Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: albati

Ben de uzun uzun araştırdım ama hala araştırıyorum, alsam da kurtulsam ben de.

Panasonic Lumix GH1 diye model çıkarmış bi incele derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayee -- 12 Mayıs 2009; 16:06:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayee

quote:

Ben de uzun uzun araştırdım ama hala araştırıyorum, alsam da kurtulsam ben de.

Panasonic Lumix GH1 diye model çıkarmış bi incele derim

Hocam ilk çıktığından beri inceliyorum onu incelemez miyim
    Ama bizim çapımız değil, yurtdışı fiyatı 1500 $ , GG'den bile alsak 2500 TL'den aşağı olmaz.
    Aslında alabilme gücüm var fakat bir makineye o kadar vermeyi şimdilik düşünmüyorum.
  • Merabalar. Forumu baştan sona okudum. Alacağım fotoğraf makinası için 1 aydır yaptığım araştırmama en yardımcı olan cevapları burada buldum. hepinize teşekkür ederim. Artık bir çok seçenek arasında sx 10'un benim ihtiyacıma cevap vereceğine inanıyorum. Ancak merak ettiğim bir konu var. Ben canon A75 kullanıcısıyım. Canon kalitesine güvendiğim için yurtdışı garantili bir ürün almayı düşünüyorum. Forumda sx10 alan bir çok üye var. ben de onların memnuniyetlerini merak ediyorum. Bir de nelere dikkat etmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler..
  • quote:

Hocam ilk çıktığından beri inceliyorum onu incelemez miyim
    Ama bizim çapımız değil, yurtdışı fiyatı 1500 $ , GG'den bile alsak 2500 TL'den aşağı olmaz.
    Aslında alabilme gücüm var fakat bir makineye o kadar vermeyi şimdilik düşünmüyorum.

okadar varmı yav objektif falan filan derken oooo acaba değermiki o paraya
  • quote:

Orjinalden alıntı: çağrım

Merabalar. Forumu baştan sona okudum. Alacağım fotoğraf makinası için 1 aydır yaptığım araştırmama en yardımcı olan cevapları burada buldum. hepinize teşekkür ederim. Artık bir çok seçenek arasında sx 10'un benim ihtiyacıma cevap vereceğine inanıyorum. Ancak merak ettiğim bir konu var. Ben canon A75 kullanıcısıyım. Canon kalitesine güvendiğim için yurtdışı garantili bir ürün almayı düşünüyorum. Forumda sx10 alan bir çok üye var. ben de onların memnuniyetlerini merak ediyorum. Bir de nelere dikkat etmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler..

O biraz da şans işi.
    Ben de 5 yıldır A80 kullanıyorum, bir kez sensörü değişti onun dışında bir arızası olmadı.
    Canon'da hiç olmaz diye de bişey yok, GG'de aldığın satıcı güvenilir ve ilgiliyse sorun çıktığında ABD garantisiyle halledebilirsin.

• cevap için teşekkür ederim albati..
    Dediğiniz gibi düşünüyorum ben de. tamamen şans iş. bir satıcı buldum yüz yüze görüşüp makinayı görerek almayı düşünüyorum.
    Bir de alacağım makina ile aynı zamanda video çekimi de yapmak istiyorum ve bu durumda sensör ömrü azlabilir. peki Albati sana bu sensör arızası ne kadara mal oldu. bilgi verir misin?
  • bence iyi bir araştırma yapın derim yenitip sensörleri video çekimi bozmuyor diye biliyorum.
  • Baya bi araştırdım ama sx serisi video için en mantıklısı gibi. geçen hafta teknosada teşhirde olympus sp590 uz gördüm pilleri de vardı inceledim biraz. video çekimine baktım, kayıt sırasında zoom yapıyordu ama odaklama yapmadı bitürlü. reyondaki çocukla uğraşdık ama olmadı. belkide bi ayrında eksiklik vardı ama sx10'u da denedim daha seri çalışıyordu.
    Sensöre de gelince ileride arıza sorunu yaşarsam da katlanacam artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: çağrım

cevap için teşekkür ederim albati..
    Dediğiniz gibi düşünüyorum ben de. tamamen şans iş. bir satıcı buldum yüz yüze görüşüp makinayı görerek almayı düşünüyorum.
    Bir de alacağım makina ile aynı zamanda video çekimi de yapmak istiyorum ve bu durumda sensör ömrü azlabilir. peki Albati sana bu sensör arızası ne kadara mal oldu. bilgi verir misin?

