Aldığınız kartın veri aktarım hızı yeterli değildir!
quote:
Orjinalden alıntı: semih_iseri
herkese merhaba arkadaslar. bende samsung VP-D 353 var.(BIM'den aldım) sürekli kaset almayım diye 1GB MS PRO aldım. ama makina karta video kaydetmiyor. başlıyor, birkaç saniye sonra takılıyor. sebebi ne olabilir??? yardım ederseniz sevinirim.
ARKADAŞLAR BİR KONUDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR PANASONIC DVD KAYITLI KAMERA ALDIM ANCAK GÖRÜNTÜLERİ VCD/DVD LERDE İZLENEBİLECEK FORMATLARA DÖNÜŞTÜRMEKTE ZORLANIYORUM BUNUNLA İLGİLİ BANA ÖNEREBİLECEĞİNİZ BİR PROGRAM VAR MI?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
panasonic vdr 150 kamerada 2 formatla vr ve video formatı ile çekim yapılıyo video formatındaki çekimde bilgisayara aktarmada ve dvd playerde seyretmekte sorun yok ancak vr formatında ise sadece bilgisayar görüyor vestel marka dvd player ım var görmüyor bu vr formatını video(vob) formatına çevirebilirmiyiz şayet mümkünse hangi proğramla çevirebiliriz şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
şu anda kamera alma aşamasındayım karşıma 2 adet kamera çıktı birincisi panasonic ag-dvc 60 diğeri yine panasonic ag-dvc 62 bu 2 kameranın kasaları ve işlevselliği aynı ancak fiyatları farklı bu kameralarla ilgili bilgi alabilirmiyim sizlerden..
uled 9 veya pinnacle 10 yazılımı ile pc ye import edip 2 ye bölüp ( 1 vcd 1 saat alır ) render yapıp vcd ye kayıt edebilirsiniz
uled 9 veya pinnacle 10 yazılımı ile pc ye import edip 2 ye bölüp ( 1 vcd 1 saat alır ) render yapıp vcd ye kayıt edebilirsiniz çekim bittikten sonra dvd yi kamerada sonlandırmayı unutmayın
quote:
Orjinalden alıntı: caglarun
ARKADAŞLAR BİR KONUDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR PANASONIC DVD KAYITLI KAMERA ALDIM ANCAK GÖRÜNTÜLERİ VCD/DVD LERDE İZLENEBİLECEK FORMATLARA DÖNÜŞTÜRMEKTE ZORLANIYORUM BUNUNLA İLGİLİ BANA ÖNEREBİLECEĞİNİZ BİR PROGRAM VAR MI?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
canon S2 sorunu
Kamera da kayıt yaptıktan sonra(normal ev ortamında) izlediğimde seste biir hışırtı var.Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş var mı ? Ayarlardan olabilir mi (rüzgarsız ortamda kayıt yapılıyor) Ne yapmamı önerirsiniz ?
kamera mikrofonundan kaynaklanabilir Servisine baktırmak lâzım yada ses kayıt ayarları bu sorunu meydana getirmiş olabilir ama ben uzman bir servise danışmanızı şiddetle tavsiye ederim saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: anzubesti
canon S2 sorunu
Kamera da kayıt yaptıktan sonra(normal ev ortamında) izlediğimde seste biir hışırtı var.Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş var mı ? Ayarlardan olabilir mi (rüzgarsız ortamda kayıt yapılıyor) Ne yapmamı önerirsiniz ?
