Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jiddi

Bir tanecik fotoğraf... Balkondan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü...
    -
     @@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

Büyük boyut için TIKLAYIN

Exif bilgilerine baktım. Manuel modda 80 ISO ve 15 sn , 3,5 diyaframla çok başarılı bir gece manzarası çekmişsinç Kutlarım.
    Manuel ve diğer Av ve Tv modlar kullanıldığında , fotoğraftaki çekim hakimiyeti daha fazla olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

@erdenbay

sizin eklediğiniz fotoğraflar renk doygunluğu açısından çok güzel.ama resimlerde karanlıkmışçasına insanların yüzleri net değil.

@merulaalba slm.
    A720 ile bu foruma yüklediğim fotolarıma , senin yazın üzerine tekrar baktım. Benim fotolarımda insan yüzlerinde karanlık gibi bir durum göremedim.
    Hangi foto acaba,belirtirsen daha detaylı açıklıyabilirim.

Bak konu şu:
    Portre çekeceksen,insana daha fazla yaklaşıp (yada uzaktan zoom yapıp) , ışık değerine göre makinanın ayarlarını yapman gerekir.
    Yanii kadrajda anlatmak istediğin bölümdeki objelerin bulunduğu bölümü daha görülebilir yapmak zorundasın. Fotoğrafın karesinin her bölümü gelen ışığın şiddeti ve yönüne göre en ince detaylarına kadar tabii ki görünmez.

Örnek olarak bak yukardaki "jiddi" nin gece fotosundan sana konuyu anlatayım.
    "Jiddi" ordaki köprü fotoğrafında , köprüyü fotoğraflamak istemiş. Onun için de öncelikle köprüyü görünecek şekilde gösterecek, diyafram,enstantane ve IS0 değerleri girmiş.
    Yok öndeki kara alandaki görünmiyen yerleri de göstermek için daha uzun bir pozlama ve daha açık bir diyafram ve yüksek bir ISO girseydi , karanlık yerler görünürdü , ama bu sefer de köprü çok aydınlık olur ve fazla pozlanmış olur ve çok ışıktan patlardı.

Yanii kısacası kadrajda anlatacağın konu ve yer öncelik olmak üzere , karanlık ve aydınlık yerlerin dengesini iyi kurmak gerekir. Bu da "M" (Manuel çekimle) ve bol bol çekmekle olur.
    Haa aydınlık yerler çok güzel de ,keşke birazda karanlık yerlerde görünsün (Fotoğrafın her tarafı görünsün dersen) onun için de fotoğrafına HDR tekniğini uygulaman lazım.
    Onu da ( HDR Tekniğini)
    TIKLA BURADA ve BURADA anlattım.

TIKLA BURADA da Videolu anlatımı var.

Kolay gelsin

Not: Makinana en kısa zamanda kavuşup , bol bol fotolar çekmeni dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 10 Temmuz 2008; 3:18:25 >

• @erdenbay cevap için teşekkürler.
    netlik konusundaki problemi anlatamamışım. mesela yeterli ışıkta manzara fotoğrafı çekicem.görüntülemek istediğim alan vizörden gördüğüm yerin ~tamamı. ekrandaki her çizginin net ve keskin olmasını istiyorum. yukarıda eklediğim örnek fotoğraftaki gibi.
    ayrıca fot. net olması ile odak ayarı ilişkisi ne olabilir?
  • quote:

@erdenbay cevap için teşekkürler.
    netlik konusundaki problemi anlatamamışım. mesela yeterli ışıkta manzara fotoğrafı çekicem.görüntülemek istediğim alan vizörden gördüğüm yerin ~tamamı. ekrandaki her çizginin net ve keskin olmasını istiyorum. yukarıda eklediğim örnek fotoğraftaki gibi.
    ayrıca fot. net olması ile odak ayarı ilişkisi ne olabilir?

@merulaalba selam.
    Yukardaki yazında yüzler ve fotoğraflardaki bazı bölgeler karanlık deyince, kontras olarak algıladım.

Netlik başaka bir konu. Şöyle ki.

