Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam bide bayrak reminde cektigin yer ile bayrak arasındaki toplam mesafe nekadar 12x in ne kadar yaklastırdıgını merak ediyorumda
  • quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

@acemi38

Hocam bide bayrak reminde cektigin yer ile bayrak arasındaki toplam mesafe nekadar 12x in ne kadar yaklastırdıgını merak ediyorumda

global arkadaşım mesafe tahminen 60 metre falan
  • hmm anladım dostum peki bu teleskopik lensler felan varmıs sanırım onlar nasıl oluyor bana söyle 1 km olursa daha fazlası felan zoom yapmam gereken seyler olacak örnegin 1km bana 50 metreye felan getirsin onun için nasıl bişey almam gerekecektir ve maliyeti ortalama ne kadardır bi bilgin varmı acaba
  • bunlarda 0 cm süper makrolar sırasıyla hyundai tüplü monitör, sony tüplü monitör, toshiba notebook

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

• Bu kadar zoom ancak röntgencilerin yada paparazilerin işine yarar,
    kadraj ayarlamak için 4X gayet yeterli
  • Röntgencilik yada paparazzi ile alakam yok snowboard cıyım yüksek zoom gerektiren anlar oluyor ondan baska yaptıgım iş ilede alakalı ben sanadece bunu nasıl saglayabilecegimi sordum
  • quote:

hmm anladım dostum peki bu teleskopik lensler felan varmıs sanırım onlar nasıl oluyor bana söyle 1 km olursa daha fazlası felan zoom yapmam gereken seyler olacak örnegin 1km bana 50 metreye felan getirsin onun için nasıl bişey almam gerekecektir ve maliyeti ortalama ne kadardır bi bilgin varmı acaba

Arkadaşım sana dslr bir makina lazım objektifi değişenlerden mesela 800 mm lik bir lens ile çok uzaklar bile yakın olur ama çok pahalıdırlar ama teleskopun varsa gerekli aparatlarla teleskopuna bağlayabilirsin dahada yakınlaşır. Ama dediğim gibi çok pahalıya malolur

Şöyle bir seçeneğinde var alırsın bir 2x telekonvertor optik zoom'un 24x e çıkar buda işini bir nebze görür.
  • Malesef dostum bütcem kısıtlı ama dedigini yapabilirim peki bu 2x telekonvertor optik nasıl oluyor onuda bi acıklayabilirmisin ve ortalama maliyeti ne kadardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

bunlarda 0 cm süper makrolar sırasıyla hyundai tüplü monitör, sony tüplü monitör, toshiba notebook

yuh ya, pixeller sayılıyor yani.

• renkler zoom herşey harika .....hayırlı olsun diyelim.
  • quote:

Malesef dostum bütcem kısıtlı ama dedigini yapabilirim peki bu 2x telekonvertor optik nasıl oluyor onuda bi acıklayabilirmisin ve ortalama maliyeti ne kadardır

Telekonvertor fiatları markaya göre değişiyor 100 - 200 dolar civarındadır.

@derkin teşekkür ederim darısı olmayanların başına.
  • Anladım dostum hayırlısı ile alayım makinemi ondan sonra böyle birseyede ihtiyacım olacaktır ozaman iyice arastırırım artık bilgiler için çok teşekkür ederim
  • dostum bende de h1 var.. aynı 12x optik zooma sahip.. okulun tamamen kadrajda olduğu yerden, 12x optik zoomla ancak, bayragın tam olarak göründüğü fotoğraf kadar zoom yapılabilir.. ben onunda altındaki, bayrağın sadece üst kısmının çıktığı fotoğrafta dijital zoom var dedim.. ki, zaten görüntü bozulmasından anlaşılıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

quote:

Orjinalden alıntı: arsenik

72mm yazması önemli değil.. örnek: 12x optik zoomun üzerine 2x digital zoom yaparsanız 24x zoom yapar ama exif bilgilerinde yinede 72mm yazar.. o değer, fotoğraf çekildiği an, objektifin pozisyonu hakkında bilgi veriyor.. okul-bayrak zoom'u bence dijital.. 12x o kadar yakınlaştırmıyor..

arsenik sırf hatırın için işi gücü bırakıp aynı noktadan 4 x dijital zoom ile çektim. yani az önceki fotolarda dijital zoom yok. Bu arada exif bilgilerinden dijital zoom kullanılıp kullanılmadığına bakabilirsin ''digital zoom ratio''değeri eğer 1 ise dijital zoom yok eğer birden fazla ise o zaman dijital zoom var demektir.

• quote:

ben onunda altındaki, bayrağın sadece üst kısmının çıktığı fotoğrafta dijital zoom var dedim.. ki, zaten görüntü bozulmasından anlaşılıyor..

arsenik arkadaşım alttaki resim 12x optik zoom ama üstteki resmin croplanmış hali yani %100 hali.

senin bana alıntı yaparak gönderdiğin resim sonradan çekdiğim dijital zoomlu resim. yani optik dijital muhabbeti ilk başladığında ben hiç dijital resim göndermemiştim.

Gönderdiğim resimlerin altındaki küçük resimler resmin orjinalinden alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi38 -- 24 Mayıs 2006; 14:26:35 >
  • bir yanlış anlama var o zaman..

ben bu fotoğrafın 12x optik olduğunu söyledin sandımdı..

bu arada benim xp, exif bilgilerinde dijital zoom olup olmadığını göstermiyor.. nedendir acep?
  • quote:

bir yanlış anlama var o zaman..

ben bu fotoğrafın 12x optik olduğunu söyledin sandımdı..

bu arada benim xp, exif bilgilerinde dijital zoom olup olmadığını göstermiyor.. nedendir acep?

arsenik evet bu resim 12 x optik zoom dijital zoom yok bir üstteki resmin orjinal boyutu %100 hali.

evet xp exif bilgilerini kısıtlı gösteriyor acdsee tavsiye ederim onda daha fazla detaylı bilgi var.

• Mokro olarak denedim Canon S2 de aynı makroları çekebiliyor. zoom da aynı. sensörde aynı. neden daha fazla ödeyelim?
  • arkadaşım imkansız o dediğin şey ya.. öğlenden beri deniyorum deniyorum.. benim h1 o kadar yakınlaştırmıyor.. söylediğin gibi 60-70 metre mesafeden, bayrak kadar bir objeyi resimdeki gibi optik olarak yakınlaştıramıyorum..
  • bu arada bu iki resimde de, bayrağın duruşu, o andaki gölge şekilleri falan hepsi aynı.. crop olmasın
    üstteki resim tamam.. 12x optik olması mümkün.. ama alttakinin değil.. binanın komple göründüğü yerden çektiysen mümkün değil tabi ki.. yakından çektiysen normal..

• quote:

bu arada bu iki resimde de, bayrağın duruşu, o andaki gölge şekilleri falan hepsi aynı.. crop olmasın

Aynen öyle senin dijital zannettiğin resim crop bende sana bunu anlatmaya çalışıyorum üstteki mesajlara
    bakarsan görebilirsin gözünden kaçtı herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.