Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar megazoom piyasası 2009 da da kızışacağa benziyor...KODAK'dan bir 24X optik zoom,12 MP ve HD video çekebilen ve harici flaş kızağı olan yeni bir model...Sensör boyutundan bahsedilmemiş ama aynı küçük 1/2.5'' veya 1/2.33'' sensör ise aşırı noise'li fotoğraflara hazır olun!!!Bakalım bu yarış nerde noktalanacak.Sanırım SX1 IS'in fiyatı da artık düşmeye başlar çünkü bu makina 400 dolardan satılacak...Link aşağıda:
    http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1011&message=30567419

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 5 Ocak 2009; 12:15:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alperkon

Arkadaşlar megazoom piyasası 2009 da da kızışacağa benziyor...KODAK'dan bir 24X optik zoom,12 MP ve HD video çekebilen ve harici flaş kızağı olan yeni bir model...Sensör boyutundan bahsedilmemiş ama aynı küçük 1/2.5'' veya 1/2.33'' sensör ise aşırı noise'li fotoğraflara hazır olun!!!Bakalım bu yarış nerde noktalanacak.Sanırım SX1 IS'in fiyatı da artık düşmeye başlar çünkü bu makina 400 dolardan satılacak...Link aşağıda:

Belki çok profesyonel bir yaklaşım değil ama makinanın tipi hiç hoşuma gitmedi açıkçası. Şu ana kadar kodak markasının bi Fuji S6000/6500 yada Panasoniz FZ18 gibi efsane modeli oldu mu?

Edit: Anlam kayması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 5 Ocak 2009; 13:33:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: seasoul

quote:

Orjinalden alıntı: albati

rapid ve share arasındaki çizgiyi kaldırmanız gerekiyor.

onu yaptım zaten de link silinmiş görünüyor

linkler saglam yaptıgın işlemi birdaha kontrol et...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alperkon

Arkadaşlar megazoom piyasası 2009 da da kızışacağa benziyor...KODAK'dan bir 24X optik zoom,12 MP ve HD video çekebilen ve harici flaş kızağı olan yeni bir model...Sensör boyutundan bahsedilmemiş ama aynı küçük 1/2.5'' veya 1/2.33'' sensör ise aşırı noise'li fotoğraflara hazır olun!!!Bakalım bu yarış nerde noktalanacak.Sanırım SX1 IS'in fiyatı da artık düşmeye başlar çünkü bu makina 400 dolardan satılacak...Link aşağıda:

26 mm geniş açısı da varmış.
    Valla bu mega zoom olayı galiba video kameralarınkine dönecek yakında, 40x, 45x'e kadar yolu var. 2 şer 2 şer çıkıyolar
    Bu makinaya 1/1.8" gibi bi sensör koyarlarsa iş yapabilir ama bence biraz zor, çünkü bu fiyat o teknolojinin fiyatı değil.
    Makina bu:

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS

• Fiyat gerçekten şaşırtıcı HD videolu bir makinaya 400 dolar fiyat koyacaksın...Ayın 8.de Las Vegasda CES fuarı başlıyor ve görücüye çıkıyor takibetmek lâzım...
  • kodaka koca bir teşekkür.hem 26mm hemde 24x zoom süper .kodak alacak değil ama bu atak başta panasonic, fuji ve diğerlerini de harekete geçireceği için bir kaç sene içinde çok güzel modellerin piyasaya çıkacağını tahmin ediyorum.tabi şimdilik fz18 e devam.zaten piyasada ondan bariz üstün bi makinede yok.
  • doğru önümüzdeki günler, yeni ve üstün özellikli,büyük sensörlü modellerin olacak...
  • evet açıkcası büyük sensörlü diyaframı 2,1 ile 11 f aralığında olan, geniş açısı 20mm ve telesi 600mm olan ayrıca leica lens veya muadili oabilecek bir lense sahip makine bu işi kemale erdirir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fz18

evet açıkcası büyük sensörlü diyaframı 2,1 ile 11 f aralığında olan, geniş açısı 20mm ve telesi 600mm olan ayrıca leica lens veya muadili oabilecek bir lense sahip makine bu işi kemale erdirir.

