Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (278. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DM Precious

fotoğrafın hangi makine ile çekildiğini,exif bilgilerinden öğrenebilirsiniz...
    bu kareler s5 ile çekilmiş...

eline sağlık exelante, kurbağa ekrandan fırlayacak gibi

Teşekkürler hocam. daha düne kadar senden çok şey öğrendim burda. Geçen hafta sakarya'ya gitmiştim orada çektim. Beğendiyseniz ne mutlu bana.
  • bence de çok hoş. bu makinenin bu kadar net çektiğini görmemiştim.
    quote:

Orjinalden alıntı: exelante

quote:

Orjinalden alıntı: DM Precious

fotoğrafın hangi makine ile çekildiğini,exif bilgilerinden öğrenebilirsiniz...
    bu kareler s5 ile çekilmiş...

eline sağlık exelante, kurbağa ekrandan fırlayacak gibi

Teşekkürler hocam. daha düne kadar senden çok şey öğrendim burda. Geçen hafta sakarya'ya gitmiştim orada çektim. Beğendiyseniz ne mutlu bana.
  • renk tonlarda hiç bir programla oynama yapmadım. makine nasıl çektiyse aynen koydum. işin aslı birazda şans benim çekimlerim. yani böyle bir ton foto öektim ama bazıları var ki sanki cep telefonunda çekilmiş gibi. Bir türlü her çekimimde bu netlemeyi yapamıyorum. DM Precious Üstad bizi bu konuda aydınlatırsa çok iyi olur. ben fotoğrafları çoğunlukla entantane öncelikli modada çekiyorum. çekim yapmadan önce ışık ayarını tam olarak yapıyorum ama nedense bazı çekimlerim kötünden daha kötü noise'li çıkıyor. çekim modunu yanlış mı seçiyorum anlamadım ki. Mesela bir deneme yaptım. Entantane ve diyafram öncelikli modlarda ayarı yapıp aynı yeri aynı açıdan çektim. Birde makinenin hazır olan manzara modunada çekim yaptım. manzara modunda çektiğim foto diğerlerinden çok daha canlı çıktı. Daha öğrenmem gereken çok şey var galiba. Doğru yerde doğru çekim modu konusunu.

Bir de geçen tekrar arkadaşlarla şehir dışına gezmeye gittik, bir çok fotoğraf çektim, hepsi berbat çıkmış, acaba bilmediğim menülerde bir karışıklık mı yaptım anlamadım. Enstantanenin diyaframın neyi ifade edip ne işe yaradıklarını bilmeme rağmen içinden çıkamadığım problemlerle karşı karşıya kalıyorum. Ayarı yapmama rağmen bir foto çok net çıkarken bir foto sanki n70'le çekilmiş gibi çıkıyor. Ah üstad ah, sen yukarda çektklerime bakma, ben hala çok acemiyim.

• Sizin probleminiz ISO ile ilgili görünüyor. Ayarlarınız da İSO yu otomatik te bırakmayın. 80 veya 100 de sabit kalsın. Eğer o değerde fotoğrafı çekmeye izin vermiyorsa makine (karanlık kalıyorsa) duruma göre bilinçli arttırabilir veya süreyi uzatıp/diyaframı açabilirsiniz.
    Poz dengesini ölçerken karanlık yada aydınlık noktalardan kaçınmaya gayret edin. Pozu ortalama ışık olan noktalardan alırsanız genelde doğru sonuç alırsınız. Bir de netlemeyi bir iki kez yarım deklanşör yaparak sabitlemeye çalışın. En güzel snucu ekranda görüp ona göre çekiminizi yapın. Şansa bırakmayın. Kolay gelsin.

Bendende bir iki yeni fotoğraf. Kayra Artık 7 aylık.