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık on gün önce başladığım kamera alma macerama bugün son verdim. Gerçekten benim için çok yorucu oldu. Sonunda Panasonic NV-GS280 aldım. Bu tercihi yapmamda bu forumun çok etkisi oldu. Bu forumla karşılaşmasaydım büyük bi ihtimalle tercihim canon veya sony olacaktı. Hepinize teşekkürler. Tüm araştırmalardan sonra bütçeme uygun olan nv-gs180 ve nv-gs75 te karar kıldım. Ama 180 daha yakındı. Teknosada gs180 i incelediğimde hayal kırıklığına uğradım. Tek sebep (belki önemli bi sorun değildir ama) teşhir ürünlerindeki gs180 i elime almam ve elimin titremesine cok duyarlı olmasıydı. Yani biraz zoom yaptıgımda, elimin titreşiminin etkisiyle karşı raflardaki ürünlerin altında bulunan fiyat bantlarının lcd ekranına bir girip bir cıkmasıydı. ne kadar kendimi sıksamda bunu engelleyemedim. yani elimin titremesini net bi şekilde lcd deki görüntüde hissedebiliyordum. kaldı bir secenek yani gs75. onun da 180 e göre daha demode, daha eski teknolojilere sahip oldugunu biliyordum. Ve hiç aklımda yokken bu forumda bi arkadasın gs280 e bakın yok yok demesiyle tek secenegim 280 oldu. gs280 hakkında kamera alacak arkadaslara bi öneride bulunamayacağım daha kullanmadım çünkü. şu an şarj oluyo. 16 saat dediler ama 3 saate varmadan adaptörde yanan yeşil ışık söndü. şimdi kamera kullanan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum. çünkü daha önce hiç deneyimim yoktu. kutunun içinde çıkan kitapçıklarda, dv kablosunun takılmasıyla, hafıza kartının takılmasıyla vb . ilgili çok ciddi görünen uyarılar vardı. mesela bilgisayar ve cam kapalı iken dv kablosu takılmalıymış. ve önce bilgisayara sonra cam a. bu tür ince detaylar hakkında tüyolar verirseniz memnun olurum. bir de dv kablosunun bilgisayar girişine uyumlu yuva bilgisayarımın arkasında yok. yeni bir parca almam mı gerekiyo. aynı sorun tv de de var. tv ye baglamam için hangi aparat lazım. yarın hafıza kartı alıcam. kaç megabyte idare eder. kartın markasının bi önemi varmı. bir de video kaydı yaparken flash sürekli açık kalabilirmi. yoksa flash sadece fotograftamı kullanılıyo. gece cekiminde görüntü kesik kesik oluyo. ayarlarını mı yanlış yaptım. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler
MS Prodan daha hızlı olanı var mı?????????
Arkadaşlar ben de Panasonic GS 140 kullanıyorum. Her ne kadar mart ayından beri kullansam da üzerinde hediye gelen Panasonic mini DV kasedi yeni bitirdim.
Sorum şu:
Br kaç yerde hangi kasetle başlarsanız onunla devam edin diyorlar. Ancak yaşadığım yerde Panasonic kaset bulamıyorum. Çoğunlukla Maxell kasetler var. Bazı yerlerde de Sony. Hangi kaseti tercih etmeliyim. Sizler bu konudaki bilgi ve tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim.
samsung kameramın lcd ekranı bozuldu. ekranı açtığımda bütün ekran bembeyaz. beyazlıktan başka bi görüntü yok. samsungun yetkili servisi nerde bilen varmı ? kendim götüreyim dedimde...
dostlarım bir kamera alamaya karar verdim ve sizin bu yazılarınızı okudum iyice kafam karıştı ve bu konuda siz den tavsiye almaya karar verdim birinci olarak bütçem 1000-1100 arası ikincisi birkaç makinayı inceledim bunlar panasonic nvgs 180 canon mvx 300 sony hcr 44 veya hcr 46 bunların fiyatları bir birine yakın sizce bu fiyat aralığında alına bilecek en iyi makina hangisidir bunların dışında da tavsiye edeceğiniz bir makina varsa görüşlere açığım şimdiden teşekkürler
Öncelikle yeni makinen hayırlı olsun.Ben 8 ay önce Panasonic GS 250 satın almıştım ve halen kullanıyorum.Kulllandıkça ne kadar iyi bir seçim yaptığımı anlıyorum.Görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.Amatör birisi için harika.Renkler ve görüntü ses hepsi ekrandan fırlayacakmış hissi veriyor.Kameranın kullanımı kolay sorunsuz.Bugüne kadar 10 kasetlik çekim=10 saat çekim yapmış bulunmaktayım.Sadece özel anları çekiyorum.Gs 280 modeli büyük ihtimalle Gs250 modeline benzer bir model fakat yanılmıyorsam GS250'den yeni bir model olmasına rağmen ekstra özellikleri yok aksine bir iki özellik kısılmış.
