Şimdi Ara

CANON, SAMSUNG, PANASONIC, SHARP VE JVC DESTEK HATTI (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.150
Cevap
4
Favori
262.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yani sonuç kaliteli oluyor değil mi?ben onu programlarla editlemeye kalksam bozulur mu??
    teşekkürler..
  • Sonuç tatmin ediyor etmesine ancak bildiğim kadarıyla boyut çok fazla oluyor diğer yönteme nazaran.
    Editing kısmı, normal bir DVD'yi editlemeden farklı olmaz teknik olarak.
  • o zaman bu işi yapan başka bir aygıt var mı hocam?şimdi gidip de sadece bu iş için 350 milyon gibi yüksek rakamlar vermek istemiyorum..aynı işi yapacak bir aygıt var mıdır acaba?
    teşekkürler cevapların için..
  • Forumda ve nette benzeri kartlar bulabilirsin (pinnacle örneğin).
    DVD Recorder yalnızca bu iş için çok fazla lüks kaçar tabiki..
  • ben o pinnacle ürünlerinin bizim bilgisayara Dv kablosuyla 400 mbps hızına eşit olduğunu zannediyordum yani daha kaliteli kayıt yapabilir miyim bu kartlarla o zaman benim 3 ccd bir kamera almama gerek kalmaz yani:)
  • en az 2mp ve 4gb lık bir kamera alacam.türkiye fiyatı 1500-2500 ytl arası bir şey bakıyorum. ebaydan alacağım için o kadar geniş ve yüksek aralık tuttum. kamera konusun da bilgim olmadığından sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. hangi modelleri tavsiye edersiniz. baktığım kadarıyla jvc'nin 4 gblık ve 2 mp lik Everio 1.8" Color LCD CFmodeli var. alınırmı. gitti gidiyorda 1200 ytl civarı
  • selam arkadaşlar.
    bir kamera alıcam kameradan hiç anlamıyorum biraz araştırdım
    SONY DCR - HC23E ( 660 YTL )
    SAMSUNG VP - DC161 ( 780 YTL )
    modelleri verdiler hangisini tavsiye edersiniz veya bunlara alternatif (türkçe menülü )ne olabilir.
    teşekkür ederim.
  • selam arkadaşlar benim bir sorum var oda şu benim samsung vp-m110 marka video kameram var bununla çektiğim videoları hiçbir dönüştürme yapmadan dvd playerde izlemek istiyorum zira dönüştürme yaptığımda görüntü ve seste kalite kaybı yaşanıyor ancak şu ana kadar denediğim hiçbir divx player bu videoları oynatmadı yani desteklemiyor sizden ricam eğer bu kameranın çektiği videoları DÖNÜŞTÜRME YAPMADAN direk oynatadilen dir cihaz dvd divx vb.. cihaz varsa bana bildirmenizdir ilgilenen veya bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim saygılar
  • LÜTFEN YARDIM
    Abi herkes farklı model tavsiye ediyor
    kafam iyce karıştı modelleri aşağıda topladım
    lütfen yardımcı olun

Sony DCR-HC23E
    Sony DCR-HC35E
    Sony DCR-HC42E
    Sony DCR-DVD105E

Samsung VP-DC161 DVD
    Samsung VP-D363
  • slm..
  • Panasonic NV-Gs 15 video kamerayla videoları bilgisayara aktarabiliyomuyuz bilgisi olan varmı

• Buradaki tüm arkadaşların kurban bayramını kutlar, sağlıklı ve mutlu bir yeni yıl dilerim.
    Şimdi yazacaklarımın bu siteye " Nasıl bir kamera almalıyım? " sorusunun cevabını bulmak için çalışanlaradır:

Yaklaşık 15 gün önce başladığım kamera alma macerasını yaklaşık 1 hafta önce tamamladım. Aldığım kamera Panasonic NV-GS280. Neden bu kamerayı aldım:

Öncelikle bu forumu yeni keşfeden arkadaşlara tavsiyem hem sony kamera destek hattı sayfasını hem de Panasonic ve diğer kameralara ait sayfayı baştan aşağı okumalarıdır. Ben okudum. Okuyan arkadaşlar mutlaka şunu farkedeceklerdir. Sony kameralarla ilgili sayfayı okuyanlar mutlaka " Tamam kameram Sony olacak " diyecekler. Panasonic kameralarla ilgili sayfaları okuduklarında ise " Benim kameram Panasonic olmalı " diyecekler. ( Özellikle 3 CCD olayı sizi cezbedecek)