Dediğin gibi bir manzara fotoğrafı çekiyorsun ve geniş açı bir objektif kullanıyorsun.
    Diyaframı f/8 ve üstü değerlere (Makinanda varsa tabii-Kompaklarda pek yok galiba f11,f13 ,f14 vs ) gibi ,yani diyafram deliğini küçültür ve netlemeyi de ekranın ortadan hafif altına ,yani 1/3 üne göre yaparsan ,fotoğrafının ön ve arka her tarafı net olur. (Tabii bu elinin fazla titrememesine vede makinada yada objektifte titreşim önleme sisteminin [ "IS" "VR" ] olmasıylada biraz ilgili.

Ama ana kural
    1-Diyaframı kıstığın " yani rakkamı büyülttüğün" zaman net alan derinliğin daha fazla olur.(f8 ve üstü gibi)
    2-Diyaframı açtığın ,yani rakkamsal olarak küçülttüğün zaman ise "f2,8 - f3,5 - f 5- f6 - f6,5 gibi (zoom yaptıkça f değeri , objektifin sabit diyaframlı objektif değilse 2,8 değilde mesela 3,5 yada 5,6 olur)
    2. şıkkı uyguladığın zaman da sana yakın olan öndeki objeler net , arkadakiler netsiz olur. Bu duruma arka planı atmak (BOKEH) Yada fotoğrafa hacim,derinlik kazandırmak denir.

quote:

vizörden gördüğüm yerin ~tamamı. ekrandaki her çizginin net ve keskin olmasını istiyorum.
    demişsin.
    Bu net ve keskinlik sorunu, yukarda anlattıklarıma ilaveten , makinanda olan objektifin kalitesine ve objektifin hangi "f" değerinde daha keskin fotolar çektiğini ,senin kullanmakla edineceğin tecrübene de bağlı.

Herhalde bu sefer öğrenmek istediğini cevaplıyabilmişimdir. Kolay gelsin.

• A720 IS ın renk,keskinlik ve kontrasına örnek olması açısından bu gün Manuel ayarda çektiğim üç fotomu yüklüyorum.

Yalnız küçültüldü.Herhangi bir bilgisayar ve proğram müdahalesi yoktur.

Bursa Büyükşehir Belediye Binası
    ( ISO:100 Diyafram:f/8 Enstantane: 1/320)

Bursa Merkez Atatürk Heykelinin ve Devlet Tiyatrosunun değişik açıdan görünümü.
    ( ISO:100 Diyafram:f/8 Enstantane: 1/320)

Japon turistler her tarafı ve kendilerini çekiyorlardı ben de onları sobeledim.
    Hareketlerinde netsizlik olabilir, oynuyor ve devamlı kıpreşiyorlardı.
    ( ISO:80 Diyafram:f/8 Enstantane: 1/60)

Not: Çekim yaparken tekerleğin ortasındaki "SET" düğmesine basıp , ekranın solundaki ayar seçeneklerinden
    1- Dış mekan çekimlerinde (manzara yada şehir) AWB (Otomatik beyaz ayarını) Güneşli veya bulutlu seçeneğinde kullanmanızı tavsiye ederim. Renkler daha sıcak ve canlı oluyor. (Üstteki fotolar "Güneşli" ve "V"canlı renkler seçeneğinde çekildi.)
    Kapalı mekan ve ev ortamında tekrar AWB ye almayı unutmayın.
    2- Renklerim bölümünden ise "V" (vivid) canlı renklerde kullanmanızı öneririm.
    3- Güneşli ve açık havada ise diyafram değeri olarak "f8" yada ışık durumuna göre "f7,1" de makinanın objektifinin en keskin ve net performansı verdiğini belirtmek istiyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @erdenbay
    açık cevaplarınız için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdenbay

Arkadaşlar selam.

A720 IS ın her makinada olması gereken önemli bir özelliği olan AF (Otomatik netleme), yada kadrajda bir bölüme yapılan "FlexiZone" sizin netleme yerini seçebileceğiniz (Otomatik netleme) özelliklerini bilmeyen arkadaşlar için hatırlatmak istiyorum.

