Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar. Emektar A85 imi bizim oğlan yere düşüre düşüre sanırım tamiri yenisi ile aynı maliyete gelecek derecede bozmuş. Arka ekranda görüntü normal gozukse de deklanjöre basınca karşıma dalgalı bulanık ve sadece kırımız tonlarda bir görüntü geliyor. Tamir edilir mi bilmem edilse de kaça mal olur bilmiyorum. Burada A720 IS modeli ile ilgili yazıları ve arkadaşların paylaştıkları resimleri gördüm. Makro çekimleri çok hoş. Yalnız Hemen Hemen tüm makineler gündüz dışarı çekimlerinde birbirine yakın sonuçlar veriyor(Uyduruk markalar dışında) Benim icin asıl önemli olan Aksam vakti dışarıda kısmen ışık yetersiz de olsa manuel ayarlarla max sonucu alabilecegim makina. A85 3x optik ti 720 IS ise 6x optik. Bu artı bir avantaj. Karşılartırma yapabilecek arkadaşlar varsa A85 ile A720 IS nin karşılaştırmasını yapabilir ler mi resim kalitesi, Gece Cekimi Makro Çekimleri Video Çekimi vs. konularda. A85 4 Kalem pil ile çalışıyordu. Yeni modeller de 2 pil kullanılıyor sanırım. A85 de kırmızı göz sorunu oldukca fazlaydı. Ablama aldıgımı A520 de ise bu hemen hemen hiç yok. Velhasılı kelam. Olympus makinelerde aklım kalmıyor değil. Ama Bendeki A85 den sonra Canon dan baskasını kullanmak pek cekici degil. Bu makineyi muhtemelen alacagım. Ama kötü bir huyum var gereginden fazla ince eleyip sık dokuyorum. Bir Yamaha Cinema Anfisi Alma maceram var 1 seneyiş bulmuştu Alacağım ama içim rahat etmesi icin sizlerin de bana destek vermenizi istiyorum. Saygılarımla.

• @ardicli2000 -- @y@s@r -- @opentelcll ilginiz için çok teşekkür ederim.

Verdiğiniz linkleri daha önce incelemiştim.

"DNG For PowerShot 1.1.4" proğramını kurdum. Fakat "CRW" uzantılı RAW dosyalarını bir türlü görmüyor ve açamadım. Anlamadım gitti bu işi yani.

Makinada RAW olarak çekiyorum, masa üstüne CRW uzantılı dosyayı (CR2 uzantılı da yaptım makina ayarlarından) ama bir türlü bu proğramla çevirip açamadım. Alttaki gibi uyarı veriyor.

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

Yukardaki resimde dikkat ederseniz "Canon PS A710 IS var, 720 seçeneği yok ,ondanmı olmuyor veya yanlış bir yeri mi işaretliyorum. Zaten proğramı açınca CRW" dosyasını da görmüyor.

Bi de anlıyamadığım olay şu: Mesela Canon Eos 40D de RAW olarak çektiğim foto uzantıları "CR2" olarak görünür.
    40D nin kendi CD sindeki foto işleme proğramı (Digital Photo Professional) bu RAW (CR2) leri otomatik görüyor ve bu proğramda zahmetsizce işliyorum. Sonra aynı proğramla "JPG" e çeviriyorum.

A720 IS ta çektiğimiz RAW ları otomatik görüp açacak ve sonrada aynı proğramla işliyeceğimiz kendi proğramı yok mu acaba? Niye "DNG" formata çevirme ihtiyacı duyuyoruz ki?
    Makinanın üzerinde orjinal fabrikasyon "RAW" işleme özelliği yok ta ondan mı acaba?

Neyse bu RAW işi bu (CHDK) diye makinaya sonradan yazılan ve fabrikanın orjinali olmıyan bir yazılımla yapılması A720 IS ta biraz sakat galiba. Canonun A720 ve diğer ""RAW" formatı olmıyan makinaları için yeni bir yazılım çıkarması daha kalıcı çözüm olur sanıyorum.

Çünki benim bildiğim RAW ların önce RAW olarak açılıp kendi proğramıyla işlenmesi (renk,kontras,keskinlik,hue,satiration vs.. ) Sonrada "JPG"e çevrilmesi gerekir.

• quote:

Orjinalden alıntı: opentelcll

quote:

Orjinalden alıntı: senefro

vay be, böyle bi konu varmış ve ben yeni farkediyorum.
    ben geçen aralıkta bu aleti aldığımda bi konu açmıştım ama ozamanlar sanırım pek bilinmediğinden ilgi çekmemişti ve kaynadı konu.
    ama şimdi baya seveni olmuş.
    ben ozamanlar 215 ytl karşılığı dolara amerikadan almıştım (amerikanın güzellikleri :))
    tabi söylemeden edemeyeceğim gerçekten çok güzel bi alet.
    beni de ana sayfadaki kullananlar listesine ekleyin :)
    bundan sonra daha sık burada olacağım inşallah

aramıza hoş geldiniz.
    ışığınız bol olsun.
    resimlerinizi burada görmekten ben ve arkadaşlarım çok hoşnut olacaktır gerçekden.

hoşbuldum, teşekkürler opentelcll.
    bu arada bu raw olayını pek bilmiyorum, ne olduğuna dair bi açıklama bulabileceğim biyer var mı?