Sorularına gelince: *Flaş sadece foto için kullanılır.Kamera ışığı olarak kullanamazsın. *usb bağlantısı uyarıları bilgisasayara usb ile beğlanan tüm aletler için geçerlidir.Uyarıları dikkate alırsan sorun yaşamazsın sadece tebdir amaçlı. *Bağlantı için en iyi ve en hızlı yöntem bilgisayarında firewire kartı var ise(yeni nesil laptopların hepsinde var olan küçük metal bölüm) dışarıdan alacağın(en fazla 10-15 ytl civarı) fire wire kablosu ile bağlanabilirsin. *Makineni kullanma klavuzunu muhakkak oku değişik ve ilginç bir çok özelliğinden böylece haberdar olabilirsin.(video da da önce çekmiş olduğun bir görüntünün resmini çekerek sd karta yükleyebilirsin. *Ben foto kalitesini 3.2 mp olmasına rağmen hiç beğenmedim foto özelliğini sadece çok gerekirse kullanıyorum.Kamera çantamda Nikon coolpix 5200 varken bana hiç cazip gelmiyor fotolar.
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık on gün önce başladığım kamera alma macerama bugün son verdim. Gerçekten benim için çok yorucu oldu. Sonunda Panasonic NV-GS280 aldım. Bu tercihi yapmamda bu forumun çok etkisi oldu. Bu forumla karşılaşmasaydım büyük bi ihtimalle tercihim canon veya sony olacaktı. Hepinize teşekkürler. Tüm araştırmalardan sonra bütçeme uygun olan nv-gs180 ve nv-gs75 te karar kıldım. Ama 180 daha yakındı. Teknosada gs180 i incelediğimde hayal kırıklığına uğradım. Tek sebep (belki önemli bi sorun değildir ama) teşhir ürünlerindeki gs180 i elime almam ve elimin titremesine cok duyarlı olmasıydı. Yani biraz zoom yaptıgımda, elimin titreşiminin etkisiyle karşı raflardaki ürünlerin altında bulunan fiyat bantlarının lcd ekranına bir girip bir cıkmasıydı. ne kadar kendimi sıksamda bunu engelleyemedim. yani elimin titremesini net bi şekilde lcd deki görüntüde hissedebiliyordum. kaldı bir secenek yani gs75. onun da 180 e göre daha demode, daha eski teknolojilere sahip oldugunu biliyordum. Ve hiç aklımda yokken bu forumda bi arkadasın gs280 e bakın yok yok demesiyle tek secenegim 280 oldu. gs280 hakkında kamera alacak arkadaslara bi öneride bulunamayacağım daha kullanmadım çünkü. şu an şarj oluyo. 16 saat dediler ama 3 saate varmadan adaptörde yanan yeşil ışık söndü. şimdi kamera kullanan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum. çünkü daha önce hiç deneyimim yoktu. kutunun içinde çıkan kitapçıklarda, dv kablosunun takılmasıyla, hafıza kartının takılmasıyla vb . ilgili çok ciddi görünen uyarılar vardı. mesela bilgisayar ve cam kapalı iken dv kablosu takılmalıymış. ve önce bilgisayara sonra cam a. bu tür ince detaylar hakkında tüyolar verirseniz memnun olurum. bir de dv kablosunun bilgisayar girişine uyumlu yuva bilgisayarımın arkasında yok. yeni bir parca almam mı gerekiyo. aynı sorun tv de de var. tv ye baglamam için hangi aparat lazım. yarın hafıza kartı alıcam. kaç megabyte idare eder. kartın markasının bi önemi varmı. bir de video kaydı yaparken flash sürekli açık kalabilirmi. yoksa flash sadece fotograftamı kullanılıyo. gece cekiminde görüntü kesik kesik oluyo. ayarlarını mı yanlış yaptım. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler
samsung a55 w ve diğerleri için şarzlı 2500 ile 2800 mili amper kullanın. diğer pillerin Amperi düşük olduğundan kısa çalıştırır.
Arkadaşlar bi yer kafama takıldı: Samsung VPD 353 kamerada yedek pil kapağının hemen altında ufak bi kapağın altında (kapak yukarı sürülerek açılıyor) yassı beyaz bi port var o ne işe yarıyor tam olarak???
