Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler S3'üm Japonyadan geldi fiatı 44800 yen ytl olarak 590 ytl.geliyor japonyadan alan arkadaş lazım olur diye extra 3 yıl garanti (2240 yen) ve 1gb SD kart (5980 yen) ile beraber almış toplam 53020 japon yenine geldi kurun yüksek olması biraz fiatı yükseltti ama olsun. Fırsatını buldukça burada sizinle görüşlerimi ve örnek resimlerini paylaşacağım.

İlk izlenimlerim

Artıları

Makine body olarak baya ufak göze hoş gözüküyor
    türkçe dahil bir çok dil var
    resim kalitesi tatmin edici oldukça güzel 10 üzerinden 8.5
    daha önce G3 modelini kullandığım için kullanımı bana bayaa kolay geldi
    özellikle renk atama ve renk dönüştürücü seçenekleri çok güzel yani istediğiniz bir rengi istediğiniz bir renk ile değiştirebiliyorsunuz veya sadece istediğiniz bir renk kalıyor diğer bütün renkler siyaz beyaz.
    video kalitesi mükemmel
    Süper makro özelliği gerçekten süper 0 cm. den çekim
    vs..vs..vs..

Eksileri

LCD ekran kalitesi biraz düşük
    kutunun içinden şarj cihazı çıkmıyor

Bunlar ilk izlenimlerim tabikii birçok artı ve eksisi vardır ama bunlar ilk gözüme takılanlar.
    sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince ve fırsatını buldukça yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi38 -- 19 Aralık 2007; 19:50:58 >

• Hocam bende S2 düşünüyorum ama S2 ile S3 arasındaki farklar nelerdir diger baslıklarda arkadaslar acıklamıs ama çok teknik terimler kullanılmıs benim gibi bir amatör için anlasılması biraz güc oluyor daha anlasılır bir dille bunları acıklarmısın gercekten aradaki fiyat farkına degecek bir farklılık varsa iki makine arasında S3 alırım S2 almanyadan 550 YTL S3 te ortalama 150-200 farkla alıcam ve fiyatı sence nasıldır
  • farklar :
    biri 5 diğer 6 megapixel.yani reklamcı tabelacı katolog işlerin var ise büyük pixel daha iyidir yani daha büyük baskı alabilirsin.s3 avantajı
    lcd ekranı s3 ün daha büyük.0,2" kadar
    s3 sanırım daha küçük ve siah olması güzel.
    bence aradaki farka değebilir.

teknik olarak : sensor boyutu aynı(yani görüntünün alındığı kısım.direkt olarak kaliteyi etkiler.
    lens sanırım aynı.
    işlemci aynı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

Hocam bende S2 düşünüyorum ama S2 ile S3 arasındaki farklar nelerdir diger baslıklarda arkadaslar acıklamıs ama çok teknik terimler kullanılmıs benim gibi bir amatör için anlasılması biraz güc oluyor daha anlasılır bir dille bunları acıklarmısın gercekten aradaki fiyat farkına degecek bir farklılık varsa iki makine arasında S3 alırım S2 almanyadan 550 YTL S3 te ortalama 150-200 farkla alıcam ve fiyatı sence nasıldır

Evet derkin arkadaşın dediği gibi çok fark yok ama ne olursa olsun biri biraz daha yeni teknoloji muhakkakki ufak tefek artıları olacak eğer arada 100 - 150 ytl farkla alabiliyorsan S3 al derim ben
  • S2 ile S3 arasında bariz bir fark yok. Ama yeni alacaksan S3 alman daha iyi olur. Ayrıca bir farkta S3'ün siyah olması ;)
    S2 kullanan biri olarak, S2 alırsanda pişman olmassın ;) Ama dediğim madem yeni alıyorsu S3 al derim.
  • yazmıştım zaten
    quote:

