tesekkürler ayee. almanyada dayım gecenlerde bir magazaya gitti saturn e sx 1 i sormak için http://evolution.saturn.de/ 10.000 adet geldiğini ve gelir gelmezde çok kısa bir sürede satıldıgını söylemişler ve tekrar sipariş almaya baslamışlar. arkadaslar almanyada 430 euro dan satışa basladılar bir haft önce ilgi çok fazla oldugundan fiyatı acayip arttı makinanın su anda 500 euro civarında seyrediyor. http://www.google.de/products/catalog?hl=de&q=canon+powershot+sx1+is&cid=17108861269570953875#ps-sellers http://www.google.de/products?hl=de&q=canon+powershot+sx1+is&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=product_result_group&resnum=1&ct=title bu magazalarda ortalama olarak 450-550 euro civarında buda yaklaşık olarak 1000 ytl ediyor bence bu makinaya deger bir bedel bu. örnek video ve fotoğraf çekimlerini begendim. performansı oldukça iyi gibi.elbette zamanla ucuzlayacaktır ama o gecen süreçtede ben fotograf makinasız kalmak istemiyorum sanırım bu ayın sonunda dayıma aldıracağım. türkçe menü olması da ayrıca sevindirici bir durum yarattı benim için.
göreceyiz.bu fiyatı hakediyosa eğer.3. alacağım makine sx1 demektir.
Canon PowerShot S5'leri incelemiştim. Türkçe menü Çin malı olanlarda vardı. Japon malı olanlarda ise yoktu. SX1'de de aynı durum geçerli olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: keklik72
Canon PowerShot S5'leri incelemiştim. Türkçe menü Çin malı olanlarda vardı. Japon malı olanlarda ise yoktu. SX1'de de aynı durum geçerli olabilir.
Elimdeki SX10 "Made İn Japan" ve turkce menu, SX1 de turkce olacaktır...
Teşekkürler Alperkon. Gece çekimleri hoşuma gitti. Gündüz manzara ve indoor çekimlerini de merak ediyorum.
Arkadaşlar, ebay'den Canon SX10 is almayı düşünüyorum. Yaklaşık 350$ civarında bulunabiliyor. Gümrük mevzuatı gereği 1 Aralık-31 Ocak arasında yurda giriş yapan malların kargo dahil bedelleri 300€'yu geçmiyorsa sorun olmuyor. Yani gümrüğe takılmayacağını düşünüyorum.
Makinayı çok fazla kurcalayarak manuel modlarla uğraşan biri değilim. Genelde Auto mod kullanmayı düşünüyorum. Manuel modları kullanmazsam bu makina benim için gereksiz mi olur? Makinayı kullanan arkadaşların özellikle gece çekimleri ve makro çekimleri konusundaki fikirleri nelerdir?
Teşekkürler, saygılar...
Gece cekimleri daha dogrusu düşük ışıktaki çekimleri iyi oldugu için fiyatı yüksek olan bir cihaz. Dolayısıyla siz loş az ışıklı ortamlarda cekim yapmak istediginizde manuel ayarlarla haşır neşir olacaksınız.
Fiyatı biraz yüksek ama bence degebilecek bir makina. cmos'un faydası elbette olacaktır
@munans Gümrüğe çok güvenme, ben de bir ara araştırdım, böyle bi mevzuat olmasına karşın gümrük memurları kafalarına göre iş yapabiliyorlar. Ama GG fiyatının 800 YTL olduğunu düşünürsek senin bulduğun fiyatla arasında yaklaşık 250 YTL fark var, her halükarda daha ucuz oluyor.
Makina konusuna gelince, bu sınıf makinalar hem yüksek zoom hem video hem makro isteyenlere yönelik. Bu sınıfa yönelenler gördüğüm kadarıyla SLR'ye parası yetmeyenler, objektif taşımayla uğraşmak istemeyenler ya da tek objektifle bir çok iş yapmak isteyenler oluyor. Bu makinayı alıp sadece hazır çekim modlarını kullanmak Golf GTI ile 90 km'yi geçmemek gibi bişi olur. Ama maddi durumun buna uygun ve ileride öğrendikçe merak salarım dersen alabilirsin. Benim de almak istediğim bir model. Ama SX-1 biraz daha düşerse onu almak için bekliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: albati
@munans Bu makinayı alıp sadece hazır çekim modlarını kullanmak Golf GTI ile 90 km'yi geçmemek gibi bişi olur.
