hatırladıgım kadarıyla gs180 in fiyatı 1050-1099 arasında değişiyordu. ama 1099 dediğin yerden gidip elden alacaksan ordan al. 40-50 ytl için sipariş olayına girme. ilerde olurya bi arıza veya soracağın bişey olursa gider aldıgın yerle muhatttap olursun. siparişle falan alırsan sorununu çözerler ama uğraşırsın zaman kaybedersin. hadi kolay gelsin sana
tavvsiyelerin için tekrar teşekkürler winstonbox sıkmazsa sana ve diğer arkadaşlara birkaç şey daha danışmak istiyorum birincisi dvd'ye yazan makineler mi daha iyi hard diske mi yoksa dv ye mi bana bunun bir cevabını verebilirmisiniz çünkü şimdi dv'ye kayıt yazan bir makina alıp sonra beta vhs muhabbeti gibi olmasını istemiyorum. ikincisi panasonic nvgs 180 ve 280 arasında çok fark varmı bunun cevabını tam olarak verebilirmisiniz. ve panasonic'in vdr-d 250 modeli hakkında ne düşünüyorsunuz. son olarak gerçekten fiyat performans oranı iyi olan bir makine tavsiyesi daha alabilirim. şimdiden teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: mendiseri
tavvsiyelerin için tekrar teşekkürler winstonbox sıkmazsa sana ve diğer arkadaşlara birkaç şey daha danışmak istiyorum birincisi dvd'ye yazan makineler mi daha iyi hard diske mi yoksa dv ye mi bana bunun bir cevabını verebilirmisiniz çünkü şimdi dv'ye kayıt yazan bir makina alıp sonra beta vhs muhabbeti gibi olmasını istemiyorum. ikincisi panasonic nvgs 180 ve 280 arasında çok fark varmı bunun cevabını tam olarak verebilirmisiniz. ve panasonic'in vdr-d 250 modeli hakkında ne düşünüyorsunuz. son olarak gerçekten fiyat performans oranı iyi olan bir makine tavsiyesi daha alabilirim. şimdiden teşekkürler
Bende son bir haftadır kamera araştırması yapıyorum, şahsi fikrimi söyleyeyim. Mi dv cihazlar görüntü kalitesi olarak çok iyi, harddisk düşünüyorsan şu an piyasadaki en iyi cihazlardan biri Sony DCR-SR90E, görüntü kalitesi mini dvye çok yakın. Panasonic NV-GS 180 ile 280 arasında, kısaca fotoğrafta çözünürlük ve OIS gibi farklar var. Yalnız şunu bilmen gerekir Panasonic 180 ve 280 az ışıklı ortam çekimlerinde iyi değildir. Manuel ayarlar ile kaliteyi arrtırabilirsin. Gece çekimi önemli ise Sony DCR-HC96E tavsiye ederim. Fiyat performans olarak iyi. Eğer 96E de bulunan giriş çıkışların birçoğunu kullanmayacaksan onun yerine diğer özellikleri aynı fakat fiyatı yaklaşık 300 YTL ucuz olan HC94E modelini alabilirsin. 2.000 YTL civarına çıkabiliyorsan mini dv olarak Panasonic NV-GS 500 alabilirsin ya da Harddiske terfi edip Sony DCR-SR90E almayı düşünebilirsin.
