştırmaktan gına geldi. al birini vur öbürüne. pazarlama taktiği olarak tüm iyi özellikleri bir araya koymuyorlar diyorlardı inanmıyordum. gerçekten de öyle bence de. bir makinede çok önemli bir iki özellik varken bi bakıyorsun hiç yakışmayacak bir negatif yönü var. makineyi berbat ediyor. mesela slr like tarzında bir makinede benim istediğim olmazsa olmaz dediğim kriterler.

-AA pil ile çalışma.

Pil konusunda haklısın..Li-on bataryalı makineler kullanılmaz..

Optik zoomdan biraz vazgeçmelisin bence...Gerçekten sonuna kadar kullanıp kullanmayacağını veya ne sıklıkta kullanacağını düşün. Hayati önem taşımıyorsa 6x kompakt makine ortalamasının üstünde bir değer...

Manuel ayarlar konusunda a720'ye güvenebilirsin...Resim sabitleme de öyle...

Ancak sensör için kararlıysan DSLR'den başka şansın yok. İyi değil çok iyi makine arıyorsan mutlaka DSLR...
    Burda çoğumuz amatörüz, amatör olarak DSLR almak bana mantıklı gelmiyor ancak profosyonel çekimler için veya profosyoneliğe geçiş için DSLR alınmalı...

Ve istediğin tüm özellikleri bir makinede bulman çok çok zor..Mutlaka eksiği olucak, nelerden taviz verebileceğini iyi düşünmelisin...

quote:

Orjinalden alıntı: EXIST

beyler pil ve tripod sipariş verdim...

gp ninhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd70106 bu modelini aldım.
    bide tripodhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=86399&productid=bd99654 bundan aldım.

hacı tripod iyi de, pilleri neden doldurulabilir almıyorsun?
    Tabi zaten mevcutsa elinde, yoksay mesajımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcSaf -- 9 Temmuz 2008; 9:25:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EXIST

beyler pil ve tripod sipariş verdim...

gp ninhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=87951&productid=bd70106 bu modelini aldım.
    bide tripodhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=86399&productid=bd99654 bundan aldım.

piller benimkinin aynısı

fakat tripod kısa deilmi ?

hayırlı olsun.

• @pcsaf piller zaten doldurulabilir...

@opentelcll tripod bana yeterli ufak bişey arıyordum zaten.
  • Arkadaşlar selam.

A720 IS ın her makinada olması gereken önemli bir özelliği olan AF (Otomatik netleme), yada kadrajda bir bölüme yapılan "FlexiZone" sizin netleme yerini seçebileceğiniz (Otomatik netleme) özelliklerini bilmeyen arkadaşlar için hatırlatmak istiyorum.

Kullanma kitabı sayfa 90 bölümünü incelerseniz, A720 IS ta

Menü tuşına basıp (AF karesi) bölümünden girip seçebileceğiniz

1- Face Detect (Yüz karesi) "Kadrajda olan yüzleri otomatik algılayıp en iyi şekilde renk ve netleştirme özelliği"

2- AİAF " 9 focus (netleme) noktalarından ,kontras ve objeye yakınlık durumuna göre bir kaç netleme bölgesini otomatik seçer ve netler. "Benim en çok kullandığım bölüm"

3- Center (Merkez) Diğer bölümlerden öncelikle.,kadrajın tam ortasına denk gelen bölgeyi netler

4- FlexiZone ( Sizin kadrajda seçtiğiniz bölgeyi netler) ki bence bu çok önemli. Şöyle ki.
    Güzel bir kadraj kurdunuz, ama sizin öncelikle net olmasını istediğiniz bir böcek,kuş yada kayık kadrajın sağında veya sol alt köşede. Ne yapıyorsunuz o zaman. Netlemeyi makinanın isteğine bırakmıyorsunuz. "FlexiZone" seçeneğine alıp" ortadaki ayar tekerleğinin sol üstünde olan ( "+" "-" )işaretinin olduğu düğmeye 2 kere basıyorsunuz ve ekrandaki kare şeklindeki netleme çerçevesi yeşil renk oluyor. Sonrada ortadaki yuvarlak ayar tekerleğiyle netleme karesini yürüterek netlenmesini istediğiniz kadrajdaki objenin üstüne getirip çekiyorsunuz.

