Şimdi Ara

CANON, SAMSUNG, PANASONIC, SHARP VE JVC DESTEK HATTI (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.150
Cevap
4
Favori
262.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mp2006

araştırdıkça kafam karıştı.

Uzun lafın kısası... Panasonic GS500... bence...
  • quote:

araştırdıkça kafam karıştı.
    kürşad_75 arkadaş'ı tebrik ediyorum allah hayırlı,sağlıklı,güzel bir evlat verir inşallah. iki ay sonra bende bir kız çocuğu bekliyorum kürşat arkadaşla aynı sebepten kamera arıyorum. ..

mp2006 öncelikle güzel dileklerin için teşekkür ediyorum. Ben de senin için ve yeni doğacak bebeğin için aynı dileklerde bulunuyorum.

Yazında bahsettiğin sensör karşılaştırması için yorum yapamam. Ama kamera almadan önce yeknetle konuşmuştum. Bu seviyede sensör olayının çok önemli olmadığını düşündüğünü söylemişti. Bu bilimsel cevap. GERÇEK ise benim kameramla çektiğim görüntüler!. Sensör olayı konusunda bilgili değilim ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki benim sensörüm bana yetiyor da artıyor bile.

Bahsettiğin düğün çekimine gelince kamera profesyonel olabilir ama önemli olan görüntünün bilgisayara nasıl aktarıldığı ve hangi formata dönüştürüldüğüdür. Eminim ki o arkadaş kameraları usb portu kullanarak aktarmıştır üzerine bir de kayıt vcd formatında yapılınca bu sonuç normal. Ben kendi kameramla yaptığım çekimleri 1394 porttan aktardım ve vcd yaptım ve kalite inan çok iyiydi.

Pixel e gelince formu iyi incelediğin zaman 3-4 mpixel değerlerinin kamera kaydı değerleri olmadığını görürsün. Sonuç olarak 1-1,500 ytl civarındaki her kameradaki pixel kabiliyetinin yeterli amatör çekimler için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Kamera almaya karar verdiğinde de önceki yazımda söylediğim gibi mutlaka gidip kamerayı görmeni, satış temsilciyle konuşmanı ve kameranın nasıl çekim yaptığını görmeni tavsiye ederim. Garantili olarak ve yüzyüze almak ileride sorun çıktığında bence çok ama çok önemli. Ben aslında hepsiburada.com dan ilk kamera almaya karar verdiğimde hc 24 e siparişi verdim. Birgün sonra kameramla ilgili bilgi almak istedim ama canlı konuşacağın kimse yok. Sorununla ilgili mail atıp cevap gelsin diye dua ediyorsun!

Sonuç olarak 1-1500 Ytl civarında kamera alacaksan bu forum sana şunu söyler:
    HC94, HC 96 ya da GS 180 veya 280. Bunların hangisi olacağına ise sen karar vereceksin. Karar verdiğinde ise şunu yap bence burdaki ustalara alacağın kameralarla ilgili pm atararak fikirlerini sor ve sonra git kameranı al ve bir an önce çekim yapmaya başla çünkü yaşadımız anın bir dakika gerisine bile tekrar dönemiyoruz.

Şimdiden yeni kameranla sağlıklı ve güzel günlerde çekimler dilerim...

• Selamlar, bu başlığı açan ve emeği geçen herkese teşekkürler !

Ben Panasonic GS11 almak istiyorum. Siteleri geziyorum GS11 için bütün sitelerde video in YOK diyor. Ancak arkadaşım GS11 kullanıyor ve altına bakarsanız GS11GC diyor yani böyle bir eki var ve onda video in VAR !
    Bu ne saçmalık GS11 istiyorum illa GC olanı mı kovalicam ? GS11de video in yok ama GS11GC olunca var öyle mi ? Bu Panasonic nası iş yapıyo böyle ?

