Şimdi Ara

CANON, SAMSUNG, PANASONIC, SHARP VE JVC DESTEK HATTI (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.150
Cevap
4
Favori
262.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camokan -- 16 Kasım 2005, 22:19:25 >
  • merhaba ,
    Bu ilk yazım olacak forumdaki
    gerçekten güzel bir forum ,yararlı dolu ve etkin. 2 gün önce üye oldum .Acil olarak ihtiyacım olan bilgiler var ,gerçi forumd bunların hepsi cevaplanmış ama toplu olarak cevaplamak mümkün olursa sevineceğim.

Amerikada okuyan kardeşim bana kamera getirecek ama ntsc olan kameralar pal olanlara göre daha ucuz olduğu için tercihim Ntsc olanlar olack .Çevremdeki herkes Ntsc kameraların görüntü kalitesinin Pal olanlara göre daha düşük olduğunu belirityor.

Sorularım şöyle
    1_Görüntü kalitesi olarak Pal ve Ntsc hangisi daha kaliteli ?
    2- Elektrik aksamında bir farklılık var mı?
    3- JVC Gr d-270 ve Panasonic GS150 arasında tercihiniz ne olur * kullanım kolaylığı ve kalite olarak

Şimdiden teşekkürler .
  • hayabusa67,

bildiğim kadarıyla gs150 modelini tekofaks getirmiyor. o model kaçak geliyor ve garantisi yok. gecenlerde bende kamera almak icin dogubank tarafına gittim ve neredeyse tum panasonic modellerini sordum ve fiyatlarını ogrendim. gs 400 modelini 1150 $ a ( yaklaşık 1550 ytl ) bile veren yer var . satıcının direkt soylediği fiyat bu, pazarlık şansın bile olabilir. ithalatçı garantisi, dükkan garantisi diyorlar ama beni pek tatmin etmedi soyledikleri. bende gs 400 almak için gitmiştim garanti olayı olmayınca ve tekofaks garantilisi pahalı gelince gs140 modelini tekofaks garantisiyle 1300 ytl ye aldım.

dikkat ettiysen kaçak kameraların üzerinde yeşil etiket var, kaçak olmayanlarda mavi etiket. yeşil etiketlilerde ingilizce,ruşca,arapça bide çince yazılar var diye hatırlıyorum. mavi etiketin üzerinde ing, fra, ita, alm, hollandaca, polonyaca .vs dilleri vardı.

gs140 dışarıdan bildiğim ozellikleriyle iyi bir kamera. prof ile amatör arası bir kamera deniliyor. gs250 ve gs400 için prof kamera deniliyor. daha fazla araştırman gerekli.

yakın bir zamanda bu foruma dogubank piyasasındaki fiyat aralıklarını yollamaya çalışırım.

quote:

Orjinalden alıntı: hayabusa67

arkadaşlar panasonic gs140 almayı düşünüyorum ama gs150 çıktığını gördüm veya önceden çıkmış ana bayiden almayı düşünüyorum garantisi ii olsun
    diye gs150liyle gs140arasında ne fark var sölermisniz bide aklımı bugün karıştıran bişi oldu gs400 modeli doğubankata 1750ye veriyolar 3milyarlık kamerayı ama dükkan garantisi gs150 piyasada henüz yok galiba sizce bekliyimmi gs140ımı alıyım?

