Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o site halt etmiş ben çok memnunum sonuçta benim memnuniyetim önemli ..
  • Arkadaşlar Depreview.com'un incelemesi önemli ve değer verilen bir site...Sonuç şoke edici ve alacak olanlara büyük bir handikap olarak ortaya çıktı.Ben tanımıyorum benim kişisel memnuniyetim ön planda gelir diyenlerede saygı duymak lâzım tabii...
  • yıkılmış durumdayım bu haberi okuduktan sonra gerçekten kötü bir makinemi aldım ben şimdi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa*

yıkılmış durumdayım bu haberi okuduktan sonra gerçekten kötü bir makinemi aldım ben şimdi?

Fazla karamsar olma bu kadar küçük sensörle ancak bu kadar görüntü kalitesi olur.Ama fiyatına göre kötü bir sonuç ve tabi kötü bir not...SX2 IS de biraz büyütürlerse sensörü ve son çıkan özelliklerden de konduğu zaman bir anlam ifade eder...Yani sensör 1/2'' in altına inmediği müddetçe(yani büyümediği müddetçe) bu görüntü kalitesine razı olacaksınız...Bütün markalar sözbirliği yapmışçasına,son çıkan süperzoom makinalarda sensör boyutu 1/2.33'' de kaldı...Yani al birini vur ötekine...
  • @Mustafa

Hocam sen merak etme eğer memnunsan sen çok iy bir cihaz almışsın demektir. Dpreview sitesi profesyonel bir yaklaşımla test yapıyor. Dış ortam ve laboratuvar
    ortamında testler yapıyor. Sen profesyonel fotoğrafçı değilsin, kendi zevkin için foto çekiyorsun ve aldığın sonuçlardan memnunsun değil mi? O zaman kimse
    sana karışamaz.. :D

Ben bu siteye güvenirim ama bu site sonuçta bazı D-SLR makinelere de recomended (just) diyebiliyor. Sen içini rahat tut :)
  • doğrusu çokta memnun olduğum söylenemez hayal kırıklığı yaşıyorum çalınan makinem ixus 960 is onun çektiği kalitede fotoğrafları yakalamış değilim özellikle kapalı mekanlarda berbat çekiyor makinayı elden çıkartmayı bile düşünebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa* -- 31 Mart 2009; 10:09:16 >
  • hmm o zaman üzüldüm memnun olmamana... gittigidiyordan ilanını ver biran önce. Ben çok düşünmüştüm sx1 - sx10 - panasonic fz28 arasında kalmıştım. Fakat hanıma hediye alacağım için şimdi gidip samsung hz10w modelini alacağım. Yoksa ben atlardım hemen bana sat diye.
  • yarın karar vereceğim satıp satmayacağıma ilgilenen olursa buradan irtibata geçebiliriz
  • quote:

yarın karar vereceğim satıp satmayacağıma ilgilenen olursa buradan irtibata geçebiliriz

Hem süper zoom, hem HD kalite video çekim, hem de yüksek imaj kalitesini tek bir makinada birleştirmeleri sanırım pek mümkün olmadı!
    Zaten herşeyin mükemmel olduğu bir aleti sanırım bilinçli olarak üretmiyorlar ya da hala daha üretemiyorlar.
    Bence beklenti önceliğini belirleyip ona göre karar verirsen daha doğru karar vermiş olursun.
    Kolay gelsin.
  • Mustafa satma derim daha tanımadığın makineyi böyle yorumlar üzerine satılmaz üç-beş kullan kendin memnun olmassan sat makine bende 3 aydır var memnunum şimdilik bana yetmiyeceğini düşündüğüm zaman satacam ama şu an için çok memnunum bizler profesyönel değili<zki takma kafana sen sürekli çekim yap bak nasıl tanıdıkça ısınacaksın kolay gelsin bu sadece benim şahsi düşüncem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayee

Mustafa satma derim daha tanımadığın makineyi böyle yorumlar üzerine satılmaz üç-beş kullan kendin memnun olmassan sat makine bende 3 aydır var memnunum şimdilik bana yetmiyeceğini düşündüğüm zaman satacam ama şu an için çok memnunum bizler profesyönel değili<zki takma kafana sen sürekli çekim yap bak nasıl tanıdıkça ısınacaksın kolay gelsin bu sadece benim şahsi düşüncem.

arkadaşım yorumlar değil beni etkileyen evde çektiğim fotoğraflar çok kötü çıkıyor eski makinam ixus 960 is evde çok iyi sonuçlar veriyordu bu makinede gürültümü diyorlar noise mi diyolar ondan oluyo anlayacağın fotoğrafları beni tatmin etmedi
  • satmaya karar verdim ilgilenen olursa pm ile irtibata geçebiliriz.
  • Bu başlık altında daha önce SX-1'in parasını hakeden bir makine olmadığını incelemelere dayanarak söylemiştik.
    Fakat makineden ne beklediğiniz çok önemli. Sizin daha önce kullandığınız IXUS 960 bas-çek bir makine olduğu için auto ayarlarda daha iyi sonuçlar verir. Hem de arkadaşların belirttiği gibi sensör boyutu daha büyük.
    Ama makinenin manuel ayarlarını, ışık hassasiyetini tam öğrenmeden vazgeçmeyin. Yok ben uğraşamam, bas-çek yeterli diyorsanız zaten yanlış tercih yapmışsınız.
  • ben bir adım atarak fotoğraf çekme işini geliştirmeyi düşümüştüm ama bir türlü net fotoğraflar çekemiyorum ve ışığın zayıf olduğu yerlerde çok kötü sonuçlar alıyorum doğrusu iyice araştırmadan balıklama atladım bu işe benim düşüncemde hem fotoğraf çeken hemde iyi bir video kaydı yapabilen bir makieydi ama galiba yanlış yaptım.
  • quote:

ben bir adım atarak fotoğraf çekme işini geliştirmeyi düşümüştüm ama bir türlü net fotoğraflar çekemiyorum ve ışığın zayıf olduğu yerlerde çok kötü sonuçlar alıyorum doğrusu iyice araştırmadan balıklama atladım bu işe benim düşüncemde hem fotoğraf çeken hemde iyi bir video kaydı yapabilen bir makieydi ama galiba yanlış yaptım.