Bulabilir miyiz GC olanından ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pula

quote:

Orjinalden alıntı: stanleykubrick

quote:

YA ARKADAŞLAR BENİM SORUMA YARDIMCI OLACAK KİMSE YOKMU KİMSE ANLAMIYORMU BU İŞTEN

Sorunuz "çektiğiniz videoları dönüştürme" üzerine... değil mi? Ama kameranız kasete mi, dvd'ye mi, hardiske mi çekiyor? Siz nasıl dönüştürdünüz ki kayıp oldu? Hangi formata dönüştürmek istiyorsunuz? ...gibi bilgileri vermemişsiniz. Arkadaşlar nasıl yardımcı olsunlar size?

arkadaşlar yanlış anlamışsınız ben hiçbir dönüştürme işlemi yapmadan çektiğim videoları dvd playerde oynatabilecek yani destekleyen bir model olup olmadığını öğrenmek istemiştim (dönüştürme kaliteyi bozuyor) ama malesef bir yanıt alamadım demekki bilen veya ilgilenen kimse yok yinede teşekkürler

Saygıdeğer arkadaşım belki soruna yanıt bulmuşsundur ama yine de söylelyeyim.Ben yeni Samsung vpdc161 model DVD li video kamera aldım.Çektiğim görüntüleri hiçbirşey yapmadan evdeki vestel marka DVD player da şak diye seyrediyorum.Hiç bir sorunda çıkmıyor.Sadece DVD-RW ye yazdıysan disk sonlandırma işlemi yapman gerekiyor.Onu da kameranın kendisi yapıyor zaten.DVD+RW kullanırsan sonlandırma bile yapmana gerek yok.

• Arkadaşlar bende Samsung Digimax i5 var ve bunun üzerine oturdular. İç ekran gümledi ama dışında çizik bile yok buna bir ekran bulabilecekmiyiz. Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa lütfen

Ayrıca birde yedek olması açısından batarya lazım..

• quote:

Orjinalden alıntı: ALTEK

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: stanleykubrick

quote:

YA ARKADAŞLAR BENİM SORUMA YARDIMCI OLACAK KİMSE YOKMU KİMSE ANLAMIYORMU BU İŞTEN

Sorunuz "çektiğiniz videoları dönüştürme" üzerine... değil mi? Ama kameranız kasete mi, dvd'ye mi, hardiske mi çekiyor? Siz nasıl dönüştürdünüz ki kayıp oldu? Hangi formata dönüştürmek istiyorsunuz? ...gibi bilgileri vermemişsiniz. Arkadaşlar nasıl yardımcı olsunlar size?

arkadaşlar yanlış anlamışsınız ben hiçbir dönüştürme işlemi yapmadan çektiğim videoları dvd playerde oynatabilecek yani destekleyen bir model olup olmadığını öğrenmek istemiştim (dönüştürme kaliteyi bozuyor) ama malesef bir yanıt alamadım demekki bilen veya ilgilenen kimse yok yinede teşekkürler

Saygıdeğer arkadaşım belki soruna yanıt bulmuşsundur ama yine de söylelyeyim.Ben yeni Samsung vpdc161 model DVD li video kamera aldım.Çektiğim görüntüleri hiçbirşey yapmadan evdeki vestel marka DVD player da şak diye seyrediyorum.Hiç bir sorunda çıkmıyor.Sadece DVD-RW ye yazdıysan disk sonlandırma işlemi yapman gerekiyor.Onu da kameranın kendisi yapıyor zaten.DVD+RW kullanırsan sonlandırma bile yapmana gerek yok.

ilgilendiğin için teşekkür ederim ama ilk mesajımda yazdığım gibi benim makine dvd ye kayıt etmiyor kendi hafızasına sedg (AVI) codec kullanarak kayıt yapıyor yoksa direk dvd ye mpeg2 formatında kayıt yapsaydı dvd player bunu oynatırdı ama benim sorunum avi formatında birçok kodek kullanılıyor sıkıştırmada divx playerler ise bunlardan sadece 1 veya 2 sini destekliyor ben bunu türkiye samsung ana ithalatçısına sorup araştırdım onlarda bana malesef böyle bir şeyin olmadığını samsung firmasının böyle bir şeyi şimdilik düşünmediğini söyledi yani videoları mutlaka dönüştürmem gerekiyormuş işin ilginci bunu bu zamana kadar benim söylememmiş ben talebimi ilettim bakalım samsung firması ilgilenecekmi iyi günler

