Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (282. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim fotoculuğa ilk başladığım makine idi s5 :D başlığı yukarda görünce nostalji yaşadım :D
    Sorunun cevabına gelince;
    2 farklı renk atma seçeneği vardı:
    Birinde bir rengi seçip fotoğrafta sadece o rengi bırakıyorduk.
    ikincide de bir rengi seçip sonra başka bir rengi seçerek 1. rengin 2. renge dönüşmesini sağlıyorduk.

Tam nerden nasıl yapılıyor hatırlamıyorum ama renk seçimi yapılan yerde ekranda ufak bi kare beliriyordu ve onun içine denk gelen rengi seçmek için set e basıyorduk yanlış hatırlamıyorsam. Pek kullandığım bir şey değildi sadece aldığım gün kurcalamıştım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: love this game

arkadslar bılerek alıntı yaotım cunku bazı arkadaslar son sayfaya bakıyo sadece o yuzden gozden kacsın ıstemedım saygılar...
    quote:

Orjinalden alıntı: love this game

quote:

Orjinalden alıntı: DM Precious

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

arkadaşlar bazı fotoğraflarımızda ozellıkle yukarıdakı gibi uzun mesafeli ve gerektiğinde zoom yapılmış açık alanlarda deniz orman vs gıbı alanlarda cektıgımız resımler gerek lensımızden olsun gerek uv filtre polarize vs filtre kullanmadııgmızdan dolayı bazen net olmayan bazen sanki uzerne perde inmiş silik renkli bir ifade görebiliyoruz.her resım için photosop gıbı edıtorlerın kullanılmasına karşıyım ama bazen gercektende bırtakım seylerı bılmek gerekıyor o yuzden sıze herkesın cok kolay ısıne yarayabılecek bir tutorials yazacagım.

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

bunun için ;
    photoshopu olanlar aşağıdaki adamları uygularsa üstteki sonucu alacaktır

1-) Image>Adjustments>Brightness/Contrast...
    brightness değerini -5
    contrast+19 veya 20

2-) image>Adjustments>levels
    input : 25-1,16-222
    değerini giriyoruz ve ok diyoruz.sonuc malum :) çok basitmiş degıl mı :) bunun ıcın hazır filtrelerde var ama gerek yok.biz resimi değiştirmeye degıl özüne çevirmeye çalışıyoruz :)

not: yukarıdaki değerler resımden resıme değişebilir.
    herkese kolay gelsin.
    saygılar...

Merhaba kardesim sanirim bundan bahsediyorsun..bu photoshop un image-adjustment menusu altindan girilen parlaklik ve kontrast degerleri...brightness contrast..ayni yerdeki degisik ayarlari da kurcalayarak hem ogrenip hem resimlerini guzellestirebilirsin..renk dengesi-saturation-pozlama beyaz dengesi hepsi burada...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: teneke_kupa

Arkadaşlar fotoğrafcılığa atılalı pek fazla olmadı.Amator birisi olarak birkac sorum olacak makinayla ilgili canon S5IS makinayi 2.el temiz aldım ve fırsat buldukca birşeyler öğrenmeye,kavramaya calışıyorum...Yanlız makinayı kurcalayıp ne yapıp etmeme rağmen şu renk atama olayını yapamadım...Tam olarak adım adım neler yapılacak bilgi verebilecek arkadaş varmı... 85.sayfada anlatım var ama inanın birşey anlamadım...Yardımlarınız için şimdiden teşekkurler

sayfa 46 da...baya bı zaman önce geçmişti bu sorun....öylesine aklıma geldi bı gireyim dedim sayfaya...:))

kullanma klavuzundan sordugun konu ile ilgili sayfalarin fotograflarini cektim
    (sayfa kirliligi olmasin diye direk koymadim)

http://img522.imageshack.us/img522/185/gs120gz8.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/5250/gs121hw1.jpg

http://img145.imageshack.us/img145/852/gs122xp2.jpg

• hocam cok teşekkurler....Yanlız resimlerin linki gitmş-iş sizden rica etsem yenileye bilme ihtimaliniz var mı...?
  • Konu hortlatiyorum ama S3 hala alinirmi ? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.