Bilgileri iyi özümserseniz alacağınız kamerada önemli özelliklerin şunlar olduğunu anlayacaksınız.
    1. Gece çekiminin önemli OLMADIĞINI( Bknz Yavuz Bnb. kameradan görüntü aktarma)
    2. Bu işi profesyonel olarak yapmayacaksanız orta karar bir kameranın işinizi göreceğini. Burda ben şöyle düşündüm kameramı alırken:
    Amacım bu forumdaki arkadaşların %99 u gibi anılarımı kaydetmekti. Ama kaydettiğiniz anıları izlerken görüntünün iyi olmasını istersiniz. İşte bu düşünce ile Sony HC 24E yi eledim.
    3. Kameralardaki DV-İN girişinin önemli olmadığını ( Eğer amacınız herhangi bir kaynaktan kayıt yapmaksa bunun en iyi yolu DVD recorder almaktır. Ayrıca bazı ustalar, kamerayı bu iş için kullananmanın kameraya zarar verebileceğini söylüyorlar.)
    4. Kameranın fotoğraf çekme özelliğinin önemli OLMADIĞINI ( Elektronik cihazların sadece üretim amacı için kullanılmalarının doğru olduğunu düşünüyorum. Eğer bir cihaz görüntü kaydetmek için imal edilmiş ama fotoğraf çekme özelliği de eklenmiş ise mutlaka fotoğraf çekme özelliği daha zayıf bırakılmıştır. Yoksa digital Fotoğraf makinalarını kim satın alır?(
    5. Lens olayının önemli olduğunu. Sony bütün kameralarında Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T* lens kullanıyor. Bunun muadili ise Panasonic kameralarda Leica Dicomar Lens tir. NV GS 280 İ tercih etme sebeplerinden biri de budur.
    6. Image Stabilization (Electronic) - Bu goruntu stabilasyon sistemi sarsintiyi farkedip goruntuyu digital (elektronik) olarak duzeltir. Goruntu kalitesi optik sistemlere gore biraz daha dusuktur. Goruntunun daha iri taneciklerde olusmasina neden olur.

Image Stabilization (Optical) - Bu sistemler aralarinda bir sıvı olan iki mercekten olusur. Eger kamerayi sallar veya sarsarsaniz, bu sivi bu merceklerin pozisyonlarini degistirir, ve isigin dogru acidan gelmesini saglayarak goruntuyu bu sarsintilara uygun bir sekilde ayarlar. Bu sistem oldukca pahali oldugundan, sadece cok gelismis ve pahali kameralarda bulunur. En onemli avantaji ise goruntu kalitesinden hic kaybetmez. (İşte NVGS-280 i tercih etme sebeplerinden en en önemlisi)
    7. En iyi Digital kayının Mini DV olduğu. Bunun sebebini forumu okuduğunuzda rahatça anlayacaksınız.( Direk DVD kaydı yapan kameraları tercih ETMEMEMİN sebebi budur)
    8. 3 CCD özelliği. Buradaki tüm ustalar bu özelliğin Panasonic kameralara bir üstünlük sağladığı konusunda hem fikir.
    9. Sony ya da panasonic kameralarda yedek parça ya da tamir konusunda bir farkın olmaması
    10. Dokunmatik LCD ekranlarda parmak izinin pek hoş olmadığı( Bu bilgi Bnb.Yeknet ten alınmıştır.) Panasonic kameralardaki Joyistik kumandanın çok daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kamerama gelince bir haftadır çekim yapıyorum ve çok memnunum. PC bağlantısı ve Ulead programlarını kullandım ve bir sorun yaşamadım. Burada bir noktaya daha değinmek istiyorum. Bu konuda forumu okuyan arkadaşların aklında benim pc de Firewire kart( i 1394 portu) var mı sorusu oluşacaktır. Bunun için tavsiyem pc nizin arkasına bakın üzerinde 1394 yazan bir beşgen? USB girşine benzeyen bir yer varsa problem yok. Yapacağınız maliyeti yaklaşık 2 Dolar olan bir fire kablo( kamera girişi 4p, bilgisayar girişi 6 p olacak) almak. Kameranın içinden çıkan USB bağlantısını denemeyin bile derim mutlaka sorun çıkarıyor.

Sonuç olarak kamera alacak arkadaşlara tavsiyem mutlaka ama mutlaka alacakları kamerayı gidip görsünler, tutsunlar ve özellikleri konusunda satıcılardan da bilgi alsınlar.