Orjinalden alıntı: AjanHaKaN

S2 ile S3 arasında bariz bir fark yok. Ama yeni alacaksan S3 alman daha iyi olur. Ayrıca bir farkta S3'ün siyah olması ;)
    S2 kullanan biri olarak, S2 alırsanda pişman olmassın ;) Ama dediğim madem yeni alıyorsu S3 al derim.
  • Derkin atlamışım pardon :(
  • Tabela işleri ile işim yok sadece zevk için kullanıcam S2 zaten favorim çok hosuma gidiyor ama S3 yavas yavas gündeme gelmeye basladı bakalım artık para işlerini toparlayım artık hangisine param yeterse onu alırım
  • Bide arkadaslar sormayı unuttum simdi bunlar 12x zoom dimi yani ortalama ne kadar uzaklıgı ne kadar yakına getirebiliyor bunu fotograf cekerek gösterebilirseniz çok daha makbule gecer bi normal cekim uzak mesafedeki bir yeri bide 12x zoom yaparak valla çok gzl olur. Son olarak daha fazla zoom yapması için objektif oluyordu sanırım yalnısım olabilir kusura bakmayın düzentirsiniz onlardan takılıyormu örnegin atıyorum makine kendisi 2km 100metreye yakınlastırabiliyorsa 4-5 km yi 100 metreden daha yakın bir mesafeye getirebilmek için nasıl birsey alınması lazım ve maliyetleri ortalama ne kadardır. umarım çok olmamısımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 23 Mayıs 2006; 3:53:16 >
  • bedava ya s2 hepsi burada.com da 1250 ytl sen s3 ü 590 ytl ye alıyorsun harika valla
  • S3 Türkiyeye giriş yapmış ve fiyatı 1.250den açılış yapıyormuşş. Duyrulur.
  • Ben de Amerika’dan 516 $-a sipariş ettim (vergiler dahil). İnşallah bu hafta elime geçer ve ben de izlenimlerimi sizlerle paylaşırım.
  • Birkaç örnek foto hemen altlarında % 100 cropları var.

Bunlarda zoom örnekleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi38 -- 23 Mayıs 2006; 11:53:16 >

• Okul - Bayrak zoomu optik mi? 12X i geçmiş gibi görülüyor :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrKutlu

Okul - Bayrak zoomu optik mi? 12X i geçmiş gibi görülüyor :D

Tamamen optik dijital zoom kullanmam exif bilgilerindede 72mm. gözüküyor yani 6 x 12 = 72
  • Fotoğraflarını görsel olarak değerlendiremeyeceğim (ilk fotoğrafta ışık doğru yönden kullanılmamış ve b.) fakat ilk izlenim için yeterli. Özellikle bu zoom yararlı olacaktı sanıyorum. Ben makineyle ek olarak tele converter almayı düşünüyorum ki bununla toplam optik zoom 18x. Oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

Birkaç örnek foto hemen altlarında % 100 cropları var.

Bunlarda zoom örnekleri

• Renk atama ve renk dönüştürücü'dende birer örnek

• 72mm yazması önemli değil.. örnek: 12x optik zoomun üzerine 2x digital zoom yaparsanız 24x zoom yapar ama exif bilgilerinde yinede 72mm yazar.. o değer, fotoğraf çekildiği an, objektifin pozisyonu hakkında bilgi veriyor.. okul-bayrak zoom'u bence dijital.. 12x o kadar yakınlaştırmıyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsenik

72mm yazması önemli değil.. örnek: 12x optik zoomun üzerine 2x digital zoom yaparsanız 24x zoom yapar ama exif bilgilerinde yinede 72mm yazar.. o değer, fotoğraf çekildiği an, objektifin pozisyonu hakkında bilgi veriyor.. okul-bayrak zoom'u bence dijital.. 12x o kadar yakınlaştırmıyor..

arsenik sırf hatırın için işi gücü bırakıp aynı noktadan 4 x dijital zoom ile çektim. yani az önceki fotolarda dijital zoom yok. Bu arada exif bilgilerinden dijital zoom kullanılıp kullanılmadığına bakabilirsin ''digital zoom ratio''değeri eğer 1 ise dijital zoom yok eğer birden fazla ise o zaman dijital zoom var demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi38 -- 23 Mayıs 2006; 15:56:55 >

• Bak bu güzel olmuş!!!

quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

Renk atama ve renk dönüştürücü'dende birer örnek

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.