Kullanma kitabı sayfa 90 bölümünü incelerseniz, A720 IS ta

Menü tuşına basıp (AF karesi) bölümünden girip seçebileceğiniz

1- Face Detect (Yüz karesi) "Kadrajda olan yüzleri otomatik algılayıp en iyi şekilde renk ve netleştirme özelliği"

2- AİAF " 9 focus (netleme) noktalarından ,kontras ve objeye yakınlık durumuna göre bir kaç netleme bölgesini otomatik seçer ve netler. "Benim en çok kullandığım bölüm"

3- Center (Merkez) Diğer bölümlerden öncelikle.,kadrajın tam ortasına denk gelen bölgeyi netler

4- FlexiZone ( Sizin kadrajda seçtiğiniz bölgeyi netler) ki bence bu çok önemli. Şöyle ki.
    Güzel bir kadraj kurdunuz, ama sizin öncelikle net olmasını istediğiniz bir böcek,kuş yada kayık kadrajın sağında veya sol alt köşede. Ne yapıyorsunuz o zaman. Netlemeyi makinanın isteğine bırakmıyorsunuz. "FlexiZone" seçeneğine alıp" ortadaki ayar tekerleğinin sol üstünde olan ( "+" "-" )işaretinin olduğu düğmeye 2 kere basıyorsunuz ve ekrandaki kare şeklindeki netleme çerçevesi yeşil renk oluyor. Sonrada ortadaki yuvarlak ayar tekerleğiyle netleme karesini yürüterek netlenmesini istediğiniz kadrajdaki objenin üstüne getirip çekiyorsunuz.

Netleme karesini tekrar merkeze almak için ise "+" "-" işaretli düğmeye basılı tutuyorsunuz.
    Bu işlemi yaparken "DISP" tuşuna basarsanız netleme karesini küçültüp büyültebilirsiniz.
    Çekimden sonra netleme karesini tekrar yürütmek için "+" "-" i şaretli düğmeye tekrar 2 kere basmayı unutmayın.
    Bu özelliği yalnız "P" "Tv" "Av" "M" modlarında kullanabilirsiniz.
    Kadrajda istediğiniz noktayı sizin fokuslayıp netleme tercihini yapmanız güzel ve kullanışlı bir özellik.

Yukardaki bölümler genelde makinanın kendi yaptığı, yalnız birinde (FlexiZone) sizin bölge belirlediğiniz otomatik netleme (AF) özellikleri.

Ayrıca biliyorsunuz birde MF (elle yapılan netleme) var. Ortadaki tekerleğin alt bölümüne basıp yapılabilen.
    Bu bölüm de ekranın ortasında küçük bir pencere açıp ,tekerleğin sağ ve sol bölümleriyle netleme yapmanızı sağlıyor.
    Neye yarar? :
    Örnek hayvanat bahçesinde tel örgülerin önünde çekim yapıyorsunuz. Makina AF (Otomatik fokus özelliklerinde ise devamlı makinaya yakın olan öndeki tel örgüleri netler ,arka tarafı (kafes içindeki hayvanları netlemeniz çok zordur.) İşte o zaman maknayı MF (Elle fokuslamaya alıp, ekrandan görerek ayarlayıp,arka taraftaki hayvanları netliyebilirsiniz ve öndeki tel örgüler netsiz olur.

Bu MF özelliğini ayrıca "M" "Av" çekimde diyaframı "2,8" yanii en açık ayara getirip, macro çekimlerde yada tam zoom yapıp yakınınızdaki bir çiçeğe,kuşa uygularsanız arka tarafı bulanıklaştırıp (BOKEH) fotoğrafınıza derinlik hissini katmış ve diğer objelerden anlatmak istediğinizi ayırmış olursunuz.

Hadi herkese kolay gelsin. Güzel fotroğraflarınızı bekliyoruz.

Eline, yazına sağlık dostum. Gerçekten çok açıklayıcı olmuş. Kafamı karıştıran birsürü soru işaretini
    yok ettin.

