Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam öncelikle şimdiden hayırlı olsun. Ben şahsi fikrimi söyleyeceğim. Fuji alma bence. Ya canon sx10 al ya da panasonic fz28 al. Her ikisi de
    birbirine benzer özellikte küçük avantaj ve dezavantajları var. Fiyat pek ucuz değik ama bunu söylemek isterim. Her iki makineyi de amerika'dan
    300$ civarında bulabilirsin. Flaşı pek takma bence. O kadar para verip flaş alacak kadar profesyonel fotograf çekmeyeceksen :)

video olayına gelince. Eğer ben video da çekerim diyorsan, 720p video çeken daha makul olur. 640x480 video televizyonda karelenme yapar.
    Ve sürkeli video çekiminin sensörü bozduğu olayına gelince. Makineyi açtığın andan itibaren sensör aktif hale geçer ve sana lcd ekrandan
    aldığı görüntüyü verir. Video çekiminde yine aynı şey söz konusu sadece işlemci devreye girer busefer ve sensördeki veriyi saniyede 30 kare şeklinde
    kayıt etmeye başlar. Sadece işlemcin biraz ısınır. Sorun olmaz o kadar. Sen git canon veya panasonic'i al. Keyifler foto çek :)

Hayırlı olsun...

• gurkanggs
    aolasın hocam valah kafam çok karısık verssiğin bilgi için çok saolasın.. dediğin gibi fujiye baktım benimde pek hosuma gitmedi canon u elime aldım kalitesini belli ediyo bence.. fz28 ide incelemeye başladım oda gzl makineye benziyor 2sinden birini alma gayreti içindeyim ;) fiyat dedğin gibi ucuz değil araştırmaya devam ediyrom ama burda dogru duzgun elektronik eşya satan yer yok ben bulamadım veyaa çogu sey pahalı.. ama içimdeki foto hastalıgı gun geçtikçe buyuyor .. cevabın için çook saol hocam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: albati

O sınıfta birkaç makine hariç hepsi yetersiz ışıkta gren üretir. O birkaç makineden biri (ben kullanmadım) bikaç arkadaşın yere göğe sığdıramadığı Fuji 6500 FD.
    ISO performansının iyi olduğu söyleniyor ama artık üretilmiyor, o yüzden sıfırını bulamazsınız.
    Yalnız net fotoğraf çekemediğinizi söylüyorsunuz da fotoğrafçılığın bir meslek olduğunu unutmayın, yani işin eğitimi olmadan ya da en azından kendi kendinizi eğitmeden net sonuçlar beklemeyin, herşey makinede gizli değil.
    (Yanlış anlamayın, makineyi hemen satılığa çıkarmanıza üzüldüğüm için bunları söylüyorum)

ewt fuji s6500 hala daha cok memnunum, iso 800de rahatca fotograf cekebiliyorum ki beni bircok yerde tripodsuz flashsiz dogal renkler iyakalamami sagladi blurlanmadan goruntu...sensor buyuklugunun gucune ve onemine teoride ztn belli de pratikte de inaniyorum.

ama artik MP si az gelmeyer basliyor sanki,6mp-
    10mp lik cannon A1000 var bir de, tam yakalayamadigim kareleri sorunsuzca keseiyorum, rahatlikla baski aliyorum.

• Zaten mp büyüklüğünün en büyük avantajı crop olayı, panoramik bile yapabiliyosun.
  • Öncelikle herkese selam,
    Ben de fotoğrafcılığa yeni merak salmış bir kişi olarak Nikon P90 ile Canon SX1 modeli arasında epey gidipgeldikten sonra SX1 modeli için sahibinden.com a spariş verdim.(1120 TL, Yurtdışı) Makine cumartesi günü elimde olacak.
    Sx1'i seçmemdeki amaç HD video desteği ve kumanda oldu.
    formdaki 19 sayfayı da okuduktan sonra birşeyler yazmayı uygun gördüm. Kullanan arkadaşların memnuniyetsizlikleri beni biraz rahatsız etmedi değil. Kanımca manuel ayarları tam olarak öğrenince güzel fotoğraflar çekilebilir. Zaten çoğu formlarda makinenin manuel desteğinden bahsediyor.
    Neyse görecez bakacaz.