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

quote:

Orjinalden alıntı: exelante

renk tonlarda hiç bir programla oynama yapmadım. makine nasıl çektiyse aynen koydum. işin aslı birazda şans benim çekimlerim. yani böyle bir ton foto öektim ama bazıları var ki sanki cep telefonunda çekilmiş gibi. Bir türlü her çekimimde bu netlemeyi yapamıyorum. DM Precious Üstad bizi bu konuda aydınlatırsa çok iyi olur. ben fotoğrafları çoğunlukla entantane öncelikli modada çekiyorum. çekim yapmadan önce ışık ayarını tam olarak yapıyorum ama nedense bazı çekimlerim kötünden daha kötü noise'li çıkıyor. çekim modunu yanlış mı seçiyorum anlamadım ki. Mesela bir deneme yaptım. Entantane ve diyafram öncelikli modlarda ayarı yapıp aynı yeri aynı açıdan çektim. Birde makinenin hazır olan manzara modunada çekim yaptım. manzara modunda çektiğim foto diğerlerinden çok daha canlı çıktı. Daha öğrenmem gereken çok şey var galiba. Doğru yerde doğru çekim modu konusunu.

Bir de geçen tekrar arkadaşlarla şehir dışına gezmeye gittik, bir çok fotoğraf çektim, hepsi berbat çıkmış, acaba bilmediğim menülerde bir karışıklık mı yaptım anlamadım. Enstantanenin diyaframın neyi ifade edip ne işe yaradıklarını bilmeme rağmen içinden çıkamadığım problemlerle karşı karşıya kalıyorum. Ayarı yapmama rağmen bir foto çok net çıkarken bir foto sanki n70'le çekilmiş gibi çıkıyor. Ah üstad ah, sen yukarda çektklerime bakma, ben hala çok acemiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasdal -- 15 Haziran 2009; 23:32:18 >

• "exelante"
    yasdal çok iyi açıklamış,benım tahmınımde ISO nun otomatıkte yada yüksek değerde kalmış olabileceği yönünde...bırde denklanşöre yarım bastığında makine tam odaklanabılıyormu.yanı AF karesi yeşil oluyormu..makıne tam odaklanmadan çektiğindede kötü sonuçlar alırsın...
    ve bır ihtimal daha geldı şimdi aklıma makro açık olabılırmı...acaba...
    ve..yakın nesneleri fazla zoomladığında makine odaklanmada zorlanıyor....
    kötü dediğin bir kareyi olduğu gibi koy bır bakalım exif bılgilerine......hallederiz bu sorunu merak etme....

"yasdal" yaa maaşallah küçük Kayra çok tatlı olmuş...yanı ıSır ısırabıldığın kadar....

"exelante" şimdi baktımda yukarıda aynı zamanda çekilmiş üç fotoğrafın ıso değerleri farklı 80,100,160
    ıso otomatıkte gıbı Sankı..ışık bıraz az olduğunda sonuç kötü oluyor (s serisinin bana göre tek kötü yanı ıso performanSı malesef)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 16 Haziran 2009; 0:58:50 >

• Ah be hocam size ne demeli bilmiyorum ki. gayet haklı çıktınız. ben iso'nun ne işe yaradığını biliyorum ama yine de bu zamana kadar auto modda kullandım. yine de yeterince tatmin edici sonuçlar alabiliyordum. Makine ekranında çekimler çok güzel göründüğü için iso'ya bakmak aklımın ucundan bile geçmemişti. Siz söyleyince çektiğim fotolara baktım hemen. O gün ilk 3 fotoğrafı ben çekmiştim ve gayet net. sonra bir süre başka bir arkadaş çekti ve devamında yine ben aldım. işte ne olmuşsa o anda olmuş ve şimdi söylemeniz üzerine exif bilgilerinden ve devamında makine ayarlarında şunu gördüm. """SAHİLDE İKİNDİ GÜNEŞİNİN ALTINDA BİLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARDA ISO 800" yuh dedim kendi kendime. Fazla söze gerek yok üstadlar, karşınızda hürmetle eğiliyor ve yerin dibine giriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exelante -- 16 Haziran 2009; 20:40:02 >
  • est efenim.. (hemen nasıl da üstüme aldım ama.. )
    foruma girmeyeli epey oluyordu, biraz hareket gelmiş, oldukça sevindirici..
    ben de uzun zamandır adam gibi fotoğraf çekemedim, şimdi finaller de bitti; biraz kendime zaman ayırıp fotoğraf turlarına çıkabilirim
  • Sorunun hallolduğuna sevindim
  • sorun çözüldü de bu kadar basit bir hatayla heba olan 1 günün telafisi yok gibi. oldukça dolu dolu yaşamıştık. sağlık olsun ama büyük ihtimalle artık fotoğrafı çekmeden önce bakacağım ilk şey olacak iso
  • sadece ıso değil,hangi ışık ayarında çektiğine de dikkat et...
    bazen iç mekanda çektiğin ayar kalıyor,.....