mini dv - dvd beni de bi ara bayagı bi ugrastırdı. ama yaptığım arastırma sonucunda minidv nin görüntü kalitesinin daha iyi oldugu sonucuna ulastım. aktarım yaparken minidv 24 fps ( bu birimi tam hatırlamıyorum fsp miydi mfs miydi öyle bişeydi) , dvd 8 fps ile aktarıyormuş. bu 8 ve 24 ten eminim ama birimi neysi onu hatırlamıyorum. kamera kullananlar ve satanlar dvd nin tam oturmadıgını şu an minidv nin daha mantıklı oldugunu söylüyor. zaten senin kameraya ayırdıgın miktar 1000 ytl civarıysa, o paraya alabileceğin dvd li kamerada bu 8-24 farkını telafi edebilecek ekstra özellikler olmaz. bi arkadas 280 in gece cekiminin kötü oldugunu söylemiş. eğer profesyonel olarak değilde anılarını kaydetmek için kullanacaksan kamerayı 280 in gece cekimleri gayet yeterli. zaten 280de flaş oldugu için fotograf cekerken ışıklı ortam ışıksız ortam farketmiyor. ben denemek amacıyla geceleyin odadaki tüm ışıkları kapattım ve sıfır ışıkla cekim yaptım. flaşın etkisiyle süper bi fotograf gördüm. video olayına gelince sokakta sokak lambasının altında cekim yaptım cekerken lcd de gördüğüm görüntü beni huzursuz etmişti ama tv den izlediğimde benin fazlasıyla tatmin etti. 180 ile 280 arasındaki farklara gelince; 1. ois 280 de var 180 de yok. titreşim engelleme bu. 2. mega ois 280 de var 180 de yok. titreşimle ilgili bu da. ( kamerayı eline alınca farkedersin titresim engelleme cok önemli bi özellik) 3. leica dicomar lens 280 de var 180 de yok. kamera için en önemli şey lens tir. 4. diğital zoom her ne kadar cok önemli olmasa da 180 de 500x, 280 de 700x. 5. 180 2.3 MP, 280 3.1 MP. 6. LCD 180 de 2.5 inç, 280 de 2.7 inç. bu da cık önemli bi fark değil. ama iyi bi artı sayabiliriz. 7. yardım modu 180 de yok 280 de var. ben teknolojik aletleri çabuk çözerim dersen önemli bi fark değil 8. 180 de FLAŞ yok, 280 de var. Fotograf cekimi için olmassa olmaz bi özellik. Flaşla yaptıgın cekimler mükemmel fark ortaya koyar. 9. Lens kapagı 180 de otomatik değil sen cıkarıp takıyorsun. 280 de otomatik. kırılma kaybolma durumu olmaz. 10. sihirli kayış 180 de yok 280 de var. bu da görüntüyle ilgili değil. kullanım tutuş kolaylıgı saglıyor. tercih için önemli bir fark değil.
Farklar hemen hemen bunlar. Tercih için önemli olan farklar ois, mega ois, leica dicomar lens, flaş ve birazda 3.1 mp olması.
Bi arkadas gs500 ü önermiş. onun 280 den farkı 4.0 MP olması, eş zamanlı görüntü kaydının 1.2 MP olması, 280 de 0.3 MP. 500 de optik zoom 12x, 280 de 10x. pro sinema modu mevcut 500 de, 280 de yok. Başlıca farklar bunlar. Ama yaklasık 800 ytl fark var. Sen, ben sadece anılarımı kaydedeceğim,gidip gördüğüm yerleri çekeceğim falan dersen gs500 senin için cokcok lüx bi kamera olur. ve bu şekilde kullanım için 2300 ytl cok fazla. Garantili olması sorun olmaz derseni tabi istanbuldaysan yada istten alma durumun varsa, garantisiz sıfır yurtdısından 280 i dogubank tan 1250-1300 civarı, belki senin pazarlık kabiliyetine baglı olarak daha ucuza da alabilirsin. Ama kafanı karıstırmayalım bu 180 in kötü ve gereksiz bir kamera oldugunu göstermez. Garantili 180i 1100-1000 civarı alırsın, garantili 280 i 1450-1500 civarı alırsın. 400-500 ytl fark var ve önemli bi fark. bu fark için 180 i tercih etmek de gayet mantıklı bir hareket olur. Şu durumda önünde iki secenek var. özellik farkını düşünürsek 280i tercih etmelisin. Fiyat farkını düşünürsek ki 180e vereceğin paranın yarısı kadar daha vereceksin 280 için. Eğer benim param var ama kameraya bu kadar para vermek istemiyorum diyorsan bence ver ve 280i al. Ama 280 maddi olanaklarını zorlayacak ve ilerde sıkıntı yaratacak ise 180 i al kafan rahat olsun. Ben öğrenciyim ve ailemin yanında değilim, dışardayım. zaman zaman keşke daha bi uygun kamera alsaydım die aklımdan geçiyor. İyi düşün
winstonbox ve sercos dostlarım tavsiyeleriniz için gerçekten minnettarım söylediklerinizi göz önünde bulunduracağım vermek istediğiniz yeni tavsiye ve görüşler varise size ve diğer arkadaşlara her zaman açığım
Arkadaşlar öncelik le konuyu doğru yere açtığımdan emin olmadığım için yanlış yere açmışsamda herkesten özür dilerim. Canon mvx300 modeli kamera aldık ve kasede kayıtlar yaptık şimdi bu kayıtlı cd ye aktarmak istiyorum nasıl yapabileceğim hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız var mı acaba_ ??? Hafıza kartına geçince bilgisayar tanıyor fakat kasete geçince bilgisayar görmüyor. Yardımlarınızı bekliyorum sanırsam benim gibi birçok arkadaşlarında böyle problemleri vardır. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. iyi formlar
arkadaşlar panasonic mx 500 kameram var. son günlerde kameranın renk ayarlarında bozulmalar başladı. ekranın 3/1 i mavi renk halinde. böyle bi arızayla karşılaşanlar varmı. ne olabilir. Arasıra düzelmeside sinir ediyor insanı. selamlar
xman, mutlaka ayarlarla ilgilidir. makineni manuel konumdan auto kunumuna getir. veya çeşitli şartlar altından çekim modu veya beyaz denge ayarların bozulmuş olabilir. düzelmesse fazla kurcalayıp makinanı garanti dışı bırakmadan garantiye götür derim. hade kolay gelsin
GERÇEKTEN İİ
iyi olan ne
JVC harddiskli kameraların temel sorunu olduğunu düşündüğüm MOD uzantılı dosyaları algılayabilecek veya convert edebilecek bir program var mı?Bilgileriniz için teşekkürler.teşekkürler.
