Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • para sıkıntısı olmazsa tabiki d90 ve lens
  • quote:

Orjinalden alıntı: seayde

quote:

Orjinalden alıntı: munans

Arkadaşlar,
    ebay'den Canon SX10 is almayı düşünüyorum. Yaklaşık 350$ civarında bulunabiliyor. Gümrük mevzuatı gereği 1 Aralık-31 Ocak arasında yurda giriş yapan malların kargo dahil bedelleri 300�'yu geçmiyorsa sorun olmuyor. Yani gümrüğe takılmayacağını düşünüyorum.

Makinayı çok fazla kurcalayarak manuel modlarla uğraşan biri değilim. Genelde Auto mod kullanmayı düşünüyorum. Manuel modları kullanmazsam bu makina benim için gereksiz mi olur?
    Makinayı kullanan arkadaşların özellikle gece çekimleri ve makro çekimleri konusundaki fikirleri nelerdir?

Teşekkürler, saygılar...

selam makına gg da 2 satıcıda 690 ytl ye satılıyor almak ısteyenler baksın

1.000 YTL'lerden bu fiyatlara düşmesi sevindirici, sanırım biraz daha bekleyeceğim.

• d 90 çok iyi bir seçim.
    bende canon eos 5d marc ıı yi yada nikon d 90 ı düşünürüm elbette fotoğraf kalitesi çok yüksek makinalar özellikle eos 5d. ama bu makinaları almayacağım sx 1 alacağım nedeni ise şu ben slr bir makina aldığım zaman sürekli olarak farklı ihtiyaçlar da doğuracağını biliyorum. makro çekimler için bir lens, zoomlu çekimler için bir lens, tripod, balık gözü lens, flash,....... slr de ihtiyaçlar hiç bitmiyor. ve sürekli tümünü yanımda taşıyamam bu yüzden hep yanımda olabilecek gördüğüm bir şeyi lens değiştirirken kaçırmayacağım kolaylıkla taşıyabileceğim video çekebileceğim bir makina lazım benim ihtiyaçlarımı sx 1 karşılıyor sanırım bu yüzden sx 1 alacağım. ama herkesin ilgisi ve beklentisi farklıdır elbette. eğer fotoğraf kalitesi çok iyi olsun diyorsan d90 da bir seçenek elbette.
  • +1

doğru bir tespit....

quote:

Orjinalden alıntı: gazy

d 90 çok iyi bir seçim.
    bende canon eos 5d marc ıı yi yada nikon d 90 ı düşünürüm elbette fotoğraf kalitesi çok yüksek makinalar özellikle eos 5d. ama bu makinaları almayacağım sx 1 alacağım nedeni ise şu ben slr bir makina aldığım zaman sürekli olarak farklı ihtiyaçlar da doğuracağını biliyorum. makro çekimler için bir lens, zoomlu çekimler için bir lens, tripod, balık gözü lens, flash,....... slr de ihtiyaçlar hiç bitmiyor. ve sürekli tümünü yanımda taşıyamam bu yüzden hep yanımda olabilecek gördüğüm bir şeyi lens değiştirirken kaçırmayacağım kolaylıkla taşıyabileceğim video çekebileceğim bir makina lazım benim ihtiyaçlarımı sx 1 karşılıyor sanırım bu yüzden sx 1 alacağım. ama herkesin ilgisi ve beklentisi farklıdır elbette. eğer fotoğraf kalitesi çok iyi olsun diyorsan d90 da bir seçenek elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özer0334 -- 24 Aralık 2008; 19:18:43 >

• quote:

Su anda Almanyadayim. Tatil amaciyla 10 gunlugune bir arkadasimin yanina geldim. Hazir Almanyaya gelmisken yeni bir makina alayim diye dusunmus ve Canon SX10 is almayi dusunmustum. Ama arkadasim aklimi celmeye calisiyor, direk olarak Nikon d80 almami, hatta para ayirabileceksem Nikon d90 almami soyluyor. Ben de ne yapacagimi sasirdim.