SX1 i kullanan ardaşlardan bir ricam olacak. Hangi hafıza kartını aldınız ve HD video çekimlerinde başarılı mı?
    Ayrıca 8 GB ile kaç dk. HD video çekilebilir.
  • Bendeki örnek 1080p video'nun 10 saniyesi 37 mb tutuyor.
    Bu da yaklaşık dakikada 220 mb yapar -yuvarlak hesap 200 dersek- 8 GB kart ile 35-40 dk video çekebilirsiniz.
    Class 6 kart almanız gerekir.
  • Makineyi bugün teslim aldım. Çok şık duruyor.
    Fazala kurcalama fırsatım olmadı ama otomatik ayarlarda formda yazılan gibi çok başarılı değil(oda ığında)
    Yalnız manuel ayarlarla biraz uğraşıldığında güzel sonuçlar çıkıyor. Cihaz benim beklentilerimi karşılıyor şimdilik. Biraz daha ayarlarını öğrendiğim zaman değme keyfine.
    1 dk HD video yaklaşık 300 mb tutuyor. 8 GB ScanDisk Extreme 3 SDHC kart sparişi verdim. Kartın yazma hızı yavaş olduğunda videoda videoda kesilmeler oluyor, ses önden görüntü arkadan geliyor vs.
    Ayrıca bana göre enaz 2700 veya mümkünse 3000 ma şarjlı pil kullanmak gerekir. Normal Alkalin piller yaklaşık 3 saat kadar gitti.
  • Hayırlı olsun, dediğim gibi bitrate+çözünürlük yüksek olduğu için hızlı kart almak gerekir.
    Siz de zoom-eviçi-gece-manzara gibi çekimlere örnek fotolar koyarsanız güzel olur.
  • Öncelikle hayırlı olsun :)) güle gle kullanman dileği ile...
    Kart olarak önemli olan yazma hızıdır diyecektim ama sanırım sipariş vermişsin. Bu kartların okuma ve yazma hızlarını hep
    test etmiş siteler mevcut. Class 6 veya extreme kartlarda ses ve görüntü senkronizasyon problemi yaşayacağını sanmam.
    Yanlış hatırlamıyor isem saniyede 19-19,7mb yazma hızına sahip class 6 SDHC kartlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurkanggs

Öncelikle hayırlı olsun :)) güle gle kullanman dileği ile...
    Kart olarak önemli olan yazma hızıdır diyecektim ama sanırım sipariş vermişsin. Bu kartların okuma ve yazma hızlarını hep
    test etmiş siteler mevcut. Class 6 veya extreme kartlarda ses ve görüntü senkronizasyon problemi yaşayacağını sanmam.
    Yanlış hatırlamıyor isem saniyede 19-19,7mb yazma hızına sahip class 6 SDHC kartlar.

Teşekkürler.
    Makinayı biraz daha tanıdıktan sonra resim video eklemeyi düşünüyorum.
    Çok detay var. Öğrendikçe daha da hoşuma gidiyor cihaz.
  • 35 sn'lik bir video ekliyorum. Malum 120 mb. Fotoğrafları muhtemelen yarın eklerim.

http://rapid-share.com/files/220958344/MVI_0195.MOV.html
  • herkese merhaba

kasım sonundan beri hem sx1 i takip halinde olup, alabilmek için harcamalarımı kısmış bulunup, yurtdışında öğrenim gören bi vatandaşım.
    ilk önce en önemlisi amatör fotoğrafçı olduğumu ve bu konuda bilgisiz olduğumu dile getirmekte yarar görüyorum.
    ve lütfen ilgilenenler olursa, soruma geçmek istiyorum.
    arkadaşlar bir süredir fotoğraf makinası alma çabası içersindeyim. almak istediğim makinada
    1- hybrid olması
    2- hd olması
    3- görüntü kalitesi
    4- değer/fiyat oranı
    hususları dikkate alınırsa bana sx1den uygun önerebileceğiniz makinalar var mı???, veya şu ana kadar farklı yerlerden okuduklarımı göz önünde bulundurursam, kimseyi bu makinayı lanetlediğini görmedim, ama değer/fiyat oranının uygun olmadığı konusunda bir fikir birliğine varıyor insanlar. demem o ki, piyasayı da takip edebilen insanlar olarak bana çıkabilecek başka modellerden dolayı fiyat düşüşü olabileceğini söyleyebilirmisiniz?

saygılar

• herkese merhaba arkadaşlar...
    sx10 u araştırma ile işe koyuldum ama suara kafam bi hayli karısık.... ilkbaşlarda dslr like almak istiodum ama şimdi dslr ye dogru aklım kayıyo.. sunuda belirteyim daha once hiç dslr kullanmadım amatör biriyim daha önce samsun s630 kullandım 2 senedir kullanıyorum. şimdi size danışmak istiyorum geçenlerde arastırdım ve sony alpha a200 gordum canon sx10 ile fiyatı aynı alphayla birlikte 18-70 mm lens kiti gelio forum başlığı sx1 ve sx10 biliyorum konuyu değiştirmek istemiyorum sadece sx10 ile sony alpha a200 arasında kaldım dslr like alırsam ilerde keşke dslr alsaydım demekten korkuyorum bunca para vercem benim için en uygununu bulmaya çalısıyorum.forumda sx10 kullanıcıların son yorumlarını da öğrenmek isterim makıneden memnunmular mı?.sonradan pişman olmamak adına tecrubelerinizden yararlanmak isterim
    saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaisas

herkese merhaba arkadaşlar...
    sx10 u araştırma ile işe koyuldum ama suara kafam bi hayli karısık.... ilkbaşlarda dslr like almak istiodum ama şimdi dslr ye dogru aklım kayıyo.. sunuda belirteyim daha once hiç dslr kullanmadım amatör biriyim daha önce samsun s630 kullandım 2 senedir kullanıyorum. şimdi size danışmak istiyorum geçenlerde arastırdım ve sony alpha a200 gordum canon sx10 ile fiyatı aynı alphayla birlikte 18-70 mm lens kiti gelio forum başlığı sx1 ve sx10 biliyorum konuyu değiştirmek istemiyorum sadece sx10 ile sony alpha a200 arasında kaldım dslr like alırsam ilerde keşke dslr alsaydım demekten korkuyorum bunca para vercem benim için en uygununu bulmaya çalısıyorum.forumda sx10 kullanıcıların son yorumlarını da öğrenmek isterim makıneden memnunmular mı?.sonradan pişman olmamak adına tecrubelerinizden yararlanmak isterim
    saygılarımla...

