Şimdi Ara

Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları... (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.003
Cevap
2
Favori
146.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 29 Haziran 2020; 20:49:39 >
  • ben de az önce hepsiburada dan a540 siparişi verdim. size bi sorum olacak makineyi ilk aldıgımda yapmam gerekenler nelerdir?? pil makine ayarları falan.
  • öncelikle türkçeye çevir
    daha öncelikle kullanma kitabını iyi bir oku
    bide fotoğraf çekim tekniklerini donanımhaberden araştırarak öğrenmeni tavsiye ederim.
    çünkü buradan öğrenecek olduklarının tamamını bu makinada bulabileceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: mybo37

bende powershot A540 var.hiç memnun değilim.bir kere gece çekiminde optik zoom lama yaptığınızda kapkaranlık fotolar çıkıyor.sanırım flaş yetersiz kalıyor.ayrıca 1GB lık sd kart takılı 5 dakikalık avi formatında video kaydı yapınca hafıza kartı doluyor.bu nasıl iş anlamadı470 ytl para verdim.gündüz güneşli ortemlarda yakın çekimleri net güzel.onun haricinde hiç bir özellik göremedim.

dostum ayarı m ye getir..enstantaneyi dusur bi de oyle dene zoom yapınca enstantaneyi dusurmen lazım..nesela zoomsuz 1/250 de çekiyorsan optik de olsa zoom yapınca bunu 1/80-100 e kadar dusurmen gerekebilir..bi de flas çıkış gucunu full e de getirebilirsin..
  • sağol rondo1194 arkadaşım makine gelince yapacağım hepsini.
  • GÜZEL BİR MASAÜSTÜ FONU..
    bulutlu bir havada çekildi
    a540
     Canon Powershot A530 / A540 fotoğrafları...
  • yani iso değeri 80 de.iso yu 800 e çıkarınca gece çekimleri düzelecekmi dostum
    quote:

Orjinalden alıntı: smbdy

quote:

bende powershot A540 var.hiç memnun değilim.bir kere gece çekiminde optik zoom lama yaptığınızda kapkaranlık fotolar çıkıyor.sanırım flaş yetersiz kalıyor.ayrıca 1GB lık sd kart takılı 5 dakikalık avi formatında video kaydı yapınca hafıza kartı doluyor.bu nasıl iş anlamadı470 ytl para verdim.gündüz güneşli ortemlarda yakın çekimleri net güzel.onun haricinde hiç bir özellik göremedim.

dostum ayarı m ye getir..enstantaneyi dusur bi de oyle dene zoom yapınca enstantaneyi dusurmen lazım..nesela zoomsuz 1/250 de çekiyorsan optik de olsa zoom yapınca bunu 1/80-100 e kadar dusurmen gerekebilir..bi de flas çıkış gucunu full e de getirebilirsin..

• foto hikaye için seboist64'e teşekkürler, komikti...
  • Gölde Nilüfer (4X optik zoom ayakta çektim, daha iyi olabilirdi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 15 Haziran 2007; 17:08:45 >
  • quote:

yani iso değeri 80 de.iso yu 800 e çıkarınca gece çekimleri düzelecekmi dostum
    quote:

quote:

hayır iso 200ü geçince resim bişeye benzemez..gece açık havadaysan ve optik zoom yaparsan flash da fazla işe yaramayacaktır..

• quote:

quote:

yani iso değeri 80 de.iso yu 800 e çıkarınca gece çekimleri düzelecekmi dostum
    quote:

quote:

hayır iso 200ü geçince resim bişeye benzemez..gece açık havadaysan ve optik zoom yaparsan flash da fazla işe yaramayacaktır..

yani kısacası gece açık havada foto çekmek için gerekli ıso ve enstantene değerlerini yazarsan sevinirim.(üç aşağı beş yukarı ortalama bir değer yani).yoksa ben bu aleti yere vuracam.kafayı yiyecem bir türlü gece düzgün çekim yapamadım.

