Selam arkadaşlar CANON MVX40 ve CANON DM MVX300 modellerinde birini almayı düşünüyorum.Bu cihazlardan kullanan yada bilgisi olan var mı acaba?
SAKIIIIIN CANON ALMAYIN
ben 3 - 4 yıl kullandım ve bugün CCD sensör resmen göçtü. cihaz CANON MİNİ DV MV630 i kayıt yaparken siyahlaştı ses kaydediyor görüntü yok. önceki kayıtları play yapıyor. lcd ve vizörde sorun yok.
aynı sorunla ilgili başına gelen varsa lütfen bana mail atsın.
internetten yurtdışı forumlarda gördüğüme göre CANON un mv yada z serilerinde kronik bir sorun bu. 2-3 senede alet bitiyor. cihaz parası kadar tamir ile CCD sensörü değiştirmekten başka çare yok.
ALDIĞIMA BİM PİŞMAN OLDUM
Ben de bu ay başında canon mvx-300 aldım. Bir saat kadar çekim yaptım.Gündüz çekimleri çok güzel.Ama gece çekimi olmadığı için karanlık/loş ortamlarda yetersiz kalıyor.1024x768 çözünürlükte fotoğraf çekiyor.Flaşı olmadığı için yine karanlıkta iyi sonuç vermiyor haliyle..Video ışığı alarak karanlık sorununu çözeceğim inşallah. Bir de umarım hazal1'in bahsettiği arızayla karşılaşmam ileride
ARKADAŞLAR ENGİN BİLGİNİZ SAYESİNDE KENDİME BİR KAMERA ALACAĞIM İNŞALLAH. BU FORUM VE DİĞER FORUMLARDAN ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA, BÜTÇEME uygun TEK BİR KAMERAYI UYGUN BULDUM. BÜTÇEM 1.000 YTL İDİ FAKAT BİRAZ DAHA ZORLAYARAK PEŞİN 1.400 YTL YE KDV DAHİL VE TEKOFAKS GARANTİSİ İLE" PANASONIC NV-GS280 "ALMAYA KARAR VERDİM. FAKAT DİĞER KAMERALAR DA BENİ CEZBETMEKTE, ÖZELLİKLE "PANASONIC NV-GS250 - NV-GS500 - NV-GS400" MODELLERE BİR KAÇ AY SABREDERSEM BU 3 ÜNDEN BİRİNE SAHİP OLABİLİRİM. FAKAT SABREDEMİYORUM. KAMERA ALMAMDAKİ AMAÇ ÇEKMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜM İKİ ADET KISA FİLMİM OLMASI.
BU MODELLERİ KIYASLAYIP BİR KARŞILAŞTIRMA YAPABİLİRSENİZ VE BÜTÇEME UYGUNLUĞUNU GÖZÖNÜNDE BULUNDURUP BİR ADET Kamera TAVSİYE EDERSENİZ MEMNUN OLURUM...
SAYGI VE SEVGİLERİMLE...
quote:
Orjinalden alıntı: hazal1
SAKIIIIIN CANON ALMAYIN
ben 3 - 4 yıl kullandım ve bugün CCD sensör resmen göçtü. cihaz CANON MİNİ DV MV630 i kayıt yaparken siyahlaştı ses kaydediyor görüntü yok. önceki kayıtları play yapıyor. lcd ve vizörde sorun yok.
aynı sorunla ilgili başına gelen varsa lütfen bana mail atsın.
internetten yurtdışı forumlarda gördüğüme göre CANON un mv yada z serilerinde kronik bir sorun bu. 2-3 senede alet bitiyor. cihaz parası kadar tamir ile CCD sensörü değiştirmekten başka çare yok.
ALDIĞIMA BİM PİŞMAN OLDUM
arkadaşım ingilizcen yeterli gelirse göderdiğim yazıya bakmalısın. bazı modellerde oluşabilen ccd hatasından bahsedilmiş aynen sony'nin bazı modellerinde geçerli olduğu gibi.
" Image Phenomena Due to CCD Malfunction
Thank you for using Canon products.
A problem has been discovered in some of the CCDs used in Canon digital camera and digital video camera products that causes images to appear distorted or not to appear at all. We apologize for the considerable inconvenience this represents for our customers. Along with our respectful apology, we would like to advise our customers of the details of this issue and our policy for handling it, which are as follows.
Affected Models
The CCDs in question are used in the following models.
Digital Cameras
PowerShot A60, PowerShot A70, PowerShot A75, PowerShot A300, PowerShot A310, Digital IXUS V3, Digital IXUS II, Digital IXUS IIs
The Malfunction Among the CCDs used in the affected products listed above, it has been confirmed that, especially under high-temperature/high-humidity environments, the internal wiring may come undone in some places.
If this defect occurs, the signal is not output from the CCD correctly when in shooting mode, which results in symptoms like the following in captured images. These symptoms can be confirmed on the LCD monitor. The same symptoms may also occur in recorded images.
• Images do not appear • Images appear distorted
Canon’s Response With apologies for the inconvenience involved, we ask that users who have confirmed these symptoms contact the nearest Canon Service Center. Free repairs will be made for affected products in cases where it has been confirmed that the internal CCD wiring has come undone in some places.
