Şimdi Ara

Canon powershot sx20 filtre nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Yakın zamanda aldığım canon powershot sx20 için UV filtre almayı düşünüyorum da ...
    Sanırım ara bi parça ile filtre takılabiliyor?
    Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
    Nasıl ve ne şekilde filtre uygulayabilirim...

• Ben 52mm hama uv filitreyi direk önüne taktım çok süper uyum sağladı fiyatı 20 yada 25 tl sirkeciden alabilirsiniz hiçbir ek aparta ihtiyaç duymuyor.
  • Konu iyi hortlamış ama... Evet 52mm filtreler uyumlu bizim SX20'ye. Bende de Fransız markası Cokin UV ve Polarize var. BestBuy'dan almıştım. UV=21 tl, Polarize=55-57 tl gibi birşeydi...
  • makinadan memnunmusunuz,görüşlerinizi öğrenmek isterim
  • Makina benim işimi fazlası ile görüyor. Hatta, daha o kadar çok kullanamadığım "P" modu varki... Ben genelde Diyafram öncelikli modda çekim yapıyorum ama kuş, börtü-böcek çekeceksem Enstantane öncelikli moda geçiyorum. Video çekimi zaten malumunuz HD standartlarında cam gibi tabiri yerinde olur. Ancak en olumsuz yönü seri çekimi olmaması yani şöyleki saniyede sadece 1 kare hızlı çekim modu var. Rakibi Sony HX1'de bu değer saniyede 10 kare, siz düşünün gerisini.Bu kötü olmuş Örnek fotoğrafım var, link veriyorum:

http://www.fotokritik.com/2110191

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 9 Nisan 2011; 21:11:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

Konu iyi hortlamış ama... Evet 52mm filtreler uyumlu bizim SX20'ye. Bende de Fransız markası Cokin UV ve Polarize var. BestBuy'dan almıştım. UV=21 tl, Polarize=55-57 tl gibi birşeydi...

bende yeni alabildim aynı makinadan şimdi merak ediyorum herhangi bir marka 52 mm uv filtre başka bir aparata gerek kalmadan takılabiliyormu SX20 IS'ye aydınlatırsanız sevinirim

• Lensin etrafında vida gibi bir yer varsa takılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coodec

quote:

Konu iyi hortlamış ama... Evet 52mm filtreler uyumlu bizim SX20'ye. Bende de Fransız markası Cokin UV ve Polarize var. BestBuy'dan almıştım. UV=21 tl, Polarize=55-57 tl gibi birşeydi...

bende yeni alabildim aynı makinadan şimdi merak ediyorum herhangi bir marka 52 mm uv filtre başka bir aparata gerek kalmadan takılabiliyormu SX20 IS'ye aydınlatırsanız sevinirim

Evet 52 mm. filtreler tam uyumlu. Herhangi bir ara aparata gerek yok, direkt takılıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coodec

quote:

Evet 52 mm. filtreler tam uyumlu. Herhangi bir ara aparata gerek yok, direkt takılıyor.

Cevap veren ve ilgilenen herkese teşekkür ederim. Daha önce bahsettiğim gibi Canon Powershot SX20 IS yi yeni almıştım makina oldukça güzel ve light kategorisinde bir makina olmasına rağmen oldukça teferruatlı profesyonel DSLR ler kadar olmasada Manuel modda da tanınan aralıklar kadar elle müdahale ederek DSLR gibi kullanılabiliyor bundan başka değişik çok hoş çekim modlarıda mevcut. Aynı segmentteki makinalarla kıyasladığımda canonu seçmemde önemli bir faktör de kalem pil kullanılıyor olması diğer pek çok markalar kendinden şajlı pil ile geliyorlar (canon da SX30 IS ile bu kervanlara katılmıştır) ve bu pillerin orjinalleri oldukça pahallı ayrıca bütün dünyada herhangi bir acil durumda pili herhangi bir yerden temin edip işinizin yarım kalma derdi de yok. Bununla beraber Filtreleri de aldım bir adet UV bir adet de Polarize aldım. Filtrelerim sizlerinde yol gösterdiği gibi 52 mm den seçildi. Marka olarak Alman malı Soligor markayı tercih ettim, şimdilik bir çekim çalışmam olmadı henüz ama gayet temiz ve sağlam gözüküyorlar metal çerçeveliler, sizlerin de bahsettiği gibi döndürerek takmak koşuluyla tam uyum sağladılar :))) bu sevindirici benden bu kadar herkese kolay gelsin...

• Aynı makinadan ben de kullanmıştım. Sınıfında oldukça başarılıydı (DSLR LIKE) Cok memnundum, ta ki çalınana kadar. :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.