@albati Bu kadar mı güzel tarif edilir? Süpersin valla.
Teşekkürler Alperkon. Gece çekimleri hoşuma gitti. Gündüz manzara ve indoor çekimlerini de merak ediyorum.
Albati gece bu kadar iyiyse indoor fotoğraflarının daha iyi olacağı kesin...
Alperkon aslında öyle de denebilir. Gece çekimlerinin birinde şiddetli noise var, onun dışında diğerlerini beğendim.
bu sensörle anca bu kadar olur kanımca.ben bide 20x zoomlu fotolarını görmek gerek derim.
İlk çıkan modelin herzaman eksikleri olur.Bir üst modelde düzeltmeler ve ilave özellikler konur ve bence de SX2 IS modelini beklemek lâzım diyen arkadaşlar haksız değil derim. Örneğin Panasonic FZ18 de durum öyle oldu.FZ28 çok daha iyi oldu.Canon megazoomda yeni sayılır Panasonic ve diğerlerine göre...
fz28 fz18 e göre neyi üstün anlayamadım.mp artışı ise bu tür küçük sensörlerde yüksek mp nin avantaj mı? dezavantajmı olduğu tartışılır.sonuç hangisi lehine olursa olsun far çok olamaz.geniş açının 28 mm yerine 27 mm den başlamasıda aynı şekilde gözle görülür bi fark yaratmaz.saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: Alperkon
İlk çıkan modelin herzaman eksikleri olur.Bir üst modelde düzeltmeler ve ilave özellikler konur ve bence de SX2 IS modelini beklemek lâzım diyen arkadaşlar haksız değil derim. Örneğin Panasonic FZ18 de durum öyle oldu.FZ28 çok daha iyi oldu.Canon megazoomda yeni sayılır Panasonic ve diğerlerine göre...
quote:
Orjinalden alıntı: munans
Arkadaşlar, ebay'den Canon SX10 is almayı düşünüyorum. Yaklaşık 350$ civarında bulunabiliyor. Gümrük mevzuatı gereği 1 Aralık-31 Ocak arasında yurda giriş yapan malların kargo dahil bedelleri 300€'yu geçmiyorsa sorun olmuyor. Yani gümrüğe takılmayacağını düşünüyorum.
Makinayı çok fazla kurcalayarak manuel modlarla uğraşan biri değilim. Genelde Auto mod kullanmayı düşünüyorum. Manuel modları kullanmazsam bu makina benim için gereksiz mi olur? Makinayı kullanan arkadaşların özellikle gece çekimleri ve makro çekimleri konusundaki fikirleri nelerdir?
Teşekkürler, saygılar...
selam makına gg da 2 satıcıda 690 ytl ye satılıyor almak ısteyenler baksın
Su anda Almanyadayim. Tatil amaciyla 10 gunlugune bir arkadasimin yanina geldim. Hazir Almanyaya gelmisken yeni bir makina alayim diye dusunmus ve Canon SX10 is almayi dusunmustum. Ama arkadasim aklimi celmeye calisiyor, direk olarak Nikon d80 almami, hatta para ayirabileceksem Nikon d90 almami soyluyor. Ben de ne yapacagimi sasirdim.
quote:
Orjinalden alıntı: munans
Su anda Almanyadayim. Tatil amaciyla 10 gunlugune bir arkadasimin yanina geldim. Hazir Almanyaya gelmisken yeni bir makina alayim diye dusunmus ve Canon SX10 is almayi dusunmustum. Ama arkadasim aklimi celmeye calisiyor, direk olarak Nikon d80 almami, hatta para ayirabileceksem Nikon d90 almami soyluyor. Ben de ne yapacagimi sasirdim.