Şimdi Ara

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI*** (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
1
Favori
87.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: İmportant

Canon Powershot Sx100 Is

Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***

Foto makinesini doğrudan güneşe doğrultup foto çekince bu fotodaki gibi yeşil bir nokta oluşuyor. Bunun nedeni nedir acaba? Benim yukarıda eklediğim fotoda da vardı aynı şey sormuştum cevap alamamıştım. Teşekkürler.

• sanırım bu resimdeki güneşin ic lenslerdeki yansımasından kaynaklanıor @important, hatta bunu yaratmak için özel photoshop efektleri bile var
  • quote:

@quasi522

Yeşil Noktanın Sebebi, Uzun Pozlamalı Çekimlerin Zamanla Sensöre Yaptığı Etkidir. Makinayı İlk Aldığım Zamanlarda Yeşil Nokta Yoktu. Uzun Pozlamalar Sonucunda, Zamanla Sensörde Yeşil Nokta Oluştu.

Bende ilk aldığım zamanlar bu noktanın olduğunu hatırlamıyorum ama diğer arkadaşın yorumundaki güneş ışığının lensde yansıması yorumu mantıklı geldi. Fakat madem güneş ışığından yansıma başlangıçta niye yoktu. Bu nokta için fotoshop ta özel ayar bulunması da ilginç. Bence sinir bozucu...
  • aynı açıdan aynı fotoğrafı çekip denediniz mi? ben o efekt uygulamasını bulup paylaşacağım sizinle
  • Kesinlikle ışık yansıması....

Kadrajda bulunan kuvvetli ışık kaynağından gelen ışığın, kadrajı hem dikey hem de yatak olarak kesen eksenlerin simetrisine düşmesi sonucu oluşuyor. Bence bu ışık kuvvetli bir şekilde sensörün üzerine düşünce orayı ısıtıyor ve HOT PİKSEL ya da HOT POİNT denilen olay oluşuyor...

Az önce yaptığım denemeler aşağıdadır. Pozlama sürelerini de yazdım. Ve benim aşağıda yaptığım denemelerde güneş ışığına gerek bile kalmadı. Bunu bir gece fotoğrafında, kuvvetli bir sokak lambasında bile yaşayabilirsiniz. (Tabi ki uzun pozlamalarda)

Güneş için uzun pozlama gerek bile yok, :) En kuvvetli ışık kaynağı çünkü... Ve Tabi ki Güneş ışınlarının lensin merceklerinden geçerek sensörün simetrik noktasını ısıtmasıyla oluşuyor.

AŞAĞIDAKİ ÜÇ FOTOĞRAFDA İSE LAMBANIN KADRAJ İÇİNDEKİ YERİNİ DEĞİŞTİREREK, YEŞİL NOKTANIN NASIL YER DEĞİŞTİRDİĞİNİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTIM.

• quote:

Orjinalden alıntı: quasi522

quote:

@quasi522

Yeşil Noktanın Sebebi, Uzun Pozlamalı Çekimlerin Zamanla Sensöre Yaptığı Etkidir. Makinayı İlk Aldığım Zamanlarda Yeşil Nokta Yoktu. Uzun Pozlamalar Sonucunda, Zamanla Sensörde Yeşil Nokta Oluştu.

Bende ilk aldığım zamanlar bu noktanın olduğunu hatırlamıyorum ama diğer arkadaşın yorumundaki güneş ışığının lensde yansıması yorumu mantıklı geldi. Fakat madem güneş ışığından yansıma başlangıçta niye yoktu. Bu nokta için fotoshop ta özel ayar bulunması da ilginç. Bence sinir bozucu...

ben özellikle su güneşe doğru çekilen resim hakkında konuşmuştum ;) tabii ki istenmeyen sinir bozucu ışık icin fotoshopta bir ekstra yok (:

•  Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***

Hakikaten sinir bozucu... Ve ben makinanın bu kusurlarını gördükçe soğumaya başladım...

