Şimdi Ara

Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları.. (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
1
Favori
88.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Donanımhaber Mayıs Ayı "Genel Makro" Konulu Ödüllü Fotoğraf yarışması ;

http://forum.donanimhaber.com/m_14086010/tm.htm

Tüm fotoğrafçıları bekleriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: blood955

quote:

Orjinalden alıntı: M.ADA

quote:

bu arada M.ADA en son eklediğin resim harika. hem kalite hem kompozisyon olarak. çok beyendim. ÖSS den çıkıp RİZE ye kaçıcam o zmn allah nasip ederse bizde böyle resimler çekeriz

Teşekkürler "blood955" Kızımla yürüyüşe çıktığımız bir akşam üstü çekmiştim :p Baktım aldı başını gidiyor, hemen bu fırsatı değerlendirdim tabi.
    En kısa zamanda sendende muhteşem yeşili ve mavisi ile RİZE fotoğraflarını bekliyoruz ...

allah bağışlasın dostum. ilerde baktığı zmn fotografçı babasıyla gurur duyar işte.

zor sabrediyorum Rize ye bir ayak basim en iyi fotografları eklicem o zmn. 5 yıl oldu. gözümde tütüyor RİZEM

Çooook teşekkürler "blood955" Amin cümlemizinkini inşallah :
    Ama kızım ilerde baktığında fotoğraf çeken ANNE 'si ile gurur duyacak
  • ailecek canon cusunuz yani çok iyi... benimde çocukluk albümü annem hazırlamıştı
    bu annelerin görevi. makinede kodak tı hala duruyor nerdeyse 24 senelik bir makine ve tık demeden çalışıyor

canon 640 ıda baya beyendim ya süperrr
  • Annelerin regular görevlerinden biride sanırım bu . Eeee tabi birazda zevk meselesi ...
    Neyse A640 'ına ısınmana sevindim :P
  •  Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları..

...
  • A630 Makinem elime geçti arkadaşalr 2 saat önce :) Yalnız sorularım olacak :)

1- Bu elle ayar yaparak resim çekmek için öğretici bilgileri nereden buylabilirim?
    2- Bazı arkadaşlar su damlaları falan çekmişler öyle bir çekim yapabilmek için nasıl ayarlar yapmalıyım?
    3- Bu "makro" çekimi hangi ayarlarla yapabbiliyoruz?
    4- Şarjlı pil ve şarj makinesi olarak takım halinde hangi markayı önerirsiniz?
  • quote:

Demek ki yavaş yavaş stoklarını eritiyorlar. Bimekste düne kadar stokta gözüküyordu çünkü bildiğim ve bilgilendirildiğim kadarı ile.

Bu linkte fiyat aralıklarına bakabilirsiniz [ki en ucuzu 483 Ytl olarak gözüküyor !!!]
    http://www.ucuzu.com/dijital-fotograf-makinesi-c40/canon-powershot-a630-p5078820.html

Gittigidiyor Hemen Al fiyatı 410 Ytl
    http://urun.gittigidiyor.com/Canon-PowerShot-A630-8-0-Megapixel-4x-Optikzoom_W0QQidZZ4847187

Gittigidiyor Diğer Canon PowerShot A630 Satanlar
    http://www.gittigidiyor.com/main/search.php?aramakategori=&aramakelime=canon-powershot-a630&submitit.x=0&submitit.y=0&submitit=ARAMA&search_type=detail

Pratik Ev 536.90 Ytl
    http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pCategoryId=1896&pInstanceId=134913

Akakçe karşılaştırma sayfası
    http://www.akakce.com/dijital-fotograf-makinasi/en-ucuz-canon-powershot-a630-8.0mp-fiyati,7451.html

Umarım birazda olsa fikir verir sizler ...