Netleme karesini tekrar merkeze almak için ise "+" "-" işaretli düğmeye basılı tutuyorsunuz.
    Bu işlemi yaparken "DISP" tuşuna basarsanız netleme karesini küçültüp büyültebilirsiniz.
    Çekimden sonra netleme karesini tekrar yürütmek için "+" "-" i şaretli düğmeye tekrar 2 kere basmayı unutmayın.
    Bu özelliği yalnız "P" "Tv" "Av" "M" modlarında kullanabilirsiniz.
    Kadrajda istediğiniz noktayı sizin fokuslayıp netleme tercihini yapmanız güzel ve kullanışlı bir özellik.

Yukardaki bölümler genelde makinanın kendi yaptığı, yalnız birinde (FlexiZone) sizin bölge belirlediğiniz otomatik netleme (AF) özellikleri.

Ayrıca biliyorsunuz birde MF (elle yapılan netleme) var. Ortadaki tekerleğin alt bölümüne basıp yapılabilen.
    Bu bölüm de ekranın ortasında küçük bir pencere açıp ,tekerleğin sağ ve sol bölümleriyle netleme yapmanızı sağlıyor.
    Neye yarar? :
    Örnek hayvanat bahçesinde tel örgülerin önünde çekim yapıyorsunuz. Makina AF (Otomatik fokus özelliklerinde ise devamlı makinaya yakın olan öndeki tel örgüleri netler ,arka tarafı (kafes içindeki hayvanları netlemeniz çok zordur.) İşte o zaman maknayı MF (Elle fokuslamaya alıp, ekrandan görerek ayarlayıp,arka taraftaki hayvanları netliyebilirsiniz ve öndeki tel örgüler netsiz olur.

Bu MF özelliğini ayrıca "M" "Av" çekimde diyaframı "2,8" yanii en açık ayara getirip, macro çekimlerde yada tam zoom yapıp yakınınızdaki bir çiçeğe,kuşa uygularsanız arka tarafı bulanıklaştırıp (BOKEH) fotoğrafınıza derinlik hissini katmış ve diğer objelerden anlatmak istediğinizi ayırmış olursunuz.

Hadi herkese kolay gelsin. Güzel fotroğraflarınızı bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 10 Temmuz 2008; 3:11:25 >

• erdenbay - teşekkürler açıklayıcı ve eğitici bilgiler için... El kitabından daha faydalı buluyorum seni :) Yalnız bu FlexiZone olayını yapamadım ! Hangi modda olmam gerek bunu uygulayabilmem için ?
  • Bir tanecik fotoğraf... Balkondan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü...
    -

Büyük boyut için TIKLAYIN
  • @erdenbay

sizin eklediğiniz fotoğraflar renk doygunluğu açısından çok güzel.ama resimlerde karanlıkmışçasına insanların yüzleri net değil. a720 nin çeşitli sitelerindeki örnek resimlere bakıyorum. o resimlerdede ışık alan yerler çok net iken karanlıkta kalan yerler olması gerekenden karanlık. insanların yüzleri seçilemiyor. iç mekan çekimi örneklerinde de aynı şey var. tam boyutlarda nesnelerin kenarları flu. kalemle çizilmişçesine belirgin değil.
    örn, tapınak sutunları vardı tam boyutta bakınca sütunların kenar çizgileriyle gök yüzünün maviliği aşırı derecede karışmıştı. resmi tekrar bulursam eklerim.
    ama aşağıdaki resimde ayrım çok belirgin.

bu odaklama,ayarlama ile ilgili bir sorun mu?benim kastetiğim anlamda keskin ve net fotoğraflar alabilir miyiz?

biraz uzun oldu kusura bakmayın.
    ek: makine siparişi verdim ama henüz gelmedi maalesef. (umarım gelir bu arada :))

• quote:

Orjinalden alıntı: jiddi

erdenbay - teşekkürler açıklayıcı ve eğitici bilgiler için... El kitabından daha faydalı buluyorum seni :) Yalnız bu FlexiZone olayını yapamadım ! Hangi modda olmam gerek bunu uygulayabilmem için ?

@jiddi teşekkür ederim.

"FlexiZone" AF seçeneğini yapabilmen için, makinanın çekim durumunda olması lazım. (Yukarda anlattım ama dikkatli okumadın herhalde.

Makina çekim durumundayken , (fotoları seyretme durumu değil yani...)
    Menü tuşuna basıp [(AF karesi )yazan bölümdeki seçenekler içinden seçiyorsun "makinanı Türkçeleştirmiş olduğunu varsayarak"]

Nasıl yapıldığını da yukardaki yazımı dikkatlice oku. Çok kolay yaparsın.:)]
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.