Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (281. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

finduk

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY
  •  CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY
  • Arkadaşlar merhaba, konu baya eskimiş fakat ben yine de fikir almak adına yazıyorum..Canon sx5 is almayı düşünüyorum ama ikinci el..Sizce gitti gidiyor ya da sahibinden.com gibi sitelere güvenilip ikinci el alınır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ponti

Arkadaşlar merhaba, konu baya eskimiş fakat ben yine de fikir almak adına yazıyorum..Canon sx5 is almayı düşünüyorum ama ikinci el..Sizce gitti gidiyor ya da sahibinden.com gibi sitelere güvenilip ikinci el alınır mı?

iyi hort yapmışsın nerden buldun konuyu
  • Ne kaliteli makinedir bunlar yaa.. Hala piyasadaki pekçok DSLR-Like'tan daha iyidirler. Özellikle S3 tam bir Canon devrimidir.

birde Sony H2 varki, o dahada iyidir bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

quote:

Arkadaşlar merhaba, konu baya eskimiş fakat ben yine de fikir almak adına yazıyorum..Canon sx5 is almayı düşünüyorum ama ikinci el..Sizce gitti gidiyor ya da sahibinden.com gibi sitelere güvenilip ikinci el alınır mı?

Vallahi google amca sağolsun, araştırırken bu konuyu buldum
    Var mı beni yönlendirebilecek yorumlar?
    s3 daha iyi mi diyorsunuz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synchro

quote:

Vallahi google amca sağolsun, araştırırken bu konuyu buldum
    Var mı beni yönlendirebilecek yorumlar?
    s3 daha iyi mi diyorsunuz

s3 daha iyidir.Ama s5 alırsanız da pişman olmazsınız.
    sahibnden.com dan 2.el almak mantıklı tabiki. Alacağınız satıcıyı iyi seçmenizde fayda var.

• quote:

Eğer Ankara'daysanız 2. el temiz s5 satıyorum
  • ben olsam -eger temiz s3 bulma imkanim varsa- gidipte S5 almam.. Piksel yogunlugu arttigi icin ciddi kalite kaybi var karelerde.. o yuzden en iyi tercihler canon s3 ve sony h2 bence..
  • S3'ü ufak lcd boyutundan dolayı eledim açıkçası..Bir de benim için fotoğraf boyutu da önemli..S5 in boyutları bile ufak geldi ama olsun. Detaylıca inceledim hepsinin fotoğraflarını, pişman olmayacağımı düşünüyorum.Şu an s5 adına bir kaç ikinci el alternatif var onları değerlendiriyorum..
    Zaten sıfırı artık bulunmuyor sanırım, araştırdım bulamadım..
    Arkadaşım maalesef ankarada değilim, özel mesaj attım s
    ana..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affan

quote:

Orjinalden alıntı: jethoca

quote:

Orjinalden alıntı: Affan

Şimdi koyacağım fotoğraf gece 02:29'da çekildi ve tabii yanımda tripod yok yine ancak bu defa hiç Fluluk yok hatta çok hoşuma gitti bu kare.Fotoğraftaki kişi sevgili arkadaşım,dostum,kardeşim Gökhan'a ait Hem poz güzel hemde foto hoşuma gitti,umuyorum sizler de beğenirsiniz

Hoşçakalın,saygılar...

kıymetli Affan dostum. gerçekten fotoğraf çok net ama bunda yakın çekim olmasının etkisini unutmayalım. üç dört metre ve daha yakın oldu mu gece gündüz o kadar farketmiyor biz canonun A 510 520 modellerinde oda da gece sıfır ışıkta çekim yapıyorduk ve inanın gündüz oda içinde uzak çekimlerden daha berrak ve canlı çıkıyordu.

SANA PM İLE SORACAKTIM AMA HERKES FAYDALANSIN

KISMETSE ARALIKTA GELEN TANIDIK VERECEĞİM SİPARİŞİMİ GETİRECEK AMA CANON S3 KONUSUNDA KARARSIZLIK YAŞIYORUM. ÖZELLİKLE GECE ÇEKİMLERİNDE Kİ FLULUK NEDENİ İLE MAKİNENİ İKİ AYA YAKIN ZAMANDIR KULLANIYORSUN

FLAŞI YETERSİZ DENİYOR, A610 DAHA NET ÇEKİYOR DENİYOR, KUMLANMA OLAYI VAR DENİYOR
    BEN MAKİNENİN ELEKTRONİK ÖZELLİKLERİNİ ( zOM, ıs VB) BİLİYORUM. FOTO NETLİĞİ BAKIMINDAN NASIL.
    TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİNİ YOK SAYSAK DİJİTAL IZUX A GÖRE FOTO KALİTESİ YÜKSELDİMİ

BİR DE VİDEO KAYIT KALİTESİ NASIL KISA BİR SÜRE 2-4 GB LİK KARTLA VİDEO KAMERA ALMADAN İDARE EDER Mİ?