Sağol dostum araştırmaya başladım.
  • @By_Gizemly

1) kullanma klavuzunu bir dene

2) su damlaları makro ile çekiliyor

3) kameranı makro moduna geçiriyorsun misal Auto da iken makro işareti olan tuşa basıyosun

4) ben GP kullanıyorum 2700 ben memnunum ama diğer arkadaşlar ne önerir bilemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyu

quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

Arkadaşlar çok karışık gelmeye başladı okuyorum ama anlamıyorum ki klavuzdan ilk defa dijital kullanıyorum. Siz en iyisi bizlerin acemilerin dijital makina kullanımı, açıklamaları, foto çekim tekniklerini öğrenebileceğimiz siteleri yada linkleri verirseniz sevinirim. Kullanım kitapçığından öğrenemeyeceğiz biz bu işi ben bunu anladım.

Kapalı ortamda (evde) hangi ayarlarla foto çekilmeli
    Kapa havalarda (bulutlu) hangi ayarlarla foto çekilmeli.
    Güneşli havada hangi ayarlarla çekilmeli
    Makro çekerken hangi ayarlar kullanılmalı
    Florasan ortamda nasıl çekilmeli
    Karlı
    Yağmurlu
    Rüzgarlı
    Poyraz lı
    Fırtınalı abiii buneee yaaa harbiden pişmanlık duymaya başladım üffff

sorularından makul olanlara cevap vermeye çalışayım

ev veya kapalı ortam fotoğrafları

kapalı ortamlarda fotoğraf çekerken en zor şey,ortamdaki ışıktan dolayı beyaz dengesini ayarlayabilmektir. bunun için çeşitli beyaz dengesi modları vardır. mesela florasan sarı ışık vs vs gibi. ancak diyelim ki bu ayarlardan hiçbirine uymayan bir ışık var ortamda,gerçek beyaz dengesini nasıl elde ederim ? bu sorunun cevabı beyaz dengesi menüsündeki en son seçenek olan "uyarlanabilir " modunda. Makinanızı bu moda getirin ve beyaz bir a4 kağıdı kadrajlayın( LCD ekrandan beyaz kağıttan başka hiçbirşey görünmeyecek şekilde,zoom yapmadan). Daha sonra menu tuşuna basın ,makine beyaz dengesini kendi ölçecek. görüntüdeki farkı göreceksiniz. Ancak şunu da unutmayın ki flaşlı ve flaşsız çekimlerde beyaz dengesi değiştiğinden flaş açıp kapattıktan sonra tekrar beyaz dengesini ölçmeniz gerekecektir.

makro çekimler

makinenin makro tuşuna ilk basışınızda makro moduna,ikinci basışınızda ise manual focus ayarına geçersiniz. bu da size 1 cm den 5 metreye kadar istediğiniz şekilde netleme olanağı sağlar,mesafeniz değişirse aynı ayardaki netlik bozulacaktır.

fotoğrafın netlememesi,bulanık çıkması gibi sorunlar

bu sorunların başlıca kaynağı enstantane hızıdır. size tavsiyem fotoğraf çekim teknikleri ile ilgili temel bilgileri forumda arayarak diyafram açıklığı,enstantane süresi,iso gibi kavramları anlamanız. makinenin her modu tatmin edici ancak Tv,Av,P ve M modları çekim yaparken en çok kullanılan modlar,diğerleri daha çok belirli olaylara özgü hazır ayarları verir. Örneğin hareketli bir cismi çekerken enstantane öncelikli modu kullanmalı ve enstantane hızını mümkün olduğu kadar arttırmalısınız.buradaki mümküniyet fotoğrafın karanlık çıkmadığı en son noktadır. alan derinliği fazla olan fotoğraflar çekmek içinse Diyafram öncelikli modu kullanmalı,diyafram değerini mümkün olduğu kadar düşürmeli( böylece fotoğrafa daha çok işık girer),iso değerini düşürmelisiniz. ancak bu şekilde çekim yaparken tripod kullanmalısınız yoksa fotoğraf bulanık,ya da titremiş şekilde çıkabilir.

umarım yardımcı olabilmişimdir,copy/paste değiil alınteri

Öncelikle makineniz hayırlı vede uğurlu olsun :P
    Bol bol çekin , bu arada burada bizlerle paylaşın olur mu ?

