Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bende a720 alamayı dusunuyorum
    bıldıgınız bı sıte falan varmı maxımuma enuygun kaca bulabılırım
    makınanın yanında ne tavsıye edersınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: turk141985

arkadaslar bende a720 alamayı dusunuyorum
    bıldıgınız bı sıte falan varmı maxımuma enuygun kaca bulabılırım
    makınanın yanında ne tavsıye edersınız

http://www.akakce.com/dijital-fotograf-makinasi/en-ucuz-canon-powershot-a720-is-fiyati,011262.html
    bürotekniği tavsiye edrim.

yanına 4gb lık kart tavsiye ederim.
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=1100011&productid=bd71124

• @merulaalba

insan eklediğimiz o kadar fotoya yorum yapar yaw el insaf hadi yorum yapmadın foto ekle bare yaw aaaaaaaaaa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

@merulaalba

insan eklediğimiz o kadar fotoya yorum yapar yaw el insaf hadi yorum yapmadın foto ekle bare yaw aaaaaaaaaa.

selam. gül fotona ilk yorumu ben yapmıştım.
    diğer fotolarına yorum yapmasamda takip ediyorum. teknik olarak yorum yapabilecek birikimim yok. fotokritiktekiler gibi de saçmalamamı istemezsin herhalde.
    + bu aralar çok sinirlisin.sakin ol.
    8 mp lik gece manzarası fotoğrafınn güzel. 16:9 formatında çekseydin yada croplasaydın daha şık dururdu gibi.

ben de bir kaç foto ekleyeyim de yine ban yemeyelim senden. bu aralar yoğunluktan fotoğraf gezisi düzenleyemiyorum.

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: tekno_

bu fotoların pürüzlerini giderme şansımız varmı 8 mpx de kotu gozüküyor

tam olarak hangi pürüzden bahsettiğini anlamadım ama.
    sorun netlik konusu ise çekim ayarları ve ışık koşullarından kaynaklanır.
    sorun kumlanma ise yine ayarlardan kaynaklanır.
    sorun kontrast ise çekilen bölgenin renk doygunluğu ve çekim ayarları.

+ olarak bilgisayarda photo filtre yada pshop gibi programlarda bazı düzenlemeler yapılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tekno_

arkadaşlar bu makineye ayrı bir flash takabiliyozruz ama ben bu flaşı bulamadım birde ben lenslerini almak istiyorum bu makinenin ama hiçbiryerde yok sizin bulduğunuz bir yer warmı acaba??

arkadaşım ben eminönünde görmüştüm. eminönünde erkayalar var onun yakınlarında bi yerdi.belki erkayalarda da bulabilirsin. 1.5 kat ekstra yaklastırıyordu yani optik olark 9x oluyo fiyat olarakta sanırım 300 demişlerdi (makiyayla aynı nerdeyse) .
  • makineyi aldık otomatik modda kullanıcam sanırım ilk başta.
    bilgi olarak istediğim yardımcı olunursa sevinirim.

makinenin gündüz ve akşamları hazır modlarda en güzel fotoyu hangi modlarında çekersem alabilirim.

manual moda geçicem yavaş yavaş lakin exift ve diğer arkadaşların gündüz manual modda çekerken
    diyafram ve diğer ayarları o anda neye göre ayarladıklarını merak ediyorum acıkcası. belli bir standarttan başlamak istiyorum öğrenene kadar.
  • @comettoc

şu ayar demek zor çünkü her ışık koşulu aynı olmaz.
    manuel ayarlarda flash kapalı ise yaptığın değişikliklerin nasıl görüneceğini ekrandan takip edebilir ona göre ayarlamaları belirleyebilirsin.
    iso ayarını 100 ün üzerine çıkarmazsan daha net fotoğraflar çekebilirsin.

ek: başlığın geriye dönük sayfalarında erdenbay adlı bir kullanıcı,makinenin doğru kullanımıyla ilgili önemli ipuçları vermişti.
  • Ardaşlar resimleri [simage][/simage] tagların arasına yerleştirelim.
    Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.o.spawn.o.O

arkadaslar bende bir a720is kullanıcısıyım ama fotografcılıkta biraz gerideyim. yani sorcagım sorulara terimlerle karsılık verirseniz ben aynı yerde kalırım :)
    burda cevapları warsa uzgunum bulamadıgım için.
    sorularıma baslıyorum izninizle :)
    - Tv ve Av nedir?
    - Alıntı yaptıgım resimdeki ön ve arka taraf bulanıklaştırma nasıl oluyor.
    - Gece resimlerinde ışıkların kaymasını nasıl sağlarım.. bi örnek bulamadım uzugunum ama anlamışsıznır:) otomobil farları kullanılır genelde.

amatörlugum icin kusura bakmayın

bi de ek olarak M moduna geldigimde ekran neden simsiyah oluyor. ayarları kontrol ediorum ama bir fark goremiorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanBJK -- 24 Eylül 2008; 21:31:34 >

• @oğuzhan
    Bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışayım.