Yazdıklarım tamamen bu forumdan edindiğim bilgilerdir. Yeni kamera alacak arkadaşlara biraz da olsa yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

• Güzel bir inceleme yapmışsın, ve güzel bir model almışsın, benim de kamera alma niyetim var ama bilgilendikçe panasonic'e karşı kararsızlığım artıyor.

Herkesin hemfikir olduğu bir konu var o da panasonic kameraların düşük ışıkta video performansları zayıf; sebebi de sayıca fazla (3 adet) ama boyut olarak küçük sensörler kullanması. Sony ise boyut olarak daha büyük ama sayı olarak tek bir sensör kullanıyor bu yüzden düşük ışık performansı yüksek ama tek mercek kullandığı için, bu renklerin kararlılığını düşürüyor.

Aşağıdaki resim sanırım herşeyi anlatıyor.

Bir de Sony ve Canon gibi markalar artık cmos mercekli kameralar üretiyor, bu da ccd sensörün geleceği konusunda kafamda "?" uyandırıyor.

Özetle Sony Canon, CMOS ve büyük sensöre yönelirken, Panasonic CCD ve küçük ama 3 adet sensör tercih ediyor.
    Gerçekten tercih yapmak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 6 Ocak 2007; 0:01:56 >

• BENCE KESİNLİKLE SONY....

DİYORSUNUZ Kİ DVD'YE YAZANLARDA GÖRÜNTÜ KAYBI OLUYOR.... PEKİ.... SİZ MİN DV'Yİ SAATLER SÜREN BİR İŞLMDEN SONRA BİLGİSAYARA ATMAYI BAŞARDIKTAN SONRA -Kİ BURADA GÖRÜNTÜ KAYBI AZ DA OLSA OLUYOR -, O GÖRÜNTÜLERİ TEKRAR DVD'YE ATMIYOR MUSUNUZ?????
    YANİ HAM GÖRÜNTÜDEN 2 DEFA UZAKLAŞIYORSUNUZ.... FAKAT
    DVD YAZAN KAMERALARDA İSE DİREKT DVD KAYIT.... BEKLEME YOK, SORUN YOK....

ŞİMDİ HANGİSİNDE GÖRÜNTÜ KAYBI OLUYOR ACABA......!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• öncelikle küçük puntalarla ve daha az smiley kullanarak da mesaj yazsan derdini anlatabilirsin.

ikincisi neden "kesinlikle sony"?

üçüncüsü dvd ve mindv seçimi tamamen tercih meselesi, kötü diye bir şey yok ama dvd olayı 3 yönden sakıncalı:
    1. optik sensör bozulabilir ve kayıt hataları yapabilir.
    2. DVD medyanın ömrü çeşitli etkenlere bağlı olsa da diğerlerine oranla daha kısa.
    3. Bluray teknolojisi kapıdayken DVD kısa sürede ölü ve kısıtlı bir teknoloji olacak.

Bir diğer hadise, dvd kameradan aldığın görüntüyü pc de işlersen görüntü de 2. kez kayıp yaşarsın.
    Mini dv de ise az bir kayıpla pc ye aktardığın ham sayılabilecek görüntüyü işleyip dvd ye tek kayıpta aktarırsın; kaldı ki tekrar kasete de atabilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: 51horace

BENCE KESİNLİKLE SONY....

DİYORSUNUZ Kİ DVD'YE YAZANLARDA GÖRÜNTÜ KAYBI OLUYOR.... PEKİ.... SİZ MİN DV'Yİ SAATLER SÜREN BİR İŞLMDEN SONRA BİLGİSAYARA ATMAYI BAŞARDIKTAN SONRA -Kİ BURADA GÖRÜNTÜ KAYBI AZ DA OLSA OLUYOR -, O GÖRÜNTÜLERİ TEKRAR DVD'YE ATMIYOR MUSUNUZ?????

ŞİMDİ HANGİSİNDE GÖRÜNTÜ KAYBI OLUYOR ACABA......!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• eywallah kusura bakmayın fontlar büyük çıkmış....

Sanırım haklısınız, bozulma korkusu maalesef var dvd'lerin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 51horace

BENCE KESİNLİKLE SONY....

Ayrıca... DV görüntü bilgisayara saatlerce süren işlemle aktarılmaz. 20 dakikalık görüntü 20 dakikada, 1 saatlik görüntü 1 saatte aktarılır. Ve hemen montaja başlanabilir. DVD olarak kaydedilmiş görüntü ise bilgisayara hızlı aktarılabilir ama montaj için çeşitli sıkıntılı işlemlerden geçirilmesi gerekir ki asıl vakit kaybı DVDye kaydedilen görüntülerde yaşanır.

