Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fz28 derim.sx10 da alsan pişman olmazsın.ikiside aynı nerdeyse.şekil olarak sx10 daha bi estetik.birde lcd si hareketli olmalı o zamanda sx10 ağır basar.
  • sx1 in sx10dan ve fz28 den fotoğraf kalitesi olarak çok iyi olacağını tahmin etmiyorum.ufak bi kalite farkı için bu kadar fiyat farkı ödenirmi bilemem.mutlaka fiyat düşmeli...sx1 alacak olanlar birazdaha beklesin derim.
  • AA pil olayına gelince ben bataryayı tercih ediyorum.bir adet orjinal yedek bataryayla hiç sıkıntı çekmezsiniz.pil çok masraflı olur.
  • @Şahi_13 teşekkürler hocam, elime alır almaz aklıma ilk SX1 geldi ama yaza kadar bekleyeceğiz :)

Bu arada kaş yapalım derken göz mü çıkardık ? @ayee arkadaş tüm yazdıklarımızı yanlış anladı belki de ?

Hakkında türküler yakıldı, maniler söylendi ama ayee hocam neden gelmedi :D

quote:

Orjinalden alıntı: fz18

AA pil olayına gelince ben bataryayı tercih ediyorum.bir adet orjinal yedek bataryayla hiç sıkıntı çekmezsiniz.pil çok masraflı olur.

Açıkçası bataryalı olması bir makinayı almama sebebi idi benim için ama bugün yedek batarya ile 10 dakika HD Video, 50 kadar flaşlı çekim, 50 kadar flaşsız çekim, zum denemeleri falan derken bir türlü bataryayı bitiremedim. Şarja takayım diye bitsin diye o kadar uğraştım ama nafile üstelik bataryanın ilk kullanımıydı :)

Dolayısıyla bu noktada haklısın hocam hem batarya 2 saatte tam şarja ulaşıyor ve yedeği olduğu sürece bir amatörü oyalamaya yetiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dil-Tarih -- 22 Ocak 2009; 20:23:14 >

• Arkadaşlar takip ettiğim bir başka siteden SX1 hakkında bir değerlendirme gördüm. Sizinle paylaşmak isterim:

ALMAYIN!!! (en azından şimdilik) Canon Sx1 Is almayın...

Ben aldım siz almayın. Benim Sx100 Is bile ÇOOK daha net çoook daha keskin fotoğraflar çekiyor. Bu gün ilk denememi yaptım. Sonuç:

Gren gren gren. Olmaz böyle şey . Sadece 10 Mp de değil. çözünürlüğü düşürünce de grenlenme oluyor. Bir de cmos diye bir ton ek para verdik.
    Netlik ve keskinlik yetersiz. Gerçi elde yapılan, uzak çekimlerdi (yere oturarak dizlerimden destek alarak) ama sonuç beklediğimden kötü. Siteye koyacak fotoğraf bulamıyorum yaa.

Video: eğer yüksek yazma hızlı bir kartınız yoksa Full HD çekiminiz 2 dk içinde duruyor.

Manuel modda uzun pozlama yok!!! Nassı yaa? Uzun pozlama modunda da pozlama ölçümü yok!!! Nassı ya?

Bu adamlar çok geride kaldık Olimpusu alan Eminönünü geçti demişler bir şey geliştirip daha tamamen bitirmeden piyasaya sürmüşler. Bu makineninin daha 6 aylık işi var... Benden söylemesi...

Sx 100 e göre çok hızlı çalışıyor orası ayrı. Hem zum olarak hem AF olarak. Ama fotolar kötüüüüüü.
    Seçme bir foto koyacağım birazdan bir zahmet bakın foto galerisinden. Selamlar.

• Kaynak burası:
    http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=36820&syf=2

Sanırım CMOS işi biraz hayal kırıklığı yarattı.
    Herkes daha kaliteli ve kumsuz fotolar beklerken (şimdiki) parasının hakkını vermeyen bir makina var sanırım karşımızda.
    Full HD olayı da bence pazarlama taktiği
    E millet bu kadar full HD LCD TV aldı ya da ilerde alacak, zemin hazır yani.
    Umarım ilerde sx10 ve sx-1 bu yorumları haksız çıkaracak performanslar gösterir.
  • Bir de burada birisi incelemiş.http://www.pbase.com/christianswiss/canon_sx1
    Videolarını linklere sağ tıklayıp indirebilirsiniz.
    Iso performansıyla ilgili fotolar da var.

