Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kusura bakma dostum yaa.. şimdi gördüm.. bu arada digital zoom'da bir nevi crop'tan ibaret.. sadece makine otomatik yapıyor, dijital zooma alınca..
  • Sonuda anlasabildiniz arkadaslar
  • 12X zoom da tripod kullanıyor yada birşekilde makineyi sabitleyerekmi çekiyorsunuz.
    1/1250sn'de tripod gerekmez gibi geliyor ama daha uzun pozlamada 12X zoomla titreşime daha duyarlı olur makine die düşünüyorum.
  • güzel makina hayırlı olsun ama canon bu başarılı seriyi daha ileri götürecek bir model sunmalıydı bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digiali -- 25 Mayıs 2006; 2:00:40 >
  • @MrKutlu; bu tür süper zoom cihazlarda, Image Stabilizator denen bir sistem var.. titreşim önleyici.. tabiki çok güçlü titreşimleri önlemiyor ama el titremelerini minimize ediyor..
  • @arsenik rica ederim önemli değil

@MrKutlu yukarıdaki dış mekan çekimlerinde tripod kullanmadım arsenik'in söylediği gibi Image Stabilizator yaklaşık 1/20 enstanteneye kadar baya faydalı ondan sonra yavaş yavaş tripod gerekiyor.

@digiali teşekkürler
  • s3 ile s2 nin belkide en can alıcı farkı canlı histogram modu. Bayağı kullanışlı. Renk bilgisini kaybetmiş ölü pikselleri (çok acıklı oldu be) canlı canlı gösteriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

Bide arkadaslar sormayı unuttum simdi bunlar 12x zoom dimi yani ortalama ne kadar uzaklıgı ne kadar yakına getirebiliyor bunu fotograf cekerek gösterebilirseniz çok daha makbule gecer bi normal cekim uzak mesafedeki bir yeri bide 12x zoom yaparak valla çok gzl olur. Son olarak daha fazla zoom yapması için objektif oluyordu sanırım yalnısım olabilir kusura bakmayın düzentirsiniz onlardan takılıyormu örnegin atıyorum makine kendisi 2km 100metreye yakınlastırabiliyorsa 4-5 km yi 100 metreden daha yakın bir mesafeye getirebilmek için nasıl birsey alınması lazım ve maliyetleri ortalama ne kadardır. umarım çok olmamısımdır

İhtiyacınızı karşılamaya yeterlimidir bilmiyorum ama 15X zoomlu Samsung Digimax PRO 815 tavsiye edebilirim.
    Schneider – Kreuznach objektif kullanıyor.
    28mm geniş açı ve 420mm tele zoom özellikleri tek bir objektifte birleştirilmiş.
    kromatik sapmaları indirgemek için özel low-dispersion lensleri var.
    3.5 inç lcd ekran, daha büyüğü yok herhalde ayrıca VGA da 30kare/sn video kayıt yapıyor.
    Fiyatı da özelliklerine göre uygun sayılabilir.
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/973/show.html

• quote:

Orjinalden alıntı: MrKutlu

quote:

Bide arkadaslar sormayı unuttum simdi bunlar 12x zoom dimi yani ortalama ne kadar uzaklıgı ne kadar yakına getirebiliyor bunu fotograf cekerek gösterebilirseniz çok daha makbule gecer bi normal cekim uzak mesafedeki bir yeri bide 12x zoom yaparak valla çok gzl olur. Son olarak daha fazla zoom yapması için objektif oluyordu sanırım yalnısım olabilir kusura bakmayın düzentirsiniz onlardan takılıyormu örnegin atıyorum makine kendisi 2km 100metreye yakınlastırabiliyorsa 4-5 km yi 100 metreden daha yakın bir mesafeye getirebilmek için nasıl birsey alınması lazım ve maliyetleri ortalama ne kadardır. umarım çok olmamısımdır

İhtiyacınızı karşılamaya yeterlimidir bilmiyorum ama 15X zoomlu Samsung Digimax PRO 815 tavsiye edebilirim.
    Schneider – Kreuznach objektif kullanıyor.
    28mm geniş açı ve 420mm tele zoom özellikleri tek bir objektifte birleştirilmiş.
    3.5 inç lcd ekran, daha büyüğü yok herhalde ayrıca VGA da 30kare/sn video kayıt yapıyor.

MrKutlu samsung pro815 28mm den başladığı için S3 kadar yaklaştırmaz samsung 28mm x 15 = 420
    S3 36mm x 12 = 432 ama samsung'un 8 mp bir makina olduğunuda unutmamak lazım.

• Çok büyük fotograflarla pek işim olmadıgı için 5 MP de fazlasıyla işimi görür diye düşünüyorum. Bana iyi zoom yapsın net ve gzl fotograf ceksin yeter sonucta amatör kullanıcıyım ileri dogru kendimi geliştirdikçe daha iyilerine yönelirim kısmetse
  • pro815 s3 kadar yakınlaştırmaz, doğru ama s3'ten daha iyi geniş açı sunar.. pro815=28mm s3=36mm

quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

quote:

Orjinalden alıntı: MrKutlu

quote:

Schneider � Kreuznach objektif kullanıyor.