aklıma geldı..fotoğrafları AUTO da çekerSen ıso yu makine kendı ayarlıyor..
    bu nedenle acil anlarda P modunu kullanıyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 16 Haziran 2009; 23:44:57 >
  •  CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

• yeni bi fotoğraf ekleyeyim dedim. Uzun zamandır ses yok başlıkta.

• dokuz yaşındaki kızımın gözünden....
    (küçük bir crop ve biraz doygunluk desteği benden..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DM Precious -- 16 Temmuz 2009; 23:01:22 >
  • Herkese merhaba,

Yıllar önce bir Canon S3 almıştım. Kullanımından son derece memnunken cazip bir fırsatla geçen sene makinamı elden çıkararak sıfır Canon S5 modeline geçtim.

S5'deki en büyük sıkıntım S3'deki keskin resimleri ve netliği bir türlü yakalayamamam. Ayarlarından mı acaba diyerekten hemen hemen birçok modda ve birçok ayarda cok fazla resim çektim, fakat; bir türlü istediğim sonucu elde edemedim.

Belki bu sorum defalarca sorulmuş olabilir öncelikle kusura bakmayın, fakat; yoğun olmam sebebiyle çok fazla araştırmaya giremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar
  • kardeş düşük ışıkta video çekmek zordur,brincisi maineyi hızlıca saga sola dondurme yavaş yavaş dönder.ikinci olarakabi zumlama yapma bunları hızlı bır şekilde yaparsan görüntü bulanır
  • arkadaşlar size bus5 hakkında güzel bir kaç soru soracağım müsadenizle....

1) Bu makine slr-like sınıfına giriyor, değil mi?

2)Şuan kendi tabirimle yarı profesyonel diye bileceğim, manuel modların bulunduğu benq c740s kullanıyorum 7 Mega pixel, algılayıcı boyutunu hatırlamıyorum, ama s5 ile alacağım verim çok yüksek olur değil mi?(%98 geçirgenliğe sahip pentax lens kullanıyor- neden öyle bir makine aldın demeyin hediye geldi)

3)Aslında üşengeç değilim sabahladığım için kendime görmüyorum da, bu makinenin manuel mod limitleri nelerdir?

4) anladığım kadarıyla hdr'da kullanılabilecek olan farklı exposurelarda art arda kareler çekebiliyoruz... Peki ev adımlarının aralıklarını ayarlayabiliyor muyuz?(mesela benq'da sadece 0,3 birim var, ve açıkçası 1 birim oldukça pratik olurdu çoğu kullanım senaryomda...)

5)Video çekimi olarak desteklediği standartlar nelerdir? Açıkçası ben i8910'un çektiği hd videolara kilitlendim, ve 7-8 ay sonra n95'imi satar uygun fiyatlı bir i8910 alırım diye düşünüyordum, tabi sonra düşündüm video kamera bulsam daha iyi olmaz mı diye? Tabi ikinci el ve hd kamera bulamadım, daha doğrusu adam akıllı pek araştıramadım... Sizce bu makine video çekimi için uygun mudur? [ki yukarıdaki arkadaşların video çekimi ve algılayıcının sürekli ışığa maruz bırakılmamaları gibisinden uyarıları beni tedirgin etti.] Forumda 1080p kayıt yapan harddiskli aygıtı satan biri var 1400 hepsi buradaki 2.400 civarı fiyata göre gerçekten uygun ama benim şuanlık bütçemi aşan birşey...[Aslında önemli aciliyet değil video ama, birşey olduğunda "bunu kaydetmeliyim." dediğinde hiç iyi olmuyor, hatta çektiğini görüp sinirleniyorsun(n95 ve benq için konuşuyorum)