Şurda da ikinci sayfadaki fotoları beğendim.
    http://www.stevesforums.com/forums/view_topic.php?id=600047&forum_id=15

• sanki içime doğmuştu.piyasaya çıkması çok uzamıştı çünkü.bu fiyata kesinlikle alınmaz artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fz18

sanki içime doğmuştu.piyasaya çıkması çok uzamıştı çünkü.bu fiyata kesinlikle alınmaz artık.

FZ18 Panasonice yine iş düşüyor desenize...Marttaki fuarı bekleyip yeni gelişmeleri görmek lâzım.
  • evet hocam yeni modelleri beklemek iyi olacak.hareketli lcd de koyarsa panasonic.alınası bi makine ortaya cıkacağı kesin.
  • Şu panasonic'e hareketli Lcd yapmamaları yüzünden çok kızıyorum, hatta Canon hariç diğerlerine de kızıyorum.
    En dandik video kameralara koyulabiliyorsa neden 1000 YTL'lik makinalara koyulmuyor.Çok da kullanışlı oluyor.
    Panasoniğin onu yapamayacak teknolojisi yoktur galiba.Nitekim FZ-50'de (çok başarılı görünmese de)yapmış.
  • kesinlikle katılıyorum.fz18 makro çekerken bu özelliği çok aradım.bundan sonra yeni makine alırsam hareketli lcd şartoğlu şart oldu.
  • Değişken açılı lcd vizörle harici flaş kızağı(hotshoe)temel iki özellik arkadaşlar...FZ28 bu 2 özellikden dolayı istenen satışı yakalayamadı
  • yeni modellerde panasonicte hareketli lcd ye geçecektir.artık kaçınılmaz gibi görünüyo.
  • Çok doğru...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alperkon

Değişken açılı lcd vizörle harici flaş kızağı(hotshoe)temel iki özellik arkadaşlar...FZ28 bu 2 özellikden dolayı istenen satışı yakalayamadı

FZ-28'e raw formatı koyarak DSLR'ye yaklaştırmışken, flaş kızağı koymayarak da tipini bozmak istememişler sanırım, ama "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" olmuş sanki.
    Gerçi bakmayın bu kadar detaya girdiğimize, adam akıllı image kalitesi olsaydı bunların birini tartışmazdık.
    Bakın fuji 6500fd'ye, odun gibi makina yapmışlar, malzeme de kalitesiz ama büyük sensör koyup, image kalitesini yükseltince tartışmaya gerek duyulmamış, kimse IS olup olmamasına bile bakmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gazy

ayee ben gitme dedim
    forumu terketme dedim
    ismini söylemekten
    tükendi son nefesim
    vicdansız
    ayeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    ayeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    ayeeeeeeeeeeeee

• quote:

Orjinalden alıntı: keklik72

Arkadaşlar takip ettiğim bir başka siteden SX1 hakkında bir değerlendirme gördüm. Sizinle paylaşmak isterim:

ALMAYIN!!! (en azından şimdilik) Canon Sx1 Is almayın...

Ben aldım siz almayın. Benim Sx100 Is bile ÇOOK daha net çoook daha keskin fotoğraflar çekiyor. Bu gün ilk denememi yaptım. Sonuç:

Gren gren gren. Olmaz böyle şey . Sadece 10 Mp de değil. çözünürlüğü düşürünce de grenlenme oluyor. Bir de cmos diye bir ton ek para verdik.
    Netlik ve keskinlik yetersiz. Gerçi elde yapılan, uzak çekimlerdi (yere oturarak dizlerimden destek alarak) ama sonuç beklediğimden kötü. Siteye koyacak fotoğraf bulamıyorum yaa.

Video: eğer yüksek yazma hızlı bir kartınız yoksa Full HD çekiminiz 2 dk içinde duruyor.

Manuel modda uzun pozlama yok!!! Nassı yaa? Uzun pozlama modunda da pozlama ölçümü yok!!! Nassı ya?

Bu adamlar çok geride kaldık Olimpusu alan Eminönünü geçti demişler bir şey geliştirip daha tamamen bitirmeden piyasaya sürmüşler. Bu makineninin daha 6 aylık işi var... Benden söylemesi...

Sx 100 e göre çok hızlı çalışıyor orası ayrı. Hem zum olarak hem AF olarak. Ama fotolar kötüüüüüü.
    Seçme bir foto koyacağım birazdan bir zahmet bakın foto galerisinden. Selamlar.

