Şimdi Ara

Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları... (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.003
Cevap
2
Favori
146.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: grckyzb

a540 ım var..
    yaa bi ürlü istediğim netlikte çekemiyorum..full manuel ayarlarını heralde yapamıyorum..otomatik çekimde tamam çekiyoda, ben ööle bas çek istemiyorum , biraz bişeyler katayım yani atraksiyon yapiim diyorum ama olmuyo bi türlü..manuel ayarlarda neye dikkat edeeyim öncelikle ve özellikle sölesin valla sinir oldum...
    otomatik çekecek olduktan sora gider alırdım 200 ytl ye bi tane dandik çekerdim yaaa..ben istiyorumki biraz olaya katılayım..
    biri yardım ederse sevinirim, manuelde özellikle nelere dikkat edeyim..gündüz ve gece çekimlerinde.

teşeekkürler

hep sabit kalacak makina.. asıl kural bu

• ya caner kardeş
    hemende kızıyosunuz ya
    esprili şekilde bi yazı yazdık
    şakayıda kaldırmıyosunuz hani.
    Benim anlatmak istediğim fotoğraflara yapılan yorumlar. Olabilir. Hiç bir özelliği olmayan fotoları yayınlarız. Amac fotoğraf makinasının çekimini göstermek. Ama yapılan yorumlar biraz akıllı uslu olmalı.
    şe an yayınlananlar arasında iki tane hoşuma giden var biri vinçlerin arkasından gün batımı. Geçen yoğun bir günün ardından dinlenmeye geçen bir gün anlatılıyor daha çok şey anlatılabilir. çok güzel
    ikincisi su deposu önündeki çocuk.
    soğan resmi portakal resmi bana bi şey anlatmıyor. ama makinalarımızın çekim kalitelerini ve başka arkadaşlara fikir vermesi açısından bi şey demiyorum. Yayınlansın tabi
    fakat yorumlarımızda biraz foto sahibine fikir versin ve onu daha iyi bir fotoğraflar çekmeye yönlendirsin. Her çekilene güzelmiş şöyley miş dersen olmazki.
    Ben makinayı alalı 4 ay oldu. daha bi tane göndermedim.beğenilmez diye. oysa kaç bin tane foto çektim.
    bir iki tane denemek için gönderdim o kadar. hala araştırıp öğrenmeye devam ediyorum. İnşallah göndereceğim.
    yorumumda yanlış anlaşılacak bi taraf göremiyorum ama yinede kusura bakmayın kimsenin hevesini kırmak istemem.hepimiz birbirimizi çok seviyoruz değilmi ya

• Geçen hafta Balıkesir-Edremit-Akçay-Assos taraflarını fethettik,oralardan birkaç kare paylaşmak istedim...

Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...

• arkadaşlar kapalı ortamlardaki çekimlerde netlik ve ışık sorunu yaşıyorum. bebeğimiz küçük olduğu için flaş da kullanamıyoruz. lcd ekranda gayet güzel görünen fotoğrafları bilgisayara atınca, net olmadığı ortaya çıkıyor.

bi öneriniz var mı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: semb

arkadaşlar kapalı ortamlardaki çekimlerde netlik ve ışık sorunu yaşıyorum. bebeğimiz küçük olduğu için flaş da kullanamıyoruz. lcd ekranda gayet güzel görünen fotoğrafları bilgisayara atınca, net olmadığı ortaya çıkıyor.

bi öneriniz var mı???

elde kesinlikle çekmeyin.. mutlaka sabitleyin.. o zaman ne kadar net çıkacağını göreceksiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

ya caner kardeş
    hemende kızıyosunuz ya
    Benim anlatmak istediğim fotoğraflara yapılan yorumlar. Olabilir. Hiç bir özelliği olmayan fotoları yayınlarız. Amac fotoğraf makinasının çekimini göstermek. Ama yapılan yorumlar biraz akıllı uslu olmalı.
    şe an yayınlananlar arasında iki tane hoşuma giden var biri vinçlerin arkasından gün batımı. Geçen yoğun bir günün ardından dinlenmeye geçen bir gün anlatılıyor daha çok şey anlatılabilir. çok güzel
    soğan resmi portakal resmi bana bi şey anlatmıyor. ama makinalarımızın çekim kalitelerini ve başka arkadaşlara fikir vermesi açısından bi şey demiyorum. Yayınlansın tabi
    fakat yorumlarımızda biraz foto sahibine fikir versin ve onu daha iyi bir fotoğraflar çekmeye yönlendirsin. Her çekilene güzelmiş şöyley miş dersen olmazki.
    Ben makinayı alalı 4 ay oldu. daha bi tane göndermedim.beğenilmez diye. oysa kaç bin tane foto çektim.
    bir iki tane denemek için gönderdim o kadar. hala araştırıp öğrenmeye devam ediyorum. İnşallah göndereceğim.
    yorumumda yanlış anlaşılacak bi taraf göremiyorum ama yinede kusura bakmayın kimsenin hevesini kırmak istemem.hepimiz birbirimizi çok seviyoruz değilmi ya