We sincerely apologize for the inconvenience caused by this issue. We strive to make even greater efforts in our quality control to provide products that our customers can use with confidence. We hope that these efforts will earn your continued patronage."
Arkadaşlar Panasonic NV-GS500 ile PV-GS500 arasında ne fark var yani NV ile PV farkı nereden geliyor. internette çok sık rastlıyorum o yüzden sordum. ikincisi de yurtdışından bir fiyat aldım aynen şöyle yazıyor:
PV ve NV farkı buradada söz konusu ve ayrıca PAL ve NTSC farkı nedir ne işe yarar hangisini almalıyım.
birde almak istediğim kamera (panasonic nv-gs500) panasonic bayisinde kdv dahil 2 yıl tekofaks garantili 2.100 YTL fakat doğubanktan %30 - %40 daha ucuza 1.400 YTL civarında fatura ve 2 yıl garantili ( tekofaks garantili değil başka bir firma ama ne olduğu belli değil) satılıyor. hangisini almalıyım. açıkcası zorlanıyorum almakta.
bu konular ile ilgili yardımcı olursanız memnun olurum.
Bu ifadelerde çelişki var... Ama durum şu: Panasonic video kameralarda NV-GS kodlu olanlar PAL sistem PV-GS kodlu olanlar NTSC sistem kayıt yapar.
NTSC ABD'deki televizyonların (ve yayınların) kullandığı sistemdir. PAL ise Avrupa'da (Türkiye dahil) kullanılan sistemdir.
NTSC sistem kamerayı kullanmanın çeşitli yöntemleri olmakla beraber, kesinlikle PAL sistem bir kamera alınmasını tavsiye ederim.
NOT: Sony kameralarda da kameranın ismindeki kod'un sonuna E harfi gelirse, o kamera Avrupa yani PAL uyumlu olur. Örneğin: Sony HC1000 NTSC Sony HC1000E PAL
Garanti konusunda söylenecek bir şey yok. Fiyat / risk değerlendirmesi yapmak gerek. Son karar cebinden parayı çıkarıp verecek kişiye aittir : ) Doğubank'ta yasal fatura kesiliyor mu? Ona bakmak gerek. Bir de Tekofaks getirmiyorsa, o makineleri kim getiriyor? O şirketi öğrenip, araştırmak, hatta bizzat onları telefonla arayıp sormak gerek...
tavsiyelerin için çok teşekkür ederim, gerçekten çok yardımcı oldun, başarılar...
MRB YAVUZ ETKİN BİRŞEKİLDE GÖRÜŞMESEKTE YAZILARINI TAKİP EDİYORUM BEN CANON MVX 300 KULLANIYORUM TEK BİR SIKINTIM VAR KAMERAMI WEB CAM OLARAK KULLANIRKEN GÖRÜNTÜ ÇOK DARALIYO. YANİ KAMERANIN EKRANINDAN BAKTIĞIMDA 1 /1.5 M MESAFEDEN GAYET GENİŞ AÇIDA GÖRÜNTÜ ALIYO ANCAK WEB CAM OLARAK BAĞLADIĞIMDA KAFAM ANCAK GÖRÜNÜYO MESSENGER GÖRÜNTÜYÜ KÜÇÜLTMEK YERİNE KIRPIYO.DV MESSENGERDA DENEDİM AMA DV M. ANCAK WİNDOWS MESSENGERDA ÇALIŞIYO ONUDA KULLANAN NEREDEYSE HİÇKİMSE YOK VE ÇOK ESKİ Bİ SÜRÜM. NETWORKLA BAĞLADIM YİNE AYNI ŞEY OLDU BU KONUDA BİLGİLERİNİ PAYLAŞIRSAN SEVİNİRİM. AYRICA BENDE OUTO POWER I KAPATAMIYOM KİTABI DİDİK DİDİK ETTİM ONUNLA İLGİLİ BİŞİ BULAMADIM. SADECE REC E BASIYOM CHATLEŞİRKEN KAYITTA YAPIYOM BU ŞEKİLDE BU SORUNU ÇÖZDÜM TEŞEKKÜRLER..!