6)Yarı profesyonelim diyebileceğim bir seviyede fotoğraf çekim bilgisine sahibim,özellikle manuel program kullanmanın güzelliği ve eğlencesini aldım benq ile, lakin çeşitli sebeplerden(iso değerinin 50-400 arası olması, enstantane hızının 1/2000-8 saniye arasındasınırlı olması, gibi) dolayı artık bu kamera bana yetmiyor.. ee d-slrlar şuan bana uzak fiyat konusunda,ayrıca lensleri de biraz tuzlu... Aynı zamanda photoshop kulanan biri olduğum için bir şekilde kendi fotoğraflarımı kendim çekmem gerek bir yerden sonra.. Ama o zamanda internette bulduğum içerik ile kendi çektiğim resmi yan yana getirdiğimde resimler birbiri yanında fazla sırıtmamalı... Ayrıca mümkün olan en iyiçekimi yapabilmeli, fotoğrafı çektikten sonra aşırı noise, bulanıklık gibi şeyleri kapatmakla uğraşmayayım (ya da en azından rahatça kapatabileceğim yada kapattığımda yapaylaşmayan resimler elde edebilmeliyim.) (tabi aşırı noise'a iso değerinin etkisi var ama sonuçta elimdeki benq dan kat kat daha iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum..) Bu konuda bu kamera bana yarar mı? Yoksa daha üst seviye bir kameraya bakmalı mıyım?

7)Benq ile 7 Mp fotoğraf çekmeme rağmen,a4 baskı hatta a5 baskı aldığımda, büyütmeden kaynaklanan sulu boya etkisi(özellikle deniz arka planında, anlatamadıysam bir örnek taratabilirim) yapıyor fazla belli olmasada... Bu makine 8Mp olmasına rağmen a5-a4 baskıda beni yeterince tatmin eder mi?

8)Bu kamerayı elime alıp uzun uzun rahat rahat inceleyebileceğim bir mekan var mı? Bakırköy taraflarında?

Çok fazla soru sordum ama aklıma takılanlar bunlar...

Şimdiden sağolun, Orhan.

EK-1) Son bir soru, şimdi aklıma geldi, Bilhassa ikinci el bölümünde bilhassa bunu ve daha üst makineleri satanların çektikleri poz sayısını söylediklerini gördüm, bu nedir yani? ledlerin şukadar saat çalışma ömürleri var deriz, Veya aynı şekilde projektör lambaları için 3000 saat çalışma ömrü derler... onun gibi bir üst sınır mı var çekilen pozda? Tahminimce belli bir süreden sonra algılayıcı işlevini eskisi kadar net görmüyor olabilir, Doğrusu nedir?

EK-2)AH en önemli asıl sorumu unutttum... Bu makine de manuel fokus var mı? Veya biraz daha ileri gideyim manuel zoom özelliği var mı? Bazı slr'ları denerken öyle bir özelliğe sahip olduklarını görmüştüm, hoşuma giden özellikler olmuştur bu ikisi...[Loş ortamlardaki doğru odaklanmai odaklanamama sorunundan nefret ediyorum da.] tekrar sağolun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_GayveR80 -- 20 Temmuz 2009; 7:59:01 >

• 1 - slr-like
    2 - kesinlikle daha yüksek
    3 - maksimum : 15 saniye - minimum 1/3200 saniye
    4 - ev adımlarını ayarlayabiliyorsun
    5 - video çekimi ve algıladığı sesler çok güzel ve sorunsuz. Loş ışıklı ortamda bile çektiği vidolar güzel.
    6 - alıp kullanmaya başladıktan sonra hiç bu konuya takılmayacaksın bile.
    7 - a4 için hiç yeterince tatmin eder.
    8 - doğubankta inceleyebilirsin. ben alırken orada bl bol kurcalamıştım makineyi.
    ek 1 - o bilgi sadece ilanda ne kadar kullanıldığına dair bilgi. Hiç bir geçerliliği yok bu makine için.
    ek 2 - manuel odak bulunuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: Mc_GayveR80

arkadaşlar size bus5 hakkında güzel bir kaç soru soracağım müsadenizle....

1) Bu makine slr-like sınıfına giriyor, değil mi?