rondo1194 şöyle be kardeşim.
    Ne anlatmak istediğini direk yazsaydın keske.ilk başta şaka yaptığını falan zannettim.Ama cümleleri öyle bir kurmuşsun ki farklı şekilde de yorumlanabiliyor. Neyse eğer kırdıysam da özür dilerim.
    Bu arada fotoğraf eklerken hassas davranılması gerektiği görüşüne tamamen katılıyorum. Tamam arkadaşlar hevesle paylaşmak istiyorlar ama ilk önce bu topiği ve özellikle fotoğraf çekim teknikleri topiğini okuyup fotoğrafları inceleseler daha kaliteli bir paylaşım olur. Somuçta insanlar buradaki fotoğraflara bakarak makina tercihlerini yapıyorlar. Mesela ben makinemi almadan önce o anki tüm sayfalardaki fotoğrafları incelemiştim. Hele ilk sayfalardaki su damlası ve mum fotoğrafları bana makinayı aldırdı diyebilirim. LCD ekranın yetersizliği dışında makinamdan gerçekten memnunum.

• quote:

Orjinalden alıntı: 10_ur

quote:

Orjinalden alıntı: semb

arkadaşlar kapalı ortamlardaki çekimlerde netlik ve ışık sorunu yaşıyorum. bebeğimiz küçük olduğu için flaş da kullanamıyoruz. lcd ekranda gayet güzel görünen fotoğrafları bilgisayara atınca, net olmadığı ortaya çıkıyor.

bi öneriniz var mı???

elde kesinlikle çekmeyin.. mutlaka sabitleyin.. o zaman ne kadar net çıkacağını göreceksiniz

10_ur 'un yazdıklarına katılıyorum.Kapalı mekan çekimlerinde flaşsız da çekim yapmak mümkün. Makine P veya M ayarlarında flaşsız gerekli ışık ayarları yapıldıktan sonra güzel sonuçlar ortaya çıkabilir. Özellikle P modunu herkese tavsiye ediyorum. Enstantane ve diyafram ayarlarını makine kendisi ayarlıyor. Ama tabi ufaklığın pek fazla hareket etmemesi gerekir.

Aslında bu konuların Canon A530 / A540 Sorularınız (teknik özellik, satın alma, karşılaştırma) bölümünde tartışılması faydalı olurdu ama konuya bir kere girmiş olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugk1974 -- 22 Mayıs 2007; 21:48:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

ya caner kardeş
    hemende kızıyosunuz ya

Abicim tamam da insan bi smiley, bi gülücük falan koyar değil mi, öle bi yazmışsın ki bizi aşşağılar gibi. Ben de daha yeni aldım, deniyordum makineyi ekleyim dedim ekledim. Ayrıca makine hakkında objektif bir karar vermek için her türlü modda her türlü şekilde resim yayınlanmalı. Fotoğraf makinesi alacak kişilerin hepsi profesyonel değil. Burda yayınlanan güzel ve komposizyonu olan resimleri, amatör bir kullanıcı çekemeyebilir ve hayal kırıklığına uğrayabilir. Her türlü resim eklenmeli ki objektif olsun, karar vermek kolaylaşsın

• Merhaba,

Bir arkadaşıma A530 ve yanında da hızlı bir SD kart almasını tavsiye ettim. Oda bana güvenerek A530 ve
    yanında Transcend X150 SD kart aldı. Ancak makina (özellikle flaşlı çekimlerde) fotoğraf çekiminden sonra
    yaklaşık 8-10 saniye karta yazmak için bekliyor. Bu esnada kırmızı led çakıyor. Bu süre oldukçe uzun.
    Arkadaşım makinayı Erkayalar Sirkeci servisine götürdü bu normal demişler !!!
    SD kartta bir problem mi var acaba diyerek farklı marka, hız ve kapasitede üç ayrı kart ile daha denedik
    sonuç aynı değişen bir şey yok. Flaşsız çekimlerde neredeyse normal hızda yazıyor karta.

Ben 2003 yılında ABD'den getirttiği A70 kullanıyorum hiç böyle bir sıkıntım olmadı anında karta yazıyor ki
    makina teknolojisi nispeten eski olduğu halde. Ben tavsiye ettiğim için arkadaşıma karşı mahçup durumdayım
    bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varmı aranızda ???

Auto modunda da böyle yapıyor, Pilleri de farklı kapasitede olanlarla denedik acaba
    akım yetersiz mi kalıyor diye (biliyorum saçma ama tüm olasılıkları deniyoruz) ama nafile değişen bir şey yok.