Aslında çok yaygın bir soru.
    Tabi burda önemli olan sizin ihtiyaçlarınız ve bütçeniz. Sadece fotoğraf çekerim, çok meraklıyım,kendimi geliştiririm, ilerde (tek lensle biyere kadar) lens alabilecek maddi durumum var diyosanız neden DSLR olmasın.
    Ama belki hevesim hemen geçebilir, aynı zamanda video da çeksin, lens masrafı olmasın, bir kez alayım kurtulayım diyosanız DSLR'ye hiç bulaşmayın.
    Bence önce elinize bir DLSR makine alıp biraz kurcalayın. Ben teknosada yaptım ve DSLR'nin şimdilik benim harcım olmadığı, fotoğrafa o kadar zaman ve para ayıramayacığıma kanaat getirdim.

• Sx1 almak isteyipte karar veremeyenler için birkaç fotoğraf ekledim.
    Şunu belirteyim, öncelikle ben amatör kullanıcıyım. Daha önce de böyle bir makina da kullanmadım. Hatalarım olmuş olabilir. Ancak daha önce de dediğim gibi bu makina ile daha güzel fotoğraflar çekilebilir.
    Buyrun inceleyin.
    http://rapid-share.com/files/221110509/Canon_SX1_IS_foto_by_bilykid.rar.html
  • @kaisas

Hocam, D-SLR makinelere ancak fotoğraçılığı hobi olarak yapmaya tam karar verdiğinde gir. Sadece daha iyi foto çekmek için SLR alma!
    Bu işe vakit ayırırım, haftasonu dışarı çıkar (sabah erken) foto çekerim tüm gün, ileride balık gözü, makro, tele objektif alırım farklı tarz
    foto çekerim diyorsan SLR öneririm. Yoksa bu makineleri taşıman kolay olmaz, çantası, objektifleri, filtre, temizlik malzemeleri gibi parçalar ile
    çantası büyük olur.

Ama ben sadece foto çekmeyi severim. Öyle özel bir günümü ayırmam, bazen yanımda taşır biryere giderken yakaladığım anları çekmek isterim.
    Özel günlerde, tatilde veya evde daha çok foto çekerim. Çektiklerim ise baskı alındığında iyi çıksın istiyorum. Manuel ayarları hiç kullanmam dersen
    sadece dijital makine al.

İkinci paragraftakilerde manuel ayarları bazen kullanırım diyorsan canon sx10,panasonic fz28, sony h50 al.

Yeni çıkacak model demişsin hemen söyleyeyim aynı sx1'de olduğu gibi CMOS sensör kullanan Sony HX1 modeli ıkıyor piyasaya. İstersen biraz bekle.

• cevaplarınız için çoook tesekkurler.. bende dusunme asamasındayım n istediğim konusunda tam bi karara varmak zorundayım. sorunda burda bu işi hobi olarak yaparmıyım hafta sonlarımı ayırırmıyım bu işe cok onem verirmiyim bilmiyorum. ben biraz daha dusunup arastırayım biraz daha bekleyim sony hx1 ide arastırayım kesin kararımı vereyim .. zamana ihtiyacım var anlasılan;)))
  • dslr al derim kesinlikle.
  • düşündümde soyle bi durum var herkes dslr alırsan belli bir sure seni kit lens idare eder ve ilerde yenisine ihtiyaç duyarsın diyo bu demekki ihtyaç duyarsam fotoğrafçılığı sevmiş ve hobi olarak bu işi yapıorum anlamına gelir;) canon sx10 unu vizöründen şoyle bi baktım dslr lerinki gibi gelmedi bana lcd ekranı ufak foto çekerken detayları görme olasılığın az gibi geldi. eğer dslr alırsam ilerde bu işte kendimi geliştirirsem oda yeterli olmayacaktır bu seferde lensi değiştirme gibi bi luksum olmayacak. ihtimaller üzerinden konusursak dslr daha iyi gibi bi denemekte yarar var gibi görüyorum ama yanılıyo olabilirimde:)))) çok karışık işler;))))
    peki fz18 neden kesinlikle dslr ???
  • @kaisas
    LCD ekran yanıltmasın seni, birçok makinenin LCD ekranından izlediğin görüntü ile PC'deki görüntüsü farklı olabilir, neticede telefon değil bu ekranına göre alasın.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.