" tyu" daha önce bu topikte aşağı yukarı benzer soruları sormuş olan "hastaX" nickli arkadaşa bu cevabı yazmış . Yukarıda Alıntılıyorum ; eminimki pek çok kişinin işine yarayacaktır zaman zaman , topiğin ilk sayfalarda yok olacağına burada noktasına virgülüne dokunmadan faydalanın tekrar dedim kendimce
    İşinize yarayacağına eminim :D Sorularınızlada örtüşüyor zaten ...

Ben şarjlı pil olarak Varta 2500 mA photo Accu önerebilirim . Ama daha sağlıklı bilgi için ;
    Fikir edinmeniz açısından bu topiğe bakmanızda sanırım fayda var :
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_9/tm.htm
  • "Michael Scofield" : arada sırada buraya fiyat olarak cazip bulunursa veya gözüme çarparsa eklerim .
    Tabi aynı şeyi siz ve diğer arkadaşlarda yapabilir bu topikte ...
  • Makineyi bugün aldığım için hemen iyi fotoğraflar çekilmez heralde :) Daha ayarlarını bile çözemedik.

http://img503.imageshack.us/img503/6736/img0006aj0.th.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Gizemly -- 12 Mayıs 2007; 23:49:21 >
  • "By_Gizemly" İlk fotoğrafın hayırlı vede uğurlu olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: By_Gizemly

A630 Makinem elime geçti arkadaşalr 2 saat önce :) Yalnız sorularım olacak :)

ben GP 2700 aldım 20 ytl ye gayette iyi. eyer ist da oturuyordan kadıköy yazıcıoğlu ndan alabilirsin. en uygun fiyat orda

• quote:

quote:

ben GP 2700 aldım 20 ytl ye gayette iyi. eyer ist da oturuyordan kadıköy yazıcıoğlu ndan alabilirsin. en uygun fiyat orda

4 Pil + şarj cihazını mı 20 Ytl 'ye aldınız ? Yoksa sadece piller mi , yada aldığınız içerik ne ??
    Yazıcıoğlunda nereden aldınız birde ???

P.s: Amma sordum değil mi ?
  • quote:

quote:

quote:

4 Pil + şarj cihazını mı 20 Ytl 'ye aldınız ? Yoksa sadece piller mi , yada aldığınız içerik ne ??
    Yazıcıoğlunda nereden aldınız birde ???

P.s: Amma sordum değil mi ?

4 Pil + şarj cihazı 20 Ytl M.ADA. param olsa alıcaktım bir tane daha.

yazıcıoğlunda merdivenlerin dibindeki dükkan. ufak bir dükkan var orda pil ve ps2 kolları fln satıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blood955 -- 13 Mayıs 2007; 1:05:52 >
  • bu arada baya bir özelliklerini öğrenmeye başladım a640 ın

yarı SLR bu makine ya tv modunda süper estantaneler çekiyor.

bide diyafram ve estantane ayarları manuel de yapılıyormuş bunuda yeni farkettim

geçmişte aldığım NATIONEL GEOGRAPHIC İNTERAKTİF FOTOĞRAF OKULU cd leri çok işime yaricak
  • enstantane: havaya fırlatıp çektim
     Canon PowerShot A630 / A640 fotoğrafları..

marko: bu örümcek normalde çok zor görünüyordu. küçüklüğünü altındaki toz parçalarına bakarak anlayabilirsiniz

bide millet en iyi gece çekimini nsl yapabilirim mesela bir bahçede. açık alanda yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blood955 -- 13 Mayıs 2007; 1:52:31 >
  • blood995 arkadaş bu enstantane hızını nasıl ayarlıyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erbilge

blood995 arkadaş bu enstantane hızını nasıl ayarlıyorsunuz.

Dostum daha manuel enstantane ayarını beceremedim. Bu direk tv modu

Bide o resimdekilerin orjinal halinde 10mp de yazılar olduğu gibi okunuyor hiç bir bulanıklık yok
    saniyenin 1/500 ünde çekmiş o resimi.

sevdim bu makineyi
  • bide gece çekimi yeşil ayarda unutmuşum ama bu saatten sonrada hava aydınlanmaya başladı yenisini yrn eklicem

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.