2)Şuan kendi tabirimle yarı profesyonel diye bileceğim, manuel modların bulunduğu benq c740s kullanıyorum 7 Mega pixel, algılayıcı boyutunu hatırlamıyorum, ama s5 ile alacağım verim çok yüksek olur değil mi?(%98 geçirgenliğe sahip pentax lens kullanıyor- neden öyle bir makine aldın demeyin hediye geldi)

3)Aslında üşengeç değilim sabahladığım için kendime görmüyorum da, bu makinenin manuel mod limitleri nelerdir?

4) anladığım kadarıyla hdr'da kullanılabilecek olan farklı exposurelarda art arda kareler çekebiliyoruz... Peki ev adımlarının aralıklarını ayarlayabiliyor muyuz?(mesela benq'da sadece 0,3 birim var, ve açıkçası 1 birim oldukça pratik olurdu çoğu kullanım senaryomda...)

5)Video çekimi olarak desteklediği standartlar nelerdir? Açıkçası ben i8910'un çektiği hd videolara kilitlendim, ve 7-8 ay sonra n95'imi satar uygun fiyatlı bir i8910 alırım diye düşünüyordum, tabi sonra düşündüm video kamera bulsam daha iyi olmaz mı diye? Tabi ikinci el ve hd kamera bulamadım, daha doğrusu adam akıllı pek araştıramadım... Sizce bu makine video çekimi için uygun mudur? [ki yukarıdaki arkadaşların video çekimi ve algılayıcının sürekli ışığa maruz bırakılmamaları gibisinden uyarıları beni tedirgin etti.] Forumda 1080p kayıt yapan harddiskli aygıtı satan biri var 1400 hepsi buradaki 2.400 civarı fiyata göre gerçekten uygun ama benim şuanlık bütçemi aşan birşey...[Aslında önemli aciliyet değil video ama, birşey olduğunda "bunu kaydetmeliyim." dediğinde hiç iyi olmuyor, hatta çektiğini görüp sinirleniyorsun(n95 ve benq için konuşuyorum)

6)Yarı profesyonelim diyebileceğim bir seviyede fotoğraf çekim bilgisine sahibim,özellikle manuel program kullanmanın güzelliği ve eğlencesini aldım benq ile, lakin çeşitli sebeplerden(iso değerinin 50-400 arası olması, enstantane hızının 1/2000-8 saniye arasındasınırlı olması, gibi) dolayı artık bu kamera bana yetmiyor.. ee d-slrlar şuan bana uzak fiyat konusunda,ayrıca lensleri de biraz tuzlu... Aynı zamanda photoshop kulanan biri olduğum için bir şekilde kendi fotoğraflarımı kendim çekmem gerek bir yerden sonra.. Ama o zamanda internette bulduğum içerik ile kendi çektiğim resmi yan yana getirdiğimde resimler birbiri yanında fazla sırıtmamalı... Ayrıca mümkün olan en iyiçekimi yapabilmeli, fotoğrafı çektikten sonra aşırı noise, bulanıklık gibi şeyleri kapatmakla uğraşmayayım (ya da en azından rahatça kapatabileceğim yada kapattığımda yapaylaşmayan resimler elde edebilmeliyim.) (tabi aşırı noise'a iso değerinin etkisi var ama sonuçta elimdeki benq dan kat kat daha iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum..) Bu konuda bu kamera bana yarar mı? Yoksa daha üst seviye bir kameraya bakmalı mıyım?

7)Benq ile 7 Mp fotoğraf çekmeme rağmen,a4 baskı hatta a5 baskı aldığımda, büyütmeden kaynaklanan sulu boya etkisi(özellikle deniz arka planında, anlatamadıysam bir örnek taratabilirim) yapıyor fazla belli olmasada... Bu makine 8Mp olmasına rağmen a5-a4 baskıda beni yeterince tatmin eder mi?

8)Bu kamerayı elime alıp uzun uzun rahat rahat inceleyebileceğim bir mekan var mı? Bakırköy taraflarında?

Çok fazla soru sordum ama aklıma takılanlar bunlar...

Şimdiden sağolun, Orhan.

