Şimdi Ara

Canon S2imde Ölü pixel var :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resimlere bakıodum birden bütün resimlerde kırmızı bi nokta olduğunu gördüm ilk aklıma gelen lcd monitorüm oldu ama resmin yerini değişince de kendini koruyordu. Sonra aldım kamerayı elime ve acı gerçekle karşılaştım monitorde sürekli kırmızı bi nokta var :( çok üzüldüm ya hepsiyle photoshopta oynamak zorunda kalcam. Siz olsaydınız böyle bir durumda boş mu verirdiniz. Aksi gibi aleti de amerikadan aldım :(

Sensörden olan bişi heralde çünkü iç görüntü de lcdsinde de o görüntü mevcut resimlere de yansıdığına göre sadece lcdsinden dolayı değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosymystic -- 22 Ocak 2007; 19:50:53 >

• dostum cok kotu bı durum ya bıde kacak alman ısın ıcınden cıkılmaz hale getırmıs yapıcagın ıkı turlu sey var ya dediğin gibi photoshop dan duzeltmeler yapıcan her bır resme yada cok fazla rahatsızlık verıyosa servıse goturup sanırım lens ı değiştirmen lazımkı sanırım oldukca bi fiyata cıkar oda :((
  • bi s3 sahibinde de aynı sorun vardı yazılımda olan bi sorundan kaynaklandığı söylemnmişti
  • Ölü piksel ve donuk piksel (öyle miydi adı?) farklı şeyler, biri tamamen işlevsiz diğeri ise yazılımla etken hale getirilebiliyor....
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Ölü piksel ve donuk piksel (öyle miydi adı?) farklı şeyler, biri tamamen işlevsiz diğeri ise yazılımla etken hale getirilebiliyor....

Nası anlicam hangisi olduğunu? Önceden yoktu bu sonradan oldu. Resimlerden anladığım bu. Üzücü tabi ama artı para yatırmam bunun için. ARtık photoshopta boyunu falan düzenlerken kritik noktalara gelirse onu da düzelticem. bazen gözlere falan gelio sinir bozucu olabiliyor. Boyutu küçülttüğümde daha az farkedilio tabi

Yazılımla nasıl geliştirilebiliyor? Ben olacağını sanmıyorum en baştan olan bir sorun değil. Geçen yaz almıştım. Kaçak değil aslında garantili ama taaa amerikaya gitmem lazım :) yani katlanacağım kırmızı pixele.
  • Minimum enstantane hızında maksimum iso da, bir kaç foto çekin bakalım bir etkisi olacak mı. Olmazsa yapacak bişey yok alet için ama canon un paket programlarında biri fotolar için bu işi kendi hallediyor sanırım bir göz atın.
  • Rouvax dediğini yaptım ama düzelmedi malesef. Neyse artık boyun eğicez. Teşekkürler ilginiz için.
  • örnek koyabilirmisin.
  •  Canon S2imde Ölü pixel var :(

Canon S2imde Ölü pixel var :(

Resim kötü farkındayım ama her resimde var gece gündüz iyi çekim kötü çekim. Bunda belli oluyor diye koydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosymystic -- 7 Şubat 2007; 0:38:54 >

• Makinanızın lensini iyice bir inceleyin bir leke olmasın , Alttaki fotografa bakınca sanki tek bir pikselin etkisinden daha fazla bir grup pikselde hata var gibi.

Dediğim gibi lensi inceleyin ve temizleyin...
  • Lensle ilgili bir sorundan kayaklamaz galiba Algılayıc sensçr de var ama çok sorun olmaz galba olusda düzeltirsiniz o kadar kötü hissediyorsan git HAYYAM a falan sat bakmıyorlar zate l pixel var mı yok mu
  • Buna stuck pixel denir ve sensörde kaynaklanır, çaresi sensör değişimi. Amerikan yeni aldıysanız giden biriyle geri gönderin garantiden değiştirirsiniz, sonuçta illaki bir garantisi vardır.
  • Lensle ilgili bir sorundan kaynaklanmaz ????

Benim Nikon 5700 ümde de benzer şekilde bir adet pembe/kırmızı nokta oluşuyor idi, sağ üst köşeye yakın bir yerde... Bende ölü piksel zannetmiştim ancak lensi iyice temizledim ve bu nokta yok oldu.

lensi temizlemeyi bir denemesinde bir sakınca yok... olmaz ise sensör değişimine gider...
  • Lensi temizleyin, bir deneyin. olmazsa arkadaşın dediği gibi kesinlikle sensördedir. Sensörden kaynaklanıyorsa, verdiğiniz fotograftan tek bir pixel işi olmadığı anlaşılıyor.
    Eğer Sensörden kaynaklandığı kesinleşirse ve bu sonradan oluştuysa bir riskiniz daha var. Bu ölü pixeller gittikçe artma eğilimi gösterir. Bence en iyisi satıp elden çıkartın, çünkü bu modelin yenisi çıktı, S3 , iyice değer kaybetmeden hemen sıfır veya temiz kullanılmış S3 veya marka değiştirmeyi düşünürseniz, sizi s6500fd sahibi yapalım....
    quote:

Orjinalden alıntı: ferit
    Lensle ilgili bir sorundan kaynaklanmaz ????
    Benim Nikon 5700 ümde de benzer şekilde bir adet pembe/kırmızı nokta oluşuyor idi, sağ üst köşeye yakın bir yerde... Bende ölü piksel zannetmiştim ancak lensi iyice temizledim ve bu nokta yok oldu.
    lensi temizlemeyi bir denemesinde bir sakınca yok... olmaz ise sensör değişimine gider...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.