arkadaşlar vatanda şu an kampanya var canon mv890 da 480 ytl sizce bu özelliklere değer mi bu fiyat
Özellikler
MV 890-900 Video Sistemi Video Sistemi MiniDV CCD Tip 1/6" Interlaced Toplam Piksel 800.000 Efektif Piksel 470.000 Renk Filtresi Tamamlayıcı Lens Optik Zoom 25x Dijital Zoom 800x/100x(seçilebilir) Odak Uzunluğu 43.6 - 1090mm Maksimum Diyafram f/1.8 Minimum Odak Mesafesi 10mm Görüntü Sabitleyici VAR Filtre Çapı YOK Geniş Açı YOK LCD Ekran Boyutu 2.7", geniş ekran 16:9 formatı Piksel 112.000 Manuel Ayar Parlaklık Çoklu Görüntü Ekranı YOK Vizör Ekran Boyutu 0.33" Piksel CL 123,000 Minimum Işıklandırma Minimum Lux 2 lux (Gece Modunda) Gece Modu VAR Süper Gece Modu YOK Odak Auto/Manual VAR Kontrol Joystick tuşuyla AE Modu Program AE "9 Kolay, Otomatik, Portre, Spor, Gece, Kar, Kumsal, Gün Batımı, Spot Işığı, Havai Fişek" Arka Işıklandırma Arka Işıklandırma YOK Beyaz Ayarı Tip TTL Otomatik VAR Ayar/Ön ayar VAR Kilit YOK Enstantane Hızı Maksimum 1/2000s Yavaş 1/6s Dijital Efektler Fade Auto Fade, Wipe, Corner Wipe, Jump, Flip, Puzzle, Zigzag, Beam, Tide Efekt Art, Black & White, Sepia, Mosaic, Ball, Cube, Wave, Color Mask, Mirror Özel Ayar Özel Ayar YOK Fotoğraf Fotoğraf Boyutu Ardarda Çekim Modu YOK Otomatik Poz Dizeleme YOK Ard Arda Fotoğraf Kaydı YOK AF Çerçeve Seçimi YOK Fotoğraf Tuşu YOK Otomatik Zamanlayıcı Otomatik Zamalayıcı VAR REC. review/REC. Arama REC. review/REC. Arama VAR Kayıt Modu LP modu ELP modu Arama Fotoğraf YOK Tarih YOK Editor Editor Hafıza Kartı Multi Media Card YOK Secure Digital Card YOK Video Kaydı Ses Sistem "PCM Digital Stereo 16bit-48KHz 2ch 12bit-32KHz 4ch" Manuel Kayıt Seviyesi Kontrolü YOK Audio Dubbing YOK Çıkışlar Kulaklık YOK Mikrofon VAR USB YOK DV VAR Direkt Baskı YOK Analogue-in YOK AV VAR S-video YOK LANC Dahili şarj cihazı VAR Işıklandırma tuşu Işıklandırma Tuşu Aksesuar Ayağı Aksesuar Ayağı YOK Dahili Video Işığı Dahili Video Işığı YOK Dahili Flaş Dahili Flaş YOK PC Bağlantı Kiti Digital Video Solution Disk YOK DV Network Solution Disk YOK Yazılım USB kablosu YOK Uzaktan Kumanda Uzaktan Kumanda YOK Analog Dijital Çevirici Analog Dijital Çevirici YOK Pil Grubu Tip Lithium-Ion Kamerayla Birlikte Verilen Pil BP-2L5 Uzun Ömürlü Pil BP-2L14 Uzun Kayıt Süresi 4 saat, 30 dakika Boyutlar W x H x D 49mm x 92mm x 115mm Ağırlık 435g
özelliklere baktığımda pek iyi değil gibi geldi bana ama yinede işe yarar
jvc model gr-d60e kamera menüsü karıştırdıgım için eski haline geri döndüremiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşlar Panasonic NV-GS500 kulananınız var mı acaba, kendime bu kameradan alacağım da kullanmasını tam olarak bimediğimden alır almaz test etmek istiyorum tüm özelliklerini, bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar için mail adresim seyyah@iyibirisi.com şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
arkadaşım özür dilerim ama hiç jvc kamera kullanmadım bu yüzden hiç fikrim yok umarım çözersin
quote:
Orjinalden alıntı: barabum
arkadaşlar vatanda şu an kampanya var canon mv890 da 480 ytl sizce bu özelliklere değer mi bu fiyat
Bence: Minimum özelliklere sahip bir kamera. Diğer minimum özelliklere sahip makinelerin yanında fiyatı da minimum gözüküyor. Fiyat / Performans açısından bakarsanız çok iyi bir fırsat... Karar sizin : )
arkadaslar ankarada kızlayda ben bır yere kameramı gotrmustum bana yardımcı olduklar ıstersenız adresını vcerıyım ılgılenenler ıcın izmir cad ıhlamur sok 5.38 kızılay ankara tel 4188120 ısstersenız kamera konusunda bılgı alabılırsınız
merhabalar ben panasonic kamera almayı düşünüyorum 1000 ile 1500 ytl arasında bide sadece sd kartlı panasonic kamera var mı? yani ben kasede kayıt deilde sd karta yapmak istiyorum panasonic sırf öle varsa bna söyler misiniz? şimdiden çok teşekküür ederim :)))
merhabalar, dün weblebi.com'dan Canon A530 aldım fakat orijinal kutu içerisinden yazılım cd si çıkmadı. geç farkettiğim için geri de yollayamadım. aranızda bu yazılım elinde olan bir arkadaş varsa düşük boyuttaysa upload edebilir mi veya bana yazılımı cd ye kopyalayıp yollayabilir mi alıcı ödemeli olarak? ilginize şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar...
tekrar merhaba ben bir hafta önce bir soru sormustum panasonic in kasetsiz hard disk video kamerası var mı? eğer panasonicte yoksa hangi markada var? yada panasonicte suan hangisi en iyisi? eğer b, gelirse cok sevinirim şimdiden teşekkürler :))