Hocam hemen git bir tripod al uygun fiyatlısından hatta en ucuzunu al. yavaş yavaş alışırsın. Şu an şanslısın. Bir de beni düşün ben filmi makine almıştım nikon f75
    ve çektikten sonra 1 hafta bekliyordum neredeyse hangisini hangi ayarda çektiimi bilmeden :)) sen hemen anında görebiliyorsun... önce tripod ile biraz çalış
  • O sınıfta birkaç makine hariç hepsi yetersiz ışıkta gren üretir. O birkaç makineden biri (ben kullanmadım) bikaç arkadaşın yere göğe sığdıramadığı Fuji 6500 FD.
    ISO performansının iyi olduğu söyleniyor ama artık üretilmiyor, o yüzden sıfırını bulamazsınız.
    Yalnız net fotoğraf çekemediğinizi söylüyorsunuz da fotoğrafçılığın bir meslek olduğunu unutmayın, yani işin eğitimi olmadan ya da en azından kendi kendinizi eğitmeden net sonuçlar beklemeyin, herşey makinede gizli değil.
    (Yanlış anlamayın, makineyi hemen satılığa çıkarmanıza üzüldüğüm için bunları söylüyorum)
  • söyledikleriniz doğru hayal kırıklığı yaşıyorum eğer alıcı çıkarsa satacağım ama bu işi öğrenmeye çalışacağım
  • Canon Powershot SX1 IS tamamen manuele göre üretilmiş bir makine incelemelerde bu belirtiliyor.Bende autosunu beğenmiyorum ama manueli öğrendikçe sonuçlar güzelleşiyor.
  • Fotoğraf makinesini gözün gibi düşün hocam. Enstantane senin göz kapağının açılıp kapanma hızı. Diafram ise senin göz bebeğinin iris tabakasının gevşeyip kasılması ile
    daralıp genişlemesi. ,Hani çok ışık gelince ne olur göz bebeğin küçülür. Akşam ne olur ? kocaman gözbebekleri olur ki yansıyan ışıkları gözün alabilsin diye.
    Bazı testler yap mesela tripoda tak aletini. Sana perspektif verecek bir yere git. Yakınında orta uzaklıkta ve uzata cisimler olsun. HEr üç cisime sırası ile odaklanarak
    foto çekeceğiz.
    1) en yakın cisme odaklan. A) Diaframı olabildiğince kıs, enstantane ona göre uzayacak. ve çek. B) Diaframı olabildiğince aç, enstantaneyi kısalt. çek
    2) orta uzaklıktaki cisme odaklan A ve B'yi yeniden yap
    3) en uzaktaki cisme odaklan. A ve B 'yi yeniden yap.

Çıkan sonuçlara bak. Derinlik farklılıkları göreceksin ama bazılarında ise geniş bir netlik göreceksin. Bunların farkını görünce kendine hatırlat.
    BEn bu fotoyu çekerken nasıl bir sonuç istiyorum? Bu sonuç için diaframı kısmalı mıyım? açmalı mıyım?
    Git bi dene bak elindeki makine dijital hemen sonuçlarını alabilirsin. Benim gibi filmi çıkarıp adama verip bekleyim
    Üzeirne bir de eksik foto gelince üzülmeyeceksin :)))

• merhaba arkadaşlar.. şuan portekizde bulunuyorum ve iyi bir foto makınesı arastırıyorum. fiyatlara bakınca tr den cokta farklı olmadıgını ve pekte ucuza gzl bi foto makınesi bulamadım. kendim fotograf işine merak salmış amator bırıyım. 2 yıldır samsung s630 kullanıyorum ama yurtdısındayken gzl bi makıne almak anı yakalamak istiyorum ve arastırmaya devam edıyorum.canon un sx-10 ls modelını gordum 399 euro. ozelliklerine baktım benı tatmin edici buldum . ve ayrıyetten flaş takılabılır olması bunu iilerde kullanabılecegım anlamına gelıyor ama yararı olabılır mı bılmıorum 20x optık zoom u gayet ii ama hd kalıtesınde video çekım yapamıyormus eleştirileri okudugum kadarıyla?? bunun bana ne gibi negatif etkisi olabilir??
    şimdi gelelim fujifilm serisinden bulduklarıma: s8100fd ve s2000hd bunkarın 2sinide fiyatı aynı 299 euro.. s8100fd nin optık zoom u daha gelişmiş gibi durnakta. ama karar veremedim ???
    canon u elime alıp incelediğimde kasası ve duruş itibariyle fujifilmnden daha ii gibi geldi ??? bana işlevi önemli olan ama bu konularda bilgim olmadıgı için danışmak istedim.. benim için önemli olan şimdiden ullanmaya başlyacağım ve ilerdede beni tatmin edecek makine video özelliği hd olması onemlı değil normal amator biri yani beni kessin yeter sanırım bunu basarabılır sx10?
    ltfn yardım edin bunlar arasından hangisini tercih etmeliyim?? yada sizin önerdiğiniz başka bi foto makinesi varmı limitim en son 400 euro
    birde dslr bana gore değil sanırım cunku bu işte çaylağım dslr lere baktım uygun fiyata bulamadım zaten bi yerden başlamak istiyorum

teşekkurler...

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.