Arkadaslar,
    Ben kararimi verdim. Oncelikle Canon SX 10is alip, National Geographic İnteraktif Fotoğraf Okulu CD'lerini edinecegim. Bu ise ne kadar merakli oldugumu, ne kadar vakit ayirabilecegimi gorecegim ve en az 1 sene tecrube edinecegim. Bu sure sonunda SLR makina alip almamaya karar verecegim. Daha emeklemeyi ogrenmeden Nikon d80, d90 gibi makinalari almanin alemi yok diye dusundum.

Simdi sizlere sorum su. Canon SX 10is guzel secim mi? Degilse oneriniz nedir?

• Sonunda karar vermişsiniz, bence de doğru seçim.
    Önce SLR-gibi makinada eğitim, sonra tamam ya da devam.
  • quote:

quote:

Su anda Almanyadayim. Tatil amaciyla 10 gunlugune bir arkadasimin yanina geldim. Hazir Almanyaya gelmisken yeni bir makina alayim diye dusunmus ve Canon SX10 is almayi dusunmustum. Ama arkadasim aklimi celmeye calisiyor, direk olarak Nikon d80 almami, hatta para ayirabileceksem Nikon d90 almami soyluyor. Ben de ne yapacagimi sasirdim.

Arkadaslar,
    Ben kararimi verdim. Oncelikle Canon SX 10is alip, National Geographic İnteraktif Fotoğraf Okulu CD'lerini edinecegim. Bu ise ne kadar merakli oldugumu, ne kadar vakit ayirabilecegimi gorecegim ve en az 1 sene tecrube edinecegim. Bu sure sonunda SLR makina alip almamaya karar verecegim. Daha emeklemeyi ogrenmeden Nikon d80, d90 gibi makinalari almanin alemi yok diye dusundum.

Simdi sizlere sorum su. Canon SX 10is guzel secim mi? Degilse oneriniz nedir?

Sizinle aynı durumda olan bende aynen sizin gibi düşünüyorum. Sadece benim tercihim ya SX1 olacak yada FZ-28

• Tesekkuler albati,
    Bu fotolari daha once de gormustum, Nat. Geo CD'lerini de indirmeye basladim. Ama hala bu makina iyidir veya sunu al gibi saglikli bir yorum alamadim ustadlardan.
  • O yorumu alamaman normaldir çünkü makina henüz tam yaygınlaşmadı yani kullanıcı sayısı ülkemizde yeni yeni çoğalıyor.
    Bir de fiyat/performans oranı pek iyi değil yani TR garantili fiyatı henüz 1000 liranın altına düşmedi, ayrıca kardeşi SX-1'le beraber çıkması da SX-10'a bir dezavantaj oldu zira benim gibi SX-1'i merak edenler hala beklemede.
  • national geo.'daki videolardaki tüm ayarlar kompaklarda yoktu diye hatırlıyorum sanki. Ama tavisyem daha ucuz bi manuel ayarı olan foto makinesi almandır. amaç manuel ayarları öğrenmek deneyimsizliği atmaksa 300 liraya da manuel ayarı olan canon'lar var. tabi ekstra zumudur daha iyi isosunu düşününce senin tercihin:)
  • sx1'in türkiyede satışı başlamış(eğer bir katakulli yoksa tabi)
    sitede 2 yıl dist. garantili denilmiş

http://www.tekcarsi.com/index.php?p=show&pid=2412&k_id=306&kn=Foto%F0raf+Makinalar%FD

yanlız ilginç olan gittigidiyorda hala yok cihaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özer0334 -- 28 Aralık 2008; 19:23:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: özer0334

sx1'in türkiyede satışı başlamış(eğer bir katakulli yoksa tabi)

http://www.tekcarsi.com/index.php?p=show&pid=2412&k_id=306&kn=Foto%F0raf+Makinalar%FD