EK-1) Son bir soru, şimdi aklıma geldi, Bilhassa ikinci el bölümünde bilhassa bunu ve daha üst makineleri satanların çektikleri poz sayısını söylediklerini gördüm, bu nedir yani? ledlerin şukadar saat çalışma ömürleri var deriz, Veya aynı şekilde projektör lambaları için 3000 saat çalışma ömrü derler... onun gibi bir üst sınır mı var çekilen pozda? Tahminimce belli bir süreden sonra algılayıcı işlevini eskisi kadar net görmüyor olabilir, Doğrusu nedir?

EK-2)AH en önemli asıl sorumu unutttum... Bu makine de manuel fokus var mı? Veya biraz daha ileri gideyim manuel zoom özelliği var mı? Bazı slr'ları denerken öyle bir özelliğe sahip olduklarını görmüştüm, hoşuma giden özellikler olmuştur bu ikisi...[Loş ortamlardaki doğru odaklanmai odaklanamama sorunundan nefret ediyorum da.] tekrar sağolun..

• Çok sağol usta tüm cevaplar hiç biri bile ıskalamadan tam olmasını istediğim gibi gelmiş,Galiba vebde s5 grubundan olacağım galiba... [Galibası fazla oldu galiba:D]

Bu arada çok sağıl AKINLASINN arkadaşım şimdi tek şey şu 139 safayı gezip foto örneklerine bakmak...
  • Ya şimdi aklıma yeni yeni sorular gelmeye başladı...
    1 Gb'lık videosu kaç dakika, Raw kayıt yapabiliyordur herhalde ama yine sorayım raw kayıt yapıyor mu? Hafıza kartı desteği kaç GB 16 GB toshiba Class 4 bir sdhc yeterli gelir mi?
    Firmware güncelleme gibi olaylar oluyor mu? hani biliyorsunuzdur, n95'in her farklı sürümünde kamera'da yeni bir kalite sorunu ortaya çıktı ya da kapatıldı.... Öyle birşey olacak mı yoksa? s3'ün ilk sayfalarda yapılan yorumlara göre s3'ün çekimlerinde bazı minik kusurlar var gibiymiş, bunları düzeltmek için fotoğraf maknesi üreticileri de firmware güncelleme gibi bir yola başvurdular mı? Veya s3 için yazılan eksiler s5'te de var mı?

pil olarak ne kullanıyor,piller ne kadar gidiyor [doldurulabilir kalem pil ise gp 2500mah'lar ile yaklaşık kaç çekime tekabül eder]
  • "Mc_GayveR80"

Zaman darlığından tüm sorularını cevaplayamayacağım. Fakat açık söylemek gerekirse şu anda zaten manuel modlara müdehale edebildiğin bir makina kullanıyorsan S5 e geçerek sınıf atlayamazsın. Aynı işi yapan biraz daha kaliteli bir makinaya sahip olursuın sadece. S5 in videosu tatmin edicidir. Zoom u ve süper makrosu çok büyük lezzet katar fotoğraflara, manuel netlik ayarlayabilirsin. Raw çekemezsin. vizörden konuyu göremezsin. 400 Asa nın üzerinde gren sorunuyla karşılaşırsın. Çok iyi olmayan CCd boyutuna rağmen poster baskılarda problem yaşamazsın. (Benim evim 30 x 40 hatta birleştirilmiş olareak da 90 x 40 fotoğraflarla dolu) video çekiminin süresini açıkçası denemedim. Ama oldukça büyük boyutlu kaydediyor videoları bu bir kusur olabilir. Sabah çektiğim 2,5 dakikalık video dosyasına baktım şimdi 288 mb. Ben 4 GB kart kullanıyorum. Daha üstünü denemedim.

Bunların ışığında S5 önerir misin. dersen. Evet öneririm. Çünkü Bende manuel modlara müdehale edebildiğim Canon A540 ımı satıp S5 almıştım.

Ama beklentilerin çok yüksek olmasın. Sonuçta sınırlı özellikte bir segmentin makinaları bunlar. Bin liranın üzerine çok az çıkıp D-SLR alabiliyorsan almanı öneririm.

Son olarak 4 kalem pil ile çalışıyor. Flaş kullanmak ve video çekmek etkilesede ortalama 2500 pil kullanarak 300 kare nin üstünde fotoğraf çekebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasdal -- 29 Temmuz 2009; 12:00:05 >

• 
Sayfa: önceki 276277278279280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.