• meraba arkadaşlar canon xl2 miniDV kamera almayı düşünüyorum. KUllanan ya da yorum yapabilecek var mı?. Bir de kamerayı amerikadan NTSC olarak alırsam türkiyede kullanabilmemin herhangi bir yolu var mı? teşekkürler.
  • kamera jvc gr dz7e
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=17102&productId=evjvcgrdz7e
    fiyat gördüğünüz gibi 770 ytl sizce bu fiyat iyimi. diğer sitelerde fiyatı 1200-1500-1700 vesaire. bundan daha önemlisi bu kameranın özellikleri sony mini dv lerden hangisine tekabül ediyor. sony den eksik yanı nedir? ilginiz için şimdiden teşekkürler, kolay gelsin...
  • quote:

kamera jvc gr dz7e
    fiyat gördüğünüz gibi 770 ytl sizce bu fiyat iyimi. diğer sitelerde fiyatı 1200-1500-1700 vesaire. bundan daha önemlisi bu kameranın özellikleri sony mini dv lerden hangisine tekabül ediyor. sony den eksik yanı nedir? ilginiz için şimdiden teşekkürler, kolay gelsin...

1/3.6 inch sensoruyle fena makineye benzemiyor...
    Sony'nin HC85 modelinin de sensoru 1/3.6
    Ama galiba türkiye'de pek bulunmuyor.
    Bu boyuttaki bir sensoru + özellik kabul edebiliriz.

Diğer bir artı; DV out'un yanı sıra in özelliği olması. Bu iyi...
    Ayrıca "Analogue Input" diye bir ibare var. Eğer bu analog video input anlamına geliyorsa, şahane... bir + daha...

JVC'de bilemediğim objektifinin performansı... o konuda örnek görmeden veya inceleme okumadan birşey söylenemez. camcorderinfo'da da maalesef bu makine incelenmemiş... Sony'den eksiği objektif kalitesi olabilir... öğrenmek lazım...

Fiyatı ise iyi gözüküyor. Hele dediğiniz gibi başka yerlerde o kadar yüksekse!

• arkadaşlar merhaba, dün ebay'dan yüksek satış rakamlı bir powerseller'dan az kullanılmış (resimlerine baktım) jvc gr-d93us kamera aldım, 155 dolar tuttu, satıcıyla da konuştum türkiyeye 180 dolara gönderecek. Full kutu içeriği var bir tek kumandası kayıpmış, onu da 15 dolara (kargo dahil) başka bir satıcıdan buldum, çok gerekli birşeyse alırım, problem değil şimdilik. Amatör olarak aile-arkadaş-düğün vs çekimlerinde kullanılacak. Biraz aceleye geldi çok araştıramadım, sizce özellikleri iyi mi?

Makinenin özellikleri;

General
    Product Type: Camcorder

Width: 7.1 cm

Depth: 11.8 cm

Height: 9.1 cm

Weight: 0.5 kg

Main Features
    Camcorder Sensor Resolution: 1.33 Mpix

Webcam Capability: Yes

Media Type: Mini DV

Colour Support: Colour

Horizontal Resolution: 540 lines

Optical Sensor Type: CCD

Optical Sensor Size: 1/4"

Analogue Video Format: NTSC (sorun değil benim televizyonum destekliyor.)

