Bildirim
CANON S2 Mİ S3 MÜ? FİYAT FARKINA DEĞER Mİ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
sıfırmı mı 2.elmi? -
s3 un cok buyuk esprisi yok teknik acıdan. Aslında s serisi noise konusunda basarılı degil.
Bence aynı sınıfta sony h5 serisine bak cok daha kaliteli fotograflar uretiyor.
Teknik acıdan F,S,ASA,genis acısı, ccd sensor boyu, zoom oranı hemen hemen aynı makinalar zaten.
Birbirine gore buyuk ustunlugu yok bu bakımdan.
Sadece H5 yuksek enstantene degeri 1/2000 de kalıyor s3 te 1/3200 e cıkıyor. H5 te 7,2 mp daha fazla cozunurluk sunuyor. Her iki makinadaki sensorlerde aynı sony e ait, ama H5 ya lensten yada islemciden dolayı daha temiz fotograf uretebiliyor.
Asagıdaki sitede modelleri incelleyip ayrıntılı testlerini gorebilirsin bayagı fikir verecektir.
http://www.dpreview.com/reviews/specs.asp
s3 ile h5 incelemesi:
http://www.dpreview.com/reviews/sonyh5/page13.asp
s2 ile s3 incelemesi:
http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/page9.asp
Asagıdaki 400 asa da cekilmis soldan saga dogru S1-S3-H5 ornekleridir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Ocak 2007; 15:27:13 >
-
aynı boyutta sensörden daha yüksek mp yarar değil zarardır steve amca başta olmak üzere s3 h5 e göre daha çok beğenilen bir makinadır, canon sonye göre (foto makinasında) çok daha köklü bir makinadır, 2000 ila 3200 ciddi farktır -
Yuksek enstantene onemli tabi ama 1/2000 degeri bir cok kullanıcıya rahatlıkla yeter. Dusuk enstantene daha onemli bence yani kullanım yeri daha fazla uzun pozlamalarda. Kosan bir insan 1/125, akan bir selale 1/500, helikopter pervanesi 1/1000 enstantene ile dondurulabilir. 1/2000 ise gunluk hayatta cogu nesneyi dondurmaya rahatlıkla yeter. Ama is az ısıklı ortamda uzun pozlamaya gelince daha onem kazanır. Min 15 yada 30 sn olmalı bence uzun enstantene cok ise yarıyor. Az ısıklı ortamlarda bogazda gece manzarası cekimi gibi calısmalarda temiz olsun diye ıso yu min degere aldıgımızda ve net alan derinligi icin diyaframıda iyice kıstıgımızda bize uzun enstantene gerekiyor ve ne kadar uzun olursa o kadar isimize yarıyor. Bu senaryo arttırılabilir ve cokca karsımıza cıkar. Formula arabalarını bile yanından gecerken 1/2000 le cok rahatlıkla dondurursun ve gunluk hayatta bunun cok cok ustunde bir hızlı nesneyi dondurmaya ne kadar ihtiyacın olurki.
Uzun pozlamada S3 sanırım 15 sn iken H5 30 sn pozlama yapabiliyorki bence bu daha onemli.
Her ikisinin de sensor boyutu 1/1.25 inc mp de sony de daha fazla teorikte bu iyi degil cok dogru.
Ama sony cıktılarında noise konusunda cok daha basarılı burdada ccd sensorun teknolojisindeki basarı goruluyor. Fujide sensor konusunda bu yuzden cok iyi isler cıkarıyor bilirsin F30 1/1.7" Super CCD HR sensoru ile cok daha buyuk sensorlere kafa tutuyor.
Canon tabiki yıllların firması ama sensorlerini sony den alır. Ust seviye pro kesime hitab eden urunlerde tabi sony geri kalabilir ama tuketici seviyesinde urunlerdede sony iyi isler cıkarıyor mesela R1, D-SLR Like da ustune yok su anda haksızmıyım.
Sonucta canon s3 te iyi makina ama H5 makina S3 e gore noise konusunda daha iyi fotograflar uretiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Ocak 2007; 16:52:40 >
-
şimdi r1 i karıştırmıyalım o gerçek bir efsane slr likeların pop starı o bi tarafa dierleri bir tarafa
h5 s3 e gelince, aslında h5 i hiç elime almadım, belkide s3 sahibi olduğum için fanatiğimdir, ama ben makina alıken mesleği fotoğrafçılık olan bi abime danışmıştım listemde h5 de vardı s3 h5 i döver demişti bende s3 aldım makinemdende çok menunum.(lcd ekranı dışında) -
quote:
Orjinalden alıntı: lord of chaos
şimdi r1 i karıştırmıyalım o gerçek bir efsane slr likeların pop starı o bi tarafa dierleri bir tarafa
h5 s3 e gelince, aslında h5 i hiç elime almadım, belkide s3 sahibi olduğum için fanatiğimdir, ama ben makina alıken mesleği fotoğrafçılık olan bi abime danışmıştım listemde h5 de vardı s3 h5 i döver demişti bende s3 aldım makinemdende çok menunum.(lcd ekranı dışında)
R1 i canon, sony e gore koklu firma dedigin icin ornek verdim. Demekki Sony ninde daha iyi oldugu durumlar cıkıyor.
H5 hangi konuda s3 u dovuyor onuda belirtirsen iyi olurdu. Teknik degerlere bakarak somut ornekler vererek konusmak gerekiyor bence yoksa bu iyiydir tamam ama neden iyidiri ortaya koymak lazım. Bence ikiside hemen hemen aynı birbirine gore ustunluklerine bakarsak buyuk fark yok aralarında. S3 kullanıcıları niose konusunda dertliler buda bilinen bir sey zaten. H5 te noise konusunda daha basarılı. Somut orneklerde yukarda goruluyor. S3 te video konusunda daha basarılı. Herkesin makinası kendine ozel ve guzel. Ama bu sekilde bir yere varılmaz. Bendeki makinada R1 den sonra en iyi D-SLR Like ama eksikleride var ve bunu her defasında sebepleri ile belirtiyorum cunku kullandıgım ve makinaya hakim oldugum icin bunu biliyorum. Foruma gelip bu makina hakkında danısan birine bunları soylemem gerekki faydalı olsun.
Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Ocak 2007; 17:37:35 >
-
Yurt dışından alacaksan değer.Yurt içi ise değmez.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X