Maaşallah, Kayra bebek büyümüş.... Allah nazardan saklasın.... ailenin hep mutlu anlarının fotoğrafını çekmen dileği ile.... :)
Teşekkürler DM . Yaza girelim sağ işaret parmağım biraz daha açılır. PAs tutacak yakında deklanşör görmemekten.
Acil bir yurtdışı seyahati çıkınca, biraz gecikmiş olsam bile söz verdiğim üzere birkaç resim gönderiyorum. (Merak edenler için, fotoğraflar Uludağ, St. Gallen (İsviçre) ve Zürih'ten... )
Maaşallah, Allah bağışlasın.
Fotoğraflar da çok güzel.
-----------------------------------------------
Orjinalden alıntı: yasdal
İki yeni fotoğraf.. Bu aralar ailemizin yeni bireyini fotoğraflamakla meşgulüm. Havaar biraz daha düzelince değişik türden fotoğraflar da yüklemeye çalışacağım.
S5 satın aldım arkadaşlar. Color accent in ayarı nerededir. Makinem ingilizce.
Makineyi bugün satın aldım. Eve gelirken 2 deneme yaptım. Makine çok eğlenceli geldi bana. Süper makro yu şansa buldum. Flaş nasıl açılır Onu bulamadım mesela, tekrar satın aldığım dükkana döndüm. Orada yardım ettiler. Çok utandım flaşla ilgili çok.
Color accent ı nereye sakladıklarını buldum. Hoş bir şey bence. Hiç fena değil. Color swap ın ne olduğunu anlamaya çalışıyorum şimdi de.
arkadaşlar canon s5 hakkında bir sorum olacak.Benim makinem mi problemli yoksa normali mi bu anlayamadım.
Düşük ışık koşullarında VİDEO çekimi yaparken çekim anında bazen görüntüde bozulma olabiliyor(bulanma).Bunu siz de yaşıyor musunuz.Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Monar acil yurt dışı gezisi baya iyi gelmiştir...(dostlar başına) eline sağlık hepsi biirbirinden güzel....
"AKINLASINN"makinen hayırlı olsun .. makineni nereden aldın bılmiyorum ama,benım çin den gelen makınemde Türkçe dil seçeneği vardı.. dil seçeneklerine bır bak derim.... makineyi kurcalaya kurcalaya öğrenmek güzeldir,takıldığın yerlerde yardımcı olmaya çalışırız... aramıza hoşgeldin..
"servettetik" S serisinin video kalıtesi gerçekten iyidir(ama çok yer kaplar) az ışıklı ortamda video çekerken makine hareketliyse yeterince netleme yapmadan makineyi çeviriyorsan , makine sürekli odaklanmaya çalışıyordur.. makineyi sabıtle aynı az ışıklı ortamda çekim yaptığında sonuç nasıl olacak bak bakalım...
Çok sağol "DM Precious" Dil seçeneklerinde sadece çince gibi birşey ve english var. Makineyi kaçak satın aldım. Doğubank ın içinden. Klavuzla dahi full çince. Şimdi netten türkçe klavuz arıyorum ama bulamadım. Bu klavuz hakkında bir link varmı bildiğiniz acaba.
quote:
Orjinalden alıntı: AKINLASINN
Çok sağol "DM Precious" Dil seçeneklerinde sadece çince gibi birşey ve english var. Makineyi kaçak satın aldım. Doğubank ın içinden. Klavuzla dahi full çince. Şimdi netten türkçe klavuz arıyorum ama bulamadım. Bu klavuz hakkında bir link varmı bildiğiniz acaba.
çok güzel hareket "netün" satış sona erdi yazıyor. Satılmamış olsa hemen alırdım o siteye bakmak hiç aklıma gelmemişti. Sayenizde oralarda satıldığını da öğrendim. Şimdi biraz oraya da bakayım. Aslında birinden okumalık temin etsem yine işimi görür. S5 biraz bana karışık geldi.
