Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkdaşlar bu sx10'un lens kapağı makineye bir iple vs tutturulabiliyor mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: huskor84

arkdaşlar bu sx10'un lens kapağı makineye bir iple vs tutturulabiliyor mu

Hayır...

Yorumlarda dikkati çeken en büyük eksikliği bu...
  • bir kaç ay önce bi fz28 almıştım, şimdi de sx10 aldım. fz28 le çektiğim fotoğraflarda özellikle insan yüzleri parlak/kireç gibi çıktığı için makineyi pek sevemedim(gerçihttp://www.imaging-resource.com sistesinde fz28'in beyaz dengesi için çok iyi deniyor, belki de yalnızca benim makinenin renklerinde sorun var bilemiyorum), sx10 henüz elime geçti çok fotoğraf çekme imkanım olmadı ama ilk planda şöyle kaba karşılaştırma yapabilirm;
    -sx10 4 AA pille çalışıyor zaten ağır olan makine bu pillerle iyice ağırlaşıyor, fz28 daha hafif ama zamanla ikisine de alışıyorsunuz
    -sx10 un lcd'sinin hareket etmesi güzel
    -sx10 un netleme, çekim, yazma hızları daha iyi,
    -sx10'un özellikle dijital zoomlarda el ile sabitlendiğinde fz28'den daha iyi stabilizasyon sağladığını söyleyebilirim,
    -fz28'in bir miktar kendi hafızası vardı, sx10'da malesef yok
    -bir de sx10'un şu lens kapağı mevzusu canımı sıktı, kapağı bir yerde unutursam battık ya...acaba ben mi kapağın takılacağı yeri göremedim

biraz detaylı incelemehttp://www.imaging-resource.com/PRODS/SX10IS/SX10ISA.HTM
    buhttp://www.imaging-resource.com sitesinde makinelerin aynı koşullarda çekilen fotoğraflarını karşılaştırma imkanı da bulabilirsiniz.

edit: sx 10'u biraz kurcaladım, kesinlikle sonunda iyi bir seçim yapmışım, gerçekten de "you can canon"
    lens kapağına da küçük bir delik açtırıp kapak sorununu çözmeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huskor84 -- 30 Nisan 2009; 8:24:34 >

• ben sx1 de misinayla tutturdum yaylı tırnağın arasından geçirdim hiçbiryeri delmeden halletim delmedende olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayee

Bunlar yeni sx1 fotoları buyrun
    http://rapid.share.de/files/46949106/Yeni_Klasoer.rar.html
    Makineyi tanıdıkça kalitesi artıyor orada bazı fotolar 20 x le çekilmiştir anlıyacaksınız zaten

kimse daha incelemedimi yorum bekliyorum
  • arkadaşlar ben fotoğrafçılığın F sinden anlamayan biri olarak bu forumu okuyup tüm olumsuz yorumlara rağmen SX1 aldım sonunda. Şimdi fotoğraf çekimiyle ilgili netten bişeyler okuyup öğrenmeye çalışıyorum. National G. F. okulu CD lerini inceliyorum, yeterli olur mu belli düzeyde sizce? Bilgilerim arttıkça çekimler yapıp buraya fotolar ekleyeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rosebud32

arkadaşlar ben fotoğrafçılığın F sinden anlamayan biri olarak bu forumu okuyup tüm olumsuz yorumlara rağmen SX1 aldım sonunda. Şimdi fotoğraf çekimiyle ilgili netten bişeyler okuyup öğrenmeye çalışıyorum. National G. F. okulu CD lerini inceliyorum, yeterli olur mu belli düzeyde sizce? Bilgilerim arttıkça çekimler yapıp buraya fotolar ekleyeceğim.

hayırlı olsun makineyi tanıdıkça çok memnun kalacaksın manueli öğrendikçe çok zevk almaya başladım sende memnun kalırsın sanırım
  • quote:

arkadaşlar ben fotoğrafçılığın F sinden anlamayan biri olarak bu forumu okuyup tüm olumsuz yorumlara rağmen SX1 aldım sonunda. Şimdi fotoğraf çekimiyle ilgili netten bişeyler okuyup öğrenmeye çalışıyorum. National G. F. okulu CD lerini inceliyorum, yeterli olur mu belli düzeyde sizce? Bilgilerim arttıkça çekimler yapıp buraya fotolar ekleyeceğim.

