Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: y@s@r

merulaalba

cektiğin foto cok canlı ve güzel cıkmış

sağol.makine gerçekten güzel çekiyor.

makinede sonsuz odak olayı yok galiba değil mi?

@erden bey
    manzara ve dış mekan çekimlerinde sizce hangi evaluative ( değer ölçme) değerini kullanmak mantıklı?
  • sonsuz odak var.
    manule odaka alın en sağa gidin orası sonsuz odak oluyor.
    değer ölçmeyi kullanmak en mantıklısı ya da merkez ölçme de olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

@erden bey
    manzara ve dış mekan çekimlerinde sizce hangi evaluative ( değer ölçme) değerini kullanmak mantıklı?

@ardicli2000 nin de dediği gibi
    1- en soldaki "değer ölçme" ( kadrajın her tarafındaki ışığı ölçer.) Manzara ve dış mekan çekiminde kullanabilirsin.
    2- Ortadaki "merkez ağırlıklı ort" (kadrajın ortasındaki bölgeden ışık ölçümü yapar) Zoom kullanarak yaptığın çekimlerde ve kadrajın ortasının daha aydınlık olduğu karelerde kullanılır.) Bunuda manzara ve dış mekan çekiminde kullanabilirsin.
    3- en sağdaki "spot" (çok küçük kuvvetli ışık olan alanların ölçümündeki ışığı ölçer) Gün batımı ve doğuşunda güneşe karşı ters ışık çekimlerinde ve kameraya karşı gelen kuvvetli küçük ışıkların ve güneşin ölçümünde kullanılır.

Ben ihtiyaca göre hepsini kullanıyorum,ama genelde "değer ölçme" (kadrajın her tarafından ölçüm)konumunda çekim yapıyorum.

• Arkadaşlar Fotoğraf çekim teknikleri,dersleri ve söyleşileri üzerine videolu anlatımlarla çok faydalı bir link buldum.
    İzlemiyenlerin muhakkak incelemesini tavsiye ederim.
    http://www.mehtap.tv/ShowProgram.aspx?ContentId=1067

Ayrıca alttaki linkteki videolar da çok faydalı. Buradan eğitmen Yusuf beye de çok teşekkürlerimi sunuyorum.
    http://www.fotoatolye.tr.gg/E%26%23287%3Bitim-Videolar%26%23305%3B.htm

• @ardicli2000, @erden bey
    cevaplar için teşekkürler.
  • Bir siyah beyaz denemesi

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

bir de makro olsun.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @erdenbay hocam çarşı konulu ibr yarışma var sence bo foto olur mu?

• Bir pan:

Bir zoom-out:

Bir de GÜL:

• ardıçlı2000
    gül fotosu çok güzel olmuş.gülün rengi siyah beyaz fona yakışmış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

@erdenbay hocam çarşı konulu ibr yarışma var sence bo foto olur mu?

Bence fotoğraf güzel de ,tanıtıcı ve kalabalık bir foto gibi sanki.

Fotoğrafın bakana bir şey anlatması gerekir veya perspektif ve seyirlik olması lazım diye düşünüyorum.(konu,perspektif,kadraj ve ışığıyla) ve anlatmak istediğin objelerin de fotoğrafta diğer objelerden ayrılmasını sağlamak gerekir. Yani çok kalabalık fotoğraf ilgiyi dağıtır ve anlatmak istediğini belirtmemiş olursun.
    Bunu da şöyle sağlarsın: (1-arkayı flu,anlatmak istediğin konu objelerini net yaparak(yani diyaframı açarak,numara olarak küçülterek) 2-Zoom kullanıp yanındakilerden kurtularak 3-Objeye yaklaşarak 4-Arka planı sade olan objeleri çekmeye dikkat ederek gibi)

Daha yakın planla ,çarşıdaki güzel bir köşeyle beraber işinin başındaki bir esnafı (baharat satanları , günün içinden daha yakı çekimlerle, pazardaki bir esnafı) ışığa da çok dikkat ederek çekersen ,daha dikkat çekici olur sanırım. Yani ÇARŞI konusunda, kadraj olarak konunun daha içine girmeni ve yakın çalışmanı tavsiye ederim.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 10 Ağustos 2008; 18:56:28 >

• @erdenbay hocam sağolun o açılardan da çalışmaya çalışacağım ancak önümüzdeki hafta sonu olur sanırım sadece. Ayrıca burası Bursa kapalı çarşı sanırım farketmişsinizdir.