• samsunng vp-451i video camera hakkında bilgisi olan var mı?
    tavsiye eder misiniz?
  • Yakında allahın izniyle BABA oluyorum...
    kamera alma vaktim geldi, geçiyor..
    Araştırmalarım sonucunda 2 model çıktı ortaya

HANGİSİ?
    panasonic nv-gs400
    Sony HDR-HC1 2.8 MP HD MiniDV Camcorder w/10x Optical Zoom

Sony modeli hakkında ne bir fiyat nede bilgi var türkçe sitelerde.
    Bu model hakkında bilgisi olan var mı?
    HD Mini dv ne demek?...high definition mı? ,,3CCD den dahamı iyi görüntü veriyor?..

satıldığı bir yer varmı sony nin?
  • cevabın için tesekkür ederim ben 2gün önce gs140ı anabayiden 1370 ytlye aldım kamera cok ii şu an sadece bi sorunum var pcye aktarım konusunda
    ana bayide bana capture kart alman lazım dediler hem kalite için hemde boyutunu azaltıyomuş görüntünün,neyse camerayla beraber bide dv kablosu aldım pcde dv girişi yok 1394 fireway adı yanlış olabilir bi giriş bunun içinde bi ucu dv bi ucu 1394 e baglanıcak şekilde kablo aldım basarısız oldum motion verdikleri programda algılamadı algıladı ama anakartta 2giriş var usb kablolarından biriniş çıkarıp 1394ün kablosunu taktığımda usb eksik diye uyarı verdi
    neyse arkadasımda laptop var onunkinde dv girişi var cdyi kurup yaptım görüntüyü aktardım kendi pcdede sadece usbyle fotoları aktardım görüntüleri nasıl aktaracagımı bulamadım.usble aktarım zati kötü diyolar bi arkadasım kacak gs200 aldı o bana firecard alıcan dediler oda dvlemi giriş yapabilirmiyim
    ana bayinin dediği doğrudur umuyorum onlar ne gerektiğini ii biliyolar bide sana sorıyım dedim bana capturer card alıcan dediler b,iliyosan marka önerebilirmisin?çok saol

FORUMİX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa67 -- 19 Kasım 2005, 2:07:59 >

• SORUM ŞU Kİ DOSTLAR?

şu anda paranın alaacağı en iyi kamera hangisi?...cidddi profesyonel kameralar hariç...yani handycam olanlar arasında?...bunu bir yüzbaşımız cevap verirse sevinirim
  • http://forum.donanimhaber.com/m_1154428/tm.htm konusu altındaki mesajları okumanı şiddetle tavsiye ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: hayabusa67

cevabın için tesekkür ederim ben 2gün önce gs140ı anabayiden 1370 ytlye aldım kamera cok ii şu an sadece bi sorunum var pcye aktarım konusunda
    ana bayide bana capture kart alman lazım dediler hem kalite için hemde boyutunu azaltıyomuş görüntünün,neyse camerayla beraber bide dv kablosu aldım pcde dv girişi yok 1394 fireway adı yanlış olabilir bi giriş bunun içinde bi ucu dv bi ucu 1394 e baglanıcak şekilde kablo aldım basarısız oldum motion verdikleri programda algılamadı algıladı ama anakartta 2giriş var usb kablolarından biriniş çıkarıp 1394ün kablosunu taktığımda usb eksik diye uyarı verdi
    neyse arkadasımda laptop var onunkinde dv girişi var cdyi kurup yaptım görüntüyü aktardım kendi pcdede sadece usbyle fotoları aktardım görüntüleri nasıl aktaracagımı bulamadım.usble aktarım zati kötü diyolar bi arkadasım kacak gs200 aldı o bana firecard alıcan dediler oda dvlemi giriş yapabilirmiyim
    ana bayinin dediği doğrudur umuyorum onlar ne gerektiğini ii biliyolar bide sana sorıyım dedim bana capturer card alıcan dediler b,iliyosan marka önerebilirmisin?çok saol

FORUMİX

• FORUM DONANIM HABER sitesi çok güzel bi site herkes bi cevap buluyor derken...
    bende birşey sormak İSTEDİM VE YANIT VEREN Bİ ALLAHIN KULU ÇKMADI
    SÜPER BİR SİTEYMİŞ !!!!!

BU arada bugün doğubanktan PANASONİC NV-GS400 aldım..1670 YTL sadece kamera
    5 miniDV kaset + 7 saatlik yedek pil + dv kablosu + capture kartı + kamera ayağı + çantası
    HEPSİ BİRLİKTE 1,880...