Digital Zoom: 700 x

Recording Speed: SP, LP

Shooting Modes: Digital photo mode

Shooting Modes: Sand & snow, spotlight, sports mode, twilight mode

Special Effects: Black & White, Sepia, Classic Film, Strobe

Faders: White fader, slide wipe, door wipe, black & white fader, scroll wipe, window wipe, corner wipe, shutter wipe, black fader

Image Stabiliser: Electronic

Max Shutter Speed: 1/4000 sec

Min Shutter Speed: 1/50 sec

Exposure Modes: Programme, automatic, manual

White Balance: Custom, automatic, presets

White Balance Presets: Fine, cloudy, halogen

Still Image Format: JPEG

Remote Control: Remote control - infrared

Memory / Storage
    Flash Memory: 8 MB Flash - MultiMediaCard

Image Storage:

Fine JPEG 1600 x 1200 : 10 - with 8MB card
    Standard JPEG 1600 x 1200 : 34 - with 8MB card
    Fine JPEG 1280 x 960 : 16 - with 8MB card
    Standard JPEG 1280 x 960 : 50 - with 8MB card

Lens System
    Type: Zoom lens - 3.8 mm - 38 mm - f/1.8

Focal Length: 3.8 mm - 38 mm

Focus Adjustment: Automatic, manual

Auto Focus: TTL contrast detection

Lens Aperture: F/1.8

Optical Zoom: 10 x

Zoom Adjustment: Motorised drive

Filter Size: 30.5 mm

DV input: Yes

Edit Functions: A/V insert, audio dubbing

Low Lux / Night Mode: Yes

Digital Still Camera Function: Yes

Search Modes: Blank search

Built-in Light: Yes

Time Code: Yes

Additional Features: Built-in speaker, backlight compensation, auto power save, DPOF support

Viewfinder
    Viewfinder Type: LCD monitor

Viewfinder Colour Support: Colour

Viewfinder Diagonal Size: 0.24"

Display
    Type: LCD display - TFT active matrix - 2.5" - colour

Display Form Factor: Rotating

Microphone
    Type: Microphone - built-in

Microphone Technology: Electret condenser

Microphone Operation Mode: Stereo

Connections
    Connector Type:

1 x composite video/audio (input/output)
    1 x S-Video input / output
    1 x IEEE 1394 (FireWire/i.LINK)
    1 x USB
    1 x DC power input

Expansion Slot(s): 1 x SD Memory Card

Miscellaneous
    Included Accessories: Camcorder shoulder strap, lens cap

Cables Included:

A/V cable
    USB cable
    SCART-Phono adapter

Power
    Power Device: Power adapter - external

Battery
    Supported Battery Details: 1 x Li-ion rechargeable battery ( included )

http://www.camcorderinfo.com/content/jvc-gr-d93-camcorder-review.htm

http://www.easycamcorders.com/content/Quick-Review-Camcorders--JVC-GR-D93.htm

Saygılarımla...

• @ mp2006 özel mesaj attım bakarsan sevinirim.
  • Arkadaşlar
    Samsung dv 355i sd carttaki görüntüleri nero ile vcd yapıyom
    Görüntü ters gösteriyor hem DVD player hem de PC de durum aynı

İnsan başları aşağıda :)

Daha önce yapmıştım olmuştu

Codecler yuklu
    Avi dosyasını Medya player ile açıyorum
    Ne yapabilirim bu konuda
  • JVC GZ-MG77 ile SONY DCR-SR40 Harddisk Kameralar arasında bir türlü karşılaştırma yapamadım. Her ikisininde tablolarındaki değerler farklı farklı Bile birileri elbet vardır hangisi daha iyi çünkü hemen hemen aynı fiyattalar. Kabaca artılarıda belirtirseniz çok olmam değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇağdaşSavar -- 26 Ocak 2007; 1:59:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaiTHuNa

Canon A520 dijital fotoğraf makinasının 3 dakika sınırlı video kaydını sınırsız yapmak mümkünmü
    3dakika sınırlaması yazılımla yapıldığına göre sınırsız yapmakta yazılımla mümkündür heralde.
    Böyle bir yazılım varmı arkadaşlar.

hafıza kartınla ilgili...yüksek al... 1 saate kadar çıkar yada 1.gb ye video için ..
  • Canon A520 makina aldım. gece film çekimleri oldukça parazitli. fotgraf çekiminde işık ayarları yapılarak karnlık ortamda flaşsız parazitsiz fotograf çekiliyor. fakat filim için bu ayrları yapamadım entantane yada diyafram ayarları sadece fotograf çekiminde işe yarıyor ayrıca ortam işıklandırılması örneğin florasan, sarı işık, bulutlu hava, gece modu bularda sadece fotografta etkin oluyor. açaba gece film çekimlerinin kalitesini artırma için yapılacak bir ayar varmı (makinada)

teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar.