CEVAPLARIN İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

HERKESE SAYGILAR

Sevgili dostum @jethoca ;

Öncelikle yukarıdaki fotoğrafı koymamdaki asıl amaç zaten Gökhan kardeşimi net yakalamktan öte,flaşı da patlatmama rağmen arka planın renklerinin ölmeyişi idi,flaşı biraz kıstım ve pozlamayı 1/2 sn olarak seçtim,buna rağmen arka planın renkleri gayet güzel çıktı,o yüzden asıl koydum bu fotoyu,ancak Gökhan'ın da net çıkması büyük etken çünkü istediğim birçok kriter mevcut bu fotoğrafta...Yanımda tripod yok,pozlama süresi dediğim gibi ve bana göre gerçekten keskin bir fotoğraf tüm bunlara rağmen...

Yani bu fotoda anlatmak istediğim arkadaki renklerdeki canlılıktı,ancak elbette ki arkadaki insanlar da hareketli oolduğundan onlar flu çıkmış bazı yerlerde fakat makinenin "IS"si ciddi anlamda işe yarıyor...

Şu ana kadar koyduğum tüm gece fotoları tripodsuz,ama sırf bu merakın için yanıma tripod alıp foto çekmeye gideceğim...Çünkü benim gece çekiminde en büyük şüphem renklerin yeterli olmaması idi almadan önce,ancak renkler tam istediğim gibi geceleri,fakat titremeyi her zaman engelleyemediğimden tripodsuz olarak,bazıları elbet biraz flu çıkıyor...flu çıkmasının çaresi var,ancak renkler yeteri kadar canlı değil deseydin,o zaman başka makine bakardık,çünkü o zaman çaresi olmazdı,makinenin gece çekim karakteri öyle derdim ve demek ki zevkine hitab etmiyor derdim...

Ancak napıyım,titremesin diye nefesimi tutarken birgün boğulup öleceğim vallaha

Ayrıca ilk defa zaten bir gece çekimimde flaş kullandım,diğer koyduklarımın hepsi flaşsız ve tripodsuz

Ayrıca zamanında benim soruşturduklarımın aynısını sorguluyorsun,seni çok iyi anlayabiliyorum

Çok net söylemeliyim ki,şimdi arkama bakınca anlıyorum,eski çektiğim fotoları açıyorum İXUS"i"ile,inan o kadar farketti ki...En büyük şüphem buydu oysa,fakat şimdiki fotolardaki netlikle karşılaştırınca resmen şok oldum bazı benzer pozlarda...

Ses olayında da böyledir,ses sistemleri kısmında da yazışıyorduk seninle...Aynı olay,uzun süre daha iyisini kullanıyorsun,sonra o eski olanı bi dinliyorsun,meğer ne kadar yol katetmişsindir,eskiden o güzel gelen ses şimdi çekilmez haldedir ancak İXUS"i"boyuna göre hakikaten harika işler çıkarıyor...

İlk olarak A610 ile kıyalmasaında birşey diyemeyeceğim çünkü A610 kullanmadım,onu A610 başlığında inceleyebilirsin,bunu anlamak için ancak aynı ortamda,aynı kareleri çekmek lazım zaten,fakat A610'un sensörü daha büyük,benim de kafamı bu karıştırıyordu,ancak şimdi iyiki almışım,S3 "IS" İYİKİ VAR,ONSUZ OLMUYOR desem duygularımı anlatabilirim

NOİSE olayı evet her makinede var,ancak benim en son çekingem buydu çünkü kompak ve DSLR-LİKE makinelerin hepsinde olan bir olay bu,aksi olması için malesef DSLR'ye geçmek gerek,o da biraz daha masraf malesef...Ki biyerden sonra DSLR'lerde bile var

Mesela sağdan soldan yansıyan yok denecek kadar çok çok az ışık altında,12X optik zoom ile çıplak gözle göremediğim bir saksafoncuyu çektim,LCD'den bakıp çalan adamı bularak(karanlık dolayısıyla) ve gerçekten bulunduğu yerde çıplak gözle adamı seçemeyeceğim kadar az ışık vardı,haliyle makineyi sabitleyemediğimden İSO'yu artırdım ve 800 yaptım,fotoyu aşağıya ekleyeceğim...