KAMERA SÜPER GÜZEL ,,tahmin ettiğimden daha iyiymiş fotoğraf ve kamera görüntüsü enfes...

FORUM YETKİLİSİ arkadaşlarada sitemlerimi iletmek isterim
  • Selamlar,

Kamera almadan önce ve alırken yaptığım fiyat araştırmalarını sizinle paylaşmak istedim. Fiyatları YTL cinsinden vermeye çalıştım. Döviz çevirilerinde fiyatları genelde yukarı yuvarladım. Verilen fiyatlar pazarlık edilmeden direkt söylenen fiyatlardır.

Üst tabloda yer alanlar internet sitelerinde verilen fiyatlardır. Alt tablodakiler ise Doğubank ve karşısında yer alan AltınHan fiyatlarıdır.

D: Doğubank A: Altınhan
    S: Spot (garantisiz/ithalatçı garantili)
    G: Tekofaks garantili

1 dolar = 1.365 ytl
    1 euro = 1.600 ytl

olarak hesaplanmıştır.

Firma GS400 GS250 GS140 GS75 GS21 GS35
    HepsiBurada: 2525 2300 1530 1224 -- --
    Hipernex: -- 2235 1495 1271 -- --
    Bidolu: -- 2312 1530 1337 -- --
    NT Teknoloji: -- -- -- 1382 -- --
    Weblebi: 3237 2232 1494 1271 -- --
    MaviBilgisayar: 2400 1660 1580 -- -- --
    Idefixe: 3419 2324 1563 1208 -- --
    Teknosa: -- 2499 1699 -- -- --
    Nekadar: 2850 2397 -- -- -- --

Firma GS400 GS250 GS140 GS75 GS21 GS35
    (A-S)Ergün Pazarlama: 1640 1365 1160 940 -- 710
    (A-S)Ergün Kardeşler: -- -- 1200 -- -- 750
    (A-S)Başak Elektronik :-- -- -- -- -- 730
    (A-G)Aktürk Elektronik: 2300 2000 1375 1050 -- 865
    (D-S)Metro: 1575 -- -- 955 -- 820
    (D-G)Dikmen: -- 1980 1400 1100 750 --
    (D-G)Home: -- -- 1360 1140 -- --
    (D-G)Furkan: 2700 1700 1365 -- -- --
    (D-S) No 25: -- 1280 -- -- -- --
    (D-G)Kobalas: -- -- 1345 -- -- --
    (D-G)Tunç : -- 2150 1360 1160 -- 880
    (D-S)Doğuhan: 1570 1250 -- -- -- --
    (D-S)Net: 1640 -- -- -- -- --
    (D-S)Gap: -- 1300 -- -- -- --
    (D-S) No 15: -- -- -- 1120 -- --
    (D-G) No 116: -- -- 1570 -- -- --
    (D-S) No 138: 1700 1230 -- -- -- --
    (D-G) No 224: -- -- 1310 1080 -- --
    (D-G) No 225: -- 1920 -- -- -- --
    (D-S) No 31: 1640 1300 1230 -- -- --