• aslında gerilerde var açıklamalar raw ile ilgili ama...

aksam gerekli açıklamaları yapıcam..
  • selam arkadaşlar. konu firmware raw gibi teknik konulara kaymış ama benim sorum başka maalesef.
    makine çekim modundayken bir ses çıkarıyor.(dün elektrikler kesilip etraf sessizleşince ve masanın üstüne koyunca farkettim) gürültülü ortamlarda kulağa yaklaştırılınca daha belirgin. bu normal bir durum mu yoksa sadece benim makine de mi böyle?
  • quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

selam arkadaşlar. konu firmware raw gibi teknik konulara kaymış ama benim sorum başka maalesef.
    makine çekim modundayken bir ses çıkarıyor.(dün elektrikler kesilip etraf sessizleşince ve masanın üstüne koyunca farkettim) gürültülü ortamlarda kulağa yaklaştırılınca daha belirgin. bu normal bir durum mu yoksa sadece benim makine de mi böyle?

çok düşük desibelde bir "ssssss" sesi var..eğer bahsettiğin oysa bende de var..

arkadaşlar benim de sorum pille ilgili, 1 yıl önce aldığım, son bikaç aydır kullanmadığım 4 tane 2500 mah duracell pilim var. 2-3 kere full dolup boşaldılar. Ancak çok çok az dayanıyorlar. Kullanılmadıkları zaman boşalma gibi bi durum mu var? Çünkü özellikle yedek beklettiklerim bikaç foto çekip hemen bitiyorlar.

Pillerin bu kadar kısa sürede ömrünü tamamlamış olması saçma geliyor, sizce sorun nedir, ne yapmalyıım?

• @pcsaf evet o sesten bahsediyorum.
    crop

crop+ 3x zoom

güneş batarken.

2 günde çoğu ıvır zıvır ~400 foto çektim.hala manuel ayarlara alışamadım. o kadar çok kombinasyon var ki.

• Manuelde çekildiler.Makinadan çıktığı gibi.Yalnız küçülttüm.

Havalar ne kadar sıcak. Çocuklar serinlemenin yolunu bulmuşlar. Hemde eğlenerek.

Botanik park suni gölü / Bursa

Botanik Park

Çim sulaması

Akşam tek sıra yuvaya dönüş
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• nedense erden bey dışında kimse foto eklemiyor. demek ki kimse foto çekmiyor.
    ama izninizle renk doygunluna örnek olması açısından iyi kötü 2 foto ekleyeyim.
    P modu

m modu

• @merulaalba fotoğraflardaki renk doygunluğu ve netlik çok güzel.

Arkadaşlar bilmiyenler için genel bir hatırlatma:
    Not: Av , Tv ve P modunda yaptığımız ayarlarla , fotonun çekildikten sonra nasıl çıkacağını ekrandan görmek için deklanşöre yarım basılı tutun.
    M modunda ise buna gerek yok. Ekran yaptığınız ayarlara anında tepki verir.

Ayrıca Av , Tv ve P modunda çekim yaparken , ortadaki tekerleğin hemen sol üstündeki "+" "-" işaretli aynı zamanda foto silme olan düğmeye basarsanız ekranda poz telafi çizgisi çıkar. Buradan fotonuzdaki karanlık ve aydınlık yerleri arzunuza göre az veya çok pozluyarak ayarlıyabilirsiniz.
    Yani gökyüzünün rengini beyaz değil de mavi oluncaya kadar kısarak yada çok karanlık yerler için bu çizgiden sağa doğru biraz açarak gibi.

Şahsi tecrübem: Ben genelde bir stop az pozlarım (Çizginin soluna doğru bir çentik kaydırıp). Renkler ve kontras daha güzel oluyor.
    Gündüz dışarda yaptığım çekimlerde ekrandan çektiğim fotoyu izlerken, makina ekranında karanlık gibi görünse de (gündüz kuvvetli ışık bazen aldatıyor çünki) , eve gelip bilgisayara atınca ışığın ve renklerin daha doygun olduğunu farkettim. Denemenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 15 Temmuz 2008; 14:55:32 >

• darkale
    kota sorunu olmasın diye resimleri bayağı küçülttüm.
    program mod

program modu
    3x zoom

manuel

manuel

manuel

• Arkadaşlar makinanın teknik kullanım özelliklerini yeterince açıkladık sanıyorum. Zaman zaman takıldığımız yerlerde yine açıklarız.

Bundan sonraki bilgilerimizi ve yorumlarımızı ,isterseniz bence çok daha önemli olan çektiğimiz fotoları buraya yükliyerek ve yapıcı olmak koşuluyla ,fotoğraflarımızdaki KOMPOZİSYON--KADRAJ KURULUMU-- ÇEKİM TEKNİKLERİ olarak konuşalım. Daha faydalı olacağı kanısındayım.]