Bir soru daha arkadaşlar. Modlardan C ve P yi bir türlü tam anlayamadım. Tv, Av, M yi biliyorum. Bu ikisi nedir acaba. Arada ki fark nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: netün
quote:
çok güzel hareket "netün" satış sona erdi yazıyor. Satılmamış olsa hemen alırdım o siteye bakmak hiç aklıma gelmemişti. Sayenizde oralarda satıldığını da öğrendim. Şimdi biraz oraya da bakayım. Aslında birinden okumalık temin etsem yine işimi görür. S5 biraz bana karışık geldi.
Bir soru daha arkadaşlar. Modlardan C ve P yi bir türlü tam anlayamadım. Tv, Av, M yi biliyorum. Bu ikisi nedir acaba. Arada ki fark nedir?
quote:
quote:
quote:
quote:
Çok teşekkür ederim komşum. Daha önce bir çok makine kullandım ama bu s5 bana biraz karışık geldi. Galiba tuşların diziliminde kaynaklı. Fujiler gerçekten menü ve tuş dizimi ile çok başarılı bence bu modele göre.
o ikinci verdiğiniz linkten indirdim pdf yi. O da ingilizce imiş. Ama ingilizce bile yararlı bir şeyler çözmek için. Elimde ki çince den çok çok iyi. O sayede ekranda sinir oldğum bir histogram göstergesi vardı. O nu yok etmeyi başardım ekrandan. Şimdi biraz daha kurcalıyorum.
Şu soruya cevabınızı bekliyorum arkadaşlar. Modlardan C ve P yi bir türlü tam anlayamadım. Tv, Av, M yi biliyorum. Bu ikisi nedir acaba. Arada ki fark nedir?
AKINLASINN, Türkçe dil seçeneği olmaması kötü,oysa benım s3 ümü alırken tercih sebebımdı bu.. klavuz sorununu Erkayalardan 20-25 TL karsılığında temın ederek çozebilirsin,ben öyle yaptım...
gelelim soruna "C" modu , sık kullandığın çekim modlarını,çeşitli çekim ayarlarını c modunda kaydedebilirsın.
"P" modunda makine enstantene ve diyaframı kendi ayarlar.auto mod gibidir ancak ıso yu sen ayarlarsın. auto modda ıso da makineniin keyfine kalır.makinenın m modunda ayar yapmaya zamanın olmayan durumlarda ben P modunu kullanıyorum....
kolay gelsın
Bende diyorum bu C modu neden benim makinemin tüm ayarlarını bozdu. Şimdi anladım dediğiniz şeyi. Birde "flash sync" nedir. Seçeneklerinde 1st curtain ve 2 st curtain yazıyor. birinci perde, ikinci perde diye açıklama buldım ama anlam veremedim tam olarak.
flas senkron 1. perdede flas denklansör açıldıktan hemen sonra patlar, 2.perdede flas denklansör kapanmadan hemen önce patlar... nerdemi kullanılır? hıç kullanmadım ama klavuzun dedine göre hızla giden arabanın arkasından uzayıp giden ısıkları çekerken diye yazıyor.....
bu arada busayfada bır kaç kişiyi bır arada görmeyeli çok uzun zaman olmustu...
benim gibi canon cahilinin çok işi düşecek bu sayfaya. O zaman bu ayarı 1 de tutmak lazım. Dönen ekran gerçekten çok kullnışlıymış. Bu makinede o ekranın kesinlikle dönmesi gerektiğini anladım. Artık diğer üreticilerde bunu arttırmalı bence. Piksel arttıracaklarına keşke bu ekranı böyle yapsalarda kullananın işine yarasa.
quote:
Orjinalden alıntı: DM Precious
flas senkron 1. perdede flas denklansör açıldıktan hemen sonra patlar, 2.perdede flas denklansör kapanmadan hemen önce patlar... nerdemi kullanılır? hıç kullanmadım ama klavuzun dedine göre hızla giden arabanın arkasından uzayıp giden ısıkları çekerken diye yazıyor.....
bu arada busayfada bır kaç kişiyi bır arada görmeyeli çok uzun zaman olmustu...