Burada yaklaşık bir aydır var ama henüz TR'de alan duymadım.
    http://www.isikdijital.com/urun-905-CANON_POWERSHOT_SX_1_HD__ERKAYALAR_GARANTILIDIR.html

• yeni gördüm bende.garantiliden ziyade garantisiz alacağım.1500 ytl azımsanmayacak bir miktar değil.umalımda 1000 ytl'den fazla olmasa spotu.uzun süreden beri bekliyom(z) zaten :)

quote:

Orjinalden alıntı: albati

quote:

Orjinalden alıntı: özer0334

sx1'in türkiyede satışı başlamış(eğer bir katakulli yoksa tabi)

Burada yaklaşık bir aydır var ama henüz TR'de alan duymadım.
    http://www.isikdijital.com/urun-905-CANON_POWERSHOT_SX_1_HD__ERKAYALAR_GARANTILIDIR.html

• arkadaşlar......merhaba ilk defa bu sayfada yorum yazacağımda...bende yaklaşık 1 hafta önce amerikadan bir tanıdık vasıtası ile aldırdım.....amazon.com dan alındı ve yaklaşık 350 dolar civarına denk geldi....ben daha önce doğru dürüst fotoğrafçılıkla ilgilenmedim ve bu tarz bir makinada ilk defa kullanıyorum.......slr mi alayım diye düşünmüştüm ama şimdilik onun zahmeti çok olur diye öncelikle böyle bir makina almak istedim.....ve hangi modeli alacağımı çok düşündüm...bi sürü foruma baktım ve en çok övülen makinaların panasonic fz28 ile fuji s6500 olduğunu gördüm....ama internette dolaşırken canon un böyle bir makinasının olduğunu gördüm ve hakkında çok yorum görmedim internette ama yinede hoşuma gitti ve bide arkasında canon ismi vardı...fazla düşünmeden aldırdım.......yaklaşık 1 hafta önce geldi....ilk fotoğraflarımı çektim....ama pek bu işten çakmadığım için çok iyi fotolar çektim diyemem.....ama yinede çektiklerimden koyabilirsem buraya biraz koymaya çalışacağım......gece çektiklerimi tripot olmadığı için iyi çıkmamış olabilir......bilen arkadaşlar hangi ayarları nasıl kullanmam gerektiğini söylerlerse memnun olurum......şimdilik hoşçakalın.......yoğunluğum nedeniye pek sık ziyaret edemeyebilirim ama yinede elimden geldiğince girmeye çalışacağım....makine ile ilgili merak ettiği bişeyler olanlar sorabilirler elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.....
    .................vallaha arkadaşlar buraya nasıl fotoğraf ekleneceğini bir türlü bulamadım....bilen bir arkadaş tarif edebilirse sevinirim.

• bu arada aldığım makinanın adını yazmayı unutmuşum......canon sx10.....saygılar....
  • Forumda bildiğim kadarıyla pocemonmutlu ve bir arkadaş da daha var makina.
    Onlar da ilk sayfalar da bir kaç fotoğraf ve video eklediler, onun dışında yok galiba.
    Bu başlık da gerçekten ilginç, henüz doğru dürüst kullanıcısı yok 7 sayfa yazı var
    Fotoğraflarınızı bu siteyehttp://imageshack.us/ yükleyin, en altta gizli olan linki mesajınıza yapıştırın,seçin ve yukarıdan "S image" butonuna tıklayın tamamdır.(önizlemeden kontrol edebilirsiniz)
  • arkadaşlar şimdilik 4-5 adet çektiğim fotolardan koyuyom inşallah başarırım.......saakın gülmeyin haaa çok acemice ve anlamsızca çekilmiş fotolardır.....inşallah bizde zamanın birinde profesyonelleştik diyebiliriz.......saygılarımla......
    bu fotoları koymayı başarabilirsem........en kısa zamanda gece çektiklerimdende koyarım.....
    [simage][/simage]
    [simage][/simage]
    [simage][/simage]
    [simage][/simage]

• (( doktor42 )) verdiğin linkleri açamıyorum

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.