Av- diyafram öncelikli mod. yani makineye ne kadar ışığın girmesi gerektiğini ayarlıyoruz.a720 de karanlık ortamlarda 2.8 e, aydınlık ortamlarda 8 e yakın olacak şekilde. yada ortalama 4-6 arası. bu modda f değerini biz ayarlıyoruz diğer ens. değerini makine ayarlıyor.

Tv- enstantene öncelikli mod. bu da zamanla ilgili. yanai kısa bir anı mı çekicez yoksa 15 snlik bir durumu mu.?
    örn. akan bir suyun fotoğrafını çekmek için 15 sn ayarlarsak akışta bir bütünlük olur. 1/1000 i ayarlarasak - ki saniyenin 1000 de biri kadar zaman demek- damla damla çekebilirizi. çünkü saniyeden daha kısa sürede ki durumu fotoğraflamış oluruz.

ön araka flulaştırma- makro modda f değerini 2.8 e yakın ayarlarsanız ön net arka flu olur. makro moddan çıkıp bir nesnenin yakınından çekim yaparsanız yakındaki flu olur. ayarıca makine de istediğiniz alanı net yapabilme imkanı da var. mesela bir kalabalıkta istediğiniz kişiyi net geri kalanını flu yapabilirsinizi. -kitapçık varsa flexizone aayarına bakın-

gece resimlerinde ben de iyi değilim ama şu var ki her makine ile aynı görüntüyü yakalamak zor.ben ışıkların kaymasını engellemek için f değerini 4 seviyelerinde tutup enstanteneyi mümkün olduğunca kısa tutuyorum. (15 sn uzun, 1/1000 kısa).

şunuda belirteyim bu konuda çok bilgili değilim. yanlış bilgi verdiysem kusura bakma. deneyerek yanlış yada doğruluğunu değerlendirebilirsin.

ek olarak bir rica. alıntı yaptığın resimleri siler yada daha küçük boyutlarıyla yüklersen memnun olurum.

• @merulaalba
    tessekurler cevaplar icin.
    ama gece cekimi için ben tam aksini sormustum :)

mesela bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: OguzhanBJK

@merulaalba
    tessekurler cevaplar icin.
    ama gece cekimi için ben tam aksini sormustum :)

o zaman benim dediğimin tam aksini yapmak lazım.:).
    enstantene değerini 1/1000 e değilde 15" ye yakın tutman ve hareketli bir ışık kaynağı gerek.
  • @OğuzhanBJK enstantaneyi 5-10-15 sn civarında uzatacaksınız istediğiniz etkiyi vermek için diyaframı f8 yapsanız bile olur M modunda ekran karanlık ise Diyafram ve enstnataneyle oynayıp istediğiniz aydınlığa ulaşabilirsiniz iki değeride uygun değerlere getirince ekranın açılması lazım
  • tesekkurler yardımlar icin
  • yağmurdan önce. tek resimden hdr.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 29 Eylül 2008; 23:14:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

yağmurdan önce. tek resimden hdr.

Harika bir fotograf.Rüzgâr türbinileri gerçek mi yoksa sonradan mı eklediniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SEMiZ
    Harika bir fotograf.Rüzgâr türbinileri gerçek mi yoksa sonradan mı eklediniz ?

türbinler gerçek.ayrıca yorumun için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: merulaalba

yağmurdan önce. tek resimden hdr.

hocam hdr denemen gercekten cok güzel olmuş

ben bir türlü beceremiyorum su hdr cekimi herseverimde kayma oluyor

birde merulaalba çanakkalede mi oturuyorsunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: y@s@r
    hocam hdr denemen gercekten cok güzel olmuş

ben bir türlü beceremiyorum su hdr cekimi herseverimde kayma oluyor

birde merulaalba çanakkalede mi oturuyorsunuz

teşekkürler.fotonun hdr de güzel durmasının sebebi havanın yoğun olarak bulutlu olması.
    yukarıda dediğim gibi bu tek fotoğraftan oluşturulmuş basit hdr. farklı pozlamalarla oluştrulmuş değil. pshop a eklenen bir eklentiyle yapılıyor. ufak görsel ayarlamalar da yapabiliyorsunuz.

ek: çanakkalede oturmuyorum. tirbünlerin fotoğrafını kırkağaç yakınlarından geçerken çektim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 30 Eylül 2008; 14:46:34 >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.