Arkadaşlar ben bahsi geçen foruma sırf fotoları tam boy incelemek için üye oldum ve yukardaki iletiyi yazan üyenin galerisine baktım...Üye sx 100 ile manuel ayarlarla çekim yaparken Sx 1'e geldiğinde full auto kullanmış gibi bir izlenim edindim.Zira zoom'lu foto çektiğinde arkadaki bulanıklık yani derinlik güzelken,yakın çekimleri gayet auto modda basılmış..Bunu fotoğraflardaki tüm cisimlerin net olmasından çıkarabiliriz..Ben S3 kullanıyorum ve amatör olarak fotoğrafla ilgileniyorum,emin olun bu tip makinelerde manuel ayar kullanmadan verim almanız zor...Verimden kastım,bu makinelerin gerçek kalitesini yakalamanız zor.Mesele şu ki yorumu yapan üyenin yüksek ihtimalle pek D-SLR tecrübesi olmadığını düşünüyorum,çünkü "SLR benzeri" sınıfından bir makine olan SX 1 ile otomatik çekimler yaparak makinanın tüm performansının bu olduğunu iddia etmesi yanlış..Zira ayarları güzel yapılmamış bir D-SLR makine BİLE normal bi kompakt makineye benzer sonuçlar verebilmektedir..Mesela isteyen olursa EOS 350D ile çekilmiş ve sanki ccd sensörlü bir kompakt fotoğraf makinesi çekimine benzer resimler yayınlayabilirim..SX 1,yani "SLR benzeri" makinelerde temel manuel çekim ayarlarına sahip oldukları için,asıl performanslarını bu ayarlarla edinebiliceğimizde aşikardır.O yüzden makine hakkında yanlış izlenime kapılmamanızı tavsiye ederim.Nasip olursa ben makineyi elime geçirdiğimde ilk sizinle paylaşıcam görüşlerimi.Şuan çok iyidir yada kötüdür deme olanağım yok.

O üyeden alıntı :
    quote:

Turun sonucu: Canon SX1 Is almayın. En azından şimdilik. Kuş çekimlerinde tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Çoğunluğu 100 ve 200 isoda yere oturarak dizlerimden destek alarak yaptığım çekimlerde netlik ve keskinlik yönünden benim için hayal kırıklığıydı.

-Gündüz körü 200 iso,,mağara fotoğrafı göremedim kusura bakmasın,karanlık nerdeydi acaba..Sonra laf : Gren

-Kuş resimlerinde ve parktaki çocuk resminde gölgelere bakarak güneşin vuruş açısının öğlen yada 1-2 saat sonrası olduğunu anlıyoruz..Foto çekmek için en rezil ışık zamanları..Ve fotoğrafta ışığın önemi,insandaki akciğerin önemi kadardır demek mümkündür.Zoom'lu fotoğraflardaki derinlik güzel gibi gelsede,o çekimdeki başarıdan değil zoom'lu çekim yapıldığından kaynaklanan bi durum..

Canon'un başarılı bir üretici olduğu kesin ama ben fanatiği değilim.Görüşlerinde objektif bir insan olarak eklemek isterim ki : Canon; küçük boyutlardaki bir CMOS sensöre sahip olan SX 1' modelinden istenen verimi alamamış olabilir.Bu mümkündür,ama bu arkadaşın yorum ve fotoğraflarını referans almak mümkün değil.

• senin sx1 almanı bekleyeceğiz.içimde sx1 in biraz abartıldığı hissi var.bende ilk zamanlar tamam işte canon bu ise esaslı bi şekilde el attı.artık dslr kalitesinde slr-like bir makinemiz olacak diye düşünmüştüm.ama henüz sx1 yere göğe sığdıramayan bi yazıda görmedik.aslında sx1 hakkında olumlu beklentilerimiz fiyatının çok yüksek olmasından kaynaklandı sanırım.fiyatı böyle olduğuna göre çok kaliletidr meret diye düşündük belkide.umarım yanılırım.bekleyip göreceğiz.
  • Çok uzun zamandır Powershot S1 kullanıcısıyım. Ancak makinem arızalandı. Yeni bir makine arayışına girmişken Canon'un SX1 ve SX10 modelleri ilgimi çekti araştırma sürecimde sitelerde verilen örnek fotoğraflara baktığımda açıkçası hayal kırıklığı yaşıyorum.. Özellikle SX10'un fotoğraflarına bakarken inanmakta zorlanıyorum..S1'imle çektiğim fotoğraflar bile SX10'dan çok çok daha kaliteli...SX1 ise SX10'a göre daha başarılı ancak onda da beklediğim performansı görebilmiş değilim..Açıkçası kafam çok karıştı.. Örnek olması için S1 ile çektiğim 3 fotoğrafı paylaşmak istiyorum.

Makro Çalışması

Gündüz Çekimi

Gece Çekimi

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.