Konu montaj ise DVDye kaydedilen görüntülerle çalışırken ham görüntüden çok çok daha fazla uzaklaşılır. O yüzden montajla uğraşmak isteyenlere ASLA dvdli kamera önerilmiyor. He, "benim montajla falan işim olmaz, çekicem seyredicem" diyorsanız, elbette problem yok; dvdli kameralar da gayet güzel ve kaliteli bir şekilde iş görürler.

Selamlar... Sevgiler...

• panasonic vdr d-150 dvd kameram var ilk başta bende dvdleri pcye atmada sorun yaşadın kulanma klavuzunu okursanız anlarsınız dvdnin sonlandırılması lazım (dvd r & dvd rw ler için geçerli) bunuda kamerayı şarj cihazına bağlayarak yapabiliyrsunuz buna ek olarak sony kameraların desteklemediği bi teknoloji olan ram diskler var bunlarda sonlandırma gerekmiyor çıkar izle ama dvd player veya rom munuda ram desteği olması lazım ram diskleri vro formatında yazar bunuda çoğu proğram desteklemez bunun formatını kaliteli ceviricilerle çevirmeniz gerekiyor ses te birçok proğramda kayma oluyor bunun sebebi panasonik sesi dolby dijital kaydetiyiği için proğramlar bunu desteklemiyor ayrıca usb den bağladığınızda kamera ialama modunda olmalı bu moddada kamerayı dd rom olarak görüyor
    ayrıca kameraın açıklamalarında web cam olarak kulanılmadığı yazıyor ama ben kullanıyorum kamera veb cam olarakta çalışıyor isteyen varsa gerekli ayarları anlatırım
    buna ek olarakta anti titreşim özellğiyle (redbull rece world series te çekim yaparken farkettim ) harektli bir objeyi izlerken takılma gibi oluyo yani bunu gibi şeyler çekerken bu özelliği kapatmayı unutmayın

• Ayrıca... DV görüntü bilgisayara saatlerce süren işlemle aktarılmaz. 20 dakikalık görüntü 20 dakikada, 1 saatlik görüntü 1 saatte aktarılır. Ve hemen montaja başlanabilir. DVD olarak kaydedilmiş görüntü ise bilgisayara hızlı aktarılabilir ama montaj için çeşitli sıkıntılı işlemlerden geçirilmesi gerekir ki asıl vakit kaybı DVDye kaydedilen görüntülerde yaşanır.

Konu montaj ise DVDye kaydedilen görüntülerle çalışırken ham görüntüden çok çok daha fazla uzaklaşılır. O yüzden montajla uğraşmak isteyenlere ASLA dvdli kamera önerilmiyor. He, "benim montajla falan işim olmaz, çekicem seyredicem" diyorsanız, elbette problem yok; dvdli kameralar da gayet güzel ve kaliteli bir şekilde iş görürler.

Selamlar... Sevgiler...

ewet sanırım haklısınız, görüntü üstünde oynama problemi olmazsa dvd yazan kamaralar bir avantaj....

• quote:

Orjinalden alıntı: dopsko

panasonic vdr d-150 dvd kameram var ilk başta bende dvdleri pcye atmada sorun yaşadın kulanma klavuzunu okursanız anlarsınız dvdnin sonlandırılması lazım (dvd r & dvd rw ler için geçerli) bunuda kamerayı şarj cihazına bağlayarak yapabiliyrsunuz buna ek olarak sony kameraların desteklemediği bi teknoloji olan ram diskler var bunlarda sonlandırma gerekmiyor çıkar izle ama dvd player veya rom munuda ram desteği olması lazım ram diskleri vro formatında yazar bunuda çoğu proğram desteklemez bunun formatını kaliteli ceviricilerle çevirmeniz gerekiyor ses te birçok proğramda kayma oluyor bunun sebebi panasonik sesi dolby dijital kaydetiyiği için proğramlar bunu desteklemiyor ayrıca usb den bağladığınızda kamera ialama modunda olmalı bu moddada kamerayı dd rom olarak görüyor
    ayrıca kameraın açıklamalarında web cam olarak kulanılmadığı yazıyor ama ben kullanıyorum kamera veb cam olarakta çalışıyor isteyen varsa gerekli ayarları anlatırım
    buna ek olarakta anti titreşim özellğiyle (redbull rece world series te çekim yaparken farkettim ) harektli bir objeyi izlerken takılma gibi oluyo yani bunu gibi şeyler çekerken bu özelliği kapatmayı unutmayın

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.