• Arkadaşlar, forumun 6. sayfasının en sonundaki "Raist" arkadaşımızın bilgileriyle A720 IS a RAW çekme özelliği olan yazılımı yükledim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21067312/mpage_6/key_/tm.htm

Fakat makinanın içinden RAW uzantı ayarlarını ( CRW yada CR2 ) yapmama rağmen, RAW dosyalarını hiç bir proğramla ( kendi CD deki proğramı , 40D nin proğramı , Photoshop ve Picassa da dahil ) açamadım.

Bu RAW ları nasıl açıp izliediniz ve hangi proğramla işlediniz?

Denemiş arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

• Oncelikle yeni gelen arkadaslara selamlar.erdenbay sizin yazilarinizi okudum.Inanin iltifat diye soylemiyorum inanilmaz faydali bilgiler.Bunlari uygulayarak yavas yavas kendimizi gelistirebiliriz.Ama benim bir ricam var tum A720 kullanicilarindan.Eger varsa internette A720nin turkce kullanma klavuzunu nerden indirebiliriz.Yoksa icimizden bir arkadas bunlari tarayici ile taratip burada sunabilirmi.Ben yurt disinda yasiyorum ve inanin benim gibi arkadaslarin cok isine yarayacaktir.
  • selam. makinem geldi nihayet. daha tanıyamadım. ama bir kaç fotoğraf çektim. son 1-2 ayda aldığım 3. makine. nihayet aradığım makineyi buldum diye düşünüyorum.
    P modunda

M modunda

@honda76
    türkçe kullanma klavuzunu bulman zor. ayrıca 200 küsür sayfa. ve küçük kitapçık şeklinde olduğu için sayfalar taranabilecek kadar açılmıyor.o yüzden taranması da epey zor.ekleme: ayrıca ingilizce olanı da karışık sayılmaz. hiç ing. bilginiz olmasa bile neden bahsedildiğini aşağı yukarı anlarsınız. ingilizcesi canon.com da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 12 Temmuz 2008; 23:02:17 >

• @merulaalba,
    makinenin gelmesine sevindim.
    nihayet beyenebildin makinayı
  • @merulaalba nihayet kavuştun makinana.

İyi günlerde kullan.

---------------------------------------

Yeni yazılımla RAW çektiğimiz (CRW) uzantılı dosyaları açmak için, DNG formata dönmesi lazımmış.

Bu dönüşüm proğramını uygulayıp A720 de çekilen RAW "CRW" leri açan arkadaş yok mu acaba...
    Hangi proğramla nasıl oluyor bu iş?

Bilen varsa şu konuya bi el atıversin gari...
  • vay be, böyle bi konu varmış ve ben yeni farkediyorum.
    ben geçen aralıkta bu aleti aldığımda bi konu açmıştım ama ozamanlar sanırım pek bilinmediğinden ilgi çekmemişti ve kaynadı konu.
    ama şimdi baya seveni olmuş.
    ben ozamanlar 215 ytl karşılığı dolara amerikadan almıştım (amerikanın güzellikleri :))
    tabi söylemeden edemeyeceğim gerçekten çok güzel bi alet.
    beni de ana sayfadaki kullananlar listesine ekleyin :)
    bundan sonra daha sık burada olacağım inşallah
  • opentelcell, Erden Bey çok teşekkürler.
    7 gün gittigidiyoru -ki olmadı- ardından 3 gün hepsiburadayı bekledim. benim için çok fazla bir süre.
  • quote:

Arkadaşlar, forumun 6. sayfasının en sonundaki "Raist" arkadaşımızın bilgileriyle A720 IS a RAW çekme özelliği olan yazılımı yükledim.

Fakat makinanın içinden RAW uzantı ayarlarını ( CRW yada CR2 ) yapmama rağmen, RAW dosyalarını hiç bir proğramla ( kendi CD deki proğramı , 40D nin proğramı , Photoshop ve Picassa da dahil ) açamadım.

@erdanbay hocamhttp://forum.donanimhaber.com/m_14742827/mpage_1/tm.htm buradan devam et belki deva olur yarana :D

• Arkadaşlar bu makinada(720is) deklanşöre bir kez basıldığında hdr için 3 kare çekme özelliği varmı acaba?