Aydınlık havada çok belli olmuyor ancak ışığa göre karanlıkta İSO 200'den sonra kumlanmalar başlıyor...Ancak bu gayet normal bir durum,en azından bence(Zaten tab ettireceğim zaman normal bir baskıda bunlar belli olmuyor,o yüzden işimi fazlasıyla görüyor) Fakat ilerde daha iyilerine imkanımız olursa onlardan da alır kullanırız...DSLR olan sağlam makinelerde bile NR var,NOİSE REDUCTİON,OFF'ken kumlanma max mesela,NR'yi ON yapıyorlar bu defa tüm detay gidiyor neredeyse ve yazılım olarak NOİSE'yi azaltıyor,yani şu anlık o olayın çözümü malesef net olarak yok,birtek şu aralar bildiğim kadarıyla FUJİ F30 çok başarılı bu konuda,kompakt makine olmasına rağmen DSLR'ler ile karşılaştırılıyor...

Flaş konusunda inan henüz denemedim desem yeridir,ihtiyacım olmadı,dediğim gibi flaş ile çekip koyduğum tek foto sonuncusu,çünkü flaş ışığını hiç sevmemişimdir aslında,gece çekerken de loş ışıkta flaşsız severim,ancak bazen işte son fotodaki gibi flaş ayarını kısıp öyle çekiyorum,ancak çok karanlık bir mekan olursa elbet kullanırım flaşı ve zaten enstantene hızı sorun çıkartır aksi halde,titremeden tutmak zor oluyor Kapalı mekanlarda çok daha etkili olur genelde flaş ama zaten açık alanda flaştan çok performans beklemek hata diye düşünüyorum biyerden sonra...

Flaş denemesi de yapıp koyacağım o zaman önümüzdeki günlerde

VİDEO KALİTESİ ciddi inanılmaz(özellikle aydınlık ortamlarda),şaşılacak bir durum diyebilirim,ancak loş ortamda elbet netlik gidebiliyor,bu benim kameramda da karşılaştığım bir durum...DVD filmlerde bile karanlık kısımlarda oluşur bu kumlanma,ancak kalite olarak bence video kamerayı aratmaz(çok profesyonel düşünmüyorsan kamera işini) ama çekim süresi olarak aratır gibi...

Çünkü bende 1 GB EXTREME III kart var,en iyi kalitede ve en hızlı modda 11-12 dk gibi bir süre kayıt yapıyor sanırım 640X480 30 FPS olarak,ancak 640X480 olarak 15 FPS de kayıt yaparsan süre tam ikiye katlanıyor hemen hemen,yani normal standart bir çekim yapacaksan 15 FPS gayet yeterli oluyor ve hiç kesik kesik olmuyor,ancak hızlı nesneler çekeceksen 30 FPS daha iyi olur elbet...Aynı zamanda makine ile ultra hızlı video kaydı yapabiliyorsun 60 FPS ve 320X240 boyutunda...Zaten izlerken baya hızlı sarıyormuşsun gibi oynuyor PC ye atınca...Sebebi de çok hzılı nesneleri yakalayabilmek ve makinenin ağır çekim özelliği ile onları teker teker izler hale getirmek Hatta ağır çekimin ne kadar ağır olmasını istediğini de ayarlayabiliyorsun

Aynı zamanda en hoşuma giden kısımlardan biri,VİDEO çekimi sırasında da RENK ATAMA YADA DÖNÜŞTÜRME yapabiliyorsun,videoda sadece seçilen renkler gözüküyor ve ben bu olayı fotodaki renk atamaya göre çok daha sevdim,ciddi çok harika bir hava katıyor olaya...

Son olarak şunu söyleyeyim,makineye aşık olmamdaki en büyük etken,inanılmaz bir multimedya aracı olması...Gerçekten koyulabilecek herşeyi koymuşlar neredeyse...Diğer başlıklarda da konuşulmuştu mesela,inanılmaz bir ses kaydı kalitesi var...Hem stereo kaydediyor,hemde 3 saati aşkın bir süre(NET KÜSÜRATI HATIRLAYAMIYORUM) ses kaydı yapabiliyor boş hafızaya ve ciddi anlamda şaşılacak kadar kaliteli...

PC'ye gelmeden,hiçbir program vs...kullanmadan birçok işlemin makine üzerinden yapılması inanılmaz kolaylaştırıyor olayı...