Araştıran öğrenen herkes mutlaka kendini geliştirir.(Konfüçyus gibi oldu
    Herkesin yeterli kavramı farklıdır ama mevcut durumunuzdan çok daha iyi olacağınız kesin.
  • hayırlı olsun

quote:

• fena değil. doğal olarak zoomlu çekimlerde görüntü bozuklurları var. birazda makro ve kapalı mekan çeksen daha iyi değerlendirme imkanı olur. eline sağlık.
    quote:

quote:

Bunlar yeni sx1 fotoları buyrun
    http://rapid.share.de/files/46949106/Yeni_Klasoer.rar.html
    Makineyi tanıdıkça kalitesi artıyor orada bazı fotolar 20 x le çekilmiştir anlıyacaksınız zaten

kimse daha incelemedimi yorum bekliyorum

• ARkadaş amerika'dan SX10'u 350 dolara aldı.
    Hayırlısı bakalım almasında öncü ben oldum. İnşaallah yüzüm kara çıkmam.
  • sx10 bu katogoride alınabilecek en iyi bir kaç markadan biri diye düşünüyorum.
  • zaten millette dönüp dolaşıp şöyle diyo sx10 mu fz 28 mi sony hx1 mi(bu makine yeni girdi potaya)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardicli2000

ARkadaş amerika'dan SX10'u 350 dolara aldı.
    Hayırlısı bakalım almasında öncü ben oldum. İnşaallah yüzüm kara çıkmam.

Foto örnekleri ekleyebilir mi?
  • yok sx100 yok s5 derken şimdi geldik sx10'a :) kararsızlık diz boyu. amerikadan alacağım için şimdilik en iyi alternatif bu gibi. fikir değiştirip sx1 demezsem eğer :D
    ayrıca şu amerikalı arkadaş da bir kaç foto eklerse memnun oluruz. :)
  • ben olsam fz28 alırım.ama sx10 da hareketli lcd si ile tercih sebebim olurdu.sx1 almaya değmez fiyatı çok yüksek.hx1 için ise henüz erken. bir şey demek yanlış olur.yani sx10 veya fz28 alan pişman olmaz.
  • fz28'in batarya olayı beni itiyor. yok yedek batarya yok şarj olayı uğraştırır. pil daha mantıklı bana göre. ayrıca ben video da kaydedeceğim için bu konuda sx10 daha başarılı gibi duruyor.

quote:

Orjinalden alıntı: fz18

ben olsam fz28 alırım.ama sx10 da hareketli lcd si ile tercih sebebim olurdu.sx1 almaya değmez fiyatı çok yüksek.hx1 için ise henüz erken. bir şey demek yanlış olur.yani sx10 veya fz28 alan pişman olmaz.
  • Ben de FZ28, SX10 ve HX1 arasında kalmıştım :D SX1 çok pahalı olduğu için es geçmiştim. HX1'in panaromik foto çekme olayı çok güzel görünüyor. Alan birkaç kişi menun olduklarını yazmışlar. Fakat fazla para vermek istemeyen yine en sonunda FZ28 ile SX10 arasında kalıyor :D Benim FZ28 10 Mayıs gibi elime ulaşacak bakalım.
  • sadece hd kayıt için sx1 almaya değmez bence de.
  • Sayın Arkadaşlar,

SX10 almayı düşünüyorum. Malum yurtdışı fiyatları %45-50 daha uygun. Global Garanti diye bir kavram duydum. Canonlarda global garanti var mıdır? Yurtdışından Global garanti ile alınan bir ürüne türkiyede garantili muamelesi yapılıyor mu? Pratikte aksamalar yaşanıyor mu?

Yurtiçinden mi, yurtdışından mı almayı tavsiye edersiniz?
    SX10 alan arkadaşlar sizler ne tavsiye edersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.