• merhaba arkadaşlar

nv-gs 400 kullanıcısıyım...bazı çekimler gerçekleştirmek için geniş açı ve teleobjektife ihtiyacım var...nereden
    bulabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim...
  • akarya, gs400 yeni aldım...ulead den video wiard ile görüntüleri aktarırken...hangi seçenekleri seçmeliyim dvd yi kaydetmek istiyorumm...DV type kısmı ne olmalı?...mpeg mi seçmeliyim vs..??? ...yardımcı olursan sevinirim
  • Akarya ,,,gs 400 konusunda bana ardımcı olursan sevinirim...mail atafatih@hotmail.com
    msn den tel verirsen bi kaç dakkalığına bilgisyar başındayken birşey sormak istiyorum...
    senden öğrenirsem bende başkalarına aktarırım...
    ilgini ve bilgini bekliyorum..
  • GS400 fiyat / perfomans açısından iyi bir seçenek. bilgisayara aktarim konusunda ilgili topikten sorularinizi sorabilirsiniz.
    Sitemlerinizde haklısınız burada cevap verecek başka kimse yok gibi.
  • atalar arkadaş
    ulead kullanmadım...onun için sorunu yanıtlayamıyorum...ve şu anda bulunduğum şehir dışında olduğumdan dönüşümde görüşebiliriz ancak....iyi çalışmalar...
  • akarya, atafatih@hotmail.com msn adresim ...döndüğünde konuşabilirsek sevinirim...
  • arakdaslar umarım yardımcı olabilirsiniz,
    benım canon a520 digital foto makınam var bunu webcam olarak da kullanmak istiyorum, bir pgorramımı varmıs oyle duydum da bilginiz varsa dinlemek isterim,herkese tşk ler şimdiden
  • Merhaba,

Amerika'da okumaktayim. Aileme hediye olarak bir Mini-DV dijital kamera almaya karar verdim ve kisa bir arastirma sonunda Panasonic NV-GS 150 modeline karar verdim. Amerika'da cogunlukla, bu baslik altinda daha once de belirtildigi gibi, bu modelin NTSC uyumlu olani satilmakta ve PAL uyumlu olanindan bir hayli ucuz. Bu konuya yabanci oldugum ve edindigim bilgileri birkac saatlik internet arastirmasi sonucu edindigim icin, NTSC-PAL ayrimini iyi bilenlerinize bir sorum var. PAL uyumlu olmayan bir kameranin Turkiye'deki kullaniminda kamerayi sadece televizyona baglayip izlemede mi zorluk cikar (ya da hic izlenemez mi?) yoksa bilgisayara aktarmada da zorluklar olur mu ?

Bu iki sistem arasindaki farki ve NTSC kameranin pratikte Turkiye'de karsilasacagi sorunlari kisaca anlatabilir misiniz ?

Zaman ayirip cevap yazabilirseniz cok sevinirim.

tesekkurler...
  • Türkiyede amerikadan getirtme imkanına sahip birçok kullanıcı NTSC kamera almış ve halen kullanmaktadır. Benim yakın çevremde de var. Ama kimse %100 memnun değil. NTSC olmasının tabi ki dezavantajları var. en önemlisi garantisinin olmaması ve servis müdahalesi imkanının olmaması. Malum kameralar hassas elektronik cihazlar ve 1-2 yıl içinde arızalanma ihtimalleri yüksek. Bu durumda bırakın garantiyi parasıyla bile NTSC kamerayı tamir ettiremezsiniz Türkiye 'de. Bunun dışında NTSC çekilmiş bir kaseti NTSC uyumlu olmayan bir TV de izlemek mümkün değildir. Bilgisayara atmada sorun olmaz. Ancak bilgisayara aktarımdan sonra DVD veya VCD ye basılacaksa görüntü yine NTSC olur gibi sorunlar var.
  • Cevabiniz icin cok tesekkurler. Yine bu forumdan ve baska sitelerden okudugum kadariyla, ntsc-pal ceviricileri varmis sanirim. Bu ceviricileri Turkiye'de bulmanin zorlugundan bahsedenler de olmus. Gercek durumun ne oldugunu ve bulsam bile ise yarar birini ne kadara alabilecegimi bilmedigim icin, 200 dolara yakin farka ragmen PAL uyumlu olani alma egilimi icindeyim. (Burada internetten buldugum bi ceviricinin ise yarayip yaramayacagindan da emin olmamiyorum, dogru makine oldugundan emin olamadigim icin, bu da baska bir neden)

Tekrar tesekkurler cevabiniz icin...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.