• evin konumundan dolayı şimşeği tam kadraja alamadım ama sol taraftan azıcık da olsa yakaladım. pozlama süresini maksimumda tutunca, akımdaki dalgalanma daha da rahat görülüyor. İnşallah bugün de şimşek çakar, daha iyisini çekerim

bu arada, bigün beni karşı apatmandan röntgenci diye polise şikayet etcekler yakında

hala da fotoğraf eklenemiyo...

edit: fotoğrafı sonradan ekledim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semb -- 30 Ocak 2008; 16:30:12 >

• yani kısacası gece açık havada foto çekmek için gerekli ıso ve enstantene değerlerini yazarsan sevinirim.(üç aşağı beş yukarı ortalama bir değer yani).yoksa ben bu aleti yere vuracam.kafayı yiyecem bir türlü gece düzgün çekim yapamadım.

yani son olarak sunu soyleyeyim flash çıkışı full ise-iso 200 ise-enstantane hızı 1/20 veya 1/5 arası ise-f2.8 ise(enstantane değerinin yanında yazar)-zifiri karanlık da olsa 3-5m mesafeden herşeyi çekebilirsin..tabi eğer civarda başka bir ışık kaynağı varsa dolunay-lamba vs bunlar değişebilir..ama geceleyin sen optik zoom ile mesela 20m uzaklıktaki birşeyi gunduzmus gibi çekemezsin.unutmaki bu işin %99u ışıktır.
  • ya şimşek çaktığı anda nasıl bir reftleksle hemen çekebiliyonuzki bu resimi anlayamıyorum.
    şimşeğin çakacağı zamanı nasıl kestirebiliyorsunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

ya şimşek çaktığı anda nasıl bir reftleksle hemen çekebiliyonuzki bu resimi anlayamıyorum.
    şimşeğin çakacağı zamanı nasıl kestirebiliyorsunuz

şimşek çaktığı zaman yakalanmaz zaten.. enstanteneyi 10 ya da 15 sn yaparsın o arada şimşek çakarsa yakalanaır ;tabi makinayı sabitlemek şartı ile....

bu arada puslu şehirden bir gece fotosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10_ur -- 1 Haziran 2007; 13:48:29 >

• 10_ur'un da dediği gibi pozlama süresini alabildiğine arttırıyoruz. şimşeğin çok güçlü bir ışık kaynağı olduğunu hesap ederek iso'yu 80'de tuttum.

şimşekleri "denk" getirmeye çalışıyoruz. şimşeği görünce deklanşöre basarsanız kaçırıyorsunuz. az çok tahmin edip önceden deklanşöre basmak gerekiyor. ben 10- 12 kere çakan şimşekten 2'ncisini yakaladım diğerlerini kaçırdım. yakaladığım şimşeğin şaşkınlığını üzerimden atabilseydim ve ayarlarla oynamasaydım, diğerlerini de yakalayabilirdim diye düşünüyorum. tabi şansın da yardımı oluyor...

• ilk kez fotoğraf birleştirme tekniğini uyguladım. evet programı kullanması çok kolay, ama yine de amatör işi.

bu arada irfanview'le küçültünce görüntüde karelenmeler oldu. orijinalde böyle bir bozulma yok. sadece aralarda hafif çizgiler kalmış...

• quote:

Orjinalden alıntı: semb
    ilk kez fotoğraf birleştirme tekniğini uyguladım. evet programı kullanması çok kolay, ama yine de amatör işi.

kendi kendime alıntı yapıyim.

ya size de oluyo mu; bazen makinanın amatör olduğunu unutuyom ben... unutturuyo insana. aferin canon, aferin caponlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semb -- 1 Haziran 2007; 23:42:13 >
  • quote:

quote:

ilk kez fotoğraf birleştirme tekniğini uyguladım. evet programı kullanması çok kolay, ama yine de amatör işi.

kendi kendime alıntı yapıyim.

ya size de oluyo mu; bazen makinanın amatör olduğunu unutuyom ben... unutturuyo insana. aferin canon, aferin caponlar...

kardeş bu akşam kafan İYİ herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10_ur -- 1 Haziran 2007; 23:44:17 >

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.