Sensör arızaları (Canon'da) diğerlerini bilmiyorum, büyük oranda garanti dahilinde hallediliyor.
    Benimki de aynen öyle oldu, Erkayalar kabul etti arızayı.
    Bu arada SX-10 ve SP590'ı hangi Teknosa'da incelediniz?
    Bizim buralarda pek rastlamıyoruz.
  • Makineyi Aldığım ilk gün yaptığım bir deneme. SX 10 ile Full Zoomda Dolunay

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akrep_Kral -- 15 Mayıs 2009; 2:46:12 >
  • teşekkürler..
    Ben Ankarada yaşıyorum. Sx10'u Forum Ankara (ovacık) bimeks'de teşhirde inceledim, sp590'ı da Ankamall Teknosada inceledim.
    sağolun kararımı netleştirdiniz..
  • @Akrep_kral güzel kare
  • Ay fotoğrafını görünce dayanamadım

geçen yıl yaz mevsimlerinde bir gece çektiğim gözlem fotoğraflarımdan birisi

Canon A570

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS
  • Merhaba arkadaşlar,

elimden geldiği kadar forumları okudum.. aklımdada sx modelleri arasında bir tercih oluştu açıkcası...
    gönlüm video avantajlarından dolayı (cmos ve full hd) sx1 den yana...
    Sx10 fiyat konusunda daha uygun tabi buna göre

ancak g9 u olan bir arkadaşımda ısrarla g10 nun alınabilecek makina olduğunu söylüyor.

hem video hem fotoğraf amaçlı ir cihaz istyorum.. tatil gezi vs kullanımları için. Videolarda en fazla 5-10 dk arası olur. Daha uzunu yönetmenliğe girer :)

Eşim şu anda korede, bütçemizi zorlayıp ordan bir cihaz alıcaz, hatta daha önce ordan alan biri varsa yer ve tiyo verirsenizde makbule geçer.
    Çünkü kendisinin elektornik aletlerle arası iyi diildir genel olarak bütün kadınlarda olduğu gibi :))

yorumlar için şimdiden teşekkürler

Mehmet

fiyatlar:
    bu forumdan korede alan arkadaşların verdiği fiyatlar
    sx10: 250 $
    sx1: 450$

bir yabancı forumdan koredeki canon fiyatları:
    Canon EOS 50D (Body) - USD $1053
    Canon 70-200mm f2.8 IS USM - USD $1645
    Canon 28-135mm f3.5-5.6 IS USM - USD $465
    Canon G10 - USD $408

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mermis -- 17 Mayıs 2009; 18:02:03 >

• sx 10'a kararkıldım ve sonunda ben de aldım. ama çektiğim çoğu fotoğrafta en az 1 tane farklı yerlerde hot piksel (mesela mavi bir gökyüzü fotoğrafında sarımsı bir piksel) oluşuyor. satıcıyla görüşüp değiştirdim ancak ikincisinde de oldu, yani inceleyince görüyorsunuz, her resimde farklı piksellerde ve çekilen ilk birkaç fotoğraftan sonrakilerde oluştuğunu görüyorum. sx 10'larda doğal mı bu acaba?
  • Bende öyle bir şey yok. Senin aldığın makinalarda denk gelmiş olabilir. Veya satıcı bilerek yada bilmeyerek ayıplı ürünlerden almış olabilir. Yani üst üste tesadür bu kadar denk gelebilir herhalde.
    Bende ABD'den gelme makina almıştım bir kaç yerde daha ölü pikselden bahsedildiğini duyunca ilk ona baktım. Önce siyaz zemin sonrada beyaz zemin üzerinde iki fotoğraf çekip bilgisayarda inceledim ondan sonra onayladım.
    Gerçi bir ölü piksel normal sayılıyor ama fotoğraf makinalarında da çekilmez herhalde
  • Ben de gg den almıştım ölü piksel bende de çıktı.
    Satıcı arkadaş ürünü ABD ye gönderip bana yenisini yolladı.
    Şimdilik iyi gidiyor çok güzel bir makine.
    Artık kimse araştırmadan almıyor ama yinede bazı şeylar şans.
  • Sx10is de flash maksimum kaç enstantaneye kadar izin veriyor ben yeni sx100is aldım 1/500...Birde 1/1000 ve daha yüksek enstantane de flashsız çekimler nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rok54 -- 22 Mayıs 2009; 2:22:13 >
  •  CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS
  • sx10 ile ilgili keşke daha fazla fotoğraf paylaşımı olsa, özellikle az ışıklı ortamlarda çekilen fotoğraflar makinayla ilgili çok daha net fikir verebilir almak isteyenlere
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.