Fotoyu çekerken SEPİA yapmayı unutsan bile,o fotoya sonradan RENKLERİM seçeneğiyle yine istediğin efekti verebiliyorsun(SEPİA-B/W-VİVİD vs...)(RENK ATAMA HARİÇ)

Yani iyi bir fotoğraf makinesi ile beraber,çok güzel bir multimedya aracı,çok güzel bir oyuncak diyebilirim,ama elbet oymasını sevenler için...

Çünkü bu iş tamamen zevk ve öncelik işi...Benim için DÖNER EKRAN çok önemliydi,çok eksikliğini hissettim zmanında ve ciddi ciddi inanılmaz kolaylaştırıyor işimi,ama biraz daha büyük yapsalarmış daha güzel olurmuş

IS çok önemliydi,çok iyi çalışıyor...

Flaş eksikliğini henüz hissetmedim ama deneyeceğim...

Hız çok önemliydi,hakikaten fecii hızlı alet...

Siyah renk çok önemliydi,tam rengim,inanılmaz bir oturaklılık,hava katıyor olaya,çok daha ciddi görünüyor...

ZOOM sonrasındaki netlik çok başarılı...

Renk karakteri gerçekten hoşuma gidiyor...

Ele çok iyi oturuyor...

Vs vs vs...

Dediğim gibi,bu makine benim tüm önceliklerime çok iyi uyuyordu ve çok doğru seçim yaptığımı anladım,ancak bu tamamen ama tamamen zevk ve önceliklerini tespit ile ilgili...

Mesela @GlobalPlayboys dostumuz da SONY H5'ten çok memnun vs...Bunların hepsi güzel makineler,önemli olan ÖNCELİK SIRASINA HANGİSİ DAHA İYİ YANIT VEREBİLECEK VE HANGİSİ ZEVKE DAHA ÇOK HİTAB EDİYORSA ONU ALMAK...

Çok çok fazla uzattım,tüm üyelerimizden kusuruma bakmamalarını diliyorum ve farketmeden yanlış şeyler söylemiş yada tespitler yapmış isem affola,çünkü gözlerim kapanıyor ve yazıyı kontrol etmek için baştan sona tekrar okuyamayacağım...

Hoşçakalın,saygılar,Bol ışıklı günler...

İSO 800

hey gidi günler

5 yıldır kullanıyorum canon s3 ümü ve inşallah daha uzun zaman kullanırım

1000 tl ve üzerinde slr like alan arkadaşlarımın hepsinin dediği şu bu sendeki makinenin yenisi yok mu bu bizim yeni makinemizden çok daha kaliteli çekiyor

herkese saygılar

• Merhaba arkadşlar elimdeki s3 ün pozlama değerini nasıl yükseltebilirim ? ışıklandırma tekniğiyle fotoğraf çekebilmek için
  • M - yani manuel moda alıp yön tuşları ile sağ sol yukarı aşağı yapıp pozlama ve alan derinliği ayarlarını değiştirmeyi sormuyorsun değil mi?
  • Vay anasını bu başlığı unutmuştum ben :D

İlk fotoya başladığımda makinem s5 di ne çok girerdim buraya
  • Hehe bende S5 kullanmis ve satip Pentax K100D alarak DSLR dunyasina giris yapmistim :)
  • Makina eski olabilir ama hala çoğu makinaya taş çıkartır :) [S3]( Konuyu canlandıralımm )

Bir fotoğraf ta benden

DİYAFRAM:f2.7
    İSO:400
    POZLAMA:1/500
    ODAK UZAKLIĞI:6mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supereffect -- 27 Mart 2012; 23:42:38 >
  • s3-s5 karşılaştırması yaparsak

fotoğraf kalitesi olarak hangisi sizce daha iyidir*

herkese saygılar
  • vaaayyyy öylesine aklıma geldi bi gıreyım dedim...eski bı dostu görmüş gibiyim....:)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: jethoca

s3-s5 karşılaştırması yaparsak

fotoğraf kalitesi olarak hangisi sizce daha iyidir*

herkese saygılar

s3 efsane...
  • Arkadaşlar fotoğrafcılığa atılalı pek fazla olmadı.Amator birisi olarak birkac sorum olacak makinayla ilgili canon S5IS makinayi 2.el temiz aldım ve fırsat buldukca birşeyler öğrenmeye,kavramaya calışıyorum...Yanlız makinayı kurcalayıp ne yapıp etmeme rağmen şu renk atama olayını yapamadım...Tam olarak adım adım neler yapılacak bilgi verebilecek arkadaş varmı... 85.sayfada anlatım var ama inanın birşey anlamadım...Yardımlarınız için şimdiden teşekkurler
  • 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.