SkyNet sayesinde de beyaz noktaları öğrenmiş bulunuyorum.

Bu arada SkyNet'in ilk bakışta 5-6 tane gördüm dediği beyaz noktaları, fotoğrafın orjinal büyük boyutunda ben aradım buldum ve 10'un üzerinde beyaz noktaya rastladım. Bu da tabi ki hoş bir durum değil... Acaba her Sx100 de mi bu olay vardır. Yoksa sadece benim makinada mı? diye bir soru takılıyor aklıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertop -- 21 Mayıs 2009; 23:52:30 >

• Şimşekleri de iyi yakalamışsın bu arada...iZMİT'TE yağmur mu var??
  • quote:

Orjinalden alıntı: rok54

Şimşekleri de iyi yakalamışsın bu arada...iZMİT'TE yağmur mu var??

Bu akşam yağmur yok.. Bu fotoğrafları iki gece önce çektim.
    Aman yağmur olmasın. Yarın Yuvacık barajına sınıfı geziye götüreceğim. Bu gece bütün öğrenciler dua ediyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: quasi522

quote:

Canon Powershot Sx100 Is

Foto makinesini doğrudan güneşe doğrultup foto çekince bu fotodaki gibi yeşil bir nokta oluşuyor. Bunun nedeni nedir acaba? Benim yukarıda eklediğim fotoda da vardı aynı şey sormuştum cevap alamamıştım. Teşekkürler.

quasi522... Bu fotoğrafta Güneş'i kadrajın sol üst köşesine oturtmuş olsaydın, yeşil nokta sağ alt köşede çıkacaktı... Köfteyi bu gece çakmış olduk senin sorgulaman sayesinde.

Offffff offf

• Orjinalden alıntı: mertop

SkyNet sayesinde de beyaz noktaları öğrenmiş bulunuyorum.

Bu arada SkyNet'in ilk bakışta 5-6 tane gördüm dediği beyaz noktaları, fotoğrafın orjinal büyük boyutunda ben aradım buldum ve 10'un üzerinde beyaz noktaya rastladım. Bu da tabi ki hoş bir durum değil... Acaba her Sx100 de mi bu olay vardır. Yoksa sadece benim makinada mı? diye bir soru takılıyor aklıma.

ben sadece anlık olarak yüzeysel baktığım için göze çarpan belirli 6 - 7 pixel saymıştım

bu fotoğrafınızı kendiniz daha detaylı incelemeye alındığınızda hot pixellerin sayısı arttırmışsınız
    aynı detaylı incelemeyi ben yapsaydım pixel sayısı gene 10 üzerinde olurdu kesin

yalnız , hemen moralinizi bozmayın derim
    çünkü bazen sensör üstüne veya lenslerin üstüne dolaylı yollardan gözle çok zor görebileceğimiz şekilde
    mikroskobik şekilde tüy toz kıl vs zerrecikleride konabilir
    bu yüzden kesin olarak hot pixel var diye hemen yanılgıya düşmeyelim derim..

size önerim > ilk evvela makinenizi teknik servise gönderin garantiden baksınlar incelesinler
    kendileri zaten ilk önce sensör ve lens temizliği yaparlar ve sonra gece fotoğraf çekimlerini iyice incelemeye alırlar..
    son aşamada bu durum neden kaynaklanıyor ortaya da çıkar zaten

ayrıca: dikkat ettim çoğu sx-10 kullanıcıları sonradan oluşan hot pixellerden şikayetçi
    Canon'un bu sx serileri sorunlumudur nedir pek anlayamadım
    benim bildiğim Canon böyle zayıf ürünler üretmez ama

mesela 2 yıldır kullandığım canon A570 hala taş gibi ... kendisini o kadar hor kulllanmama rağmen en uffak zerre bir şekilde ofsaytını göremiyorum bu makinenin..
    bu yüzden yeni seri makinelere geçmeye / satın almayada korkuyorum açıkcası