YEni aldığım JVC GR-DV400E model dv kamerasının driver cdsini kaybettim . İnternette deli gibin aramama rağmen driverlerını bulamadım. Yok Yok yok!!! sadece win 98 için var o da olmuyor . Xp için bir türlü bulamadım. USB ile baplanıyorum driver ı soruyo cd si yok tabe görüntüyü Monitöre getiremiyorum , Web kamerası olarak kullanamıyorum. Nolursunuz bi yardım ediverin yaa... vallla apıştım kaldım..
  • Arkadaşlar, Sony mi Panasonic mi o mu bu mu derken araştırmalarım sonucu dün gittim doğubanktan 1400 ytl ye bir NV-GS500 aldım. Biraz kurcalamaya vaktim oldu.Hiç bir sorunu yok aletin. Fakat haliyle içinden türkçe kullanma klavuzu çıkmadı. Acaba türkçe kullanma klavuzu nerden tedarik edebilirm? Şimdiden teşekkürler..
  • Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak
    İki sene önce falan bi Canon MV700 model miniDV formatlı bir kamera aldım.Çkiminde falan hiç bir problem yaşamadım.Geçtiğimiz günlerde uzun süre kullanmadığım kamerayı çalıştırdım fakat görüntü siyah bir ekran üzerinde bir kaç beyaz ışın gibi bir görüntü oluşuyor.Kullanma kılavuzuna falan baktım bu soruna benzer bir problemden bahsetmiş.Diyor ki görüntüde bir kayma falan olduysa şu şu sebepdendir demiş ve çözüm olarak da temizlik kaseti gibisinden bir şeyden bahsetmiş.Merak ettiğim bu sorunun bu şekilde kesin çözülebileceği midir yani böyle bir sorun yaşamış arkadaşlar var mı.?Şimdiden teşekkürler
  • arkadaşlar aşağıdaki samsung makineyi aldım....bi yorum yapar mısınız ....490 YTL ye 12 ay taksitle aldım ...lütfen bi yorum yazınn(

http://www.samsung.com/tr/products/digitalcamera/digitalcameras/vp_ms11r.asp?page=Specifications

DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ
    VP-MS11R
    Fotoğraf Makinesi

128MB
    5.25Mega Piksel CCD
    6 Fonksiyon Birarada
    Dosya Formatı: MPEG4/JPEG/WAV/MP3, CCD Çözünürlüğü: 800K

Ağırlık: 150g.
    Batarya: SB-P18A Li-on Ekstra Batarya
    Boyut: 58.8x92.7x29.1mm
    CCD Boyutu: 1/6"
    CCD Çözünürlüğü: 800K
    Dosya Formatı: MPEG4/JPEG/WAV/MP3
    Ekran Açısı: 90°+210°
    Focal Length: 2.4~24mm
    Format: Flash Hafıza
    Gece Çekimi: 3 Lux
    Hafıza: 1 GB Dahili
    LCD Ekran: 2.0" TFT LCD Dönebilir
    LCD Pixel: 210K
    Memory Media: Memory Stick/PRO
    Multi Fonksiyon: Video Kamera, Dijital Fot. Mak.,Mp3 Çalar,Ses Kaydedici,Web Kamera,Veri Depolayıcı
    Pil Ömrü: 2 saat
    USB: USB 2.0
    Video Işığı: Led Flash
    Zoom (Optic/Digital): 10x / 100x
    Renk Seçenekleri: Siyah, kırmızı, gümüş

• Panasonic NV-GS 280 ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.