acıklamaların için yardımların için tesekkürler. evet dediğin gibi 280, 250 ile pek kıyaslanamaz. 250 cok daha iyi. ama benim daha önce kamera tecrübem olmadıgı için bu kamera beni fazlasıyla tatmin etti. gayet memnunum. video cekimi oldukca güzel. gece cekimimi yaparken beni biraz tedirgin etmişti ama tv de izlediğimde çok iyi bir görüntüyle karsılastım. hemde gece moduna almadan cekim yapmıstım. gece modunda görüntü takılıyo. bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. görüntü kesik kesik geliyor. ayar falan mı yapılması lazım. şu an kamera ile ilgili soru işaretlerimdin biri de red eye sorunu. red eye özelliği var ama açık bu özellik acık haldeyklen bile gözler kırmızı. fotograf cekimi tahmin ettiğimden daha iyi. tabi profesyonel bi fotograf makinesinden cıkmış gibi deil ama görüntüyü net ve güzel olarak cekebiliyor. kamerayı, fotograf makinası olarak da sık kullanmak isteyen arkadaslara kesin önerim flaşlı bir kamera almaları. benim kamera 3.1 mp oldugu halde flaşsız çekimler beni tatmin etmiyor. tabi gece cektiğim resimler için gecerli bu. gündüz cekimlerinde flaş otomatik olarak devre dışı kalıyor zaten. gece odanın ışıklarını kapatıp cevreden gelen ışıları da engelleyip , kapkaranlık bir ortamda cekim yapıyorum. flaşın etkisiyle süper net bir görüntü alıyorum. gs180 alacak arkadaslara da uyarım, o kamerada O.İ.S yani titreşim engelleme özelliği yok. ben de o kamerada karar kılmıştım, yukarı da yazdım. teknosada 180 i inceledim. el titreşimlerine çok duyarlı. istediğiniz kadar elinizin sabit kalması için çaba sarfedin engelleyemiyorsunuz. bir de o kamerada flaş yok. eger videonun yanında fotograf özelliğini de cok kullanacağım diyorsan flaslı kamera al. limitini biraz daha yukarı cekip 280 al derim. 1400-1500 civarı alabilirsin.
mendiseri, arasında kaldıgın nvgs 180 canon mvx 300 sony hcr 44 modelleri, benim de almadan önce arasında kaldıgım, bayagı bi arastırdıgım modellerdi. kameramı 1 hafta önce aldım, yaklaşık 10 gün ,günde ortalama 4-5 saat internette araştırdım ve sayısı 20 yi bulmuştur, bizzat gidip magazalarda araştırdım, inceledim. Bu kamera alma calışmalarından önce elime kamera almışlığım yoktur. ama bu ongünde pratikte değil ama teoride kamera uzmanı oldum diyebilirim. bunları niye anlattım. kameraları bizzat hepsini denemiş kullanmış değilim ama birçok kişiden magazadan, forumlardan bu kameralar hakkında bilgi aldım, görüşleri okudum, tavsiyeleri dinledim. onun için, kesinlikle şu kamera daha iyidir diyemeyeceğim ama araştırmalarım sonucunda şu kamera digerlerinden daha öndedir şunu tavsiye ederim diyebilirim. o kamera panasonic tir. diğerleriyle kıyaslanamaz bile diyebilirim. nv-gs180 i tavsiye ederim. gs180 ile ilgili soru işaretimi yukarıdaki msjlarımda yazdım. ama bu fiyata ve arasında kaldıgın kameralar arasında tek tercih edilecek kameradır. tabiki bu kameranın da eksi özellikleri vardır ama bu fiyata ve bu sınıfta bir kamera alacaksan tek kamera 180 dir. eger, amatörce kullanabileceğin eksiksiz bir kamera istiyorsan biraz daha para verip nv-gs280 alacaksın. ama bikaç artı özellik için 300-400 fark verilirmi diyorsan onun cevabını ben de bilmiyorum. onu kameramı tamamen keşfedince cevaplayabilirim. bende merak ediyorum acaba bikaç, çok da önemli olmayan özellik için 400 ytl yi çöpe mi attım, yoksa 1000ytl lik kamera yerine 400ytl fazla verip iyi bir kamera alarak , nv-gs180 e vereceğim 1000 ytl yi mi kurtarmış oldum.
winstonbox dostum tavsiyen için teşlekkür ederim bende bu konuda baya bir araştırdım aynen seni takip etmişim bakalım biraz daha bekleyecem dolar artmaz panasonic yeni ürünleri piyasaya sürerse belki 280'en in fiyatı biraz iner dur bakalım ama inmezse gs 180 alıcam bu arada benim bulduğum en ucuz fiyat 1099 bu makine için senin bbildiğin daha ucuz bir fiyat veren yer varsa tavsiyelerini beklerim teşekkürler.
benim panasonic vdr-d250 kameram var dvd ram cd sini bilgisayarıma kolaylıkla atıyorum ama rw ve r cdlerimi atamıyorum yardım ederseniz sevinirim....