Ayrıca arkadaşlar bugünlerde bi kamera almak istiyorum başlarda canon s5,panasonic fz8 gibi makinaları düşündüm ama o makinaların taşınabilirlik konusunda dezavantajları olduğunu birebir deneyerek gördüm o yüzden seçeceğim makinalarda taşınabilirlik özelliğine dikkat ediyorum.Sonuç olarak şu günlerde düşündüğüm makinalar;

-canon 720 is;
    -sony t2*;
    -sony h10**;

sizinde önerdiğiniz bi makina varsa lütfen belirtin fiyat sıkıntı deil aşırıya kaçmamak koşuluyla
    (* fiyat sorun deil)
    (**h10 un boyutları taşınabilirlik açısından yeterli)
  • quote:

Arkadaşlar, forumun 6. sayfasının en sonundaki "Raist" arkadaşımızın bilgileriyle A720 IS a RAW çekme özelliği olan yazılımı yükledim.

raw fotolarını photospace programını indirip açtıktan sonra orada raw fotoları jpg ye cevirve yerine gelin oradan cevridikten sonra resimleri görebiliyoruz bende cs2 vardı onda felan acmıyordu bunu denedim oldu

• quote:

@merulaalba nihayet kavuştun makinana.

İyi günlerde kullan.

---------------------------------------

Yeni yazılımla RAW çektiğimiz (CRW) uzantılı dosyaları açmak için, DNG formata dönmesi lazımmış.

Bu dönüşüm proğramını uygulayıp A720 de çekilen RAW "CRW" leri açan arkadaş yok mu acaba...
    Hangi proğramla nasıl oluyor bu iş?

Bilen varsa şu konuya bi el atıversin gari...

çekmiş olduyun raw formatındaki crw leri.
    bu program ile dng ye cevriliyor.ben denemiştim.
    gece resimlerinde çok işe yarıyor.hamur gibi oynuyorsun resimler ile..

http://rapid-share.com/files/35092097/dng4ps_1_2_.1.4d-setup.rar.html

ortadaki tireyi kaldırın.

• quote:

Orjinalden alıntı: scot

Arkadaşlar bu makinada(720is) deklanşöre bir kez basıldığında hdr için 3 kare çekme özelliği varmı acaba?

Ayrıca arkadaşlar bugünlerde bi kamera almak istiyorum başlarda canon s5,panasonic fz8 gibi makinaları düşündüm ama o makinaların taşınabilirlik konusunda dezavantajları olduğunu birebir deneyerek gördüm o yüzden seçeceğim makinalarda taşınabilirlik özelliğine dikkat ediyorum.Sonuç olarak şu günlerde düşündüğüm makinalar;

-canon 720 is;
    -sony t2*;
    -sony h10**;

sizinde önerdiğiniz bi makina varsa lütfen belirtin fiyat sıkıntı deil aşırıya kaçmamak koşuluyla
    (* fiyat sorun deil)
    (**h10 un boyutları taşınabilirlik açısından yeterli)

hayır malesef hdr için öyle bir özellik yok ama.
    uyarlanabilir gecikmeli seceneiğinden, saniyesini kendimiz ayarlayıp, 1 ile 10 resim arasında seçim yapıp, bir denlanşör ile resim çekilebiliniyor.
    sonra gerekli hdr çalışmasını çeşitli programlar ile bilgisayardan yapılanabiliyor.
    bilgilerinize........

• quote:

Orjinalden alıntı: senefro

vay be, böyle bi konu varmış ve ben yeni farkediyorum.
    ben geçen aralıkta bu aleti aldığımda bi konu açmıştım ama ozamanlar sanırım pek bilinmediğinden ilgi çekmemişti ve kaynadı konu.
    ama şimdi baya seveni olmuş.
    ben ozamanlar 215 ytl karşılığı dolara amerikadan almıştım (amerikanın güzellikleri :))
    tabi söylemeden edemeyeceğim gerçekten çok güzel bi alet.
    beni de ana sayfadaki kullananlar listesine ekleyin :)
    bundan sonra daha sık burada olacağım inşallah

aramıza hoş geldiniz.
    ışığınız bol olsun.
    resimlerinizi burada görmekten ben ve arkadaşlarım çok hoşnut olacaktır gerçekden.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.