selam arkadaşlar doğubanktan 750 dolara nv-gs300 modelini satin aldım. yanında bir kaset verdiler. acaba iyi mi yaptım fiyatı nasıl bir de bu modelin türkçe kullanım kılavuzunu bulabilir miyim..fiyat konusunda hala tereddütlerim var.. ama makina gayet güzel şimdilik memnunum. yorumlarınızı bekliyorum.
siteye yeni üye oldum ve kime nasıl neden ve hangi koşulda mesay atılacağını bilmiyorum, aslında mesaj tüm üyelere.... 2004 yılında hepsiburada.com dan samsung marka vp-d39i minidv video kamera satın aldım...ilk 6 ay sorun yoktu..sonraları nadiren de olsa görüntü gitmeye başladı... son 1-2 aydır ise tam tersi çok nadiren görüntü alabiliyorum...yani kamerayı açtığımda lcd ekranda ve kameranın bakma gözünde koca bir siyah ekran dışında birşey yok...bunun için 3 hafta boyunca uğraşılarım sonucunda anadolu elektronik adlı firmanın samsung yetlisi olduğunu ve bulunduğum ilde bir adet servisi olduğunu öğrendim...kamera şu an garanti kapsamında değil...1-2 hafta geçti...servis arızanın "mainboard" arızası olduğunu ve giderilmesi için 430 $ gerektiğini iletti,, ki bu kamera şu anda bundan çok daha ucuz ve zaten üretilmiyor... yetkili servis bu arızanın çok sık görüldüğünü söyledi, ki anlaşılıyor ki benim gibi bir çok mağdur var... sorularım ise: 1: servise güvenemedim, gerçekten arıza "mainboard " ile mi ilgili? ( bazen de olsa görüntü geliyor9 2: main board arızası ise servisin söylediği 430 $ ödemek makul mu yoksa kamerayı çöpe mi atayım?? 3: ne yapabilirim???
Dün Bimeks ten kampanya da olan Canon MVX 300 camera aldım. Fiyatı 499 YTL +KDV... Cihazı pek kullanma fırsatım olmadı açıkçası. Bu cihazı kullanan arkadaşlar yada hakkında bilgisi olanların görüşlerini bekliyorum. Fakat pili çok çabuk bittiğini anladım. Daha uzun süre görüren pilleri vardır mutlaka...
Fiyatın çok uygun olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz?
dün bu makineyi ben de aldım. daha önce bu modeli birkaç yere sormuştum en düşük peşin 800 YTL, 15 ay vadeli de 900 YTL fiyat vermişlerdi. Televizyonde reklamı görünce hemen gittim en yakın bimekse, sadece 6 taksit yaptıkları için biraz düşünmek zorunda kaldım. karar vermek için bir yarım saat etrafta dolaşırken iki tanesinin satıldığını görünce düşünmeyi bıraktım bir tane de kendime aldım. Bu ay için worldcarda harcamalarda %5 worldpuan verdiğini de hesaba katarsak kamera bana 550 YTL'ye gelmiş oluyor. Bu durumda da en ucuz sony bile cazibesini kaybediyor benim için. Alan herkese hayırlı olması dileğiyle güle güle kullanalım.