[b]Diğer kullanıcı arkadaşlar sizlerin makinalarında da böyle
    bir durum varmı yani Erkayaların söylediği doğrumu bunu öğrenebilirsem Canon merkeze mail atmayı düşünüyorum

• sosyete kedisi

•  Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...

a530.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smbdy -- 25 Mayıs 2007; 22:26:28 >
  • resim ekleyemedim ama yazacaklarımı önemli bulan arkadaşlar olacakytır..öncelikle fotograf konusuna aceemibiriyim..deneyimimi yazıyorum

CANON A540 için konuşuyorum.

estantane öncelikli çekimde, bulunduğum yerden 50 m ötedeki anayolda geçen araba çekimlerimde:

100 km. ile giden bir araç çekimimde:

*diyaframı makineye bırakmak suretiyle enstantane öncelikli ayarımı 1/250 yapınca: teker dönüşü belli oluyor.

**diyaframı makineye bırakmak suretiyle enstantane öncelikli ayarımı 1/1000 yapınca: teker dönüşü belli değil ama daha iyisi olabilir.

***diyaframı makineye bırakmak suretiyle enstantane öncelikli ayarımı 1/1250 yapınca: teker dönüşü kesinlikle belli değil, cant kapakları tam sabit.

tabi M ayarda yani tam manual ayarda gene bu enstantane ayarına karşılık acaba daha iyi sonuç için diyaframda ayar çekilebilirmi..çekilirse nasıl çekilir..
    konuya çok bilgili değilim bu konuda yenihyim , tecrübeli ark dan yardım eden olabilirmi..

• kediye bayıldım, damla da çok güzel olmuş valla........
  • Canon A530

• canon a540. makineyi alalı 2 hafta oldu.
    bu da benden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc92001 -- 27 Mayıs 2007; 1:43:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr. Joe

Merhaba,

Bir arkadaşıma A530 ve yanında da hızlı bir SD kart almasını tavsiye ettim. Oda bana güvenerek A530 ve
    yanında Transcend X150 SD kart aldı. Ancak makina (özellikle flaşlı çekimlerde) fotoğraf çekiminden sonra
    yaklaşık 8-10 saniye karta yazmak için bekliyor. Bu esnada kırmızı led çakıyor. Bu süre oldukçe uzun.
    Arkadaşım makinayı Erkayalar Sirkeci servisine götürdü bu normal demişler !!!
    SD kartta bir problem mi var acaba diyerek farklı marka, hız ve kapasitede üç ayrı kart ile daha denedik
    sonuç aynı değişen bir şey yok. Flaşsız çekimlerde neredeyse normal hızda yazıyor karta.

Ben 2003 yılında ABD'den getirttiği A70 kullanıyorum hiç böyle bir sıkıntım olmadı anında karta yazıyor ki
    makina teknolojisi nispeten eski olduğu halde. Ben tavsiye ettiğim için arkadaşıma karşı mahçup durumdayım
    bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varmı aranızda ???

Auto modunda da böyle yapıyor, Pilleri de farklı kapasitede olanlarla denedik acaba
    akım yetersiz mi kalıyor diye (biliyorum saçma ama tüm olasılıkları deniyoruz) ama nafile değişen bir şey yok.

[b]Diğer kullanıcı arkadaşlar sizlerin makinalarında da böyle
    bir durum varmı yani Erkayaların söylediği doğrumu bunu öğrenebilirsem Canon merkeze mail atmayı düşünüyorum

abi bu problrmler tamamiyle pille alakalı. yani pil boşaldıkça daha çok beklio flashlı cekimlerde. tam dolu olsa da yine bir miktar beklio bu arada. bende de aynı sekilde oluyor. senin a70 makinayı bilemicem ya 4 pillidir, yada ufak bir flashı vardır. flash gücünü azaltıp çekebilir resimleri senin arkadas. manuelde 3 kademeli ayar var sanırım.

pek bilmiorum flash olaylarını gerci. ne kadar karanlıkta olsa ortam sevmiyorum ben flshlı çekimi. çok yapma oluyo, daha doğrusu ben beceremiom. çeken öylede çekio:=)

• bu akşam Çanakkele/Biga 'dan sizlere bir manzara

• muzzy bunu tripodlamı çektin tripodsuzmu
  • tripod yok bende , onun yerni farklı bir araç da kullanmadım bunu çekerken makine elimdeydi sürekli çalıştım baya uğraştırdı ama sonunda böyle bir kare yakalayabildim :)
  • bende powershot A540 var.hiç memnun değilim.bir kere gece çekiminde optik zoom lama yaptığınızda kapkaranlık fotolar çıkıyor.sanırım flaş yetersiz kalıyor.ayrıca 1GB lık sd kart takılı 5 dakikalık avi formatında video kaydı yapınca hafıza kartı doluyor.bu nasıl iş anlamadı470 ytl para verdim.gündüz güneşli ortemlarda yakın çekimleri net güzel.onun haricinde hiç bir özellik göremedim.
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.