MrKutlu samsung pro815 28mm den başladığı için S3 kadar yaklaştırmaz samsung 28mm x 15 = 420
    S3 36mm x 12 = 432 ama samsung'un 8 mp bir makina olduğunuda unutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 27 Mayıs 2006; 12:28:17 >

• quote:

Çok büyük fotograflarla pek işim olmadıgı için 5 MP de fazlasıyla işimi görür diye düşünüyorum. Bana iyi zoom yapsın net ve gzl fotograf ceksin yeter sonucta amatör kullanıcıyım ileri dogru kendimi geliştirdikçe daha iyilerine yönelirim kısmetse

Snowboard cı olduğunuzu belirttiğiniz için böyle bir makine önerdim. Geniş açıyada ihtiyacınız olacaktır.
    Bu şekilde tek bir makinede hem geniş açı hemde 15X Zoom olmaz.
    Schneider – Kreuznach; özel lens gurupları kullanarak üretmiş bu objektifi

Ancak DSLR alıp değşik Objektifler almanız gerekirki maliyet çok yükselir.
    Makinenin 8.3 MP olması sizin için avantajdır.
    8.3 ü 5MP e crop layarak istediğiniz yakınlaştırmayı yada kadraj hatalarını düzeltirsiniz.

• Evet arkadaşlar S3 ile 1 hafta geçti ilk izlenimlerime birkaç şey ilave etmek istiyorum

Artıları

Makinanın işlemcisi çok hızlı mesela çektiğiniz 1 gb lık videodan sonra bile 5 - 10 saniye içinde makina tekrar kullanıma hazır
    Açılış hızı çok güzel 2 saniye içinde makina açılıp foto çekilebiliyor
    çok hızlı bir şekilde zoom yapıp netleme yapabiliyor
    IS modu çok iyi çalışıyor özellikle tele çekimlerde kendini belli ediyor

Eksileri

Lens kalietesi biraz düşük
    Fotoğraflardaki mor haleler (purple fringing) can sıkıcı
    400 iso dan itibaren baya noise oluşuyor

Genel olarak bakıldığında güzel bir makina muhakkak eksi ve artıları olacak hiç bir makina kusursuz değildir
    artıları eksilerinden çok fazla ama türkiye fiatı oldukça yüksek bana göre bu makinanın ederi türkiye şartlarında (gümrük vergisi, kdv,vesair vergilerden dolayı)en fazla 900 - 1000 ytl. Sorsanız bana bugün makina almaya kalksan ne alırsın yine tercihim S3 olacak tabikii bir R1 ile boy ölçüşemez veya FZ 30 daha iyi olabilir ama küçük kompakt bir makina her an elinizin altında yarın SLR bir makina aldığımdada yanımda bulunduracağım bir makina. şimdilik bu kadar aklıma geldikçe gözüme çarptıkça sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Herkese iyi günler

• Birkaç tanede foto

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

• Saolasın acemi şimdiye kadar hiç s3 gerekli değil diye düşünüyordum ama senin tanıtımların makinenin s2den farkını daha iyi ortaya koyuyor. Resimlerde çok iyi özellikle color accentli olan. Birincide enstane kaç? Tekrar saol verdiğin bilgiler için.
  • cosymystic rica ederim bilgi paylaştıkça güzel değilmidir.

Birinci resimde enstantene değeri 1/800 diyafram f4
  • selam acemi, bende s3 siparişi verdim ve haziran 10 gibi elimde olacak inşallah, fotoğraflarına baktım ancak biraz acele çekilmiş fotoğraflar oldugunu söyleyebilirim... tele çekimlerde biraz renk dağılımı var gibi geliyor...netlik iyi değil ama olacak o kadar... fotoğraflarda ışığı pek iyi kullanmamışsın dedim ya acele çekilmiş fotoğraflar...s3 ün performansının daha iyi olduğunu düşünüyorum...ayrıca renk değiştirmeler harika bunu nasıl yaptığını bana sonra anlatırsan çok sevinirim...ffgoren@hotmail.com dan görüşürsek sevinirim...iyi günler dilerim...makinen hayırlı uğurlu olsun...iyi çekimler...
  • ffg61 arkadaşım haklısın biraz acele ve zamansız çekilmiş fotolar mesela gül resmi ben aslında oraya renk dönüştürücü özelliğini denemek için gitmiştim birkaçtanede makro çekeyim dedim öğleden sonra saat 14.30 falan o saatte fotoğraf çekilmez tabii ama neyse önemli değil ben zaten amatörüm bana çok görülmez
    seninde gelecek makinan hayırlı olsun iyi günlerde kullanman dileğiyle.
    Bu arada netlik hiçte fena değil

• Dostum Bursa lımısın nergisin helikopterini gördümde o helikopterin sesini her sabah ve aksam duymaktan bıktım artık buradada görünce göz yaslarımı tutamadım
  • quote:

Dostum Bursa lımısın nergisin helikopterini gördümde o helikopterin sesini her sabah ve aksam duymaktan bıktım artık buradada görünce göz yaslarımı tutamadım

İstanbuldayım arkadaşım ne hikmetse birkaç gündür batı ataşehir üzerinde dolaşıp duruyor bende fotoğrafı çektikten sonra gördüm nergis yazısını.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.