@merulaalba sen de sağol. Ben de zaten direk masaüstü arkaplanı yaptım. bir de pan tekniği çok hoşuma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 10 Ağustos 2008; 18:58:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

Bir de GÜL:

Bu fotoğrafın gayet başarılı.
    Kadraj ,netlik ve kurumuş bir gül olarak anlatmak istediği bir kompozisyon var. S&B ve renkli tercihin de güzel olmuş
    Tebrik ederim.
  • gece dışarıda aşağıdaki şekilde dengeli çekim yapmak için flaş ayarları nasıl olmalı? ne yaptıysam ayarlayamadım. ya öndeki kişi yada arka fon karanlık oluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

gece dışarıda aşağıdaki şekilde dengeli çekim yapmak için flaş ayarları nasıl olmalı? ne yaptıysam ayarlayamadım. ya öndeki kişi yada arka fon karanlık oluyor.

Slm. Önce makinanın ışık pozlamasını , diyafram ve enstantane ayarlarını ,uzaktaki karanlık bölüme göre yap ve pozu kitle, sonra ortadaki yuvarlak halkadan flaşı açık konuma getir ve makinanın yuvarlak ayar halkasının ortasındaki "FUNC SET" e basarak , sol taraftaki bölümden aşağıya doğru 5. seçenekten flaşın gücünü ayarla (aydınlık olmasını istediğin obje sana yakınsa, flaşın gücünü az,obje uzaksa flaş gücünü çok ayarla) ve flaşlı çekim yap. Bu şekle dolgu flaşı kullanmak denir.
    Eğer makinada ayrıca başka bir flaş takılma bölümü yoksa,(ki kompaktlarda pek yok) kendi flaşı ancak yakın mesafeler için etkili olur. Yani 5 ,6 m den sonra fazla bir etkisi olmaz.

Verdiğin örnek fotodaki gibi öndeki insan veya obje çok aydınlık olursa,flaşın gücünü kısıp deneme yanılma ile flaşın güç ayarını bulmaya çalışman gerekir.

Bu poz kilitlemesi ve flaş kullanım şekli de kullanım kitabının 98 ve 99. sayfalarında anlatılmış. Ordan okuyarak ve uyguluyarak ta anlaşılabilir.

• @erden bey teşekkürler. ilk fırsatta deneyeceğim.
  • tam istediğim gibi olmasada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 13 Ağustos 2008; 14:25:35 >
  • @merulaalba güzel enstantaneler yalnız fotoğraf makinesinin noise yapması görüntüyü bozmuş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

@merulaalba güzel enstantaneler yalnız fotoğraf makinesinin noise yapması görüntüyü bozmuş...

evet maalesef. iso yu artırmak yerine ev değeri ve ens. oynasam daha iyi olurmuş.
    bir de makinede o kadar çok ayar var ki, işi bilmeyince insan hangi ayarda çekim yapacağını bilemiyor.
  • Beyler gül fotosu sayesinde FK ya üye oldum.
    Hepinize saygılar selamlar.

http://www.fotokritik.com/1255940
    yorumlarınız bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 14 Ağustos 2008; 0:30:22 >
  • quote:

bu çalışma makinadan mı yapılıyor, yoksa pc çalışması mı?

yani odaklanmaya calıştığımız nesne renkli, diğer arka plan ise renksiz..

bu çalışmağı nasıl yapıyoruz makinadan??

bu arada resimler gerçekden çok başarılı......

memleketim malatyada olduğum için biraz geri kaldım kusura bakmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opentelcll -- 15 Ağustos 2008; 9:41:28 >

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.