Hocam fotoğrafçılığı bilmem ama (fazla tecrübem yok) teknolojide "kemale ermek" diye bir kavram yok.Olsaydı çoktan ermişti zaten.
    Yarın bi gün farklı bir fotoğraf tekniği çıkar, mesela üzerinde HDR modu olan makina çıkar hadi bakalım hepsi oraya yatırım yapar bu yatırımın maliyetini de seve seve biz öderiz
  • kemale ermek görece bir kavramdır.ama her şeyin kemali vardır. o kesin.teknolojininde.saydığım özellikler yeterli olacağından(benim açımdan) kendimce slr-like leri kemale ermiş kabul ederim.ama teknolojinin devamlı ticaret mantığı gereği değişim göstereceği konusunda size tamamen katılıyorum.
  • evet beyler sonunda canon sx 1 ıs gittigidiyorda satısına baslanmıs lınk asagıda umarım bırılerı hemen alırda almak ısteyen arkadaslara yardımcı olur:) fıyatı 880 ytl

http://urun.gittigidiyor.com/CANON-SX1-10-meg-20x-optik-FULL-HD-TURKCE-SIFIR_W0QQidZZ15149692
  • quote:

Orjinalden alıntı: seayde

evet beyler sonunda canon sx 1 ıs gittigidiyorda satısına baslanmıs lınk asagıda umarım bırılerı hemen alırda almak ısteyen arkadaslara yardımcı olur:) fıyatı 880 ytl

http://urun.gittigidiyor.com/CANON-SX1-10-meg-20x-optik-FULL-HD-TURKCE-SIFIR_W0QQidZZ15149692

Satıcının feedback'i berbat....
  • Arkadaşlar incelediğim kadarıyla SX10 beklentileri boşa çıkarmış gibi gözüküyor; Gündüz çekimlerinde ISO80 VE ISO100 de bile kumlanmalar söz konusu ayrıca Canon da hiç karşılaşmadığımız veya alışkın olmadığımız renk sapmaları görülmekte (daha çok purple fringing) Zaten ne kadar zoom; o kadar problem bu herzaman böyledir.. Bence optik zoom en fazla 10X bilemedin 12X'i geçmemeli..SX1 de durum ne şekilde bilmiyorum ama umarım cmos sensör durumu kurtarmıştır..
  • kesinlikler Satıcının feedback'i berbat.hiç bu kadar tek yıldızı bir arada görmemiştim doğrusu:)
  • Arkadaşlar bir aksilik olmassa eğer yarın makine elime geçiyor.(SX! IS)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayee

Arkadaşlar bir aksilik olmassa eğer yarın makine elime geçiyor.(SX! IS)

Hayırlı olsun arkadaşım böylece SX1 IS de forumda ilk oluyorsunuz...İnşallah arkadaşların istediği fotoğrafları çekmeye çalışırsın.
  • Bugün Forum Bornova Bimekste SX-1'i inceledim ama çalıştırmadan
    Birisi vitrinden indirmiş inceliyordu ben de inceledim, pil koyamazmıyız dedim, olmaz dedi.
    Alet çok şık duruyor, biraz daha ağır geldi SX-10'a göre, 2.7"lik ekranın yana açılması garip oluyor biraz.
    Fiyat 1600 küsürdü, %12 lik indirimle 1400 küsüre falan geliyordu, adamın birisi bayağı niyetlendi almaya, sanırım almıştır.
    Hala o makinaya o paranın değmeyeceğini düşünüyorum, GG'deki fiyat çok makul, satıcı güvenli olsa alınabilir aslında.
  • merakla bekliyoz.inşallah memnun kalırsınız.
  • Bİr de şu satıcıya dikkat edin arkadaşlar, daha önce bunların dükkanından forumdan bir arkadaş SX-10 almıştı ve ölü piksel çıkmıştı, paranın bir kısmını zor kurtarmıştı.
    http://www.gittigidiyor.com/php/kimlik.php?nick=gapelektronik63
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayee

Arkadaşlar bir aksilik olmassa eğer yarın makine elime geçiyor.(SX! IS)

umarım aksilik olmazda makinana kavuşursun da merakla beklenen sx1 hakkında bilgi verirsin
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.