• arkadaşlar piksel sorununu sağolsun fotografium bir günde bire bir değişim ile halletti, simdi elimde sorunsuz sx100 ile çekimlere başlıyorum.

aslında şu CHDK olayına makineyi iyice keşfettikten sonra atlamak istiyordum ama bugün dayanamadım ve az önce yükledim CHDKyi, yani makinenin mekanik olarak aslında kapasitesi dahilinde olup da canon tarafından yazılım ile sınırlandırılmış özellikleri, enstantane hızı, diyafram açıklığı, VİDEO ÇEKERKEN OPTİK ZOOM vb gibi bir sürü özelliği hiçbir sorun yaratmadan kameranıza ekliyor. bence her canon sx100 sahibi yükleyip onunla fotoğraf çekmeye başlasın!

o kadar mutluyum ki... cok cok ufak bir problem var, onu da burada size göstererek sormak istiyorum, aslında çok büyük birşey değil ama, ekranın altındaki tuşlar sanki birbirinden bağımsız bir şekilde oraya yerleştirilmiş gibi biri başka yere bakıyor diğeri başka :) resimleri ekledim, sizin makinede de bu tuş dizilimi benzer özellikte mi? tek beğenmediğim özellik bu var şu anda zira makine ile ilgili

• CHDK garanti dışı bırakmıyor dimi? Bende yapabilirim...Videoda optik zoom çok işime yarar.
  • yapmadığın hata ;) garanti dışı bırakmıyor zira iz bırakmıyor :D sd kartı cıkartıp icindeki dosyayı sildiğin anda hiçbir iz yok ;)
  • Ayrıntılı bilgi var mı forumda CHDK ile ilgili sen nerden bilgi aldın?
  •  Canon PowerShot SX100 IS ***BU MAKİNE İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMI***
  • CHDK diye birşeyin olduğunu forumdan duydum, ondan sonra zaten google araştırması yaptığında hemen ana sayfaları çıkıyor, orada inanılmaz basitleştirilmiş açıklamalar var. ingilizcen varsa CHDK for DUMMIES kısmından sıfırdan başlayabilirsin ;) takıldığın yer olursa sormaktan çekinme
  • Makinenin içinden çıkan 16mb hafıza kartında denedim optik zoom hoşuma gitti...Biraz karışık geldi menüsü...Yedek bir hafıza kartını chdk olarak kullanabilirmiyiz hafıza kartlarını değiştirince firmware de değişeceği için böyle bir şe olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: rok54

Makinenin içinden çıkan 16mb hafıza kartında denedim optik zoom hoşuma gitti...Biraz karışık geldi menüsü...Yedek bir hafıza kartını chdk olarak kullanabilirmiyiz hafıza kartlarını değiştirince firmware de değişeceği için böyle bir şe olur mu?

CHDK makinaya değil de karta kurulduğu için, kurulu kartı taktığında CHDK nin firmwire ile kazandırdığı özellikleri kullanırsın, çıkardığında ise makina zaten orjinal yazılımla çalışır.

Ben 4 Gb'lık kartta denemiştim.
  • Akradaşlar herkese merhaba,

Makine alıcam ve seçeneklerim arasında sx100is de var. Makine nasıldır diye sormayacam çünkü hepiniz memnunsunuz gördüğüm kadarıyla Fakat video çekerken optik zoom yapılamıyor demişiniz yukarıda.Ben darty'de denedim zoom yaptı acaba optik zoom değil de dijital zoom mu yaptı?(CHDK hariç)
    -Bir de forumda bir başkası optik zoomu çok dışa doğru çıktığından sensörün işini tam yapamayacağını bu yüzden kumlanma olacağını söyledi, siz ne dersiniz?
    - Son olarak Oluşan beyaz noktalar kafama takıldı.Bu genel bir sorun mu yoksa arkadaşlarda oluşan sorun istisna mıdır?

Hepinize yardımları için teşekkür ediyorum.

İyi çekimler...
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.