Makinadan çıktığı gibi. Manuel çekim.

• quote:

Orjinalden alıntı: erdenbay

Arkadaşlar makinanın teknik kullanım özelliklerini yeterince açıkladık sanıyorum. Zaman zaman takıldığımız yerlerde yine açıklarız.

Bundan sonraki bilgilerimizi ve yorumlarımızı ,isterseniz bence çok daha önemli olan çektiğimiz fotoları buraya yükliyerek ve yapıcı olmak koşuluyla ,fotoğraflarımızdaki KOMPOZİSYON--KADRAJ KURULUMU-- ÇEKİM TEKNİKLERİ olarak konuşalım. Daha faydalı olacağı kanısındayım.]

yerinde bir tesbit. fotoğraf çekimi yaparken KOMPOZİSYON--KADRAJ KURULUMU-- ÇEKİM TEKNİKLERİ konularında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

ayrıca,
    eklediğiniz fotoğraflarda ki renk doygunluğu/netlik bana a720 aldırdı(üstelik evde yeni aldığım 2 makine varken), Bursa manzaralarınız da Bursa gezisi yaptıracak bu gidişle
    zaten bu aralar sırf fotoğraf çekmek için gezmekten petrol istasyonlarını zengin ediyorum.

ekleme: bir fikir vermesi açısından exif bilgilerini de eklermisiniz. exif bilgilri görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 16 Temmuz 2008; 1:41:24 >

• quote:

yerinde bir tesbit. fotoğraf çekimi yaparken KOMPOZİSYON--KADRAJ KURULUMU-- ÇEKİM TEKNİKLERİ konularında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Buraya yüklenilen fotoğrafların üzerinde yorum yaparak (KOMPOZİSYON--KADRAJ KURULUMU-- ÇEKİM TEKNİKLERİ ve IŞIK )açıklamalı daha etkili olur sanırım. Çünki konu çok uzun ve detaylı.

quote:

eklediğiniz fotoğraflarda ki renk doygunluğu/netlik bana a720 aldırdı(üstelik evde yeni aldığım 2 makine varken), .

A720 IS her şeyden önce "Manuel" çekim modları olması yönünden , güzel bir makina.
    Çünki Manuel ve diğer Tv Av modlarıyla fotoğrafa siz istediğiniz gibi hükmediyorsunuz. Yani sizin yaratıcılığınız ve fotoğraftaki sanat yönünüz bu modlarla ortaya çıkar.
    Bu modları olmıyan bir makinayla yaratıcı olamazsınız , ve fotoğraf çekmeyi seven birisine, bu ayarları olmıyan makinayı kesin önermem.
    Tekrar güle güle kullanın. Sizi her şeyiyle geliştirecek nefis bir makina aldınız.

quote:

ekleme: bir fikir vermesi açısından exif bilgilerini de eklermisiniz. exif bilgilri görünmüyor.

1. Dürbünlü foto : f/8(diyafram) , 1/400(enstantane) , ISO:100 , -1stop az pozlanmış.
    2. Viyadük fotosu. f/8(diyafram) , 1/200(enstantane) , ISO:100 , -1stop az pozlanmış.

• bugün burada hava çok kapalıydı.

manuel çekim

hdr deneme (sonradan)

• Arkadaşlar, a720'nin auto modunda max. isoyu sınırlama imkanı varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdem

Arkadaşlar, a720'nin auto modunda max. isoyu sınırlama imkanı varmı?

auto modda iso ayarı ya auto yada high. başka seçenek yok. ama p modu var. diyafram ve enstantene dışında diğer özellikler istenildiği gibi özelleştirilebiliyor.
    şu da var ki foto çekimlerini auto modda yapan bir kullanıcının a720 alması mantıksız.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: serdem

Arkadaşlar, a720'nin auto modunda max. isoyu sınırlama imkanı varmı?

auto modda iso ayarı ya auto yada high. başka seçenek yok. ama p modu var. diyafram ve enstantene dışında diğer özellikler istenildiği gibi özelleştirilebiliyor.
    şu da var ki foto çekimlerini auto modda yapan bir kullanıcının a720 alması mantıksız.

Bilgiler için teşekkür ederim, auto modda çekim yapan biri için mantıksız demişsiniz, peki auto modunda a720 gibi sonuçlar veren ve benzer teknik özelliklerde olan bir başka cihaz biliyormusunuz? ( o fiyat kategorisinde )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdem -- 16 Temmuz 2008; 23:26:47 >
  • @serdem
    asıl demek istediğimi anlatamadım galiba.
    a720 manuel özellikleri nedeniyle alınacak bir makine. auto mod da manueldeki kadar başarılı çekim yaptığı söylenemez.
    bu nedenle auto mod kullanarak foto çekmek isteyen bir kullanıcı bir makineye 400-500 ytl vermemeli demek istedim. daha ucuz ve foto kalitesi güzel makineler de işinizi fazlasıyla görecektir.
    mesela canon a570, sony s730/s750 serisi, fuji a920 gibi.
    umarım bukez doğru anlatabilmişimdir.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.